Manifest blech komentáře u knih
Od manželů Kepler jsem měla moc velká očekávání. Do poloviny kniha byla celkem ucházející, posléze se mi už nedařilo dobře uchopit a když to řeknu, jak to bylo - nudila mě.
Doufám, že další jejich počiny budou lepší.
Lehce se četla stejně jako první kniha. Nijaký velký převrat, odpočinkové čtení o životě na hradu Kostka.
Úžasné, dojemné. Chvílemi se mi chtělo plakat i smát dohromady. Moc doporučuju. Stejně krásné jako další Schmittovy knihy.
Prvotina autora byla kupodivu pro mne vtipná. Cílová skupina jsou spíše muži. Celkem příjemně mne to překvapilo.
Příběh z doby války vyprávěný dívenkou je chvílema křehký a tak moc neupřímně upřímný, že průběh i konec k tomu sedí jako třešnička na dortu.
Téma je milé, kniha roztomilá, ale jinak jsem postrádala tempo. Měla jsem u čtení pocit, že kapitoly na sebe vysloveně nenavazují.
Lehčí čtení na odreagování pro jakýkoliv věk.
Jediná ucelená publikace o tématu vzdělávání dospělých, rozhodně přínosné.
Kniha mě moc baví, po náročnějším dni/knize je to skvělá oddechovka, a to moc českých autorů nečtu.
Líbí se mi, že to jsou kapitoly ze všedního života, do kterého se dokážu vcítit a navíc do každé kapitoly přidala různé psychologické či sociologické výzkumy, tím víc je kniha zajímavá a čtivá.
"Ať si kupujete cokoli, přemýšlejte o tom, jak ta věc ovlivní vaše trávení času. Ne o věci samotné, ale o tom, co s ní doopravdy budete dělat. Jak změní váš život v nadcházejících týdnech? (zde autorka odkazuje na knihu autora M. Nortona a jeho Happy Money)
Díky této knize jsem se dozvěděla pojem FOMO = strach, že něco propásnete (spojeno zejména se sociálními sítěmi). Pojem "arogantní idiot" (podle koučky Tary Mohrové) a "syndrom podvoníka" = (improstor syndrom) = člověku se něco daří a přitom má pocit, že neprávem.
Několik mouder jsem zde našla, ačkoli od tohoto autora se mi víc líbíla Arthur a růžová paní. Chvílemi jsem věděla, co se stane. Na zkrácení delší chvíle dobrá kniha.
Má první kniha od Agathy a až posléze jsem zjistila, že to není s Herculem, ale to vůbec nevadí. Agatha nezklamala.
Čte se lehce, ale postupem času se děj uvíjel takovým způsobem, že jsem nevěřila, co se může stát. (Co se divím, ve světě literatury se může stát cokoli)
Příběh silného muže a jeho delfínů.
(Přišlo mi neuvěřitelné, co Sevilla s delfíny dokázal a nevzdal se i za své situace.)
"Úspěch je výsledkem řady nezdarů, které je třeba překonávat." (Sevilla)
Zkusila jsem Bukowského po doporučeních, přesto jsem Poštovní úřad četla celkem dlouho a furt to nekončilo.
Holt prozatím nebudu fanoušek autora, který píše nejraději o zhýralosti, alkoholismu a "lásce" k ženám.
Občas mě pobavila, občas mě nudila. Čekala jsem od ní víc.
Přirozený příběh s nespočtem lidsky podaných pravd o životě, vztazích a lásce. Určitě nestačí si ji přečíst jednou, protože tam není možné zachytit všechno, co má kniha předat.
Docela jsem se pobavila, chvílema pousmála a občas i překvapila. Každopádně skvělá moderní Austenová.
Citát: "A když se nebudeš každý den cítit jako ta nejkrásnější žena na světě, tvou blízkost si nezasloužím."