markinho962 markinho962 komentáře u knih

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Velmi silné zakončení celé trilogie, sice lehce natahování, ale i přesto to bude 5 hvězdiček

11.05.2023 5 z 5

Přestaňte řešit h*vna Přestaňte řešit h*vna Gary John Bishop

Vlastně vůbec o ničem, Nečas nacetl dobře, ale nepomohlo

11.04.2023 1 z 5

Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

Jako ušlo to, popisy Fifinky byly to nejlepší z celé knihy, ale jelikož se to odehrává v Čechách, tak nijak zajímavé až nudné. Ono popisování cizích planet je rozhodně barvitější a zábavnější než šedé Česko. No, ale beru to! Kristýna dostává ty těžší části celé série kde není tolik akce, ve které se využívá Leoš. 4 z 5 jelikož jsem fanda série

01.04.2023 4 z 5

Vlci Vlci František Kotleta (p)

Není čas ztrácet čas s knihami když jsou celou 1/3 nudný jak čtení jízdního řádu.

17.03.2023 1 z 5

Srdce Drengirů Srdce Drengirů Cavan Scott

Ještě horší než předešlá, nepřipadá mi to nijak drsné, neupnete se k žádné postavě

14.03.2023 2 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Vlastně vůbec jen o tom jednom, ale dnes by se to hodilo jen jako povídka někam na web, ale jistě to muselo být v té době oblíbené čtivo

13.03.2023 3 z 5

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Nějaké ty vtipné pasáže dnes nedokážou udělit vyšší hodnocení než v době první četby před 20lety.

11.03.2023 2 z 5

Není strachu Není strachu Cavan Scott

Nějaký náznak kvalitní zápletky tu je, ale podávaný v tak pomalém tempu a vykradené z různých pc her , že prostě stejně očekáváte, že za rohem aspoň vykoukne nějaký ten Sith

04.03.2023 3 z 5

Obratník Raka Obratník Raka Henry Miller

Chápu, že v době uvedení to jistě bylo kontroverzní, ale v dnešní době nuda jak..... Navíc posloucháno jako audio, výkon účinkujího byl výborný a stejně mě to neuchvátilo

10.02.2023 2 z 5

Hora duchů Hora duchů Kyle Perry

Všude samý blahovičník, ale fakt všude, tam snad není nic jiného. Zbytečně zdlouhavé, natahování děje tady neprospívá

02.02.2023 3 z 5

Oheň a krev Oheň a krev George R. R. Martin

Velmi zajímavé pojednání, kupodivu nenudí, tak jak jsem čekal. Posloucháno jako audio, a zde už by měl někdo vydat slovník, jak se jména správně čtou, jinak je to maglajz. Ale jinak pro fanoušky povinnost, spousta zajímavého děje

28.12.2022 4 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Krátké, ale prďácké, spousta čtenářů neoceni poznámky ke sportům, filmům.. , kterým to nic nebude říkat a jen to přejdou pohledem,ale např zjistíte, že Backman je fanoušek Man Utd.

12.12.2022 5 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Knižní předloha jednoho z nejlepších filmů všech dob je oproti filmové verzi košatější co se do obsahu týká, ale zde vidím, jak někdy scénáristi dokáží převrtat knihu a udělat z ní ještě lepší film. Některé kapitoly Forrestova života jsou až moc fantastické a nereálné, že se to musí brát s nadhledem, jen ve filmu to působí reálněji a nějak to vše lépe zapadá. Kniha 3,5 z 5, film 5 z 5

25.11.2022 4 z 5

Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Tak takové zklamání jsem nečekal, možná jsem měl veliká očekávání, ale tohle je extrémně nudná kniha, dokázal jsem jen půlku, ale dál jsem již nechtěl do toho investovat čas. Bohužel

19.11.2022 1 z 5

Lov Lov Bernard Minier

Tak tohle je obrovské zklamání, oproti předešlím dílům odpad. Taková nehorázná nuda. Jestli na to měl dopad koronavirus, nevím, ale tohle jsem nečekal

06.10.2022 2 z 5

Ajťák vrací úder Ajťák vrací úder Lukáš Pavlásek

Relativně podařené pokračování, které sice není tak podařené jako první díl, ale neurazí ani svým humorem ani poezií, kterou se Pavlásek snaží roztáhnout svůj text na víc stran.

04.10.2022 3 z 5

Děti Duny Děti Duny Frank Herbert

Tak tohle je pro mě zklamání, ne a ne se začíst, ani audio nepomohlo, není zde takové spojení s hlavní postavou jako v prvních dvou dílech

13.09.2022 2 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Upřímně jsem vraha netipoval, sjel jsem všech 11 knih za sebou, je vidět, že spisovatel zraje, jelikož jsou knihy čím dál propracovanější, ale vrah sice mohl mít motiv, ale takhle ne.... No jinak zase hezky překombinované, klasika

20.08.2022 5 z 5

Bůh hromu znovuzrozený Bůh hromu znovuzrozený Jason Aaron

Ošklivá kresba, ani se mi to nechtělo číst

20.08.2022 1 z 5

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Upřímně mě kniha nevtáhla jako film,řekl bych že je to dost preceňované dílo a nebýt filmové adaptace, tak by... Doplňte si každý sám

09.08.2022 2 z 5