markyticka markyticka komentáře u knih

Underground Underground František Kotleta (p)

Příběh se mi líbil, i styl jeho vyprávění. Tentokrát sexem jen tak lehce ochuceno, což mi vyhovovalo víc než u druhé knihy série s Koskem, kde to bylo obráceně - hodně sexu, kulhající děj. Snad bude i nějaké pokračování...
Zbývá jen otázka, co Kotletovi udělala Ostrava, že opět nepřežila...

04.04.2020 4 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Příběh částečně podle skutečné události mne zaujal, autor i překladatelka odvedli dobrou práci - čte se to lehce. Těším se na další knihu.

01.04.2020 4 z 5

Pondělí začíná v sobotu Pondělí začíná v sobotu Arkadij Strugackij

Kniha mě chvílemi neuvěřitelně bavila a chvílemi dost nudila, četla jsem vydání z roku 1984, přemýšlela jsem, jestli to novější vydání není trochu upravené a tím není čtivější. Pobavil mne i doslov a pozn. překladatele. Chvílemi jsem při čtení měla pocit, že jsem určitě musela vynechat pár stránek... Ale prolistování zpět nepomohlo. Prostě si to vyprávění někam přeskočilo bez dokončení předchozí myšlenky...

28.03.2020 3 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Příběh je chytlavý a čtivý, má spád, žadné záseky, od půlky knihy už se těšíte, až ji dočtete a dozvíte se, kolik lidí přežije.

26.01.2020 4 z 5

Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Četla jsem i původní verzi a tehdy se mi líbila - dvě útlé knížky od pana Kyši. Trochu mne překvapilo, že tato spojená kniha, i když upravená, je o tolik širší. Než jsem si knihu pořídila, zeptala jsem se, o kolik se liší, přišla mi odpověď, že jsou z 90% shodné. Ale řekla bych, že se mi to četlo lépe a jednodušeji a stále mne to bavilo :)

30.12.2019 5 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Pro mne první kniha od tohoto autora. Častečně mi nesedělo to, jak jsem si musela na všechno počkat do další části. A konec mi při propracovanosti prvních 3 čtvrtin knihy přišel takový odbitý - např. jsem myslela, že odhalí i identitu pana J.
Zápletka knihy byla super, od čtení této knihy raději nezvedám videohovory a zkouším se naučit telefonní číslo partnera...

18.09.2019 4 z 5

Na hrudi obra obláček zlatý Na hrudi obra obláček zlatý Anatolij Ignaťjevič Pristavkin

Knihu jsem sháněla pro svoji kamarádku, která ji moc chtěla získat, protože ji kdysi četla. Když už se mi povedlo knihu sehnat, tak jsem si ji přečetla :) a musím říct, že je mi líto dát ji kamarádce. Příběh je velmi silný a k tomu podle skutečných událostí. Knihu jsem přečetla za den, rychle mne vtáhla do děje a nechtělo se mi nakonci opouštět příběh bratrů Kuzmiňáků. Co mne naopak silně nebavilo, byl dovětek od V.Kardina.

08.01.2019 5 z 5

Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Jako první jsem četla Údolí mrtvých (2.kniha v sérii), tohle byla má druhá kniha ze série (4.kniha v sérii). Líbila se mi víc i mi přišla více reálnější. V knize se opět vrací ke knize, která jí přdchází v sérii, v češtině však vyjde až v 10/2018. To mne trochu mrzí, že už vím, co David přežije. Teď se budu snažit číst sérii od začátku a na 3. díl si počkám :)

23.08.2018 4 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Moje prvni kniha od tohoto autora. Asi bude lepsi cist je tak, jak jdou poporade v serii, protoze se obcas vraci k predchozimu pripadu, ktery ho malem stal zivot... Kniha mne bavila, i kdyz pribeh neni uplne uveritelny - treba spoluprace s policii, kdyz sli hledat Jill.

15.07.2018 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu jsem přečetla za pár hodin. Četla se dobře - i když opakované výslechy mne až tak moc nebavily. Ale zápletka se postupně objasňovala a nakonec šlo zas hlavně o peníze, jako ve spoustě skutečných životních příběhů. Jak moc musí být někdo v úzkých, aby kvůli vidině peněz zradil sám sebe? A jak jednoduché je někoho takového zneužít?

27.05.2018 3 z 5

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Když jsem si knihu četla, myslela jsem, že vychází z reálného příběhu a moc se mi líbila. Když jsem si časem přečetla, že jde o fikci, byla jsem zklamaná a cítím se i po letech podvedeně… Příběh je poutavý a čte se jedním dechem, obzvlášť když je od lékařky, která u australských domorodců pomáhala. Nenechte si čtení knihy zkazit debatami o tom, že autorka měla hned přiznat, že se jedná o fikci – kniha stojí za přečtení.

18.04.2018 3 z 5

Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Už opravdu velmi dlouho se mi nestalo, že bych se do děje knihy začetla tak, že si mi o tom zdály i sny, kde příběh pokračoval. To, když jsem několikrát se snažila z knihy v noci přečíst víc, než moje unavená tělo sneslo a usnula jsem uprostřed stránky. Nejen, že jsem občas měla guláš v tom, jak autor skákal mezi příběhy a časy, ale ještě k tomu jsem musela části přečíst znovu a zjistit, co byl sen a co kniha :) Příběh mne držel ve střehu, rozběhlo se spousta dějových linek a já se občas ztrácela v postavách, ale brzy jsem se zase našla. Doufám, že bude nějaké pokračování, některé linie příběhu skončily, ale jiné jsou otevřené…

26.02.2018 5 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Druhý díl jsem přečetla stejně rychle jako ten první. Zdařilé pokračování příběhu naší planety po jaderné válce, tentokrát s mnohem otevřenějším koncem než jednička – napjatě čekám na listopad a doufám, že třetí a poslední díl vyjde včas. V této sérii je na Kotletu poměrně málo sexu a vůbec to nevadí.

09.10.2017 5 z 5

Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Kniha z pohledu kocoura, který se z tuláka stal milovaným kocourem domácím. Pohleh obou stran je vtipný i milý, kniha se čte dobře. Jen ten konec mi vehnal slzy do očí.

25.08.2024 4 z 5

Bílá komnata Bílá komnata Vojtěch Matocha

Třetí díl hezky zakončil příběh, četl se jednoduše a rychle.

12.05.2024 4 z 5

Zvon Zvon Neal Shusterman

Chvílemi rozvleklé, že jsem se musela nutit do čtení, jindy to odsýpalo. Přesto to bylo dobré zakončení trilogie.

21.04.2024 4 z 5

Zrádné mlhy Zrádné mlhy Katherine Arden

Údolí, kde v minulosti docházelo k tragédiím a nevysvětlným událostem, ale dnes je tam prosperující farma, kam míří autobus šesťáků na školní výlet. Naštěstí má Ollie, jedna z nich, knihu, kterou ukradla bláznivé paní a nefunkční hodinky. Místy je to bláznivé, místy znepokojující, místy jste překvapení, jak zrale se šesťáci umí zachovat. Rozhodně si stojí za to příběh plný strašáků přečíst, i když jste o dost starší než kategorie čtenářů, pro kterou je kniha určena.

17.02.2024 4 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Jednodenní čtení, rychlé, svižné, zápletka podobná jiným knihám, takže poměrně rychle víte, na čem jste. Jen nevěříte, že Claire její lži většinou druzí uvěří.

05.02.2023 3 z 5

Dívka pod hladinou Dívka pod hladinou Andrew Mayne

Místo vědce Thea je tu mladá policejní potapěčka Sloan. Musím říct, že mne změna prostředí potěšila. Kniha se četla dobře, lehce rozvleklé vyprávění se na konci hodně zrychlilo.

15.01.2022 4 z 5

Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Nenadchne a neurazí, první 2/3 jsem se nutila do čtení, konec už jsem zvládla přečíst rychle.

31.10.2021 2 z 5