markyticka komentáře u knih
Komedie od pravého mistra zápletek a záměn. Souhlasím, že přečtení hry jako knihy je chaotické, v divadle je shlédnutí zábavnější.
Za mne je tato kniha ze série nejlepší - alespoň zatím mne bavila nejvíce, přečíst se dá snadno a je zadarmo - jen za kontakty. Pořád je potřeba myslet na to, že je to to reklama na práci ve ŠKODOVCE a tomu se podřizuje obsah.
Šelma mne chytla, bála jsem se, že v Hračkářovi se bude příběh podobně vyvíjet a tak hned budu vědět pointu a nebude mne kniha bavit. Naštěstí se to nestalo. Spíš než s odborností jsem měla trochu problém s přemírou postav.
Taková Foglarovka pro děvčata - ačkoli hlavní hrdinka Dája provádí různé kousky, zůstává vždy jako správná žába pravdomluvná, čestná, férová, pomáhá všem, dobře se učí. Starý jazyk je fajn, knize zůstává díky němu atmosféra první republiky, jsem ráda že v novém vydání po roce 1991 ho moc neměnili.
Na chatě v knihovně jsem nalezla tuto knihu a za pár hodin ji přelouskala. Ač napsaná asi před 2.sv.válkou, vydaná v roce 1991, jazyk ušel a občas jsem se smála i nahlas. Příběh statečné, chytré a šikovné Maryny a jejího nabubřelého a líného dvojčete Sylvy. Místy mi to připomínalo čtení Robinsonky - díky době, kdy se příběh odehrává a jazyku knihy.
Kniha mne většinou bavila, ale místy se děj moc táhl. O nějakých 50 stránek méně by knize velmi pomohlo. Bavilo mne prostředí, zápletka, kanibal a výlet do historie, i trochu neobvyklá a hlavně nesourodá dvojice "vyšetřovatelů" - novinářů.
Knihu jsem přečetla za jeden den, čte se dobře. Některé pasáže jsou drsnější, ale to je pro tuto knihu potřeba. Trochu mne zklamal konec.
Jednodenní oddychovka od Kotlety, návrat starých známých postav jsem uvítala :)
Postavu Anny nelze nemít rád a i Alžběta se časem vybarví. Myslím, že Anežka většinu čtenářů přede mnou nechytla, protože to není kladná hrdinka, ale bez jejího vyprávění by kniha nebyla celistvá. Dojal mne pan Klein.
Kniha se četla jednoduše, mně se hodně líbila, asi je to i tím, že zrovna skládám střípky jednoho rodokmenu...
Mám ráda kočky, humor i detektivky, v této knize je vše krásně skloubeno dohromady. Z.K. mi byl sympatický, pravý kocour, jak má být.
Hrdina od Istanbulu a hrstka přeživších putují troskami, které zbyly z České republiky po světové jaderné válce a mají jistý cíl... Knihu jsem přečetla během dne :)
Kniha vyšla vlastním nákladem autora a nemá ISBN. Je poskládaná ze zábavých historek ze života Šerifa. Čtení mi stěžovalo množství chyb, které v knize jsou. Příběhy z knih Zdeňka Šmída jsou propracovanější a čtou se snadněji.
Knihu jsem četla už několikrát. Vždy mne znovu vtáhne do děje, při čtení mám chuť rozběhnout se do francouzovi zátoky a odjet na Rackovi za hranice všedních dní a už se nevrátit...
Milovala jsem jeho Alenku z planety Země. Jeho Osada mne ale dostala, nešla odložit, musela jsem ji dočíst. Zajímavý příběh i svět, ve kterém se odehrál.
První kniha, kterou jsou od S.Sheldona četla. Okamžitě mne chytla. I podruhé jsem z ní byla nadšená. Až konečně budu mít knihovnu a vybalím knihy ze sklepa z krabic, chystám se na ni potřetí. Žádná jiná kniha od tohoto autora mi nepřišla lepší, i když některé byly také hodně dobré.
Kniha o tom, jak se může během chvilky život obrátit o 180 stupňů a že je dobré neztratit hlavu a zkusit s tím něco dělat. A že někdy pomsta může být sakra sladká :)
Garfielda se nemohu nabažit, stripy se dají číst stále dokola, vtipy v nich jsou vtipné i po letech. A vázaná kniha je lepší na uchování než sešity, které obsahuje. Přijde mi to i lépe vytištěno :)
Krátká sbírka básní - přijde mi dost depresivní - sebevraždy a úmrtí a ztráty lidí, ...
Jako malé dítě
začaly umírat
v tichosti
nohama jsem
zakopal
Příběh se mi líbil, i styl jeho vyprávění. Tentokrát sexem jen tak lehce ochuceno, což mi vyhovovalo víc než u druhé knihy série s Koskem, kde to bylo obráceně - hodně sexu, kulhající děj. Snad bude i nějaké pokračování...
Zbývá jen otázka, co Kotletovi udělala Ostrava, že opět nepřežila...
Příběh částečně podle skutečné události mne zaujal, autor i překladatelka odvedli dobrou práci - čte se to lehce. Těším se na další knihu.
Krásná a čtivá kniha, nemohla jsem se odtrhnout. Zaujalo mne propojení příběhů tolika existencí a amerického krutého vězeňského prostředí.