Marla Marla komentáře u knih

Zima v kaňonu Zima v kaňonu Walt Morey

Po letech znovu přečteno, trochu naivní, ale hezky napsaný příběh o nutnosti ochrany přírody. Kéž by dnes také stačilo znát nějakého osviceneho senátora, aby byl boj snadnější!

20.05.2021 4 z 5

Rande naslepo Rande naslepo Saliya Kahawatte

Obálka se tváří jako romantická komedie, ale když otevřete knihu, pohltí vás příběh člověka, jehož přesně vystihuje citát "přes překážky ke hvězdám." Nesmírné úsilí, zarputilost, odhodlání a odmítnutí slov "to nezvládneš" stojí za tím, že se autor, ač hendikepovaný, prosadil v oboru který si vybral a překonal vše, co překonat šlo. Zajímavá kniha.

20.05.2021 5 z 5

Dneska bude všechno jinak Dneska bude všechno jinak Maria Semple

Pardon, asi jsem knihu nepochopila, ale zábavná mi nepřišla ani za mák, spíš trapná a stejně trapná mi přišla i hlavní hrdinka, taková americká panička, která se plácá v životě a neví co se sebou. Nedočteno, naštěstí jen půjčeno a rychle vráceno.

17.05.2021 2 z 5

Pod junáckou vlajkou Pod junáckou vlajkou Jaroslav Foglar

Dobře napsaná, uvěřitelná foglarovka, která osloví svou skupinu čtenářů i dnes.

17.05.2021 5 z 5

Mlhy na Blatech Mlhy na Blatech Karel Klostermann

Zádumčivě pohádkový příběh z kraje rybníků a bláta. Moc hezké čtení.

17.05.2021 5 z 5

Starožitná smrt Starožitná smrt Stanislav Češka

Sex, prachy, vlivní lidé, lepé děvy, jedno soukromé očko a spousta chyb. Víc není třeba psát.

12.05.2021 3 z 5

Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Skvělá foglarovka o krátkém úseku lidského života, kdy je možné zažívat přátelství na život a na smrt a který tak rychle uteče, že si z něj spousta lidí moc nepamatuje.

08.05.2021 5 z 5

Jaká je Amerika? Jaká je Amerika? Jiří Mára

Moc hezký cestopis, psaný s láskou a odhodláním plnit a splnit si sny.

08.05.2021 4 z 5

Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Občas knížku vytáhnu z knihovny a s chutí si ji přečtu. Nejsem kluk a dávno už mi není náct, ale protože jsem spoustu podobných dobrodružství ve svém mládí zažila, protože jsem jich spoustu později připravovala pro jiné náctileté a možná i proto, že jsem měla tu čest autora poznat osobně, proto patří kniha mezi mé oblíbené a příběhu moc dobře rozumím.

02.05.2021 5 z 5

Filé z platýse Filé z platýse Gerald Durrell

Ideální dovolenkové čtení. Povídky od člověka, který si splnil své sny.

02.05.2021 5 z 5

Bez adresy Bez adresy Lenka Reinerová

Nechtěla bych prožít to, co prožila autorka. Ale chtěla bych umět psát jako ona.....

25.04.2021 5 z 5

Vládce mořských hlubin Vládce mořských hlubin J. M. Troska (p)

Vlastním brožované vydání z roku 1969 s krásnými ilustracemi Gustava Kruma. A tak jsem si ho z nostalgie znovu po dlouhé době přečetla a konstatuji, že kouzlo nezmizelo a páně Troskovo vypravěčské umění přetrvává.

18.04.2021 5 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Ann Granger

Ach ti Angličané, ty jejich farmy, ohrazené lesy, komunity, venkovské hospody s divnými názvy....tohle vše je v knížce nacpáno a taky pár praštěných lidí a spousta nenávisti. Prostě dobrá anglická detektivka!

18.04.2021 4 z 5

Naivní detektivka z knihovny Naivní detektivka z knihovny Jana Chroustová

Blbina, sice docela zábavná, ale celkem zbytečně vydána tiskem. Jediné co se mi líbilo, byla pěkná čeština bez chyb.

11.04.2021 2 z 5

Nejhorší obavy Nejhorší obavy Michal Sýkora

Čím dál tím napínavější, emotivnější a tak hrozně realisticky napsané, že si jen říkám, sakra, doufám že autor píše další pokračování. Protože takhle se přece s Marií nemůžu rozloučit......

11.04.2021 5 z 5

Pět mrtvých psů Pět mrtvých psů Michal Sýkora

Tak jsem doslova dohltala další knížku od Michala Sýkory...opět pecka. Opět čtivé, uvěřitelné, napínavé. Přitom v případu kriminalisté neřeší nic převratného, vlastně jen - hloupě řečeno - obyčejné záležitosti - korupci, nelegální zacházení se zvířaty, chování "vlivných"podnikatelů, kteří myslí, že mohou všechno....řeší to, co v reálu jiní opravdoví kriminalisté. Je to detektivka, jak má být a jak už jsem psala, nepřečetla jsem ji, ale zhltla.

08.04.2021 5 z 5

Modré stíny Modré stíny Michal Sýkora

Ani další díl nezklamal. Tentokrát velká porce špinavé politiky, malé domů a kamarádičkování, ale vše tak věrohodně napsané!

07.04.2021 5 z 5

Ještě není konec Ještě není konec Michal Sýkora

Mrazivě napínavá a zábavná detektivka. Tohle se autorovi povedlo, těším se na další díl.

07.04.2021 5 z 5

Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Jakto, že jsem Michala Sýkoru a jeho detektivky objevila až teď? Já, detektivková knihomolka! Určitě to bude tím, že nekoukám na televizi, protože filmová zpracování, která jsem objevila také teprve teď jsou stejně povedená jako literární předlohy. Takže :zábavné, uvěřitelné, napínavé čtení a Klára Melíšková v roli majora Výrové je třešnička na dortu.

06.04.2021 5 z 5

Smrt v sutinách Smrt v sutinách Ann Granger

Velice příjemná oddychová detektivka. Jsem ráda, že jsem knihy Ann Granger objevila.

28.03.2021 5 z 5