martianekk komentáře u knih
Zajímavá kniha z prostředí gejš. Hezky napsaná a snadno čitelná. Viděla jsem kdysi film a také měl něco do sebe.
Skvěle napsané pohádky moudrého a skvělého Jana Wericha. Doporučuji nejen dětem.
Krásně napsáno, silný příběh a neskutečné emoce při čtení. Jen bych si knihu víc užila, kdyby byla delší. Také film je úžasný.
V dětství moje oblíbená, skvěle rozvíjí dětskou představivost.
Krásná Foglarovka. Plná dobrodružství, napětí, nástrah a přátelství. Takhle by podle mě měla kniha pro dospívající, zejména kluky, vypadat.
Dick Sand je plavčíkem na velrybářské lodi Poutník, která veze pasažéry z Nového Zélandu do San Franciska. Při své plavbě narazí na velrybu, která osud lodi zcela změní a vloží ji do rukou patnáctiletého chlapce. Dobrodružná, úžasná kniha.
Ve Verneho knize uprchne ze zajetí skupina pěti Seveřanů. Jejich balon je větrnou smrští zahnán nad Tichý oceán, kde se zřítí do vody, a uprchlíci se zachrání na pustém ostrově. Na počest amerického prezidenta jej pojmenují Lincolnův ostrov. Nádherná záležitost a světová klasika.
Klasika mého dětství, Alexandr Sergejevič to napsal krásně.
Literární klasika, málo platné. Jen nevím, jestli bych knihu směřovala na děti. Myslím, že by všechny ty paradoxy a komplikovanosti nepochopily.
Nesmrtelný román a kdo nezná knihu, jistě viděl některé z mnoha filmových zpracování.
Světová klasika. Kdo nečetl, minimálně shlédl film. A filmových zpracování je požehnaně. Obojí skvělé.
Vzkaz v láhvi se mi dost líbil. Má zajímavou zápletku, je napínavý a podle mě splňuje požadavky krimi thrilleru. Mohu doporučit.
Chris Carter nikdy nezklame, napětí od začátku do konce. Drsná, místy brutální kniha, kterou bych slabším povahám nedoporučila.
Román Patricka Süskinda (za mě spíš thriller)pojednává o životě masového vraha ve Francii v 18. století. Málokdy se stává, že při čtení necítím hněv až nenávist k vrahovi. Tady to však byla spíš náklonnost až pochopení.
Četla jsem opakovaně. Myslím, že se neomrzí kniha ani film.
Úžasná kniha.Krom toho, že se jedná o román, je zde spousta historických událostí v Palestině. Množství příběhů lidí popisujících životy v ghettech, v koncentračních táborech, životy Židů v zemích okupovaných Němci. Vřele doporučuji.
Za mě oddechová detektivka. Vcelku skvělé počtení. Zajímavá dějová linka se prolíná s příběhem policejního vyšetřovacího týmu, zejména soudní patoložky. Moje první kniha od Patricie Cornwellové a ráda zkusím další.
Za mě pěkné počtení. Psychologické thrillery jsou mé nejoblíbenější. Na severské krimi to nemá, ale na českou autorku super.
Nejprve jsem četla knihu, napínavou, komplikovanou a psychologicky propracovanou. Film hodnotím také kladně, skvělý psychologický thriller.