martianekk komentáře u knih
Pár zajímavých receptů jsem vyzkoušela, ale není to přesně typ kuchařky pro mě. Knížky Babiččino pečení si cením víc.
Super věc pro všechny, kteří rádi pečou. Co to píšu, skvělé i pro ty, kteří pečou příležitostně. Je zde spousta běžných a odzkoušených receptů ze surovin, které není nutné shánět složitým způsobem. Mám tuhle kuchařku doma a jsem za ní ráda.
Knihu jsem otevřela a téměř neodložila, dokud jsem ji celou nepřečetla. Thrillery jsou můj žánr a tenhle je navíc český.
Jestli máte pro tento kalendářní rok předsevzetí přečíst něco českého a napínavého, je Vodník tou správnou volbou.
Od Patrika Hartla mám přečtenou většinu knížek a vždy je to skvělé. Mám ráda jeho způsob vyprávění a vždycky se dostatečně pobavím. Vyhovuje, myslím, spíše ženám a jsou to příběhy z reality, která nás všechny obklopuje a tedy baví.
Vydařená česká kriminálka zabývající se třemi zločiny. Oddechová literatura, poklidně zpracovaná a i seriálové zpracování se mi líbilo. Samozřejmě policejní rada Vacátko je TOP.
Mám moc ráda televizní seriál a viděla jsem ho několikrát. Je skvěle natočený a výborně obsazený našimi skvělými herci. Nemohla jsem odolat a přečetla jsem i knížku Dobrodružství kriminalistiky.
Pulitzerovou cenou ověnčený román z válečného prostředí druhé světové války. Němci jsou konečně bráni ne jako hlupáci, ale nebezpečný chytrý nepřítel a zároveň na nich není nic k obdivu. Doporučuji.
Jedna z nejlepších komedií vůbec, snad netřeba více osvěcovat výpravu na apaluchu do Beskyd. Legrace v knížce i ve filmu.
Za mě výborná knížka o Češích , kteří absolvují cestu na dovolenou busem. Kdo nezažil, neužije si na 100 %. Jednoduše skvělá zábava.A film mám taky ráda, vnímám ho jako kultovní českou věc.
Koho zajímá, kam dokáže žárlivost dohnat zamilovaného Itala a má rád romantiku spojenou s detektivní zápletkou, tak tahle kniha s názvem Případ nevěrné Kláry je právě pro vás.
Knížka autobiograficky zachycuje Vieweghovo nelehké období a postupné pokroky. Nakonec se ten starý, vtipný, sebejistý spisovatel Michal postupně vrací. Zajímavé čtení.
Historický román s hlavní hrdinkou Grace se četl moc hezky. Občas prokládám své oblíbené thrillery nějakým historickým románem a tento se četl hezky.
Tahle pohádka je spíš jednoduchým historickým románem. Má příběh, na pohádku celkem dobrý a celkem dospělý.
Krásná kniha, jedinečná památka na mistra Karla Gotta. Dojme čtenáře hned po otevření....dílo hodno geniálního umělce.
Nutno brát knihu o partnerských vztazích s nadsázkou a přitom si masírovat mužské či ženské ego. Myslím, že Michal Viewegh umí podstatně lépe.
Zdroj vzájemné bolesti kdysi představovaly britská královská rodina a její přivdaná „černá ovce“ Diana Spencerová. Bouřlivé manželství s princem Charlesem vnímalo množství lidí na celém světě a tohle je fajnová biografická kniha.
Veselé paničky windsorské je Shakespearova divadelní hra o pěti dějstvích a bezesporu patří do klasiky české literatury.
Ilustrované leporelo pro nejmenší s mnoha verši, klasika české poezie pro děti. Veselá mašinka provází děti po nádražích, vypravuje o průvodčích a strojvedoucím. Oblíbená jistě zejména u kluků.
Krakonošova zahrada je sbírka povídek bratří Čapků. Místem jejich narození jsou Malé Svatoňovice a moje bydliště je nedaleko. A právě Karel Čapek je mým nej autorem, cokoli jeho doporučuji přečíst.