martianekk martianekk komentáře u knih

Všechno o pečení Všechno o pečení kolektiv autorů

Pár zajímavých receptů jsem vyzkoušela, ale není to přesně typ kuchařky pro mě. Knížky Babiččino pečení si cením víc.

14.01.2025 3 z 5

Babiččino pečení Babiččino pečení Hana Sedláčková - Pačová

Super věc pro všechny, kteří rádi pečou. Co to píšu, skvělé i pro ty, kteří pečou příležitostně. Je zde spousta běžných a odzkoušených receptů ze surovin, které není nutné shánět složitým způsobem. Mám tuhle kuchařku doma a jsem za ní ráda.

14.01.2025 4 z 5

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Knihu jsem otevřela a téměř neodložila, dokud jsem ji celou nepřečetla. Thrillery jsou můj žánr a tenhle je navíc český.
Jestli máte pro tento kalendářní rok předsevzetí přečíst něco českého a napínavého, je Vodník tou správnou volbou.

14.01.2025 3.5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Od Patrika Hartla mám přečtenou většinu knížek a vždy je to skvělé. Mám ráda jeho způsob vyprávění a vždycky se dostatečně pobavím. Vyhovuje, myslím, spíše ženám a jsou to příběhy z reality, která nás všechny obklopuje a tedy baví.

14.01.2025 3.5 z 5

Hříšní lidé města brněnského Hříšní lidé města brněnského Jiří Sequens

Vydařená česká kriminálka zabývající se třemi zločiny. Oddechová literatura, poklidně zpracovaná a i seriálové zpracování se mi líbilo. Samozřejmě policejní rada Vacátko je TOP.

14.01.2025 4 z 5

Dobrodružství kriminalistiky Dobrodružství kriminalistiky Jan Šikl

Mám moc ráda televizní seriál a viděla jsem ho několikrát. Je skvěle natočený a výborně obsazený našimi skvělými herci. Nemohla jsem odolat a přečetla jsem i knížku Dobrodružství kriminalistiky.

14.01.2025 4.5 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Pulitzerovou cenou ověnčený román z válečného prostředí druhé světové války. Němci jsou konečně bráni ne jako hlupáci, ale nebezpečný chytrý nepřítel a zároveň na nich není nic k obdivu. Doporučuji.

13.01.2025 4 z 5

S tebou mě baví svět S tebou mě baví svět Marie Poledňáková

Jedna z nejlepších komedií vůbec, snad netřeba více osvěcovat výpravu na apaluchu do Beskyd. Legrace v knížce i ve filmu.

13.01.2025 4 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Za mě výborná knížka o Češích , kteří absolvují cestu na dovolenou busem. Kdo nezažil, neužije si na 100 %. Jednoduše skvělá zábava.A film mám taky ráda, vnímám ho jako kultovní českou věc.

Případ nevěrné Kláry Případ nevěrné Kláry Michal Viewegh

Koho zajímá, kam dokáže žárlivost dohnat zamilovaného Itala a má rád romantiku spojenou s detektivní zápletkou, tak tahle kniha s názvem Případ nevěrné Kláry je právě pro vás.

13.01.2025 3 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Knížka autobiograficky zachycuje Vieweghovo nelehké období a postupné pokroky. Nakonec se ten starý, vtipný, sebejistý spisovatel Michal postupně vrací. Zajímavé čtení.

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Historický román s hlavní hrdinkou Grace se četl moc hezky. Občas prokládám své oblíbené thrillery nějakým historickým románem a tento se četl hezky.

Královský slib Královský slib Philippa Gregory

Tahle pohádka je spíš jednoduchým historickým románem. Má příběh, na pohádku celkem dobrý a celkem dospělý.

Má cesta za štěstím Má cesta za štěstím Karel Gott

Krásná kniha, jedinečná památka na mistra Karla Gotta. Dojme čtenáře hned po otevření....dílo hodno geniálního umělce.

13.01.2025 4.5 z 5

Román pro muže Román pro muže Michal Viewegh

Nutno brát knihu o partnerských vztazích s nadsázkou a přitom si masírovat mužské či ženské ego. Myslím, že Michal Viewegh umí podstatně lépe.

13.01.2025 2 z 5

Román pro ženy Román pro ženy Michal Viewegh

13.01.2025 2 z 5

Diana Diana Sarah Bradford

Zdroj vzájemné bolesti kdysi představovaly britská královská rodina a její přivdaná „černá ovce“ Diana Spencerová. Bouřlivé manželství s princem Charlesem vnímalo množství lidí na celém světě a tohle je fajnová biografická kniha.

Veselé paničky windsorské Veselé paničky windsorské William Shakespeare

Veselé paničky windsorské je Shakespearova divadelní hra o pěti dějstvích a bezesporu patří do klasiky české literatury.

O veselé mašince O veselé mašince Jan Čarek

Ilustrované leporelo pro nejmenší s mnoha verši, klasika české poezie pro děti. Veselá mašinka provází děti po nádražích, vypravuje o průvodčích a strojvedoucím. Oblíbená jistě zejména u kluků.

Krakonošova zahrada Krakonošova zahrada Karel Čapek

Krakonošova zahrada je sbírka povídek bratří Čapků. Místem jejich narození jsou Malé Svatoňovice a moje bydliště je nedaleko. A právě Karel Čapek je mým nej autorem, cokoli jeho doporučuji přečíst.

12.01.2025 4 z 5