martianekk Online martianekk komentáře u knih

Jednou za život Jednou za život Danielle Steel

Knihy Danielle Steel se čtou samy. Jsou napsány srozumitelným slohem a jsou ze života. Podle mě výborná.

15.11.2024 3 z 5

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Knihu jsem četla svým dcerám a musím říct, že je vydařená. Vtipná a srozumitelně napsaná.

15.11.2024 3 z 5

Bronzový poklad Bronzový poklad Eduard Štorch

Pěkně napsaná dobrodružná kniha Eduarda Štorcha. Jen bych ji v povinné školní četbě zařadila až na druhý stupeň základní školy. Na prvním stupni pro mě byla příliš komplikovaná a nechápala jsem občas jazyk.

14.11.2024 2 z 5

Osada Havranů Osada Havranů Eduard Štorch

Skvělý dobrodružný román, jejž známe především z dob povinné školní četby na základní. Málokdy se v knihách píše o době kamenné a to plus příběh tehdy žijících lidí mě moc bavilo.

14.11.2024 3 z 5

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Úžasně napsaná dobrodružná kniha od světoznámého klasika. Drsné aljašské prostředí, zlatá horečka a nekonečná láska ke zvířeti. Je to příběh mého dětství.

14.11.2024 3 z 5

Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Klasika našeho dětství. Mě celkem bavila, jen myslím, že na první stupeň základní školy je to příliš brzy. Často jsem ze čtení byla smutná. Nicméně dílo je to krásné.

14.11.2024 2 z 5

Nejkrutější ženy v dějinách Nejkrutější ženy v dějinách Shelley Klein

Tato biografie zabývající se patnácti nejkrutějšími ženami světa pro mě byla velmi zajímavá. Miluji detektivky a psychologické thrillery, ale toto dílo ve mně zanechalo velkou stopu. Zejména proto, že není smyšlené.

Zázrak s Valérií Zázrak s Valérií Vladimír Klevis

Oddechová knížka za mě pro vyčištění hlavy. Jednoduše napsané povídky a číst se to dalo.

13.11.2024 2 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Pěkně napsaný krimithriller. Pro milovníky detektivek a psychologie se určitě hodí.

Babička Babička Božena Němcová

Právem patří Božena Němcová mezi klasiky české literatury. Používá krásný sloh, srozumitelný jazyk a její vyprávění o strastech i radostech běžných lidí mě baví.

13.11.2024 3 z 5

Tvrdý úder Tvrdý úder Dick Francis (p)

Před pár minutami jsem dočetla a hned píšu komentář, dokud jsem plná dojmů. Obdivuhodné a psychologicky propracované dílo Dicka Francise. V žádném případě se nejedna o klasickou detektivku. Zajímavé prostředí okolo dostihových koní, promyšlená zápletka a neuvěřitelně románový závěr. Jediné, co bych uvítala, je dvojnásobný počet stran. Vřele doporučuji.

12.11.2024 5 z 5

Proměna Proměna Franz Kafka

Zajímavě napsaná kniha se skvělým námětem a tragickým koncem. Právem zařazena do středoškolské povinné četby.Poměrně krátká, výstižná a četla se dobře.

12.11.2024 3 z 5

Člověk v kočičím světě Člověk v kočičím světě Klára Nevečeřalová Vodičková

Zajímavě napsaná knížka kočičí psycholožky Kláry Nevečeřalové. Nabízí rady s výchovou, vysvětluje myšlení koček a řešení problémů. Ocenitelná zejména pro milovníky koček.

12.11.2024 2 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Notoricky známé zpracování válečného “románu “. Obrovsky silný příběh plný emocí, brutality doby minulé i víry v naději a šťastný konec. Některé pasáže byly na můj vkus příliš komplikované.

Čtvrtá oběť Čtvrtá oběť Håkan Nesser

Pěkně napsaná detektivka od švédského spisovatele. Severské thrillery jsou mé oblíbené a i tento stál za to. Komplikovaná zápletka, napětí, skvělé popisy emocí a nečekané rozuzlení. Málokdy cítím empatii k zabijákovi, ovšem v této knize tomu tak bylo.

11.11.2024 3 z 5

Lakomec / Misantrop / Tartuffe Lakomec / Misantrop / Tartuffe Molière (p)

Krásně napsané tři divadelní hry v jedné knize. Moliére patří mezi světovou klasiku a s tím musím jen souhlasit.

Bible - Nový zákon Bible - Nový zákon neznámý - neuveden

Zkrácené vydaní Nového zákona by podle mě měl mít spolu se Starým zákonem každý věřící doma. Ačkoli nejsem praktikující věřící, čas od času do Domu Páně zajdu.

Přátelé Zeleného údolí Přátelé Zeleného údolí Jaroslav Müller

Krásná knížka pro děti a mládež. Úžasné popisy krásy přírody, chování zvířat a úžasného vztahu hlavních hrdinů. Filmové zpracování se také povedlo, je to vzpomínka na dětská léta.

Miloval jsem svou ženu Miloval jsem svou ženu Milán Füst

Poklidně napsaný román o vztahu dvou rozličných partnerů. Celým příběhem se prolíná téma žárlivosti a prožívání emocí hlavních postav. Knížku vnímám jako oddechovou literaturu.

Triumf slunce Triumf slunce Wilbur Smith

Knihy Wilbura Smitha mám ráda díky jeho smyslu pro poutavé příběhy a krásný sloh. Tento dobrodružný román z Afriky je výborný. Ačkoli na Řeku bohů nedám dopustit.

11.11.2024 4 z 5