martina.bella komentáře u knih
Velmi silný příběh a nejen proto, že je napsaný podle pravdy. Některé lékařské pasáže jsou sice jen pro silnější žaludky, ale nejsou samoúčelné, právě naopak, zprostředkovávají dojem reality, jako by byl čtenář přímo uprostřed příběhu. Opravdu vynikající, doporučuji.
Napínavé čtení a zajímavé odkazy na skutečná místa ve městě Tábor. Až to člověka pokouší zajet se tam podívat a zjistit, jestli si vše představoval jinak, než to vypadá. Jen občas mi připadalo, že některé pasáže děj zdržují, tu a tam jsem musela přeskakovat.
Další dobrá česká autorka, kterou jsem dosud neznala! Hlavně druhá polovina knihy hezky odsýpá a nutí číst dál. Možná bych řekla, že spíš než detektivka je to thriller (navzdory tomu co je uvedeno na obálce), ale to je jen detail.
Tohle si prostě přečtěte, když máte mizernou náladu! Budete se chechtat na celé kolo!!!
Mám ráda tajuplnou atmosféru knih tohoto autora. A tato nebyla výjimkou. Líbilo se mi, jak se proplétají příběhy rodiny, která se přistěhovala na strašidelný statek, a party zlodějíčků vykrádajících domy. Chce to číst opravdu pozorně, protože jinak vám můžou uniknout souvislosti.
Příjemná oddechová detektivka, sympatická vyšetřovatelka Marian - trochu podivínka žijící sama s fenkou, dělá si vše po svém, neuznává autority, odmítá dodržovat pravidla. Bavil mě její přístup k vyšetřování. O něco napínavější mi asi připadala autorčina knížka Temný muž, ale toto je taky velmi dobré!
Kvalitní detektivka z českého prostředí. Čtenář se něco dozví o tom, jaké mocenské boje probíhají v zákulisí natáčení televizních seriálů. Tato kniha mi ale připadala maličko horší, než nejnovější díl detektivní série od této autorky. Ostrov šedých mnichů mi připadal vyzrálejší, dospělejší. Více jako román s kriminální zápletkou. Toto je zkrátka detektivka klasického stylu (úzký okruh podezřelých, relativně uzavřené prostředí předměstského hotýlku...).
Toto bylo velké zklamání. Téma poutavé, zajímal mě příběh, ale vadil mi jazyk, kterým je kniha napsaná. A teď nemám na mysli ty expresivní výrazy (i když po pravdě nevím, jestli příběhu dávají něco navíc, jestli mají opodstatnění), ale styl vyjadřování jako takový. Celé mi to připadalo takové šroubované, chtěné, na efekt, nějak to drhlo. Byla jsem sice zvědavá, jak to s hrdiny dopadne, ale u knížky jsem prostě nedokázala vydržet kvůli stylu autorčina psaní.
Zamotaná zápletka, postavy kterým věříte a hlavně zajímavé prostředí tajemného ostrova. Hlavně se mi líbilo, že podobně jako např. u Camilly Lackberg je příběh podaný na střídačku vždy z pohledu jedné z postav. Je to díky tomu živé, čtenář se nenudí a může být pořád zvědavý na linii nějaké další postavy. Pět hvězd proto, že na českou autorku je to vážně skvělé. Hned se pouštím do jejích ostatních knih!
Síla! Přečteno za 24 hodin, nemohla jsem od toho odejít! Připadá mi úžasné, jak se nikomu z vypravěčů nedá na sto procent věřit a pravda je vždycky někde jinde. Některé knížky od Juli Zeh se mi líbí více, jiné méně, ale tahle má jasných pět hvězd!
Knížku okamžitě řadím mezi své vůbec nejoblíbenější knihy. Pojednává o nadprůměrně inteligentní dospívající dívce, která věří, že dokáže změnit svět k lepšímu. Krásně se čte a nutí k zamyšlení nad vlastním životem. Spousta silných, uvěřitelně napsaných pasáží. Doporučuji každému, kdo má rád příběhy, ve kterých je mezi řádky ještě něco navíc.
Zvláštní příběh, občas z něj zamrazí a jako celek zneklidňuje. Nutilo mě to číst dál a dál, přestože chvílemi mi ten neklid, sálající z knihy, nebyl úplně příjemný… Čtyři hvězdičky dávám hlavně za hezký literární styl.
Dostala jsem ji k Vánocům a nějak se mi pořád nechtělo se do ní začíst. Teď jsem to udělala a nelituju. Je to sice celé trochu zdlouhavé a spousta myšlenek se zbytečně opakuje - asi aby byla knížka delší, nebo možná, abychom tím opakováním uvěřili, že nám opravdu změní život :-) Ale několik zajímavých nápadů tam je a k úklidu mě opravdu inspirovala. Právě se chystám odnést pytle vytříděného oblečení, které jsem opravdu skladovala zcela zbytečně.
Jedna z nejlepších od této autorky! (Ačkoli všechny jsou dobré.) Čtivá, zápletka mě bavila. Líbí se mi, že kromě vyšetřování zločinu je dost prostoru věnováno i soukromému životu Eriky a Patrika - zvědavé spisovatelky a jejího partnera kriminalisty.
Na mě až příliš temné. Ostatní knihy Juli Zeh se mi líbí nesrovnatelně víc.
Fascinuje mě, kolik práce si autorka s tou knížkou musela dát! I když rozjezd je trochu pomalejší, kniha mě záhy pohltila. Jedna z mých nejoblíbenějších, protože se hned po přečtení nevykouří z hlavy, naopak v čtenáři doznívá.
Autorka umí krásně popsat rodinné vztahy. A že často vyznívají negativně? No, takový je prostě život...
Přečetla jsem ji na doporučení kamarádky a dobře jsem udělala. Krásně odpozorovaný skutečný život… je zvláštní, jak silný příběh se dá napsat z pohledu dítěte.
Moje první přečtená kniha od Keplera. Okamžitě jsem věděla, že musím číst i další.
U Tany French se mi líbí dobrá psychologie postav - je to mnohem víc než obyčejná detektivka. Je to spíš román šmrncnutý zločinem. Jen možná by mezi postavami mohlo být trochu méně machrujících "drsňáků" :)