Martooni komentáře u knih
Velmi zajímavá kniha, velmi zajímavě napsaná. Líbilo se mi, jak autorka zvolna přechází v příběhu a novou kapitolou předchozí podrobně vysvětlí. Líbilo se mi, jak se příběh pomalu rozkrývá a postupně jsem zjišťovala o čem tato kniha vlastně bude.
Velmi jsem si oblíbila Miu, Pearl jsem litovala, kočovný život, který si nevybrala. "Dárek", který Mia připravila na konci knihy pro Richardsonovi byl skvělý nápad!
Bylo zajímavé pozorovat tématiku žen, které mohly a které nemohly mít děti.
Jak zajímavě podobný byl osud paní Richardsonové a matky Mii.
Trip, Moody a Lexie příběh doplňovali, ale nějaký bližší vztah jsem si s nimi během čtení nevytvořila.
Budu asi jedna z malá, kterou tato kniha tolik neoslnila. Přečetla jsem mnoho knih z II.svetove války, mnohé inspirovane skutečnými událostmi.. já nevím, tomuto příběhu nějak nevěřím. Vím, ze není napsaný podle skutečne události, ale obecně mi cely ten příběh nesedí.
Kniha je ctiva, to musim uznat, ani mi nevadilo přeskakování dějů po kapitolách, ale docela brzy mi bylo jasne, ze a jak se osudy hrdinu spoji..
Spoiler!!!
Elsi mi seděla v Ghettu, po té s Willemem už mi byla protivna a na konci knihy jsem ji ani nefandila. Její pohřeb ve mne neprobudil ani lítost, ani slzy, proste nic.. Osud Matildy byl pro mne zajimavy a ctivy. Mile mne překvapil dopis na konci knihy. Kapitoly s Willemem mne bavily, fandila jsem mu, zajimavy pohled z druhé strany.
Skvělá! Nemohu si pomoci, ale Reed mi nepije krev, naopak zeru ho! I Ellu, líbí se mi jak je ze začátku drsná, člověk si říká, ta holka už si něčím prošla, ale postupne odhaluje svoje opravdové já, které je nezkazene, nezne, roztomilé..
Knihu jsem přečetla za jediný den. Je úžasne ctiva. Miluju když děj plyne a nemusím preskakovat stránky. V druhé polovině jsem si říkala, ze si ji určitě přečtu znovu. Jedeme daaaal!
Kniha mne zklamala. Místy mne vůbec nebavila, docetla jsem ji jen proto, abych zjistila, jak to skončí.
A raději bych to ani nevěděla. Konec mne nepřekvapil, bohužel to se mnou neudělalo nic.
Nevím, pro mne nejslabší kniha od Judi, i přesto ze u mne její ostatní knihy stojí velmi vysoko.
Úžasné! Pro pejskaře i nepejskaře! Krásný příběh očima psa, naprostá bomba!
Přiznám se, že jsem nejprve viděla film a pak četla knihu a dobře jsem udělala. Kniha je samozřejmě obsáhlejší a od filmu se liší. A upřímně konec se mi více libil u filmu.
Ale těším se na druhý díl, jen si říkám, jaký to má smysl, když je Ethan po smrti? Nežil Bailey jen pro Ethana? Doufám, že mne druhý díl nezklame. Moc Baileymu fandím!
Psi jsou moje láska!
Tak tohle byla jízda!
Absolutně jsem nevěděla, co mám od knížky očekávat. Ale tohle je prostě něco!
Nemohu se dočkat druhého dílu!
Kniha mi vyrazila dech. Nejen tim, jak byla skvele čtivá. Ale hlavně svou náročnosti a spickovou autorcinou pripravou. Klobouk dolu, pani Tuckova!
Po přečtení knihy Vyhnáni Gerty Schnirch, jsem od autorky dalsi knihu číst nechtela. Díky Bohu, ze jsem si to rozmyslela!
Z knihy mám rozporuplné pocity. Mám ráda válečné filmy podle skutečných událostí (proto bych řekla, že jsem již "otrlá" z toho co se dělo za 2.světové války) a po přečtení této knihy si ráda přečtu další knihy s válečnou tématikou.
Nicméně z knihy mne "bavila" jen první třetina - vyhnání - jak napovídá název. Zbytek knihy je táhlý, ke konci jsem přeskakovala řádky a vadil mi i autorčin styl psaní.
Téma velmi zajímavé, nedá mi spát, proto zkusím ještě další knihy od jiných autorů.
Knize dávám 3,5*
(SPOILER) Mám ráda rodinné ságy a nevadí mi obsáhlé knihy. Ale musím se přidat k méně spokojeným čtenářům, do str. 783 to byla skvělá kniha.
Prožila jsem několik dní s osudem rodiny Džaši.. osudem, který Džašiovým ženám nepřál. Nejvíce se mi do srdce zaryla Kitty, s jejím strašným osudem, kdy brutálně přišla o miminko, o Andra, i o rodinu a vlast.
Ale konec se mi nelíbil, byl zbytečný, utahaný, Nicyn exil mě nebavil. Pro mě kniha skončila na str. 783, když zemřela Daria, když zemřel Kosťa, Nana a Stasie. A Nica se nevrátila.
Skvěle jsem se bavila. Tennessee jsem si oblíbila od prvního okamžiku a Cruze taky, hlavně proto, že i Pan Dokonalý má své ALE.
Skvělá oddychovka na léto.
Skvělí antagonisti - Tennessina rodina, paní Costellová, Gabriell, vlastně celé městečko Fairhope.
Těším se na další knihy této pro mě nové autorky.
Dala jsem panu Backmannovi i třetí šanci, ale je to pořád stejné.. bohužel nejsem cílový čtenář.. Další knihy už číst nebudu, anebo budu, ale až nebudu mít co číst (což se asi nikdy nestane).
Bylo fajn seznámit se s Britt-Marií z jejího pohledu a pochopit, proč se tak chovala v díle předchozím díle v knize Babička pozdravuje a omlouvá se.
Ale nijak zvlášť mě kniha u srdce nechytla. Neurazí, nenadchne.. už si na ni ani nevzpomenu..
Musím říci, že kniha je asi spíše pro muže. Pasáže s letadly a mnichem mě nebavily, od druhé poloviny jsem je už přeskakovala.
Ale zajímavé bylo dozvědět se informace o chovu včel a také o epilepsii.
Úžasná fantasy, autorka má skvělou představivost a umí ji skvěle převyprávět. Moc se mi tato fantasy líbí.
Mladičká Elloren, která byla díky strýci před světem uchráněna, začíná díky své tetě poznávat svět. Svět, který od ní jako vnučky Černé čarodějky, má velké očekávání, tentýž svět, který ji nenávidí. Vůbec jsem jí její osud nezáviděla a často ji i litovala. Velmi se mi líbil popis, život a příběh, který se odehrával na Univerzitě. Ty všechny úžasné postavy, ikaralové, urisky, lupíni a další. Skvělá práce! Doporučuji. Tento svět opravdu chcete zažít.
Příběh Sawyer a Granta Issaca Granta se mi moc líbil. Líbilo se mi, jak se z drsné holky, která si nikoho nepustí k tělu, stává citlivka. Issac byl miláček a jeho rodinu jsem si také hned zamilovala, až na otce.
Ale asi nejvíc se mi pod kůži dostal příběh Dawn a Spancera. Byla jsem ráda, že se v knize vyskytují a že se jim spolu daří dobře.
Další díly číst nebudu, jak se říká "v nejlepším přestat".
Kniha přečtena jedním dechem. Ano, některé pasáže jsou předvídatelné, dětinsky naivní, ale čte se to hezky. Dávám 3+, na 4 to nemá, a 3 jsou zase málo.
Člověk se vrátí o 15 let zpátky a říká si, ale jo, bylo to pěkné být mladý, zamilovaný. Nemohla jsem knihu odložit, příběhem Allie a Kadena jsem žila. Zvraty v Kadenově chování byly náročné, chyběl mi jeho pohled na věc. Že bych si také nechala udělat první kérku :D. Ty Kadenovi se mi fakt líbily.
(SPOILER) Napínavý výpravný příběh. Na začátku se setkáváme s mladou CeeCee, které umřela matka, otce nikdy nepoznala. Cítí se opuštěná. Zamiluje se do Tima, kterého sotva zná. Kvůli němu se dopustí hrozného činu, díky kterému si musí změnit identitu a stává se z ní Eve - milující, obětavá a velmi ochranitelská matka, milující manželka a profesionální psycholožka. Její život se obrátí naruby v době, kdy policie zatkne a na smrt odsoudí jejího bývalého milence Timothyho.
Příběh je velmi napínavý a čtivý. Eve i Jacka jsem si zamilovala, ale její dcera Corrienne mi lezla na nervy.
Bohužel se přidávám k těm, které kniha tolik neuchvátila. Líbila se mi dějová linie, která popisovala velice těžký Kyiin život o samotě. Nerušil mne popis přírody, byť pro nás středoevropany hůře představitelný. Druhá dějová linie, která se týkala vyšetřování smrti oblíbeného a uznávaného Andrewse Chase, byla podle mne velice triviální a umělá. Konec mne nijak nepřekvapil ani nenadchl.
Kniha je čtivá, nicméně mne tolik neoslovila jako Tajemství letního odpoledne.
Alice mi zprvu připadala nesnášenlivá, postupem času si na ni člověk zvykne a začne ji litovat.
Velmi se mi líbil pohled Eleanor, vlastně celá Eleanor se mi líbila. Líbila se mi jako manželka i jako matka, hodně věcí jsem u ní chápala.
Vyprávění policajtky Sadie bylo předvídatelné.
Co mi vadilo, byl happy end na všech směrech, který byl těžko uvěřitelný. Nesedělo mi ani rozuzlení s Theem, čekala jsem lepší závěr.
Hezké počtení. Líbily se mi obě dějové linie. Trochu více jsem se chtěla dozvědět o Taryn, ale v podstatě vše bylo, v malém prostoru, který jí autorka dala, vyřčeno.
Mladá zdravotní sestra Clara zažila hrůznou událost, která ji velmi změnila život a sny. V první polovině knihy se s událostí snaží vyrovnat po svém. Okolí si o ní dělá starosti a chce jí pomoci. Potkává mladého krejčího, emigranta, kterému zemřela žena. Spojují je zlomená srdce, šál a tajemství.
Taryn přišla o manžela při 11. září. Sama přežila díky šálu. Doslova jsem po tomto vyprávění prahla. Taryn mi byla blízká i tím, že pracovala v obchodě s látkami. Zrovna před nedávnem, při druhém lockdownu jsem se naučila šít a nyní jsou látky i mou vášní.
Proto pojítko s oběma příběhy - šál s afrikány (aksamitníky) - mne okouzlil a příběh mne díky tomu o to více bavil!
Všichni víme co se 11. září stalo, ale doposud jsem nečetla žádnou knihu o lidech, kterých se to dotklo. Takže děkuji autorce za tento zážitek a knihu doporučuji!
(SPOILER) Bohužel druhé pokračování této ságy mne vůbec neoslovilo. V knize chybí náboj, zvrat, prostě cokoli, co vás zaujme a máte chuť číst dál.. já tu chuť během chvilky ztratila. Vše je předvídatelné, neslané, nemastné. Autorka se snažila knihu zpestřit válkou, ale ani to nepomohlo. Vůbec to se mnou nic neudělalo.
A jaké je tedy to Mathildino tajemství?! Do poslední chvíle jsem věřila, že to bude něco peprného, něco, co to celé zvrátí a změní.. ale ono nic, vůbec nic! Je to tajemství, které už dávno z prvního dílu známe. Další díl již číst nebudu.