marwinmh marwinmh komentáře u knih

Jak jsem přežil pubertu své dcery Jak jsem přežil pubertu své dcery Jan Weiler

Až na neustálé používání slova "Pubertosaurus" se mi kniha líbila. Je zábavné sledovat, jak otec prožívá pubertu své dcery, snaží se být aktivní součástí jejího života, jeho vtipkování, které se však neshledává ze strany dcery s pochopením, mě bavilo. Příjemná oddechová knížka, u níž člověk nemusí složitě přemýšlet. Souhlasím však s komentářem níže, že pro nás, osoby neznalé německých osobností, některá vtipně míněná přirovnání, vyzněla do ztracena.

29.04.2019 4 z 5

Sova kanárka nevysedí - Jak ustát mateřství Sova kanárka nevysedí - Jak ustát mateřství Dvě blondýny na mateřské

Krátká, milá knížka, plná postřehů na poli mateřské "dovolené", psána s nadsázkou, avšak všechna použitá slova byla pravdivá. Sice jsem se nesmála, ale u čtení jsem si odpočinula a poznala se téměř ve všech kapitolách. Příjemná "jednohubka".

29.04.2019 4 z 5

Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Úsměvné příběhy party trekových nadšenců mi zpříjemnily jedno dopoledne. Kniha doplněna o krásné fotografie.

11.04.2019 4 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Mile, lehce a s laskavostí popisovaný život a s ním spojené slasti i strasti v Itálii. Jednotlivé kapitoly pohladily po duši.

08.02.2019 5 z 5

Brazilské noci Brazilské noci Vanessa Barbara

Byl to zvláštní příběh, plný zvláštních osob a spousty nadbytečných informací.

06.02.2019 2 z 5

Prosinec už je takovej Prosinec už je takovej Donal Ryan

Přišlo mi, že Johnsey nebyl zase až tak slaboduchý, jak si o něm ostatní (včetně jej samého) mysleli a jak se k němu chovali. Bylo zajímavé číst, jak to "chodí" na farmě někde v Irsku, pozorovat chování obyvatel, kteří chtěli dosáhnout svého.

27.01.2019 3 z 5

Chléb ze železa Chléb ze železa Josef Filgas

Co vše dokáže s člověkem udělat pár "dobře" mířených spekulací a pomluv. Prvních 100 stran bylo v podstatě jedno a totéž, teprve potom se děj knihy posunul dopředu, kdy vše nakonec skončilo happy endem.

25.11.2018 3 z 5

Jsem máma Jsem máma Kristína Farkašová Tormová

Myslela jsem, že se budu smát od začátku až do konce příhodám mámy na mateřské, jak kniha slibovala, ale nestalo se tak.

13.11.2018 3 z 5

Císařova hvězda - Rudolf II. Císařova hvězda - Rudolf II. Hana Parkánová-Whitton

Nenásilnou formou podána historická fakta a události v životě císaře Rudolfa II. Při čtení se člověk nenudil, nezaplétal se do množství jmen, letopočtů, událostí. Za mě příjemné a přínosné čtení.

09.08.2018 4 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Těšila jsem se moc, ale očekávaní byla mnohem vyšší než skutečnost, i když se nikde nic zbytečně neprotahovalo, neseděl mi styl psaní a to byl nejspíš kámen úrazu a taky jsem možná čekala nějakou víc "konspirační" motivaci k tak drastické vraždě na pláži. Jak už jsem psala - škoda.

05.06.2018 3 z 5

Když se žena svléká Když se žena svléká Irena Fuchsová

Některé povídky se mi líbily natolik, že jsem se během jejich čtení příjemně bavila, jiné nezaujaly vůbec, ale holt máme každý jiný smysl pro humor :-)

10.11.2017 3 z 5

Nemám žádné jméno Nemám žádné jméno Dagmar Hilarová

Moc ráda čtu příběhy dle skutečných událostí a tento, ač oproti jiným tak krátký, živě vypověděl a vykreslil hrůzy let, ne až tak dávných. Hrůzy, které se neměly stát tehdy a neměly by se stávat ani dnes :-(
Líbí se mi, že v takto krutých časech mnozí lidé v koncentračních táborech nepřijali slepě svůj osud a nerezignovali na život - dál bojovali, dál se vzdělávali (tajně), "slavili" svátky, navazovali přátelství či dokonce našli spřízněnou duši.

20.10.2017 5 z 5

Povídky ke kávě Povídky ke kávě Hana Hrabáková

Nenásilně, mile a krátce podané příběhy ze života, které mě však příliš nepobavily.

18.10.2017 2 z 5

Takoví jsme byli Takoví jsme byli Juliet Ashton

Milá kniha, nenáročná na přemýšlení během čtení, pár hlavních postav a zbytečně neprekombinovana dějová linka. Hlavní téma láska a rodina.

23.09.2017 4 z 5

Kouzelný svět pohádek Kouzelný svět pohádek Joëlle Barnabé-Dauvister

Známe pohádky doplněny krásnými ilustracemi zaujmou malé i velké čtenáře

22.09.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Kniha se četla lehce, ale bohuzel dej, stejně jako hlavní postavy a jejich milostné peripetie mě vůbec nezaujaly, chvílemi jsem si připadala, jako bych četla knihu od Lenky Lanczové, která se jí ale vůbec nepodařila.....

18.09.2017 2 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Za mě příjemné a místy dost vtipné čtení ze života.

31.07.2017 5 z 5

Třináctá komnata Třináctá komnata Lenka Lanczová

Typická "lanczovka", četla se příjemně, děj byl svižný, ale - Linda se ke svým rodičům chovala víc než hnusně, ano, neměla to doma růžové, přesto bych od 20leté vysokoškolačky, čekala víc; Tomáš a jeho "je to kamarádka a nevidím na svém chování nic špatného" byl skutečně ze života (pár jemu podobných znám), hodně sympatická mi byla spolužačka Bára, a naprosto nesympatická mi byla Jana, Mili a v závěsu za nimi Šárka.

26.07.2017 4 z 5

Létem políbená Létem políbená Lenka Lanczová

Autorka nevybocila ze svého stylu a žánru - nenáročná, oddychova četba, neurazila avšak nenadchla - prázdniny, slunce a láska.

20.07.2017 3 z 5

Šmarjá, vyplivni tu mandelinku Šmarjá, vyplivni tu mandelinku Vladimíra Černajová

Příjemné, vtipné a nenáročné čtení.

16.09.2016 4 z 5