mataj Online mataj komentáře u knih

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

(audiokniha)
Kniha je napínavá od první stránky. Vraždy (nutno dodat velice brutální) se kopí rychlosti blesku. A tak Ava a Luc mají co dělat, jelikož kromě nedostatku stop se potýkají i s arogancí "kolegu" ze Scotland Yardu, který souběžně s nimi vyšetřuje kybernetický útok. Nicméně na scénu přichází pomoc od velice sympatické dvojice - novináře a internetového experta. Doufám, že se objeví i v dalších dílech. Takže co dodat, druhý díl byl opět dokonalý.

21.12.2020 5 z 5

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Hezká, poklidnější detektivka, ale pro mě vůbec ne nudná. Líbilo se mi postupné odkrývání minulosti a charakteru hlavních podezřelých a jejich propletení s Cormoranem. Těším se na další příběh...

06.10.2020 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Sam Porter se nehodlá vzdát pronásledování Opičího vraha, který ho v prvním díle obelstil a zmizel. Nadřízený a FBI ho však odstaví na druhou kolej, jelikož mu nevěří, takže se pouští do hledání na vlastní pěst. A bohužel vše se jenom dál zamotává a Bishop má opět navrch. Navíc dochází k dalším vraždám, u kterých není jisté, jestli za nimi nestojí někdo jiný. Napínavé čtení s mnoha odhaleními i překvapivými zvraty, nicméně s otevřeným koncem, takže se musím pustit do dalšího dílu, kde se snad vše vysvětlí.

17.04.2024 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nora pokládá celý svůj dosavadní život za jedno velké zklamání plné vnitřních výčitek. Je ve stavu permanentní beznaděje a deprese. Při jejím pokusu o sebevraždu se ocitne na zvláštním místě, v půlnoční knihovně, kde si může vybrat jakýkoliv alternativní život. Tak začíná její snaha najít svůj dokonalý svět a samu sebe jako šťastného člověka. Hezká kniha se zajímavým námětem.

14.04.2024 4 z 5

Ďáblova hora Ďáblova hora Deon Meyer

Zajímavé prostředí Kapského města, kde se odvíjí příběh, který se skládá jako puzzle. Tři dějové linky a tři hlavní postavy - policista, mstitel - zabiják a mladá matka, která se živí jako prostitutka. Každý z nich má své vlastní démony a jejich snaha se jim postavit a vyřešit životní problémy je postupně svede dohromady. Autor ve vyprávění přeskakuje mezi nimi a vytváří poutavý příběh.

29.03.2023 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Luc s Avou mají v tomto díle celkem napilno. Několik lidí, kteří se kdysi v slabé chvíli pokusili o sebevraždu, se stane obětí pomateného zločince. Navíc se Luc zaplete do dalšího případu, násilné smrti dvou bývalých nadřízených jeho otce, a proto je na nucené dovolené.
Příběh je velmi zajímavý a o napětí rovněž není nouze, nicméně vztah Avy a Luca, respektive jejich důvody ke konfliktům, nepůsobí vůbec uvěřitelně.

19.12.2022 4 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Druhý díl naprosto skvělé a výjimečné trilogie LOTR je stejně úžasný jako díl předchozí. Nemám jedinou věc, kterou bych vytkla a pěju jedině chválu a nadšení. Užila jsem si audioknihu ve vynikajícím podání Aleše Procházky a v nejbližší době se s radostí pustím do dílů posledního.

12.06.2021 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Velice čtivý a napínavý thriller. Děj měl spád (jako vždy u této dvojice) a kolikrát jsem byla jako na trní, jak to dopadne. Možná zbytečně moc obětí, ale ani to mi víceméně nevadilo. No a ten otevřený konec??? Už aby byl další díl.

22.07.2020 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Přiznávám, že tenhle samostatný román mě oslovil víc, než předchozí trilogie s Laurou a Benešem. Příběh jedné rodiny, kde na počátku stojí tyranský manžel a otec. O dvacet pět let později, když se zdá, že všechno je již v naprostém pořádku, však začne na povrch vyplouvat děsivé tajemství, které může nyní šťastnou rodinu zničit.

17.05.2024 5 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Na počátku zajímavého příběhu je smrt mladé dívky, která se jeví jako sebevražda, následně se ale ukáže, že tomu tak není. Vyšetřovatelé objeví, že patřila do podivné skupiny - sekty lidí, a tam se rozhodnou hledat vraha. Nasadí mladou Tiff, aby se v utajení nechala vlákat mezi ně a odkryla jejich fungování. A že to bude nebezpečné je jasné.
Navíc Bryant chodí jako tělo bez duše, protože se na svobodu dostane z vězení vrah a násilník, jehož vyšetřování se před mnoha lety zúčastnil.
U této autorky vím, že nešlápnu vedle a bude mě to bavit, což se i stalo.

06.03.2024 5 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Aby Kim vyřešila několik podivných a morbidních vražd, musí proniknout do prostředí nadprůměrně inteligentních a talentovaných dětí, jejíž dětství nebylo většinou zcela příjemné. Jelikož jí nemůže pomáhat kolega Penn, který je povolán coby vyšetřovatel již uzavřeného případu k soudu, dostane na výpomoc mladou policistku Tiffany - Fifi, která ale navzdory Kimině skepsi, zapadne do týmu víc než dobře . Další skvělé čtení.

06.03.2024 5 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Prostředí elitní soukromé školy, kde dojde k několika podezřelým úmrtím. Navíc zde působí tajné spolky, které jsou pojmenované po kartách, členství do nich se neodmítá, a jejichž bývalí členové mají velký vliv dokonce i na současné vyšetřování. Výborný díl, při kterém půjde doslova o život.

25.12.2023 5 z 5

Kožené srdce Kožené srdce Dominik Dán

DD rozehraje rovnou dva zajímavé příběhy. Jedním je "klasická" vražda, do které se pustí Burger s Hanzelem a druhým je rozplétání dlouholetého rodinného tajemství, které objeví Krauz a Chosé při snaze pomoct Hanzelovi s jeho synem. Ten se po letech, kdy o něm nikdo nic nevěděl vrací domů, ale jeho chování je velice podezřelé. Jelikož se Hanzel obává, aby se do něčeho špatného nezapletl, kolegové se rozhodnou, že ho budou sledovat. Opět výborně napsané.

03.08.2023 5 z 5

Cela číslo 17 Cela číslo 17 Dominik Dán

Ve vězení, v cele číslo 17, skončí Kamil Puskailer - docent na VŠ a matematický génius, odsouzený za vraždu své ženy. To, že je s velkou pravděpodobností nevinný je zřejmé od začátku knihy. Po jistém čase se rozhodne napsat svůj příběh, a ten se následně dostane do rukou detektiva Krauze. Zajímavé, napínavé a samozřejmě velmi čtivé.

05.11.2022 5 z 5

Mrtvý na Pekelném vrchu Mrtvý na Pekelném vrchu Juraj Červenák

Drsný kapitán Stein, vzdělaný záletnický notář Barbarič a kaprál Jaroš se zkušenostmi ve "vyslýchání" jsou sice vcelku nesourodá trojice, ale dostali za úkol společně odhalit zrádce a objasnit několik vražd. Na této historické detektivce, kde jedno dobrodružství střídá druhé a množství zavražděných i podezřelých přibývá jako hub po dešti, jsem si opravdu smlsla.

14.10.2022 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Povedený thriller plný tajemství, lží, intrik a hodně ambiciózních plánů. Příběh je vyprávěný ze dvou různých pohledů - Amber a Daphne a musím říct, že mě to docela zaujalo. Takže jsem spokojena.

12.01.2022 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Napínavá detektivka plná lží a tajemství. Začátek se trochu táhne ale v druhé půlce knihy nabírá tempo na obrátkách a v závěru několik překvapivých zvratů. Vcelku jsem byla velmi spokojena. Knihy tohoto autora mám ráda ale jeho pořád se opakující hláška "a pak mi to došlo" mě celkem vytáčí.

07.01.2022 4 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Zatím moje druhá kniha od tohoto známého autora, a musím říct, že jsem se propadla do tajemného světa plného aur a nadpřirozených postaviček. King má nepochybně neskutečný vypravěčský talent a bujnou fantazii. Za mě výborný.

20.12.2021 4 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Svérázná a nespolečenská Eleanor je trochu zvláštní ale mně velmi sympatická osůbka. Je evidentní, že si sebou vláčí plný pytel kostlivců minulosti, se kterými se musí poprat. A tak krůček po krůčku řeší svůj nelehký život. Kniha je občas úsměvná, někdy mrazivá, ale hlavně lidská. Líbila se mi.

17.09.2021 4 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Opět velice zdařilý díl a já nemám co bych vytkla. Oddělení Q a jeho neotřelé případy mě vždy zaujmou. Tentokrát to bylo všechno hodně propletené a kromě jiného se děj zaměřil i na soukromý život Rose a její psychické problémy související s minulostí. Těším se na další (zatím poslední) díl... :)

21.04.2021 5 z 5