mau mau komentáře u knih

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Každou minutu jsem měla strach, co se s hlavními postavami stane a to svědčí o dobře napsané knize. Krásný příběh, citlivý.

06.11.2018 4 z 5

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Opravdu zajímavé čtení, zdraví se diví. Teda alespoň já se divila a to jsem si myslela, že o autismu něco vím.

04.09.2018 4 z 5

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Poslouchala jsem jako audioknihu v autě a cesta krásně ubíhala. Pěkně rozpracované postavy a vztahy v městečku, příběh slušný a konec překvapivý. Detektivky a thrillery obvykle nečtu, tak nevím jestli je to standard.Každopádně v klidu doporučuji.

29.07.2018 4 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Ještě pár stran a tu nohu bych mu snad jela ošetřit. U téhle detektivky už jsem se trochu nudila.

13.06.2016 3 z 5

A uzřela oslice anděla A uzřela oslice anděla Nick Cave

Nedovedu si ani představit co se ještě může odehrávat v hlavě Nicka Cavea. Kniha na mě valný dojem neudělala, ale pamatovat si ji asi budu, protože tolik hnusu, aby člověk pohledal. Posloucháno na ČRo.

13.04.2023 2 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Já bohužel nesdílím nadšené komentáře. Kniha čtivá, pro mě nepřekvapivá s divným koncem. Psychické utrpení hlavní postavy se dalo očekávat a je zcela pochopitelné. Je mi líto, ale za mě průměr.

22.03.2023 3 z 5

Sestry Sestry Martin Uhlíř

Nic jsem nečekala a taky ke mně nic nepřišlo. Tolikrát použité téma dvou rozdílných sester, nesympatické postavy, neuvěřitelný příběh a nejvíc mě rušilo to jakoby "tajemno". Je mi líto, ale za mě ne.

11.08.2022 2 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu a bylo to milé poslouchání, přestože jsem o generaci jinde.

07.05.2019 4 z 5

Sestra Sestra Jáchym Topol

Já ji bohužel nedala, ale manžel si ji velmi pochvaluje , tak se o ni ještě někdy pokusím. Už kvůli J. Topolovi, protože to je fakt sympaťák. Takže zatím bez hodnocení.

25.04.2019

Francouzky neztrácejí šmrnc Francouzky neztrácejí šmrnc Jamie Cat Callan

První knihu o francouzkách jsem četla od Mireille Guiliano "Francouzky netloustnou" a čekala jsem ,že tato bude podobná. Pro mě byla zklamaním .

12.07.2015 2 z 5

Magor dětem Magor dětem Ivan Martin Jirous

Kniha milá a něžná, nápady krásné a pohádku o skřítcích by měl slyšet každý.

12.01.2025 4 z 5

Ida Ida Helena Černohorská

Posloucháno na Českém rozhlasu. Skvěle popsaný život na statku (každodenní dřina z toho úplně kape) poválečná situace a vztahy mezi lidmi. Paní spisovatelku si dávám do hledáčku :-).

13.03.2024 4 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Trocha historie, trocha lásky, trocha krutosti, trocha napětí, krásné postavy a trochu naivní příběh . Krásně přečteno pí. Danou Černou. Sečteno a podtrženo hezký román.

11.10.2023 4 z 5

Nikdy není pozdě na šťastné dětství Nikdy není pozdě na šťastné dětství Beatrice Landovská

Z větší části jsem se bavila, několikrát nahlas zasmála a vzpomněla na dobu mého dětství. Byla jsem mile překvapena.

16.01.2022 4 z 5

Království Elmet Království Elmet Fiona Mozley

Moc se mi to líbilo, krásně napsané, čtivé, silný příběh s gradací. Ideální kniha pro filmové zpracování.

29.03.2021 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Čtivý, dobře vystavěný příběh s gradací.

11.02.2019 4 z 5

Koně se přece střílejí Koně se přece střílejí Horace McCoy

Show must go on i s občasným zaskřípáním. Závěr knihy, je ve své syrovosti, koncem tak přirozeným.....

01.12.2018 4 z 5

Divoká labuť a jiné příběhy Divoká labuť a jiné příběhy Michael Cunningham

Když jsem dočetla, chtěla jsem hned začít znovu, ale nakonec jsem se rozhodla, že ji nechám nějaký čas odležet. Příště to bude myslím plný počet *. U některých pohádek se mi tajil dech. Velmi lidské.

20.11.2018 4 z 5

Perla Perla John Steinbeck

Dramatické, krátké ,čtivé.

19.04.2018 4 z 5

Poslední noc na Klikaté řece Poslední noc na Klikaté řece John Irving

Mám Irvinga ráda a ani tentokrát mě nezklamal.

20.03.2018 4 z 5