Medasek komentáře u knih
Kniha se mi líbila, skvěla popsala problémy slavných lidí, lidí jiného původu a LGBT komunitu.
Co se mi však moc nelíbilo byla ta politika. Vím, že ta měla velkou roli v příběhu, ale vůbec mě nebavila a ani moc mi tam nesedla.
Na začátek musím říct, že tento žánr běžně nečtu, ale kniha je dost slavná a když mi ji půjčila babička, řekla jsem si proč ji nezkusit.
Kniha se velmi dobře čte, styl autorky je velmi příjemný a napínavý. Nejvíce se mi asi líbila první půlka knihy. Bylo to velmi zajímavé a emotivní.
Musím se přiznat, že jsem Hanu velmi litovala. Zažít to co ona, no neumím si představit jestli bych to zvládla. Vždycky jsem věděla, že toto období bylo příšerné, ale tato kniha mi ukázala, že bylo ještě horší než jsem si myslela.
Upřímně doufám, že se lidé z těchto událostí poučí, a že takovéto hrůzy už nikdy nenastanou.
Kniha nebyla špatná. Četla se velmi dobře i děj nebyl vyloženě předvídatelný a měl dosti filozofický nádech.
Ale co mi vyloženě vadilo byly pravopisné chyby, chybějící písmenka a přebývající slova. Jako chápu, že přeložit knihu není žádná sranda, a že se to jednou dvakrát stát může, ale když se to stane dvakrát za větu, tak to je i na mě moc, a to nejsem moc pravopisně nadaná a tyhle věci běžně neřeším.
Knížka by mě bavila mnohem více, kdybych se jí nemusela naučit v podstatě nazpaměť kvůli zkoušce.
Miluju tuhle autorku. Zatím jsem četla většinu jejích knih, které u nás vyšli a musím říct, že ani tato mě nezklamala. Dlouho jsem se této knize vyhýbala, a teď nevím ani proč. Děj rychle ubíhá a vy jste na jednou na konci knihy.
Zatím nejlepší kniha ze série o mládí superhrdinů.
Zajímavý díl, ale vůbec mi nepřišlo, že čtu o začátcích Batmana. Jinak kniha je napsaná čtivě a děj ubíhá rychle, ale něco mi na tom cyhbělo. Takže za mě 3,5*.
Bylo to takové zvláštní. Nevím, asi mi mesdl styl autora, ale moc mě to nebavilo a to mytologii miluji.
Velmi pěkná knížka. I když jsem měla ze začátku problém se začíst, tak po takové sté stránce jsem se už od knihy nemohla odtrhnout.
Tak to bylo takový strašně cukrkandlový. Hezké a rychle přečtené.
!!!Fanoušci série, tenhle komentář raději nečtěte.!!!
Tahle kniha byla snad nejhorší z celé série. Kdybych ji nedostala k Vánocům, asi bych si ji ani nepřečetla. Ale po Božím Hrobě, který mi přišel ve směs jako průměrná kniha, jsem se nakonec pustila i do tohoto dílu.
Neměla jsem kdoví jaká očekávání, ale bylo to mnohem horší než jsem si představovala. Některá přirovnání v knize vůbec nedávala smysl. Autor opakoval některé věci pomalu desetkrát. Postavy byly bez života.
Upřímně už mě v knihách začíná štvát oživování postav. Jednou umřou, tak by měli zůstat mrtví. Hlavní hrdinka mi přišla jakoby měla rozdvojenou osobnost. No prostě hrůza.
Upřímně nechápu, co lidi na této sérii vidí. Je v podstatě o ničem. Spousta sprosťáren a sexu. Obyčejně mi to v knihách nevadí, ale tady mi přišlo, že příběh je postavený jenom na tom.
Jednu hvězdu dávám za Zatmění a Adonaie.
Nádherný příběh. Bavil mě mnohem více než první díl.
Hezká knížečka, vhodná pro navození vánoční nálady. Milá, úsměvná a jednoduchá.
Po prvním díle, který byl pro mě utrpením jsem si vůbec nebyla jistá jestli se někdy pustím do druhého. Ale nakonec jsem to udělala.
Bylo to o něco lepší než první díl. Líp se mi četl, ale pořád mi připadal takový nijaký. Žádné emoce to nevyvolalo. Bylo mi úplně ukradené, co se děje s postavami. A to co mělo být velkým zvratem mě nijak zvlášť nepřekvapilo.
Celkově knihu hodnotím 3 hvězdami.
Krásku a zvíře miluji a tak jsem si chtěla přečíst originální verzi příběhu. Musím se přiznat, že kdyby byla trochu obsáhlejší líbila by se mi mnohem více. Takhle to bylo všechno strašně hopem a neznat příběh již z dřívějška ani bych nepostřehla všechnu tu krásu a dobrotu, kterou vyzařuje.
Byla to hezká oddechovka. Taková chvílema až moc cukrkandlová, ale dobře se četla. Doporučila bych ji spíš mladším ročníkům.
Krásná útlá knížečka, kterou si zamilujete. Úžasné příběhy, které zahřejí u srdce. Jediná škoda, že kniha nebyla delší.
(SPOILER) Kniha rozhodně patří k lepší výtvorům české literatury. Příběh se rychle odvíjí a styl psaní je neuvěřitelně čtiví.
Avšak jak si každý asi občas stěžujeme na to, že kniha má příliš omáčky, tady je to přesně naopak. Kniha by potřebovala mnohem více omáčky, aby vynikl její pravý potenciál.
Hlavní hrdinka Arisbé je více méně sympatická, ale strašně naivní. Občas jsem se nad jejími myšlenkovými pochody dost divila.
Pak Drusus mi přišel jako hodně zvláštní postava. Moc nevím co si o něm myslet.
A upřímně bylo od začátku jasné, že skončí spolu, ale já jim tu romantiku prostě nemohla uvěřit.
Jinak kniha byla vážně čtivá. Celkově hodnotím 3,5*.
Nebylo to nic extra. Neměla jsem nijak zvlášť vysoká očekávání, ale docela dost mě to zklamalo.
Úžasná kniha. Na příběh Slunéčky jsem se nemohla dočkat už od konce minulé knihy. Příběh rychle plynul a knihu jsem měla za pár hodin přečtenou.
Velké plus je, že se kniha neodehrávala tak úplně jak jsem čekala, i když tam bylo pár předvídatelných částí.
Celá série je čtivá a rozhodně ji doporučuji všem milovníkům draků.
Knihu celkově hodnotím 4,5*.
(SPOILER) Četlo se to dobře, ale asi jsem čekala něco jiného. Všem postavám bych tak tipla asi tak o čtyři pět let méně podle toho jak se chovali.
SPOLIER!!!
Darcyho vyznání mi přišlo jako dost silná vykrádačka Pýchy a předsudku.
KONEC SPOILERU!!!
Jinak docela dobrá oddechová kniha.