MíšaS. | Komentáře u knih | Databáze knih

MíšaS. MíšaS. komentáře u knih

Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Dala bych raději jen 4,5 *, protože abych se přiznala mi trochu "zklamal" závěr.

Příběh je výborný a skvěle se mi četl. Sice jsem podle intuice dokázala odhadnout, co se bude dít, ale ani tak mi to na zajímavosti příběhu neubralo a hltala jsme ho. Do chvíle, kdy se přišlo na to, co je kdo zač, nechci prozrazovat, to mi přišlo až trochu moc cukrkandlové. Ale jinak je to skvělé pokračování, nezklamalo mě.

05.11.2020 5 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Pokud jste knihu ještě nečetli, nečtěte ani můj komentář.

Za mně skvělé čtení. Knihu jsem si velmi užila a těšila jsem se, jestli konec spadne do klišé nebo bude originální. Na jednu stranu bych to hlavním hrdinům přála, ale asi by to ve mně zanechalo negativní pachuť, že v knize se vždy vše k lepšímu vyřeší.
Jako shrnutí by se dalo použít pořekadlo - Jaké si to uděláš, takové to máš. To, co si postavy v knize nadrobily si musí nést po celý zbytek života a bojovat s tím. Někdy vyhrávají a někdy prohrávají, ale důležité je, se vždy zvednout a pokračovat v boji, i kdyby to mělo znamenat jen to, že ráno vstanu z postele.
Dalo by se toho napsat určitě více, ale spousta podobných myšlenek je již vyjádřena v komentářích pode mnou, tak je asi zbytečné vše znovu vypisovat.
Za sebe mohu knihu doporučit a určitě si od autora přečtu i něco dalšího.

05.06.2020 5 z 5

Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

Jako veliká fanynka a neustálá posluchačka jsem byla nadšená. Freddie forever!!

30.04.2017 5 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Knihu jsem četla kdysi dávno na střední škole a již delší dobu jsem si říkala, že bych si ji mohla znovu přečíst. Přečetla a jsem opět uchvácena jazykem a jeho barevností.
O Humbertovi a Lolitě si můžeme myslet, co chceme, na tom zas tolik nezáleží, protože tady je hlavní ten krásný jazyk, alespoň pro mě. Je to jedna z těch knih, u kterých se předpokládá, že pochopíte odkazy, metafory, přirovnání, které vám prozradí mnohem více než to, co autor napsal. Kniha, u které musíte přemýšlet, a to mám ráda.

19.01.2025

Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Neřekla bych, že jsem zklamaná, ale asi jsem čekala něco lepšího, propracovanějšího. Kdyby tam nebyly víly, rusalky apod., tak by to vlastně mohla být jakákoli jiná solidní kriminálka, sice předvídatelná, ale solidní. Tím nechci říct, že by to nadpřirozené postavy kazily, ale vlastně tam vůbec nemusely být a bylo by to stejné. Možná proto mi přišel celý ten svět tak nedomyšlený? nedotažený? nevyužitý? .
Druhý díl mám také půjčený, ale nechám si ho na jindy, nemám na něj chuť. Obávám se totiž, že bude děj "kopírovat" tento díl, a akorát se vymění jména postav...

13.11.2024 3 z 5

Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Nemohu souhlasit s komentáři pode mnou. Kniha je hodně předvídatelná a postavy jsou ploché, buď zlé do morku kostí, nebo hodné a morálně čisté, nic mezi. Začátek je celkem poutavý, ale už někde ve třetině mě kniha začala unavovat a nudit. Nakonec jsem dočetla, ale z konce mě trnuly zuby, jak byl sladký.
Knihu jsem si vybrala do ČV, a i kvůli vysokému hodnocení, jsem se docela těšila, až na mě vyjde řada v knihovně, bohužel jsem docela zklamaná a čtení jsem si moc neužila.

06.10.2024 2 z 5

Matka Matka Karel Čapek

Přiznám se, že mi trochu nesedl ten konec, myslela jsem, že se stane něco jiného. Ale i tak je zvláštní, jak kniha stará 86 let, je pořád aktuální a možná aktuálnější než kdysi.

11.06.2024 4 z 5

Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Přišlo mi, že autor, po vzoru pejska s kočičkou, splácal vše možné dohromady a snažil se upéct dort, který ovšem docela připálil.
Námět je zajímavý, ale zabalený ve spoustě informací, které mi ubíraly sílu číst a soustředit se na příběh.

30.06.2023 3 z 5

Pohádka Pohádka Stephen King

(SPOILER) Neskutečně moc jsem se těšila a SK mě nezklamal, ale i tak nemohu dát 5*. Minimálně do 3/4 jsem knihu hltala a četla každou možnou chvilku, ale pak přešel děj do "podhradí" a já jsem se nemohla začíst, nebavili mě tyto pasáže a začetla jsem se opět, až ke konci. Asi je zbytečné se více rozepisovat, neboť spousta komentářů pode mnou vystihuje i moje pocity a postřehy.

25.06.2023 4 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Jak jen to slušně napsat... Kateřina se chovala jako kráva, tak se asi nikdo nemůže divit, že jí Petruchio chtěl "převychovat". Jeho metody nejsou v pořádku, ale ruku na srdce, kdo by chtěl mít doma hádavou, vzteklou saň. Myslím, že by se našli i muži, co by nešli daleko pro pár ran...
Podle mě, se v jejich svazku sešly dvě tvrdé palice a ta rozumnější nakonec ustoupila.
A v neposlední řadě se musí brát ohled na to, kdy byla hra napsána. V 16. století prostě svět a mezilidské vztahy fungovaly jinak. Ale i v té době se našli rozumní muži, kteří chovali ženu jako poklad a ne jako majetek.
Každý ať si o hře myslí, co chce. Někomu se nelíbí, mně se líbí.
Ještě napíši, že jsem byla v Divadle na Vinohradech a v podání Andrei Elsnerové a Filipa Blažka to byl mistrovský koncert.

30.04.2023 5 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Bavila jsem se, takže i když je to opět jednoduché, předvídatelné a prvoplánové, dávám 4*, a těším se, až na mě vyjde v knihovně řada na další díl.

21.04.2023 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Opět jsem se skvěle bavila.
Jen, teď jak mám rozečtený třetí díl, si myslím, že by to klidně šlo spojit dohromady, jak píše i Janizoun pode mnou.
Je to jednoduché, obyčejné, trochu přehnané, ale jak jsem již psala, já jsem se skvěle bavila.

18.04.2023 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Podle mě to bylo moc překombinované a dlouhé. Nenudila jsem se, ale nemohu říct, že bych četla s radostí.

15.07.2022 3 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Souhlasím s ElizPetrovou a myslím, že více není třeba dodávat.

13.07.2022 4 z 5

Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Přečteno opět po letech kvůli ČV 2022. Tuto knihu jsem měla ráda už jako dítě a téma sebevraždy mi v dětském věku a ani v dospělé vůbec nepřišlo nevhodné, jak se zde někteří vyjadřují. Ale možná proto, že v dětském věku, jsem tak úplně nechápala, co přesně, že to Suchárek udělal a co to přesně tedy znamená.

03.02.2022 4 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Jediné, co knize mohu vytknout je ten rychlý konec, ke kterému se vlastně plížíme 90% knihy. Ale je to moc pěkné plížení, na které jsem u Kinga zvyklá a mám ho ráda. Za ten rychlý konec bych možná ubrala tak 0,5 *, ale na půlky se tady nehraje, takže za mě 5*.

20.09.2021

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Myslím, že je zbytečné zde opět rozepisovat to, co je již napsáno pode mnou. Takže pouze smekám před autorkou.

26.03.2021 5 z 5

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

1) Uf, tak je to za mnou.
2) Ten konec nebyl špatný.
Moje první dvě myšlenky po dočtení knihy... A asi shrnují, co si o knize myslím. Bylo to dlouhé a některé pasáže i nezáživné.
Přišlo mi to jako s Růženkami - příběh zajímavý, ale zahrabaný v maličkostech. Čím více se dostáváte do děje, tím více Vás ty maličkosti otravují a říkáte si " a tohle je důležitý? " Asi od půlky knihy jsem se začala víc a víc nudit. Konec to napravil.
Ale myslím, že poctivou trojku si zaslouží.

26.03.2021 3 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Pokud jste knihu ještě nečetli, tak nečtěte ani můj komentář !

Já tu knihu snad nedokážu ani dočíst, a to jsou opět zavřené knihovny, takhle špatná je.
Hlavní hrdinka totálně nesympatická kráva. Její chování - to jako fakt? Ona se vrátí do minulosti a OK vše v pohodě - jdeme se tu zabydlet a vdát se a š---t jako králíci? - Co ?? .
Ne tohle je prostě jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla.
A chtěla bych v září 1945 vidět tu Skotskou poválečnou prosperitu, haha, asi by si autorka měla napřed něco nastudovat.

Možná tohle není nejlepší komentář, ale nějak se mi nechce to rozmýšlení se nad knihou prodlužovat. Většinou souhlasím se všemi 1 * komentáři v dáli pode mnou. Ale já nemohu prostě dát ani tu jednu hvězdu.

24.10.2020

Skála Skála Peter May

Vy, kdo jste knihu nečetli, nečtěte ani můj komentář !!

Tušila jsem, že to nebude klasická detektivka, což mi nijak nevadilo a asi tak do půlky se mi kniha četla celkem bez problému. Ale pak přišly pasáže, které mě silně nebavily a nechápu, že jako "super policajt", jak se Fin prezentuje, nepřišel na to, od koho ty modřiny jsou. Potom už mi to vlastně celé zapadlo do sebe a dokázala jsem si domyslet, co se asi bude na konci dít. A to se také dělo.
Možná chtěla kniha trochu zkrátit a více vyšetřovat vraždu a odpustila bych si tu pedofilní pasáž. Nechce se mi věřit, že by někdo měl takovou ztrátu paměti a ještě opakovanou. Prostě mi to nějak nesedí a přišlo mi to divné a asi i zbytečné - prostě by ho vinil ze smrti otce, nebo z toho, že ho otec měl raději a jako motiv by to stačilo a ne tam ještě vsunout pedofilii a to, že si to s ním na ostrově vyřídili sami.
Přemýšlela jsem a jsou to slabé 3*. A nevím, jestli si chci přečíst další díly...

25.01.2020 3 z 5