misatrix

Precteno kvuli vyzve. Libi se mi napad originalu a ceskeho prekladu a musim uznat, ze cesky preklad je opravdu povedeny. Kazdopadne anglicky original je hruzostrasny. Autor si nelame hlavu s gramatikou a ikdyz bezne ctu knihy v anglictine, zde jsel mela problem textu porozumet.

Knihu jsem odlozila nekde za pulkou. Jednani postav mi nedava smysl, nevidim mezi postavami zadne vazby, je to ploche, nudne a nelogické. Napad je super, ale to provedeni..

Nechapu co ma byt na vztahu Eloise a Phillipa romanticke. Eloise se chova jako kaca, hlavne tim jak Phillipa ospravedlnuje a ze v tom vztahu zustava a Phillip? Naprosty narcista, ktery sere na svoje deti, prehlizel deprese prvni zeny a mentalne sukanuje Eloise... Tohle neni romantika, to je hnus. Zatim vsechny knihy, co jsem od teto autorky cetla, jsou problemove. Ale toto je pro me za hranou unosnosti. Eloise by si zaslouzila dalsi knihu, kde by dostala sve "stastne az na veky".

Jelikoz jiz nejsem cilova skupina, bylo pro me misty narocne ze začíst. Presto jsem si pribeh uzivala (domnivam se, ze zejmena diky delce knihy).
Ackoliv filmove zpracovani se mi libi vice, nemohu rict, ze by pro me kniha byla zklamanim. Jiz jsem precetla tri knihy od Gaimana a bohuzel pouze tato ma pro me uspokojivy konec.

Kniha, ktera se cte jednim dechem a rozhodne stoji za přečtení. Clovek nikdy nevi, jak se chovat k lidem, kteri se odlisuji. Ikdyz vite, ze byste se meli chovat normalne, najednou nevite co presne to znamena.

Pribeh je prijemne svezi, děj pěkně plyne a nez se nadejete, je konec. Pri cteni jsem se bavila, jedinou "vytkou" je vztah Cecilie (nejsem fanouskem lasky na prvni pohled).

Kniha nebyla vylozene spatna, dokonce si myslim, ze tyto sloupky mohly byt velice oblibene. Presto si nemyslim, ze by si zaslouzily knizni vydani.

Jako zacatecnikovi by se mi líbilo, pokud by byly akordy všude, ale i tak si myslím, ze je zpěvník velice zdařilý.

Velice me odrazovala cena a velikost kuchařky. Nyní jsem opravdu rada, ze ji mám. Recepty jsou chutné, jasné popsané, je radost podle nich vařit. Jediné minus bych dala polevkam, jelikož mi přijde, ze dle daných poměru by z každé byla hustá "kaše". Rozhodne doporucuji!

Některé z knih o této rodině jsem již kdysi dávno četla, avšak do dnes jsem nevěděla, jak obsáhlá tato sága je. Rozhodla jsem se tedy, že si ji celou přečtu a abych se lépe orientovala, našla jsem si i jejich rodokmen.
Bylo krásné se do této rodiny opět vrátit a příběh o rodičích Avery jsem si velice užívala, knihu jsem přečetla jedním dechem. Musím ovšem připustit, že si příběh o Avery (Rytíř z Vysočiny) pamatuji mnohem emocionálně propracovanější. Přesto si myslím, že kniha stojí za přečtení.

Příběh je složený ze sedmi pohádek. Jakožto dospělé ctenarce mi tam hodně veci nesedelo, nevíme co se stalo s bankou, loupežníci ani královnou. Nevíme jak na to všechno reagovali rodiče děti. Presto byla pohádka příjemná na čtení, navíc me prekvapilo, ze nebyla násilnická (jako vsechna filmová zpracování).

Poprvé jsem četla scénář k filmu a velice jsem si to užívala! U filmového scénáře odpadá otázka proveditelnosti, jelikož CGI zvládne vše. I u bezne beletrie upřednostňuji krátké popisy interieru/ exteriéru a vice se zaměřují na dialogy a vnitřní myšlenky osob. Opravdu skvělá a ctiva kniha.

Velice ctiva kniha. Hlavni hrdinka formou dopisu odkrývá tajemství spojena s jejím osudem. Vřele doporucuji.

Knihu jsem cetla v roce 2019. Pribeh je ctivy, ale stale jsem cekala, kdy se z popisu udalosti dostaneme k nejake akci. Cekala jsem a cekala, az jsem se konecne dockala a najednou byl konec. Byla jsem z toho rozcarovana a knihu ohodnotila jednou hvezdou - nuda bez akce/zmeny/ jineho vychodiska. Nyni jsem zjistila, ze by se melo jednat o prvni knihu serie. A v tom pripade si myslim, ze si kniha zaslouzi ty hvezdy dve.

Na toto téma jsem již četla mnoho jiných a lepších knih. Nesedí mi to neustále střídání dějových linek, opakující se myšlenky a v podstatě nezazivny dej. Do hlavniho hrdiny se nedokazi nijak vcitit a jeho osud se me nijak nedotyka. Je možné, ze toto byl autorův záměr, ale i pokud ano, myslím, ze to nestojí ani za čtení tohoto komentáře.

Z počátku jsem se do čtení musela trochu nutit, ale po chvíli se příběh rozběhl a já se místy i nahlas smála. Doporučuji si knihu přečíst. Kniha není úplně vhodná pro děti.

Prvni polovina me vazne bavila, ale pak to slo vsechno do kytek. Pribeh nedava smysl, je to prekombinovane, postavy ztratily sve charaktery… poslednich 30 stranek jsem jen cekala az bude konec, protoze jsem nechtela knihu nedocist… Vyvrcholeni knihy mi bylo uplne jedno, nevyvolalo to ve me zadne emoce a konec me vylozene nastval, protoze to jednani mi nedava smysl.

Svet Jalu je poutavy, libi se mi vysoky pocet vedlejich postav, bohuzel co se hlavnich postav tyka, oproti Steph mi Lily pripada nerozpracovana a velice povrchni. Dlouho jsem byla z knihy naprosto unesena a videla ji na 5 hvezdicek. Bohuzel posledni tretina knihy byla dosti uspechana a posledni kapitola az trapna. Stacila jedna kulka a dalsi dil by nebyl treba... Mam pocit, ze se autorka rozhodla zmenit stand alone na prvni dil serie az posledni kapitolou...

Pokud si chcete knihu precist, NECTETE si "upoutavku" na zadni straně. Jedna se totiz o vypis vsech zvratu v knize. Knihu jsem nedocetla, odlozila jsem ji po 300 strankach (a porad jsem se nedostala za vyspoilerovanou cast). Pribeh nemuzu hodnotit, prisel mi celkem fajn, ale nechapu, kdo napsal/schvalil text na zadni strane. Pokud ma kniha 450 stran a je vyspoilerovano vice nez 300, nedokazu se zacist a pro pribeh se nadchnout.

(SPOILER) At jsem od knihy cekala cokoliv, vse bylo jinak. Pribeh je velice dobre napsan, vzdy kdyz uz jsem se bala, ze pribeh bude nudny, nastal nejaky zvrat, Lenny je skvělá, Debi me obcas stvala (ale to se da prezit) hlavni i vedlejsi dejove linky jsou pekne propracovane a celkove do sebe zapadaji. Jen z vysledneho rozuzleni jsem "v depresi". Cekala jsem, ze jeji svoboda bude omezena, ale ze se na nej bude muset divat a jeste ho poslouchat...