Misha11
![Podivné město Podivné město](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200151/miss-peregrine-sirotcinec-slecny-pe-PiB-200151.jpg?v=1402149053)
Druhý dil začal přesně tam, kde ten první skončil a rovnou se to začalo rozjíždět, později ale přišly i nudnější pasáže. Autor čtenáře víc seznamuje s postavami, vysvětluje fungování "podivného světa" a připravuje půdu pro třetí (podle závěru této knížky doufám) skvělý díl.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Smečka rváčů Smečka rváčů](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243110/smecka-rvacu-qol-243110.jpg?v=1430432283)
Druhý díl mě bavil méně než první, i tady platí, že autor nic zdlouhavě nepopisuje a kniha se vcelku rychle čte.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Roky pod psa Roky pod psa](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206482/roky-pod-psa-8sg-206482.jpg?v=1407667157)
Markus Zusak je skvělý spisovatel, tohle je jeho prvotina, no budiž..
Postavy mi moc nesedly, celkově mě tahle série moc nezaujala, i když Cameronův pohled na svět je zajímavý.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Farma Farma](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282960/farma-w3R-282960.jpg?v=1458389161)
Celkem povedený thriller. Od začátku se něco děje, zpočátku mě zarazil styl (matčiny zdlouhavé dialogy), ale vše bylo podáno čtivě a bavilo mě to. Autor udržel napětí až do konce, a to nejen za pomoci poutavých skoků do minulosti, kde se vše rozuzlilo. Ovšem konec byl jasný téměř v polovině.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Střet králů 1 Střet králů 1](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29111/stret-kralu-1-MwS-29111.jpg?v=1633883693)
Druhá část Střetu králů je pro mě na podobné úrovni, jako ta první. Malý posun v ději, ale ani tak zde nejsou vyloženě nudné pasáže a autor nechává čtenářům prostor pro přemýšlení. Na konci se opět dostavuje akce a děj začíná být zajímavější.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117797/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-117797.jpg?v=1333565827)
Začnu zpracováním knihy, z toho jsem nadšená. Fotografie doplňující celý příběh jsou rozhodně skvělým nápadem.
Ale u Sirotčince mi ty fotky někdy maličko vadily, resp. mi přišlo, že je děj někdy až nelogicky upravován pro potřeby fotek a tím trpěl příběh, návaznost a plynulost.
Nicméně námět je dobrý, všechno hezky odsípá, i když občas jsem se nudila, a ledacos bylo hodně předvídatelné. Série mě ale zaujala a hodlám ji přečíst celou.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chvíle před koncem Chvíle před koncem](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87654/chvile-pred-koncem-c9o-87654.jpg?v=1394313995)
Námět, hlavní postava, její vývoj a prostředí, to všechno se mi líbilo. Ke konci mě kniha začínala docela nudit - téměř to samé pořád dokola mě prostě přestávalo bavit, pasáže, které se vracely do minulosti to trošku zachraňovaly.
Jinak mě knížka ale bavila a to "poselství", které obsahuje, se mi líbí.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Žena v černém Žena v černém](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13095/zena-v-cernem-uT1-13095.jpg?v=1625985923)
Nejdřív jsem viděla filmy, poté jsem četla druhý díl a nakonec první.
Upřímně, druhý díl mě bavil víc, trocha napětí tu byla až téměř na konci příběhu. Knížka mě i při počtu stránek dokázala nudit.
Za mě nic moc, když už, tak radši film.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Sněží, sněží... Sněží, sněží...](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236038/snezi-snezi-zv5-236038.jpg?v=1445352264)
První povídka mě bavila asi nejvíc, třetí méně a ta poslední nejméně. Líbí se mi, že všechny příběhy byly spletené do jednoho, je to zajímavý nápad, ale na konci mi to přišlo až moc propletené. Je to takové naivní a oddechové, předvídatelné, ale má to milou atmosféru. Pro mladší čtenáře (čtenářky) jistě krásné předvánoční čtení. A grafické zpracování knihy je úžasné.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Temné vody Temné vody](https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/9196/temne-vody-XcJ-9196.jpg?v=1423345236)
Zajímavá témata, líbí se mi spojitost u všech povídek - voda. Styl psaní má autor skvělý, hororovou atmosféru umí, takže po zklamání ze Smyčky mě posadil na zadek a donutil mě se bát. Některé povídky byly slabší, u některých byl unáhlený konec, ale jako celek mě knížka bavila. Ne vždy jsou potřeba hektolitry krve (a to neříkám, že takové knížky mě nebaví).
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Spirála Spirála](https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/5963/kruh-knizni-klub-spirala-PAM-5963.jpg?v=1423345402)
Nebylo to zase tak zlé, ale na Kruh to prostě nemá. Má to docela atmosféru a autor dobře popisuje. Řešení šifry bylo už dost mimo, ale docela mě bavilo sledovat ten progres.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chyť mě Chyť mě](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166294/chyt-me-p1l-166294.jpg?v=1485600982)
Skvělá a originální zápletka, čtivě psáno, plné zvratů a hlavni hrdinka, která se nebojí - tohle mě vážně bavilo.
Všechno do sebe zapadlo, jen maličko škoda toho konce. Ten se mi k tomu moc nehodil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204815/zboznuju-londyn-204815.jpg?v=1398857760)
Četla jsem New York a potom hned Londýn, trošku jsem se ze začátku neorientovala, ale po pár stránkách to bylo v pohodě. Typicky americký a lehce dětinský průběh, vše se točí kolem chystané svatby a řeší se "běžné" problémy. Jako oddech fajn.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dítě číslo 44 Dítě číslo 44](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12088/dite-cislo-44-wF3-12088.jpg?v=1494514639)
Moc se mi líbilo autorovo vykreslení Ruska a jeho systému, žádné "mazlení se" s postavami se nekonalo a zajímavý příběh se odehrával na reálném prostředí. Dobře byla popsána i změna Leova postoje. Knížka byla zajímavá, plná zvratů a konec se mi také líbil, i když jsem čekala, podle recenzí, něco více morbidního.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nespavost Nespavost](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219598/nespavost-zNz-219598.jpg?v=1414682226)
Nápad skvělý, po té psychologické stránce super, ale zpracování nic moc. Do hlavního hrdiny jsem se nemohla vžít, některé věci mi absolutně nedávaly smysl a zbytečně odkláněly od hlavního tématu. Škoda i chyb a překlepů, které knize taky moc nepomohly.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Kůže Kůže](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234688/jack-caffery-kuze-Awn-234688.jpg?v=1432760134)
Od Mo jsem už několik knih četla, vždy na přeskáčku, takže jsem ze začátku měla docela zmatek v tom, co se (v osobním životě postav) už stalo a co ne, každopádně po chvíli jsem se zorientovala. Tohle byla jedna ze slabších knih od autorky, mnohdy jsem se nudila, (zdlouhavě) se řešilo nepodstatné a nevyřešilo se prakticky nic. Takový průměr, autorka to umí i líp (například Unesená).
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Fangirl Fangirl](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225809/fangirl-9v7-225809.jpg?v=1425312805)
Hodně mě baví knížky ze "školního" prostředí, mnohdy jsou to braky o ničem, ale Fangirl na mě zapůsobila. Příběh byl čtivý, zapojení fanfikcí bylo zajímavým osvěžením. I když, upřímně, ze začátku mě části týkající se Simona nebavily, ale byly poměrně krátké a postupem času jsem si je oblíbila. Příběh mě zaujal i tím, že se zde střídaly oddechové části se závažnějšími. Hodnotím pozitivně, milá, oddechová knížka, která mě moc bavila a rychle se četla.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vůně krve Vůně krve](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134833/vune-krve-134833.jpg?v=1347001793)
Naprosto souhlasím s greetchen.
Čekala jsem slátaninu, nakonec šlo o asi nejlepší knihu s upírskou tématikou, jako jsem kdy četla. van Borgo nebyl žádný upírek pro náctileté, já v tom pořád viděla Drákulu. Zkrátka bylo to takové ...dospělejší? vážněji pojaté? nevím, jak to napsat :D. Mně se kniha líbila.
Bohužel, ten překlad, vynechaná písmena, celkově špatné zpracování tomu hodně ubraly, to je velká škoda.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Spolubydlící Spolubydlící](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167590/spolubydlici-Evu-167590.jpg?v=1418287423)
Nápad skvělý,provedení zaostávalo.
Přidat trošku víc napětí, atmosféry, emocí a trošku to propracovat a bylo by to ono.
Lutze mám ráda, o jeho spisovatelských kvalitách rozhodně nepochybuji, ale tahle knížka je z jeho slabších.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Krvavá Mary Krvavá Mary](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174941/krvava-mary-pxx-174941.jpg?v=1586187335)
No, takhle, četlo se to poměrně rychle, to jo, ale mrazivé, napínavé, strašidelné? To úplně ne. Trošku mě mrzí, že to nebylo lépe dotažené větší slovní zásobou, zajímavějšími slovními obraty,.. tady to bohužel nelze "svést" na překlad. Příběh ušel, škoda toho zpracování. Nicméně jako oddechovka, u které bude mrazit pouze, pokud zůstanete v lednu u otevřeného okna, to, s přivřeným okem, na dvě hvězdy dá.