misssicccka misssicccka komentáře u knih

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Je to proste klasicke dovolenkove ctivo. Pro ty, kteri maji radi narocnejsi literaturu, je to tzv. Cteni na rymu :), na muj vkus az lehke cteni.
hlavni linie je zasmodrchany romanek plny divnych nahod. Necekejte zadnou velkou psychologii postav.
Co je super je, ze ta Kodan a Dansko neni jen v nazvu knihy, ale dost se tam dozvite.
Take je to kniha o jidle a kave, takze pozor: drazdi hodne chutove poharky.

08.02.2022 3 z 5

Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Hezka obalka knihy.
Myslenka dobra, realita ujeta. Je to ctive asi jako referat do hodiny literatury
Je mrtva, pak autor nevi,co s tim,tak Andela sesle Andelovi. Ja nevim, je to takove skokove. Jsou tam silne momenty, ale ten konec??? SPIONKA ;), nektere dialogy jsou ubijejici, neadekvatni situaci.
Vlastne nechapu, proc je to tak pozitivne hodnoceno.
Jedna hvezda za obalku a za Anku.

10.08.2021 2 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

nazev knihy je genialne zvolen, nejen babicka hlavni postavy je vypravecka, ale autorka tim charakterizuje sama sebe, je to proste uzasna a vynikajici vypravecka, v jejich knihach nejsou prazdna mista, nemivam pocit, ze se patlam v omacce.
navic toto tema? paneboze, jak je mozne, ze zdanlive smyslene pribehy jsou lepsi nez ocita svedectvi v autobiografiich? no jedna
mozna odpoved na tuto otazku je zminena prave v teto knize. Bohuzel trosku mne zarazila ta finalni zapletka, ale vlastne asi jo, akorat se tim hl. hrdinka stala opet (ponekolikate) jakousi obeti lzi a pravdy, ze ktere spat nebude

13.05.2019 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Po této knize jsem sáhla pro splnění bodu "kniha odehrávající se na ostrově" čtenářské výzvy 2017. Tím jsem překonala svůj jakýsi blok k masovému obdivu "královny detektivek". Dvě desetiletí jsem si říkala, že ji musím okusit, abych věděla, o čem je řeč. A čtenářská výzva byla dobrá motivace ke splnění své osobní výzvy. A nelituji. Zatím nemám důvod sdílet označení "královna detektivky", ale mám důvod si přečíst od této autorky něco dalšího. Rychlé, napínavé, jednodechové, zábavné počtení. Bohužel mi čtečka během čtení nabídla šotkovatě poslední stránku knihy, takže nějaké napětí už se moc nekonalo. Ale to nevadí. Stálo to za to. Už nemám blok a ke znělce Hercule Poirota v televizi budu už také asi shovívavější :).

03.03.2017 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Vzdy, kdyz ctu dilo tohoto mistra vypraveni, jsem stastna. Vzdy me prepadne touha umet takto prevypravet sve detstvi, vlastne cokoliv. Umet sahnout pro slovo do te spravne prihradky a zahrat jim ctenare jako horky caj po mrazivem luftovani se, s tim se clovek rodi a s tim odchazi, odchazi naplnen a zanechava obohacene stare, mladsi a nejmladsi.

10.01.2017 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Mam radost, ze se mi po Stribrne zatoce vratila ta stara dobra JoJo.Opet dobry. A tesim se na dalsi.Trosku me mrzi, ze ty obalky a vazby prohlubuji ten mylny dojem cervene knihovny, ale co uz :). Ja to beru jako, ze to k tomu patri.

01.02.2016 4 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Pamatuji si ,že mě to v mládí úplně dostalo, v dospělosti mě pak chytla rozhlasová verze této novely.

09.03.2015 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Mrazivě skutečné, mrazivě cynické, raději nepředstavitelné, hrůzu nahánějící, deprese a zároveň pocity hrdost působící, motivační knihu připomínající (čti: makej a neflákej se, když máš nohy a ruce a hlavu)
20 stránek před koncem jsem se začala potit hrůzou,cítila jsem se jako ona...stejně do poslední chvíle doufala, že si to rozmyslí, ale nechá ho tiše odejít...je to jeho přání...jeho volba
co dále říct? silný příběh? hodně silný příběh? a co třeba prostě jen mlčet?... s úctou

04.08.2014 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jsem ráda, že jsem se k Malému Princi nachomýtla až v dospělosti. (na druhou stranu bych ráda zažila změnu významů, která by přišla s prozřením a dospěním).
Jedním slovem: geniální.
Něco, co se dá část dokola, naučit se zpaměti a stále v tom objevovat.

08.08.2011 5 z 5

Stalo se prvního září Stalo se prvního září Pavol Rankov

Grattis :) Vďaka panu Rankovi. Je to nádhera. Jen mě mrzí, že už ji mám za sebou :).
Tento příběh, který mě pohltil a nepustil, dokud jsem ho nedočetla a to myslím doslova, mě nadchl.
Nechala jsem se vtáhnout do životů tří kamarádů, kteří měli od dětství společnou lásku k jedné spolužačce. Jejich životy se rozdělovaly a spojovaly v průběhu 30 let, tak jak je autor vypráví. Příběh je rozdělen do jednotlivých epizod podle let. Každá epizoda zahrnuje vždy událost 1. září, jak sám název napovídá. Postupně se sžijete s jejich životem a osudem a jednotlivými roky doslova proplouváte, z jednoho do druhého. Jejich příběhy žijete s nimi.
Kniha je čtivá, upoutá vás nápadem, tragičností, ale i humorem, nadsázkou, s jakou jsou podávány některé informace o tehdejších státních představitelích. Truhlářství Klementa Gotwalda, proč a jak zemřel Antonín Zápotocký (že by absťák po Májce? :)), proč se vojenská operace Větrná smršť jmenovala právě tak - že by to souviselo se střevními problémy Koněvovými? :) Tuto knihu doporučuju. A autorovi ještě jednou díky.

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Po právu Kniha mého srdce ;)

30.11.-0001 5 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Přečetla jsem ji určitě minimálně dvakrát - z některých záběrů mi bylo hodně špatně...Podle mě je to hlavně nejlepší autorův počin.

30.11.-0001 4 z 5

Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

S Neználkem a jeho balónem je dětství hned krásnější :)
Pamatuji si také na loutkové provedení, které dávali v televizi :)
Nepřipravujte své děti o skvělá dobrodružství tohoto Človíčka :)

30.11.-0001 4 z 5

Čmeláčí med Čmeláčí med Torgny Lindgren

Neuvěřitelně jednoduše vykreslené postavy, zdánlivě jednoduchý příběh. Tahle knížka mě dostala. Byla to moje první zkušenost s Torgny Lindgrenem a jsem za ní vděčná. Když jsem ji pak po letech uviděla na pultě knihkupectví, neodolala jsem.
Láska, bolest, krutost, bolest, touha po pomstě a vítězství mezi dvěma bratry....to vše čtivě popsané na sto stránkách. Výborná věc na jeden večer.

Srpny Srpny Jakub Stanjura

Perfektne napsane.
Perfektne nactene od Veroniky Lazorcakove.
Hodne velkej fialovej hnus v podobe manipulace osoby. Tento pribeh mi neda dlouho spat.

15.06.2024 5 z 5

Doupě Doupě Jakuba Katalpa (p)

Prvnich sto stranek jsem misty premyslela, jak tuto knihu budu hodnotit a o cem to jako vlastne je.
Pak me to vcuclo jak vysavac a cetla jsem a cetla jsem.
Pokud je to o zoufalstvi, lasce ve vsech podobach, odrikani, zklamani, nadeji, pak jsem to pochopila.
A take myslim, ze je to o tom, ze nemame soudit chovani druhych, kdyz vime kulovy.
Vlastne chapu vsechny postavy.
Vsichni jsou vlastne nestastni.

Kazdopadne ja miluji tento styl psani. Autorka ty vety jakoby strili. Je to jak strohy skolni sloh z jednoduchych vet, pouhe vykriky, ktere funguji dohromady.

17.05.2024 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Kniha je to velmi zajimava tematem a nametem. Moc se mi libi napad tech dvou perspektiv.
Ale na me to bylo chvilemi vtipne akorat a chvilemi vtipne az na pest. Byl tam usek, zhruba tretina, ktera me neskutecne nudila az stvala.
Zaver byl skvely.

11.05.2024 3 z 5

Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Vlastne se to tezko hodnnti. Je to ctive, je to zahadne, je to prekvapujici, je to az sokujici. Je to krasne a zaroven desive. Je to na premysleni.
Je to asi typicky asijske.

10.02.2024 3 z 5

Sudetenland Sudetenland Leoš Kyša

Audioknize v podani pana Brouska bych dala bez vahani 5*.
Ale kdyz si ho odmyslim a predstavim si, jak si to ctu sama, tak mi to klesa kamsi za trí.
Ale Leosovi bych to u rizku s okurkacem rekla radsi osobne. No blbe se to kritizuje ;)

07.02.2024 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Tak jo. Ctivo tak na zensky nemocnicni pokoj. Nic svetoborneho. Vypravecsky to neni ale takovy prusvih.
Jachym me bavil vice nez Veronika.

10.01.2024 3 z 5