misssicccka

Tohle se snad muze libit jen nekomu, kdo potrebuje jen cteni, bez presahu, bez pravdivych realii. Je to neuveritelne precenovane dilo. Doposlouchala jsem to jen proto, ze uz je to posledni dil. Nekterym dialogum, byt mely byt vazne, jsem se musela smat. Pro me toto dilo je az jakymsi zesmesnenim toho, co lide v dobe temna nasi historie museli zakusit a prezit. Pardon.

Nenarocne cteni. Neco je super, neco horsi, neco lepsi.
Pokud potrebujete neco na 1 den, tak tohle zvladnete.

Audioverze knihy je skvela, ale predloha si uz treti dil drzi standard cervene knihovny, opakujici se dramata. Rozdil je jen v postavach.
Chtelo by to vice rebelie.

Je to takova rychla jednohubka. Styl autorky je podobny stylu Petry Soukupove.
Zdanlive je to o nicem, ale na pozadi toho nic, jsou skvele vykreslene postavy. Ale hlavni hrdinka mi byla nesympaticka tak, jako byla nesympaticka kamaradovi jejiho pritele.

Neztotožňuji se s tak vysokým hodnocením knihy. Vůbec. Podle procent hodnocení by kniha byla srovnatelná s díly opravdových autorů a s díly, které již prověřil duch času. Jejich úrovně naprosto nedosahuje.
Nápad dobrý, leč v dnešní době vděčné téma, dvě časové perspektivy také vděčné. Postavy jsou ploché, bez emocí. Stylisticky je to na úrovni žánru pro teenagery a to i z důvodu, že historické události jsou tam zmíněny učebnicově, chybí reálie, chybí naturalismus tam, kde by byl potřeba. Občas sem měla pocit, že čtu policejní protokol: Vešla jsem, uviděla jsem, řekla jsem, pak jsem se otočila. Hlavní hrdinka je zpovykaná postpubertacka, která má v jednadvaceti letech pocit, že to, že nemá toho pravého muže, je konec světa. Za mě toto dílo snižuje vážnost toho, o čem je. Pardon.
Až se člověk diví, kolik lidí to přečetlo a kolik lidí je z toho paf.

Nejsem cilova skupina, ale tohle me zaujalo. Melo to napad, melo to spad. Ta fotodokumentace je skvela.
Ale je to takove prumerne dilo, na zadek jsem si nesedla a brada mi nespadla.

Ctive. Ma to takovy strohy, rychly styl.
Ale je to extremne prekombinovane.

Hodnotim jako prumernou knihu. Zaujalo me tema starozitnosti a cennosti a dejova linka okupovaneho Danska. Bohuzel toho je tam prilís malo. Naopak je tam prilis promenlivych emoci hlavni hrdinky a jeji mantry: nemuzu se do nej zamilovat. Danska linka je osizena. A ten sladky konec. Nikterak me to neobohatilo. A tak vysoke hodnoceni, ktere tady je, si kniha fakt nezaslouzi.

Jsem rada, ze jsem v cili. Uf, naprosto nesdilim nadseni. Ani z napadu (je to dost absurdni), ani z vlekleho tempa. Nedelam to rada, ale preskocila jsem x zbytecnych odstavcu, pozornost mi tristilo pomale liceni vseho. Plastove PVC trubky napriklad.
Je tam nekolik silnych momentu , ale ty zabiji to vse okolo. Autor rad prirovnava neco ke hre Mikado (minimalne trikrat), tak ja se pridam: je to jako rozsypane Mikado, ktere se vam nechce uklizet po vasich detech, ale vite, ze jinak se zakope pod skrin a gauc. Tak asi tak.

Nebyt toho konce a nebyt toho konce s Finnem, tak by to po dvou minulych knihach byla ta lepsi Jodi, jak ji znam.
Konec mi k ni nejde.

Ha!
Ne, ze bych chtela byt otravna,ale je to opet skveky Backman.
He?
;)
Zvonek nad dvermi zazvonil vesele. On to jinak neumi.
A to je presne to, co knihy pana Spísovatele dela jedinecnymi.

Vtipny ilustrovany dodatek k samotnemu dilu.
Za me urcite lepsi pocinh nez samotne dilo.

Kniha, ktera plni sve poselstvi: je potreba o tom psat, je potreba o tom cist, je potreba to studovat.
Je to skvela kniha.

Po pravde asi uplne nechapu to vysoke hodnoceni knihy a jeji samotny smysl. Fakt jsem takova zmatena.
Ctive to bylo. Nejvice asi posledni tretina. Prekvapive to take bylo, ehm chvili.
Hodi se to do vyzvy.

A mně se to líbilo, bylo to jiné, neotřelé. Neni to podle zaziteho vzorce, kdy vsichni autori nechaji patrat postavy po tajemne historii sve rodminy. Postavy jsou vsechny nesympaticke a to se mi prave libilo. A jsou tam sokujici momenty.

Vtipne, mile, takove Austenovske. Na muj vkus moc dlouhe a zadne velke drama. Ale bylo to fajn a hlavni hrdinove velci sympataci :)
Co si dokazu predstavit, je to, ze z toho vznikne skvely, ale fakt hodne pekny film.

Nadherne a napadite a neotrele ilustrace. K tomu jednoduchy pribeh o jednom vytrvalem a zvedavem kocourkovi, ktery dojde do cile.
Ma to presah, je tam pouceni. Je to fajn.