monaska komentáře u knih
Autorka velmi jemně, vkusně a nenásilně nahlíží do rodinné tragédie incestu. Velmi povedené.
Zajímavě a velmi lehce zpracovaná témata o lidské frustraci ze ztráty blízké osoby, nemoci a lidské závisti. Název knihy je okrajovým tématem.
Výborně zpracovaný román na téma hornictví obyčejných lidí před první světovou válkou s krásným zasazením do drsného prostředí rázovité krajiny.
Průměrná zpověď ukňourané holky, která nerespektuje elementární pravidla své nukleární rodiny. Kniha čtivá, příběh však vypouští např. stránku, jak se postavili dětihrdinky k jejímu problému, situaci s vyzáblostí a změnou nálady, kterou hlavní hrdinka tak popisuje.
Vyprávění hlavní postavy děje nám představuje období několika desetiletí před a po sametové revoluci vhledem mladého člověka, místy až naivního. Děj vtáhne a smysluplně se rozvíjí, až do samého závěru.
Krásně popsaná naše nedávná minulost, v prostředí jihočeského venkova, nesoudící, neodsuzující. Kniha je nenáročná, dobře čtivá.
Kniha je přehledným mementem kruté historie ne lidstva, ale jednotlivců.
Kniha mne nadchla, ucelená a po odborné teoretické stránce čtivá. Vhodná pro přípravu ke zkouškám pro studující profesi učitele. Její autoři text doplňují o praktické zkušenosti vyučujících.