monika0181 | Komentáře u knih | Databáze knih

monika0181 monika0181 komentáře u knih

Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Někdy si bolest neseme s sebou velkou část života. Ať jste něco udělali nebo právě neudělali.
Mince pro štěstí. Náhoda svedla po letech Caina a Rachel opět k sobě. Před lety naprosto ani jeden z nich netušil, jak je jejich společné momenty ovlivní v životě.
Andělé, osud, štěstí nebo náhoda chtěli, že se opět setkali.
Naštěstí jim jejich vlastní bolest nakonec nezabránila najít k sobě lásku.
Krásná love story.
Komentář evineckY tesat do kamene!

16.07.2024 5 z 5

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

K této sérii jsem se vrátila opakovaně a se stejným nadšením ji hltám jako poprvé.
Prvních pár stran jsem se začítala a zvykala si na bručouna Jamesona.
Toto je série, kterou krom ele verze mám i v knižní verzi. Prostě to tak muselo být.
Bratry Milesovy mám v oblíbených.

06.05.2024

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Za mě dokonalé. Přesně to jsem nyní potřebovala.
Na autorku lehčí téma než jsme zvyklí. Není tolik kontroverzní jako předchozí kniha.
Kniha mi neskutečně sedla do nálady a příběh lásky s generačním rozdílem jsem si moc užila.
Autorce se podařilo vykreslit dokonale pasující povahy k sobě.
Nešlo nemilovat Pikea, tak starostlivý, zodpovědný, pracovitý muž, který ji nechce komplikovat život a vedle něj Jordan, která je na svůj věk velmi vyzrálá a životní zkušenosti ji posunuly dál než jiné vrstevníky. Její přítel Cole je přesně vyobrazen jako nevyzrálý, nedospělý kluk, který ještě neví co se sebou, zodpovědnost mu nic neříká. Plácá se ve vlastním životě, nechá se manipulovat matkou, zodpovědnost přehazuje na okolí.
Příběh je psán tak, že i Cole nakonec dospěje a nejde se v životě.
Jordan jako odmítaná odejde z města a nakonec ji Pike vyhledá, protože bez ní je jeho život ještě prázdnější než byl před tím.
Styl psaní autorky mi neskutečně sedne.
Ke knize se jistě opakovaně vrátím, to jsem si jistá.

12.02.2024 5 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Naprosto nutně jsem potřebovala vědět jak to s Reedem dopadne.
Vývoj se Stevem mě doslova šokoval. Jeho sebestřednost mě úplně paralyzovala.
Myslela jsem si, že záporné postavy známe. Ale tady se to opět zvedlo o další level.
Snažila jsem se odhalit vývoj příběhu, ale rozuzlení jsem nečekala (bohužel mi nesedlo vysvětlení, jak byla Brook nalezena a ani časově, ale nechci víc prozrazovat). Přesto se mi líbil vývoj postav, jak se v průběhu tří dílů knihy měnily.
Těším se na další díly a příběh Eastona A Gideona.

06.02.2024 5 z 5

Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Šmarjá, no to byla komedie :) :) :)
Od obálky čekáte úplně něco jiného. Ale je to krásný komediální romantický příběh.
Nečekejte hloubku, bavte se. A to budete určitě. Ty hlášky, ta interakce Mezi Begonií a Haysem. Marsmallow byl úžasný. Begoniin slovník, myšlenky, hlášky to je tak originální, přitažlivé. Knihu to povyšuje o level výš.
Příběh byl plynulý, čtivý. Vtáhnul mě a pustil až na samotném konci. Mezitím jsem se neuvěřitelně bavila, nasmála a samozřejmě romantický konec si užila.

31.01.2024 5 z 5

Chci tě Chci tě Jen Frederick

Přemýšlím, kolik knih na zpět mě nějaká kniha tak vtáhla do děje a uvolnila ve mně tolik emocí.
Kniha má naprosto všechno, poutavý příběh, zajímavý průběh, emoce - lásku, oddanost, zodpovědnost, touhu, sex, násilí.
Ta chemie/energie mezi Lekou a Bitsy lezla snad až z knihy.
Kniha rozhodně není žádná sladká romantika, je to velmi drsný příběh plný lásky, touhy a oddanosti dvou dětí, které se setkají, když žijí na ulici. Je to záchrana dvou lidských duší, které v dospělosti splynou silnou vášní a láskou k sobě.
Rozhodně doporučuji. Já emoce budu ještě chvilku rozdýchávat.

21.12.2023 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Komentářů je tu již tolik, že je zbytečné opakovat a spoilerovat knihu. Autorka napsala jako vždy dokonalý příběh, který vás vtáhne a až do samotného konce nepustí. Fascinují mě dějové zvraty, co dokáže Colleen napsat. Příběhy jsou vždy silné, emotivní. CH mám ráda a knihy od ní "dávkuji", ať nemám přečteno vše hned.

07.12.2023 5 z 5

Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

První dva díly se mi moc líbily, ale i tak jsem ze třetího dílu nadšená úplně nejvíc. Asi mi víc sedí typy mužů jako Lucian ("zlý" muž se zlatým srdcem). Na pozadí této romantické knihy se odehrává naprosto zásadní boj žen za svá práva. Oceňuji u autorky, že to nejsou jen rádoby historické příběhy, ale staví příběh na reálných základech a znalostech. O to je pro mě kniha cennější, navíc se to nečte jako literatura faktu, ale opravdu příběh. Pravdou je, že Hattie mě také štvala, jako jiné z nás, co čtu hodnocení. Lucian se hodně snažil, ona potřebovala dospět a uvědomit si sama sebe, své city, potřeby. Ani knižní hrdina nemůže být perfektní hned od začátku :) , to bychom neměli co číst a nebylo tam ponaučení. Za mě skvělá série a doufám, že bude další díl. Min ještě příběh Catriony se nabízí. Tato série si jistě zaslouží své místo v e-knihovně.

30.10.2023 5 z 5

Smlouva s ďáblem Smlouva s ďáblem Elizabeth O´Roark

Čekala jsem klasiku nenáviděný šéf a nakonec oblíbená asistentka. No velmi zjednodušeně by se to tak dalo i říct. Ale příběh Vás nadchne a pohltí. Není úplně předvídatelný, jak bych čekala. Tali a její špičkování se mi moc líbilo. Na druhou stranu mě moc mrzela její nechápavost, že by jí mohl Hayes milovat. Není to úplná oddechovka, ale není náročná. Závažná témata obsahuje, ale vysloveně Vás nenutí je řešit, čte se to moc příjemně. Tak mě chemie mezi Tali Hayesem pohltila, že jsem knihu přečetla na jeden zátah a z hrůzou zjistila, že na další díly musíme čekat do příštího roku. Určitě si dávám autorku do oblíbených a další knihy si ujít nenechám.

30.09.2023 5 z 5

Nebezpečná iluze Nebezpečná iluze Winter Renshaw

Příběh není extra objevný. Zpracování taky není na topu.
Ale nevadilo mi to. Jednoduchá oddechovka.
Tyhle knížky čteme, protože nechceme nim moc řešit a to přesně splňuje. Prostě červená knihovna s tím správným koncem.
Jistě by šlo jít víc do hloubky, nemusel by být příběh tolik uspěchaný.
Ale bylo to fajn. Ráda jsem si to přečetla. Zápletka Mari, Hudson a Alec, hmm, tak ta se povedla.

13.02.2025 4 z 5

Navždy buď mou vévodkyní Navždy buď mou vévodkyní Amalie Howard

Moderní historická romance.... no už to spojení je divoké ... moderní a historické.
Kniha měla svěží vítr ve vyprávění. Fakticky neodpovídala úplně realitě, ale ani jsem to nepotřebovala.
Neve byla kurážná dívka s prořízlou pusou, co se nebála postavit na vlastní nohy a být zodpovědná za sebe i sestru.
Lysander byl sešněrovaný konvencemi, výchovou. Přesto že to byl "kamenný chrlič", srdce zjevně měl.
Jen úplně neklapla jeho nenadálá změna v povaze a chování ve finále příběhu.
Ale i tak jsem si knihu užila a bez odložení přečetla s chutí.
Nenáročné, k pobavení, vtipné.
Jistě se pustím do dalšího dílu, až vyjde.

11.02.2025 4 z 5

Vánoce v Shelter Inn Vánoce v Shelter Inn RaeAnne Thayne

Krásný vánoční příběh. Četlo se to dobře.
Griffovi jsem fandila. Natalie mi pila krev, jak se ve všem plácala a nedokázala se v životě posunout dál. Komplikovala si zbytečně sama život.
Jinak moc pěkné zimní počtení. Adventní atmosféra, přátelští obyvatelé Shelter Inn, Nataliiny neteře, Griffova babička. Pěkně poskládaný příběh.

25.01.2025 3.5 z 5

Psí Známky Psí Známky G.W. Vaterlaus

I jednohubka je vedle tohoto příběhu maxi.
Ale co příběh má a vydá to za celý román, je morální poselství, sdělení hodnot.
Příběh je kraťounký, že ho přečtete u kafe. Slohově i párkrát zaškobrtne. Ale jeho myšlenka to xkrát vynahradí.
V době, kdy všichni někam spěcháme a stále se za něčím honíme, je to připomínka toho, co je v životě opravdu důležité.
I přesto lidské a morální poselství je příběh svižný a čtivý, nenáročný vhodný pro všechny, byť lehce smutný s přiměřeně šťastným koncem - žádná hollywoodská přeslazenost.

08.01.2025 3.5 z 5

Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

Neobvyklý příběh, proto má možná také rozporuplné reakce.
Je o životních cestách, jak nás poznamenají a jak nás někdy opravdu hodně změní. Setkání Noaha se sestrou Heather mu změní život.
Není vše růžové a bezstarostné jak se zdá.
Prasklé aneurysma si nevybírá a tak někdy dostaneme v životě druhou šanci.
Příběh o tom, že si máme vážit života a šancí, které nám dává.
S pokoru a zaujetím jsem si ho ráda přečetla.

01.01.2025

Navždy tvůj Navždy tvůj Abby Jimenez

Poklona autorce. To jak umí do tak poutavého a čtivého příběhu zasadit s hloubkou citlivě a přesvědčivě charaktery postav a jejich "potíže".
Užívám si příběhy Abby Jimenez, vždy to stojí za to, jak se s citlivými tématy vypořádá, dává nám nahlédnout pod pokličku nemocí, charakterů postav věrně opravdově, živě, čtivě a přesto zábavně, i když řešíte lidské neštěstí.
To jak popsala Jacoba a jeho stavy, pocity - úžasné. Jsem sice introvert, ne takový jako Jacob, ale chápu jeho nutnou potřebu dobití baterek, únik od velkého množství lidí. To jak Briana dokázala chápat a vnímat jeho pocity.... ty dva se prostě hledali. Pár, který neskutečně k sobě sedne.
Knihu jsem si moc užila a těším se na další. Přečteno jedním dechem.

23.12.2024 5 z 5

Věčná vášeň Věčná vášeň Audrey Carlan

New adult .... ne že by v tomto stylu literatury nemohl být sex, ale tahle kniha měla víc stran erotických než byl samotný příběh. To mě trochu zarazilo.
Nic méně já si příběh užila, zpestřením bylo prostředí jogy. To přidalo příběhu na zajímavosti.
Chemie, energie a jiskry mezi Trentem a Genevii přímo sršely.
Kniha má spád, čte se velmi rychle. Je nenáročná, sice má základní témata zemřelých rodičů, tedy pro Genevii není snadné vychovávat mladší sourozence, ale jinak vše plyne klidným tempem a nemáme tam žádné hurikány a jiné katastrofy.
Pokud chcete číst sexy oddechovou knížku, je to ta pravá.

12.12.2024 5 z 5

Šašek Šašek Devney Perry

Tak tento komentář Jenny46 tesat do kamene: Šašek konečně pochopil a nechal se zkrotit, i když potřeboval čas...

Někdy se prostě v žitě stane, že "Zápalka", která oheň rozdmýchá nakonec zkrotí bouřliváka.
Autorka nám dává nahlédnout do odlišného života zodpovědné studentky a playboye. A co se stane, když zodpovědná žena někdy zodpovědná být nechce.
Hledání vlastní cesty z temnot života, je pro Lea komplikované, ale Zápalka mu ukáže správný směr.
Na příbězích je krásné, že každá postava v sérii má odlišný charakter a máme možnost v jednotlivých příbězích možnost poznat, jak jednotlivé postavy reagují na podobný základ příběhu, dozrávají, mění se.
Je to velmi zajímavé sledovat.
A jestli něco obzvlášť oceňuji, tak je to oslovení Zápalka. Krásné, neobvyklé.

07.11.2024 5 z 5

Rytíř Rytíř Devney Perry

Musím říct, že Rytíř se mi líbil ještě o chlup víc než Král. Král nám dával úvod do celé série, tedy je záběrově širší. Rytíř jde více do akce, máme tu neskutečný konec Dravena, který šokoval snad každého z nás. A vrah? No to jsem teda nečekala. Já si tipovala na někoho od novin, kdo se k článku dostal dříve.
Každopádně zlomený Ishaiah a událostmi zmožená Genevieve je krásný bolestný příběh dvou lidí, kteří se navzájem zachrání a jejich láska a úcta k sobě navzájem naplní jejich srdce, že jsou schopni povstat a žít.
Dynamická zápletka nás nenechá vydechnout. A příběh je strhující, že knihu neodložíte, dokud nedočtete..... já preventivně vzala do rukou hned další díl.

07.11.2024 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

565 stran!!! To je hrozně moc .... přesto jsem si naprosto každou užila a žádnou bych neubrala!
Při počtu stran jsem čekala slow burn romanci, ale takto mě dlouho kniha nepřekvapila. Dle názvu a anotace si člověk udělá představu, já očekávala klišé příběh 100x opsaný.
Měla jsem pocit, že čtu chvíli a najednou jsem byla v polovině knihy a neminulo odpoledne a já brzdila každou stranu a nechtěla jsem, aby příběh skončil.
Kniha nemá hluchá místa, vše má správnou dynamiku, délku napětí. I jsem ocenila, že zápletka se nevyřešila na dvou stranách a hned happy end.
Liz to dávkovala jako na vahách. Jsem ráda, že příběh není jen erotická romance.
Výstižně užitá a popsaná témata - sebevědoní, psychika člověka, bodyshaming, vztahy v rodině, strach, pozérství/přetvářka, vnější tlak na člověka, trollení/haterství, zvládání emocí.
Přirostli mi k srdci oba již po prvních stranách a moc jsem si jejich příběh užila.
Už dlouho mě nemrzelo, že kniha má konec, tady to přesně tak bylo. Měla jsem potřebu s nimi žít jejich život dál.
Je to příběh, krásný příběh a já to Zeemu a Vee hrozně přeji. Tak moc mě čtení pohladilo po duši.

01.09.2024 5 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Poslední díl trilogie mě nadchnul asi nejméně.
Tu slušnost a zásadovost jsem Mateovi prostě nevěřila.
Pořád je to čtivé, vtipné, je mezi nimi jiskření, vášeň, vše to cítíte, jen už to není wau , jako to bylo u druhého dílu, který mě posadil na p.del.
Já se jistě pustím i do dalších knih autorky.
Co nutno podotknout, u celé série pokulhávají obálky. Jistě by čtenáři ocenili, kdyby je dělal někdo, kdo aspoň tuší, o co v příběhu jde.
Ale autorka si jistě zaslouží pozornost. Její styl je neskutečně čtivý a umí barvitě byprávět.

28.08.2024 5 z 5