MOu598 komentáře u knih
Pěkná knížka. Dobře se čte, téma zajímavé, ale asi v polovině knížky jsem se na autora zlobila: Kam nás to vede? Ale on věděl kam a zvrat příběhu mě překvapil a oslnil. Super napsané.
Člověk začne přemýšlet ve stylu podtitulu: "a co když to koncem nekončí?" Zvláštní je, že na toto téma jsem posledním měsíci náhodou potkala v knihovně, půjčila si a přečetla několik knížek. Každá je jiná, ale zaujaly mne všechny. Přečtěte si je také.
Citát:
"Každý život má dvě verze. Tu, co člověk žije, a tu, co vyprávějí ostatní."
"Telefon... jak jsme mohli bez těhle krámů fungovat."
Zajímavé téma, zajímavě řešeno. Dobře se mi četlo a hodně líbilo. Chytré, občas vtipné, zvláštní "duchařská" knížka.
Ten most na obálce není ten, na kterém příběh začíná. Já je oba viděla na vlastní oči.
Citát:
"Kdyby lidské bytosti byli jako balené párky - s vyznačeným datem spotřeby na obalu - možná by se chovali jinak."
Pěkné, i ty e-maily ze záhrobí. Plné citátů, což mám ráda. Člověk skoro až do konce věří, že to dobře dopadne a opravdu to dobře dopadne, i když jinak.
Při čtení mne napadá nejdřív, že na nic není pozdě, ale pak zjišťuji, že to bohužel neplatí. Platí, že na ledasco není pozdě.
Citát:
"Rodičovství je jediný vztah, který když se úspěšně vyvíjí, tak vede k samotě."
"Začít znovu můžeš třistašedesátpětkrát v roce. Říká se tomu půlnoc."
Nemohla jsem se začíst. Takové: slova, slova, jako by něco chybělo. Atraktivní doba, těžká pro Čechy. Půjčila jsem si v knihovně kvůli hezké obálce - táborský kostel, v tomto městě se děj odehrává. Hrdinové procházeli stejnými místy ve stejné době, jako moji rodiče (ti ale byli tehdy o 5-10 let mladší). I já jsem chodila do školy v Táboře, ale to již byla jiná doba.
12 nejzajímavějších míst v USA - lze poznat za 3-4 týdny.
Hezky udělaná knížka - foto, mapy, info, nápady. Super pro plány na cesty.
Přečetla jsem se zájmem, ale podle mne ne super kniha. Tímto způsobem psaná dokumentární kniha s červenou nití o nerovnovážném vztahu se mi moc nelíbila. Pro mne těžko pochopitelné, kdo byl hodný, kdo zlý, kdo Fin, kdo s Rusy, kdo s Němci. Člověk ale uvažuje, čím vším Finové v poměrně nedávné době prošli.
Syrové, kruté, studené, mrazivé.
Citát:
"Opakujeme stejné věci a očekáváme jiný výsledek."
Připadá mi chytré, přehledné - v souladu s podtitulem Jak si dlouhodobě a snadno udržet pevné zdraví.
50 ptáčků zpěváčků, znám jich/potkala jsem asi polovinu. Knížka je skoro 50 let stará, ale nezestárla. Jen aby to příroda kolem nás dál s námi vydržela.
Hezké, spíš pro děti, ale mně se líbí.
Příběh není nic moc - takové plitké. Ale téma hygge mne zaujalo. Hledám další knížky z této oblasti.
Citát:
"Když jse smutný, neznamená to, že musíš být nešťastný. Ledaže by to bylo naopak.
Asi 100 řádek nerýmující se básně a přebohaté krásné ilustrace.
Přiznávám, nerozuměla jsem uprchlíkům, říkala jsem si, proč nezůstanou DOMA. Po přečtení téhle útlé knížky jsem ledacos pochopila. Je to smutné.
Krásná knížka.
V ich formě vypráví 20-letý kluk na přeskáčku o sobě, svých rodičích a prarodičích, probírá přítomnost i minulost. Někdy se mi zdálo, že věty by spíš říkalo dítě a ne dospělí student.
Útlá knížka, i příběh takový útlý. Nic moc, jednohubka, příliš malá. Přitom složitě napsaná.
Atraktivní prostředí Chile.
Knížka se rychle přečte, ale je to taková červená knihovna. Nechápala jsem úplně, proč do toho namontován "duch" zemřelé manželky hl. hrdiny. Nějak mi to nesedělo.
Knížky doplněné kuchařskými recepty mi připadají zvláštní - jako by recepty měly a mohly zvýšit kvalitu díla - každý rád jí.
Citát:
"Štěstí je jediná věc, která se zdvojnásobí, když se o ni člověk s někým podělí."
Útlá knížka. Super ilustrace p. Cihláře.
Po prvních stránkách jsem si říkala, co a proč to vůbec čtu. Naštěstí jsem nepřestala. Zvláštní příběh, zvláštní jazyk.
Příběh ze světa, který naštěstí neznám, ale až půjdu k Andělu, budu se hodně rozhlížet po lidech zde.
Citát:
"Život musíš někdy prostě jen ydržet."
Krásná knížka, fantazie autora je super. Možná knížka vyznívá trochu pesimičtěji, ale je super. Doporučuji.
Napínavé, zajímavé, čtivé, pěkné. Otázku, co je reálné a co sci-fi, neumím posoudit.
Je mi líto, že svět na skoro 50 let opustil otázku letů na Měsíc a na okolní planety. Snad se zase zabkýská na lepší časy.
Zajímavé období.
Dlouhá hutná knížka, ale když se začteš, čte se hezky. Někdy jsem trochu tápala, kdo je kdo a s kým je jak příbuzný (moje chyba, ne autorova).
Moc hezká knížka.
Vzpomínám, jak se mi líbila asi před 45 lety četba z knihy na pokračování v rozhlase. Ráda jsem si to znovu připomněla. Hezky se čte a, když se člověk začte, nevadí ani stará slova a skladba vět. Mám ale raději ty kratší povídky.
Pěkné, lidské.
Citát:
"Záviděl bych kominíkům, kdyby neměli přece jen tak jednostranně černý názor do lidského života."
Život básníka, filosofa Petronia a lidí okolo něj za vlády Nera.
Pěkné, čtivé, krásné.
Asi trochu ovlivněné ruskou propagandou, ale přesto hezké, spousta info, spousta černobílých foto. Různé oblasti a období starověkého Říma a to i v citátech ze starověkých textů.
Moc zajímavá knížka, umožňuje i porovnat dějepis s krásnou literaturou.
270 stran, mapky, hezká, velká barevná foto, spousta informací. Ale na váhu těžká knížka na cestování, znám praktičtější.