moudivlacek komentáře u knih
Pro mě nový autor a rozhodně se mi tahle kniha líbila.
Jak to často bývá u severských detektivek, autor se s ničím moc nepárá, dost nechutností, zvrhlosti.
Dánská policistka Lykke a Němec Rudi jsou dočasní parťáci ve vyšetřování nalezené mrtvoly. Také se v tu dobu ztratil chlapec.
Do vyšetřování prolíná osud a zvěrstva zavřeného pedofila.
Takže pro milovníka detektivek super čtení, pro matku těžké čtení. Docela chápu závěr příběhu, i když zákon je zákon. Ale dítě je dítě....
Tohle má do erotického románu daleko. Je to spíš příběh dívky z bohaté rodiny, které se nečekaně obrátí život vzhůru nohama, když otec podvede velmi vlivného muže Gabriela.
Avery je donucena přistoupit na dražbu svého panenství, aby se mohla postarat o velmi nemocného otce.
Dostane ji Gabriel, zahrává si s ní.
Vím, že Gabriel neřekl své poslední slovo a že Avery je nyní opravdu zoufalá.
Šachmat.
Těšila jsem se na další setkání s Lacey a jsem ohromena, jak moc mě tahle kniha dostala.
Lacey, Dana a Helen jsou svědky únosu miminka. To odstartuje další odporné činy hnutí za práva mužů, tzv. incelů, sexuálních frustrátů.
To, co následuje, je děsivé, snad proto, jak moc to bylo reálně vylíčené. A navíc hlavní vůdce hnutí je zaujetý Lacey, je mu povědomá.
Lacey se zase dá dohromady s Markem, takže nepřítel zuří a rozhodně to nenechá být.
Nevím, co bylo na knize to nejděsivější, jestli naprostá demagogie incelů, strach a naprostá bezmocnost žen, zneužití psychicky slabých jedinců, či samotná hromadná šílenost.
Mark má skvělý tým, ale i ten dostává dlouho zásahy do vlastních řad. Tajemství Lacey je v nebezpečí, udrží ho či ne?
Mnoho napětí od začátku do konce, strach o svět s demagogií, zatažení dětí a žen do zrůdného násilí, to vše činí knihu výjimečnou. Doufám, že nějaký magor si ji nevezme jako návod..... Knihu doporučuji a doufám, že to nebylo poslední shledání. Čtěte sérii popořadě a lépe pochopíte tajemství Lacey.
Mám tuhle sérii moc ráda a tenhle díl se opravdu moc povedl.
Název knihy vystihuje mnohé. Mladý amiš Aden je brutálně zabit. Kdopak by takovému hodnému, pracovitému hochu mohl ublížit? Kate zprvu nedokáže najít ani motiv, natož vraha.
A pak.... Před Kate se začíná odvíjet "film chování ďábelského srdce". Jenže nic není jen černé a bílé. Navíc Aden je mrtvý a Kate je jeho vrahu na stopě. Ženy v některých situacích jsou velmi zranitelné s následky na celý život. Najde se některá statečná, které se podaří ukázat na zlo v okolí? Podaří se Kate usvědčit pravého vraha?
Bylo to smutné, bylo to o lidské přetvářce a utrpení a bolesti, hlavně v duši. Aspoň že tečka příběhu osobního života Kate a Johna byla krásná.....
Těším se na další díl.
Moc jsem se těšila na další díl a jsem velmi spokojená.
Agentka FBI Nikki se svým týmem je povolána k mrtvole ženy, která má znaky vražd Mráze, kterého se snaží Nikki dopadnout už několik let.
A mrtvá je její dávná kamarádka.
Nikki je jak buldok a je rozhodnutá tentokrát vraha dopadnout. Jenže teď se situace mění a Nikki tu musí bojovat i v soukromé linii. A ta přináší nečekané a bolestné.
Skvěle vylíčená situace, kdy agentka FBI se honí za vrahem, ale také je matkou a také je jen vyčerpaný a unavený člověk, přesto bojuje dál. Tady se projeví její skvělý tým a někdo pomůže, od koho by to Nikki nikdy nečekala.
Konec je takový hořkosladký. Tak jako občas život sám... Doporučuji číst sérii popořadě.
Budu doufat, že to nebyl poslední díl či kniha autorky.
Postrádala jsem to napětí prvních dílů, přesto knihu rozhodně nezatracuji jako špatnou.
Roz má vyšetřovat případ mrtvého těla vyplaveného z moře s kulkou v hlavě. Jenže nadřízený Bagley ji pořád hází klacky pod nohy. Navíc Roz je v nečekané osobní situaci, kterou vůbec nečekala, a která jí život rozhodně neulehčuje.
Vyšetřování je prolínáno vyprávěním vraha, který vzpomíná na svůj život, a vlastně vysvětluje své počínání.
Roz neustále řeší rozšiřující se případ a pochybné lidi z podsvětí, kteří dávají najevo svou převahu. Roz brzy pochopí, že všechno je propojené, jenže její nadřízení jí nevěří.
Roz bohužel se ocitne v krizi - životní i pracovní, málem přijde o vše, na čem jí záleží. Naštěstí má kolegy, kteří za ní stojí a věří ji. Roz také přijde na "perličku" a díky ní dostane "zelenou" v práci. Jenže je otázkou, zda o to ještě vůbec stojí. Podsvětí gangů si žije vlastním životem, bez ohledy na životy okolo, kdo nestojí na jejich straně, stojí vlastně proti nim, a to gangy nemají rády......
Na příběh Isaiaha a Genevieve jsem se moc těšila. Hlavně na jejich tajemství, i když jsem něco na konci 1. dílu tušila.
Isaiah má srdce ze zlata, ale také je propuštěný vězeň. Teď si tajně vzal Genevieve. Je to příběh 2 utrápených lidí, kteří zároveň stále hledají vraha její matky a tak osvobození jejího nalezeného otce Dravena.
Dravenův syn Dash ale ji velmi dlouho odmítá přijmout za sestru. Isaiah se nedokáže smířit se svou minulostí a má strach o ženu.
Na hodně dlouhou dobu to vypadá, že pravý vrah zůstane neodhalen......
Genevieve ale ví, že udělá vše, aby pomstila rodiče a mohla žít po boku muže a nové velké rodiny.
Konec je pak upoutávka na osud Presley.
Jen jedna malá rada nakonec. Doporučuji číst sérii popořadě.
Tak to zas bylo něco! Tohle je thriller vysoké kvality! Na začátek bych jen chtěla zdůraznit doporučení číst sérii popořadě, hrdiny kladné i záporné si pak vybavíte a pochopíte mnohé jejich jednání lépe.
Unesená dívka Feline a její vyslaný playlist jako SOS. Alex a Alina v pokusu dívku najít a zachránit se dostávají do hledáčku únosce. Ti dva nejsou super géniové, takže chvíli trvá, než pochopí, co vlastně playlist jim má sdělit.
Také rodiče Feline jsou dvojka k pohledání...
A do toho tajemný hotel Resort Ambrosia s unikátním způsobem léčby týraných lidí...
Je tu toho dost, a hlavně Alexovi dochází čas....
Nakonec povím jen to, že konec je reálný, ale hodně hodně smutný.
Knihu milovníkům napětí doporučuji.
Jedním slovem - nádhera! Tohle jsem si opravdu užila.
Je to romantika jak se patří. A i když hned tušíte, jak to dopadne, tak mi to vůbec nevadilo.
Emily, která nechtě srazí muže, svého anděla strážného - Michaela. Ten má úkol, kolem ní je velké zlo, on musí to zlo najít a odvrátit.
Samozřejmě hned od počátku se Emily převrátí celý život naruby, dozvídá se pravdu o sobě i okolí. A nejen ona. Michael má tělo, které je ve všech věcech a ohledech problémové.
A stane se plno dobrého i zlého a oba se musejí rozhodovat a něco pro druhého obětovat, než zjistí, co pro sebe znamenají.
Do toho zapleteny prvky detektivky, plná náruč lásky a úcty k člověku. Jiskření a vtipné scénky vše krásně dokreslují.
Krásné oddechové čtení.
Slabý odvárek Keplerovy série s Joonou. Je to styl Agathy Christie.
Nic, nic a najednou na konci trošku akce.
Tento styl mi nevadí, ale tohle mi moc nesedlo.
Příběh rodiny, kdysi vlivné a bohaté s prapodivnými pravidly. A také se spoustou rodinných tajemství. Rodina jen naoko před cizími. Ve svém pravém světle...
Hlavní hrdinka soukromá vyšetřovatelka Julie mi moc k srdci nepřirostla, ale ještě nebylo vše mezi jí a bývalým mužem Sidem, který jí vypomáhá, vysvětleno...
Vynikající! Líbila se mi série s psychologem Joem O'Loughlinem. Ale tahle série s psychologem Cyrusem Havenem je stejně kvalitní a perfektní čtení.
V tomhle díle se Cyrus připravuje na příchod bratra Eliase na zkoušku domů. Evie se toho obává. Cyrus navíc nutí Evie studovat, pracovat, žít a samozřejmě pro ni to není vůbec lehké.
Cyrus je přivolán k vraždě staříka a k pohřešované ženě jeho dcery. Jenže Cyruse policie nevolá jen tak.
Je to komplikovaný případ s mnoha zvraty, neustálou proměnou viníků i motivů, a neustále se rozšiřuje.
Nechci prozrazovat, a tak řeknu, že někdo těžký úděl zvládne a někoho rozdrtí.
Cyrus s Evie je zajímavá super dvojka a já doufám, že se s ní ještě někdy setkám.
Doporučuji číst sérii popořadě, abyste pochopili chování hlavních hrdinů. Knihu doporučuji.
Těšila jsem se na pokračování této série a zklamaná nejsem.
Vyděračství sloupkařky tajemné tety Cornelie svede dohromady její asistentku Maggie a soukromého detektiva Sama. Ona má dar na lucidní sny, on tomu nevěří. Přesto spolu jedou do Burning Crove najít nejen vyděrače ale i "Cornelii".
Jsou jako oheň a voda, noc a den. Přesto i přes vyšetřování případu cítí i pouto k tomu druhému.
Má to spád, má to vtip, detektivní zápletku i romantiku. Já si knihu prostě užila.
Po dlouhé době zase příběh s detektivem Alexem Crossem.
A hned v úvodu se mi vařila krev po přečtení Alexova úhlavního nepřítele. Do toho je tu někdo, kdo provádí " vraždící čistky" ve společnosti. Také se tu objeví další zloduch, takže Alex má toho s policií i FBI hodně na práci.
Navíc dlouholetý Alexův nepřítel dává najevo, že má v hledáčku i jeho rodinu.
Jako vždy je tu toho hodně, děj rychle odsýpá. A i když plno víte od začátku, či další snadno odtušíte, ještě pár věcí nebylo důkladně vysvětleno.
Je to velmi dobrá detektivka a já se těším na pokračování.
Tuhle sérii už čtu hezky dlouho a doufám, že i dlouho budu. Stále mě baví a stále je čtivá.
2 se uvidí a vzplanou k sobě láskou, ale dle nich osud chtěl tomu, že se stanou i vrahy. Doputují až do New Yorku.
A to byla jejich velká chyba. Protože po nalezení oběti v N. Y. se dostává případ do rukou Evy a jejího týmu. Za čas se k nim přidá venkovský zástupce šerifa, který už dávno po této odporné dvojce pátrá, ale nikdo mu nevěří. Eva ano.
Vidíme její práci týmu i "hosta" a jejich skládání střípků pravdy. Je mnohem krutější, než to na začátku vypadalo. Vrazi tomu říkali láska, já na to nemám slov. I označení netvoři je málo.
Na závěr hrůz jedna malá sladká třešnička...
Moc se těším na další díl.
Jo! Tohle mi bodlo.
Přestože je to romantický příběh, nebylo to "přeslazené". Clem po napadení a uzdravení má amnézii. A jde za svým bývalým přítelem Edem, aby jí pomohl s její minulostí. Jenže Ed má zlomené srdce a rozhodně ji už nechce ve svém životě. Ale když mu poví, co se jí stalo a pak má menší úraz, má potřebu na ni dohlížet.
A také se kolem ní dějí podivné události. Takže Ed ji vezme k sobě na ochranu. Jenže minulost jen tak se nedá zapomenout... A pak je tady kolem někdo, komu se nelíbí, že by se mohli ti dva dát dohromady.
Krásný příběh a popis změny chování člověka s amnézií, strach a obava znovu věřit v lásku a štěstí...
Ale také příběh přátel, kteří stojí při vás, o šanci začít znovu...
I když jsem spoustu věcí uhodla, nebylo to těžké, bylo to poutavé a krásné.
Chvilku mi trvalo začíst se, ale pak mě záhady a podivná dvojka hlavních hrdinů zaujala.
Někomu vlivnému a bohatému je unesen někdo blízký. Když se nesplní požadavky únosce, pak....
Antonia je génius ve službách tajného vládního projektu, Jon zkorumpovaný policista (přesto jsem stála na jeho straně), mají spolupracovat, no spíše má Jon jen na Antonii dohlížet. Jenže on má silný ochranářský instinkt a navíc je dobrý policista.
Je tu plno tajemství a zvratů, ale i nápověd, jak se dostat na kobylku záporákům. Ale také to jsou dobře položené nástrahy od autora.
Musela jsem překonat začátek a pak to frčí, pak to jede. Konec jasně napovídá pokračování, které si ráda přečtu. Další podařená dvojka.
Vtipné i vážné, osud jedné hasičky Cassie, která je donucena změnit místo práce a navíc bydlet a pomáhat matce, která kdysi odešla od rodiny. Nastoupí s ní i naprostý Zelenáč, který pochází z hasičské rodiny.
Cassie musí neustále dokazovat, že své práci rozumí a umí ji. Problém je, že se jí Zelenáč líbí a navíc jsou často ve dvojici. On jí nabízí časem i přátelství, ale nechce, bojí se. Pak dojde k zásahu, kde dojde k neštěstí. A zas stojí Cassie na špatné straně a musí se bránit.
Cassie ale nakonec pravdu odhalí...
Je to příběh, nebo takový " návod ", nebo rada, jak se postavit ke zlému, co nás potkalo, jak to ovlivní budoucnost, jak to změní nás, naše názory, a také že nikdy není a nemusí být nikdy. A hlavně rada - žít, i když je to někdy těžké a nevzdávat se.
Když vyzvete celý vesmír na souboj, třeba vám také pošle lásku....
Skvělé!! Tohle jsem si zase pořádně užila.
Josie má u sebe sestru Trin, které hrozí ztráta práce za nešťastný komentář. Pohádají se kvůli upnutosti Trin na práci, ta odjede a neozývá se. Josie to chce napravit, ale Trin nikde - jen kosti.
A tak začíná pátrání po Trin, po původu kostí. Vlastně se do pátrání zapojí nejen rodina Josie, ale i utajený přítel Trin, Drake agent FBI.
Pátrání je prolínáno životním příběhem vraha a jeho rodiny.
Člověk se dozví plno o mrchožroutech, poutu dvojčat a následcích při násilném odtržení. O tom, že i kliďasové ztrácejí nervy, když jde o nalezení blízké osoby. O tom, jak moc potřebuje každý z nás úctu a lásku rodiny a okolí.
Doufám, že bude brzy další díl.
Zase velmi povedený případ Josie a jejiho týmu. Podezřelé úmrtí manželů turistů, pochybné okolnosti, nečekaně nalezená dlouhodobě pohřešovaná žena. A hlavně jedno pochybné místo, kde naoko nalézáte vnitřní mír, souzníte s přírodou a hlavně se snažíte najít to, co normální člověk se snaží v sobě potlačit. Jsou tu lidé, kteří jsou zvrácení a ještě se diví, že je okolí nechápe.
A Josie si nechtě na sobě vyzkouší, jak je místo a společenství Svatyně nebezpečné....
A také, jak název napovídá, člověk musí si sám určit, co si vybere.
Děj plyne rychle, plno zvratů, a i konec dokáže překvapit.
Překvapivě velmi dobré. Ani jsem to nečekala.
Je to příběh dvou, Jess a Sama. Sam je při poznání ale ve vztahu s Victorií. Jenže Sam touží po Jess. Zachová se čestné, nejdříve se rozejde s Vic a pak chvíli ještě čeká, pak teprve se spojí s Jess. Jenže ouha, Vic se s rozchodem nehodlá smířit. A tak dělá ubohé, hodně špatné věci...
Jess má rozvedené rodiče, otec kdysi odešel s jinou. Jenže později vyjdou na povrch zcela nové informace.
Vlastně je to pátrání po tom, zda člověk musí zůstat s druhým, i když ho nemiluje, nebo má právo na své štěstí. Má udělat to, co chtějí všichni okolo, nebo co chce srdce? Kdy je správné odejít a kdy zůstat?
Tahle kniha nabízí 1 z možných řešení....