Mrňous1 komentáře u knih
Knihy od autorky mám ráda, sérii Romantické útěky mám v své knihovničce celou, ale s touto knihou jsem to měla jakoby na horské dráze. Přitom námět chytlavý, prostředí zajímavé i časově mi kniha ideálně vyšla do předvánočního období, ale nějak to nebylo ono. Hlavní hrdinka mi byla chvíli sympatická, chvíli mi lezla dost na nervy, zápletka byla lehce uhodnutelná se vším všudy, ale to mi zas až ta k nevadilo, ale někde to prostě tentokrát mírně drhlo.
Když jsem začala číst první knihu autorky Andělé v mých vlasech, moje první dojmy byly mírně řečeno dost rozpačité, říkala jsem si tohle že má být bestseller...ale četla jsem dál a dál a nakonec si knihu užila a Schody do nebe jsou třetí knihou autorky, kterou jsem přečetla. Nebudu tvrdit, že i mě občas nenapadlo, jestli už to není příliš, zda to jako vůbec může být pravda a tak dále, ale na druhou stranu kdo jsem já, abych mohla soudit...Každý jednou zjistíme, jak to s Anděly, Bohem, nebem i peklem vlastně je, ale knihy Lorny Byrneové dávají lidem naději, jsou o lásce, životě i důležitých lidských hodnotách o kterých všichni víme, ale v běžném životě na ně jaksi zapomínáme. A to je důležité poselství těchto knih. Takže já určitě doporučuji.
Hezká a zajímavá kniha, některé příběhy poutavější, jiné méně, ale celkově příjemné počtení o krásném kraji, ze kterého pocházím.
Kniha mě nechytla, příliš brzy bylo jasné, co se stalo s hlavním hrdinou.
Moc pěkně a zajímavě napsaná kniha. Vždy mě pobaví a zaujme, jak jsou si světová náboženství ve svých podstatách podobná. Jóga je zde popsána barvitě a poutavě. Nesouhlasila bych s autorkou asi úplně ve všem, vždy mi trochu vadí ten postoj vše východní skvělé, vše západní špatné, ale tady mě to naštěstí dráždilo jen na pár místech v knize. Čtení jsem si užila a těším se na další díl.
Zajímavě popsané příběhy pacientů a jiné souvislosti.
Moc hezká knížka s krásnými příběhy a milými obrázky.
Zajímavě a poutavé líčí autor někdy až bizarní příběhy druhé světové války. Odvážných obyčejných lidí, kteří velkou měrou pomohli porazit Hitlera.
Opět výborný Maigret, co víc si přát.
Knihu jsem četla před časem, třetí díl byl taky dobrý, navnadil na další čtení, tak uvidíme, zda série udrží kvalitu. Občas je trochu únavné to neustálé omílání pocitů a pravidel...
Knihu jsem četla před časem, ale pamatuji si, že mě pohltila stejně, jako první díl. Série je výborná.
Už je to nějakou dobu, co jsem knihu četla, ale pamatuji si, jak jsem ji hltala a nemohla se od ní odtrhnout. Super.
Tak toto je prostě klasika, hned po Agátě Christie je Georges Simenon jasná volba. Zajímavě vykreslené charaktery postav, není třeba přehnaná brutalita, příběhy ze života. Člověk musí vnímat text, záleží hodně na dobrém překladu, ale konečný zážitek z četby stojí rozhodně za to.
Tak Já jsem to měla jak na houpačce. Odpad to není. Ale série "božský" se bude těžce autorkám překonávat.
Moc pěkné počtení s hlubokým poselstvím. Některé příběhy jsou samozřejmě slabší, jiné ale naopak velmi silné a moudré. Nechybí humor i u témat, u kterých by ho člověk nečekal. A to se mi velmi líbilo. Doporučuji.
Přehledné, čtivé, láskyplné, poutavé, prostě prof. Matějček:-)
Tak kniha určitě stojí za přečtení, je zajímavá a čtivá. Každý si v ní najde to své a postřehy, které může uplatnit ve výchově vlastních dětí. Já jsem ale velmi ráda, že jsem matka česká se zdravým selským rozumem, což je něco mezi francouzskou pohodlností a sebestředností a americkým vědecko-hysterickým přístupem...Trochu mě mátly protichůdné informace, jakože všechny děti-i kojené, spí ve třech měsících celou noc a za pár stránek se dočtete, že ve Francii kojí snad jen Marťani...Tak asi tak.
Tak jsem si v knihovně zamluvila první dva díly. Podle toho jaký je o ně zájem, jsem usoudila, že to bude pecka. První byl volný druhý díl, tak jsem se do něj s chutí pustila. Ze začátku jsem byla mírně rozčarovaná, zas taková pecka to nebyla. Hlavní hrdinka mi byla mírně nesympatická, taková nevyzrálá osobnost, její postoj k jejímu Neštěstí mi přišel směšný. To, že v životě nemůžeme dělat, po čem jsme toužili, se přece stává dost často, přišla mi nevděčná. Taky mi vadil mírně řečeno "sluníčkářský" tón celého příběhu.
Ale potom se děj trochu rozjel a druhá polovina knihy se mi četla dobře. Jsem zvědavá na další díly, zda bude mít série stoupající tendenci, nebo ji vůbec nedočtu:-)
Opět příjemné poklidné čtení, zajímavá zápletka a úžasná atmosféra Paříže. Pořád přemýšlím, co mám na těch Maigretovkách tak ráda a zřejmě je to ta skutečnost, že Maigret není ztroskotanec a nevleče sebou neustále nějaké trauma, protože jeho žena nebo děti neunesli, že je policista atd....Ano, nemá děti a to ho trápí, ale snáší to s klidem a vyrovnaností a nedělá z toho vědu. Je to svět se svými pravidly a jistotami:-)