mstychov mstychov komentáře u knih

Vůně šafránu Vůně šafránu Sarah Parsley (p)

Třetí díl je na světě! Ještě nestačil vychladnout z tiskárny a já ho přelouskala na posezení. Přesně takové autorčiny knihy jsou. Jednohubky, které vás nutí číst až do konce.

V tomto díle se setkáváme s Eliškou, dcerou barona z Hájku. Povahově sobeckou, majetnickou a panovačnou ženou. Tu si vyhlídne za manželku Fabien Alexandr. Vdovec, který je nejen pohledný, ale také velice šikovný obchodník. Jediné, co mu v životě chybí získat je šlechtický titul. Slíbil to svému otci na smrtelné posteli a chce to dodržet.

Dále se setkáváme s Karolínou. Sestřenicí Elišky. Ta u nich žije od doby, co se jí otec zřekl. Oproti Elišce je skromná, má dobré srdce a je statečná.

Jakmile se obchodník Fabien začne ucházet o Elišku, dojde mu, že se mu více zamlouvá Karolína. S tou být ovšem díky intrikám, které na ní ostatní přichystají nemůže. Karolína musí odejít do kláštera a Fabien si vezme za ženu Elišku.

Na příbězích od autorky miluju její silné ženské hrdinky, které se nikdy nevzdávají. A i když už to vypadá, že jsou v koncích, postaví se znovu na nohy a jdou vstříc lepším zítřkům. Na konci knihy mi opět slzely oči. Kniha vzbuzuje emoce po všech stránkách. Mrzí mě, že příběh vždy tak rychle skončí. Klidně bych četla dál a dál. Bonusová kapitola mě mile překvapila a děkuji za ni.

Jak to dopadne s Karolínou a Eliškou? Najde Fabien v životě štěstí?

Oblíbené věty z knihy:
,,Nikdo mě nesrazí na kolena.
Tohle byl konec naděje, která jí vydržela přesně tu jednu jedinou větu.

17.02.2024 5 z 5

Putuj se mnou přes Moravu Putuj se mnou přes Moravu Klára Sněhotová

Dlouho jsem se nezačetla do cestopisu. Tento mě chytl za srdce od první stránky a nepustil až do poslední. Moc se mi líbila cesta z prostředí, které částečně znám. Vrátila jsem se do dětských let, kdy jsme s tátou prošli kus světa a dělali si o tom zápisky.

Autorka se rozhodne vydat na pěší cestu do Santiaga de Compostela. Nechce ji jít v kuse, ale po částech. Za mě naprosto skvělý nápad! Každou část cesty máme pečlivě zaznamenanou a vždy se dozvídáme, kolik km zbývá do Mikulova - první velký milník cesty a kolik do Santiaga.

Spolu s autorkou poznáváme nejen úskalí a radosti pěší turistiky, ale také navštěvujeme místa, kam bychom se jen tak nedostali. Celý příběh doplňují krásné fotografie, které nás ještě víc dostávají na daná místa.

Nejen, že je knížka promyšlená, ale i velice čtivě napsaná. Prožívala jsem spolu s autorkou každý její úspěch i neúspěch. Měla jsem chuť na všechna jídla, která po cestě ochutnala. Užila jsem si každičkou zastávku. Moc se mi líbily informace ohledně turistických razítek.

Velice obdivuji chuť a odhodlání zdolávat takto náročnou cestu. Velká část cesty probíhala v zimě a přísahám, že jsem se z toho klepala zimou. I přesto, že jsem četla v teple domova.

Obdivuji autorku za tento úžasný nápad a životní sen. Věřím, že jestli někdo zvládne cestu dokončit, tak právě ona. Moc se těším na další cestopis.

Oblíbené věty z knihy:
Je to milé zakončení pěkně mokrého dne.
Jsem přesvědčená, že spousta věcí se v našem životě děje z nějakého důvodu.

19.01.2024 5 z 5

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Kdo mě sledujete delší dobu, tak víte, že žánr fantasy čtu spíše okrajově. Legendy a Latéčka mě však natolik dostala svou anotací a ořízkou, že jsem je nutně musela mít. :)

Příběh hlavní hrdinky orkyně Viv mě od začátku pohltil. Nejen, že se točil kolem mého nejoblíbenějšího nápoje - kávy, ale ještě byl velice poutavý.

Viv se rozhodne ukončit svou bojovou kariéru a otevřít si kavárnu ve městě Thun. Šetří na ni celý život. Káva ovšem není nijak rozšířená. Viv na ni náhodou narazí při svých výpravách. To ji však nezabrání v tom, aby povědomí o ní rozšířila. Objedná kávovar, kávová zrna a vyhlídne si stáje, které chce předělat na kavárnu.

Co se mi na příběhu líbilo bylo přátelství. Ne ve všech knihách máme šanci zažít opravdové přátelství na život a na smrt. V této knize jsem ho hrdinům věřila a dojímala se nad ním.

Knížka je pojatá odlehčeně, nenáročně, hrdinové jsou charakterově zajímaví. Moc jsem si oblíbila jak Viv, tak její zaměstnankyni Tandory, pekaře Knoflíka. Ale také stavitele Cala.

Knížka je zajímavě zpracovaná. Na začátku je prolog, potom samotný děj, Epilog, Poděkování, Stránky - které zbývá popsat, recept a rozhovor s autorem. Naprosto nevšední a zajímavé. :)

Příběh jsem si moc užila a těším se na autorovu další plánovanou knihu.

Oblíbené věty z knihy:
„Můj starej Titus vždycky říkával, že člověk potřebuje druhýho, aby zaplnil jeho prázdný místo.
Strach by mi nepomohl.
„A jestli se ta zrnková voda ve městě nechytí

07.01.2024 5 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Další kniha od srdeční autorky pokořena. :) Jsem příběhem nadšená a musím se s vámi podělit.

V příběhu se střídají kapitoly ze dvou pohledů. Maminky Morgan a dcery Clary. Morgan měla Claru v pouhých sedmnácti letech a to ji dostatečně vyškolilo. Nepřeje si, aby její dceru potkal stejný osud. Se svým manželem Chrisem ji vychovávají od malička spolu. Žádného jiného muže Morgan nikdy neměla.

Morgan má sestru Jenny, která po letech otěhotní s jejich společným kamarádem Jonahem. Tato čtveřice se zná od útlého dětství. Jenny je pro Morganinu dceru Claru nejlepší kamarádkou, se kterou se radí o všem důležitém.

V kapitolách z pohledu matky na mě dýchalo zoufalství, které zná každá máma, když se její dítě osamostatňuje. Morgan navíc neměla jednoduchý osud. Porodila v v mladém věku, vdala se, nemohla studovat, ani pracovat. Stala se ženou v domácnosti a její život se začal točit kolem rutinních úkonů.

Na druhé straně je Clara. Puberťačka tělem i duší. Má pár dní do sedmnáctých narozenin. Její život se točí kolek školy a snu stát se herečkou. Když se jednoho dne rozhodne v dešti odvézt domů Millera, jehož otec sedí v base, otočí se jí život vzhůru nohama. Miller je zadaný a její máma ho navíc nesnáší. Jenže srdci nejde poručit.

Knížka se mi četla velice dobře. Jsem zastáncem knížek s menším počtem stran, ale jsou autoři a autorky, u kterých ráda udělám výjimku a Colleen je jednou z nich. Ani jedna stránka nebyla v příběhu navíc. Miluju chemii mezi postavami, kterou umí vytvořit jen ona. Miluji to, že mě dokáže na konci rozbrečet a překvapit. Jednu věc jí nedokážu z konce tohoto příběhu odpustit, ale to vám nemůžu říct, protože by se jednalo o spoiler. Vřele doporučuju všem, kdo mají rádi chytré milostné romány s parádní zápletkou.

Oblíbené z knihy:
rozvzteklit - boží slovo
Ale přiznávalas mi to v každém mlčenlivém rozhovoru, který jsme vedli.
Jako by měl profesuru v oboru mého těla.
Tvoje vášeň pro ten sendvič mi připadá silnější.
Ten den, kdy jsem se dozvěděla o svém těhotenství, jsem přestala žít pro sebe.

22.10.2023 5 z 5

Kopírák Kopírák Sam Holland

Přiznávám se, že jsem si knížku koupila díky krásnému zpracování. Až později jsem zjišťovala, o čem je. A jsem moc ráda, že jsem si ji pořídila. :)

Kopírák dostal svůj název díky sériovému vrahovi, který zabíjí lidi přesně tak, jako to jiní séroví vrazi dělali v minulosti. Je to skvěle zvolený název. Okamžitě zaujme.

Musím říct, že kniha je plná jmen. Od vyšetřovatelů, po laboranty či rodinu a známé. V záplavě jsem se těžko orientovala a až ke konci jsem se se všemi dokázala sžít. Nepomáhalo, že se někteří jmenovali podobně.

Na začátku se Anglií otřásá vlna hrůzných zločinů na lidech, která nebere konce. Vyšetřovací tým pracuje přesčasy a snaží se najít jakékoliv vodítko, přibližující jim odhalení vraha.

Příběh se čte úplně sám. Stránky mi utíkaly jedna za druhou a já jen sledovala, co vše autorka dokázala rozehrát a proplést. Děj je naprosto fascinující a originální. Ano, každou chvíli si říkáte, kdo dokáže něco tak odporného napsat? Jenže ono nejde o to, co je napsáno, ale o hlubokou psychologii, která v příběhu prostupuje stránku po stránce. Vše je dokonale promyšlené. Vše má pod svým palcem Kopírák.

Pokud se chce čtenář dozvědět konec, je potřeba přečíst i Epilog. Teď se směju a říkám si, dobře se to autorce povedlo vymyslet ale plný počet hvězdiček dát nemůžu. Příběh měl sem tam slabiny, i když se na konci dozvídáme, s kým vším text konzultovala.

Za mě jednoznačně doporučuju všem milovníkům brutálních thrillerů. Pokud vám příběhy z knih nejedou příliš živě před očima, tak to zvládnou i citlivější povahy, třeba jako já. Opravdu je potřeba se od toho částečně oprostit a brát to jako fikci.

Oblíbenou větu tentokrát nemám. Byl to mazec.

08.10.2023 5 z 5

Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Není tajemstvím, že knížky od této autorky miluju. Nemohla jsem si tak nechat ujít její nejnovější. :)

Hlavní hrdinka se jmenuje Kamila. Od začátku mi byla sympatická díky své osobitosti. Nepůsobila nijak výjimečně, ale uvnitř výjimečná byla. Na začátku knížky se seznamujeme nejen s ní, ale také s jejím přítelem Erikem. Od toho si slibuje krásnou budoucnost v podobě svatby a založení rodiny.

Později se však dozvídáme, že Erik není ten, za koho ho Kamila považovala. Zásnuby se nekonají a ona se tak ocitne ze dne na den na ulici. Vyhledá rodiče, vánoční čas tráví u kamarádky Radky a v zoufalství se s ní vsadí, že pokud si do roka a do dne nevezme milionáře, nechá si oholit svou korunu krásy - krásné dlouhé vlasy, to co je na ní jedinečné.

Kamilu jsem v příběhu vnímala doslova jako motýla přeměňujícího se z housenky. Sledovala jsem její životní cestu, která nebyla jednoduchá. Musela si začít hledat práci, poznávat nové kolegy, přátele, ale také zažívat nová dobrodružství a výzvy.

Nerada bych dělala spoilery z děje, ale ráda bych tu zmínila další skvělé postavy z příběhu - kartářku a bylinkářku Marii, Tomáše s garáží, úžasňáka Alexe, bývalého Erika, kamarádku Radku a její vrtochy a holky z útulku. A další a další.

To, co mě na knížce na první pohled zaujalo - výsledek sázky jestli si Kamila najde nebo nenajde milionáře a její vlasy půjdou pryč, jsem se nakonec dozvěděla. Chcete znát také výsledek? :) Celý příběh je strhující, dojemný, nadupaný moudrem. Přiznávám, že mě místy rozplakal. :)

Oblíbené věty z knihy:
Intenzivní trénink vybraných psů a dvou koček, které si myslely, že jsou psi, vyžadoval spoustu času.
Okamžitě tomu neznámému připsala plusové body, čímž se dostal na mínus jeden, poté co mu deset bodů odečetla za useknutou břízku.

24.09.2023 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Do knížek od Colleen Hoover jsem se naprosto zamilovala, proto jsem si pořídila další z nich na Audiolibrix.

Hlavní hrdinka se jmenuje Sky. Učí se doma se svou mámou, nemají žádné technologie, dokonce ani mobilní telefon. Sky je adoptovaná a moc touží po kolektivu. Nakonec se jí povede mámu přesvědčit, aby ji do školy pustila, ale tam vše neprobíhá tak, jak by si Sky představovala.

Časem poznává Holdera. Kluka, který má za sebou temnou minulost. Proslýchá se o něm, že je nebezpečný. S Holdrem se nemají příliš v lásce, ale něco je k sobě záhadně přitahuje.

Sky je velice rozporuplnou postavou. Vodí si domů tajně kluky, se kterými si hraje, ale nikdy je nenechá zajít dál. Nemá z toho bůh ví jaké potěšení, ale i tak se tím baví, spolu se svojí kamarádkou, která krátce po nástupu Sky do školy odjíždí studovat pryč.

Postupem času je Sky postavena před tvrdou realitu. Co je v jejím životě lež a co skutečnost? Komu může Sky věřit a kdo jen lže?

Naprosto mě dostalo, kudy se příběh ubíral. Na začátku jsem si říkala hmmm, tak tahle knížka mě nemá čím překvapit. 100x ohrávané téma, ale ono ne! Nakonec mě dostala tak, že jsem vám ani nedokázala okamžitě sepsat recenzi. Příběh je silný. Doslova mě z něj mrazilo. Řeší se v něm dost silné téma, víc nechci spoilerovat. Kdo máte rádi romantické příběhy s nevšední zápletkou, tak si knížku určitě pořiďte. Dostane vás.

Oblíbené věty z knihy:
Věnoval mi jeden z těch úsměvů, při kterém padají holkám kalhotky.
Moje tělo je odporný zrádce.

04.09.2023 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Od začátku se mi kniha četla dobře, až na to, že jsem se mírně ztrácela. Autorka na prvních stránkách odhalila spoustu jmen a vazeb mezi jednotlivými postavami. Neodradilo mě to a říkala jsem si, že se snad časem zorientuji.

Hlavní vyšetřovatelka Josie Quinnová mi byla od začátku sympatická. Do řešení případu se pouštěla plná odhodlání a naděje. Neztrácela víru, že se jí vše povede vyřešit.

Hlavní vyšetřování se týká pohřešovaného muže, brutálně zmlácené ženy a miminka, které někdo unesl. Navíc je na scéně dívka, která si nic nepamatuje. Jak se jmenuje? Dokáže si na něco vzpomenout? Co dělala v onom domě, který jí nepatří?

Lisa Raganová dokázala příběh dokonale zamotat. Několikrát jsem si říkala, že už mě nic nepřekvapí, ale nakonec se tak opět stalo. Knížku vřele doporučuju všem, kdo mají rádi složité případy a vyšetřování. Autorka se v knížce s ničím nemaže a vše nám zprostředkovává bez příkras. Drsný, napínavý, velice čtivý příběh, který mě nepustil do poslední stránky.

Knížka se četla dobře i bez znalosti prvního dílu. Dopis autorky na konci mě potěšil.

03.07.2023 5 z 5

Hra o přežití Hra o přežití David Urban

Podle anotace mi bylo jasné, že se nebude jednat o lehké čtení. Knížku jsem si ovšem koupila na doporučení v audio podobě a těšila se, čím mě příběh překvapí. Nakonec toho bylo celkem dost. :)

Kniha začíná mobilní hrou Lovci monster, kterou bych popisem nejlépe přirovnala k odchytu pokémonů. Chlapci i děvčata chodí lovit tajemné příšery. Jejich lov má určitá pravidla. Například, že se vyskytují pouze v určitou dobu na určitém místě. Nebo když je někdo ukořistí, objeví se až za pár dní.

Příběh začíná nabírat obrovský spád ve chvíli, když myslivecký pes donese svému pánovi dívčí botu, ve které se nachází noha. Případ okamžitě dostávají detektivové Radim (starší) a Ota (mladší). O těch bych ráda řekla, že mě neskutečně bavili. Jejich vzájemné interakce a životní příběh byli boží.

V tuto chvíli se dostáváme do fáze náročného vyšetřování, které nebere konce. Všichni makají na plné obrátky. Aby toho nebylo málo, začínají
se ztrácet další lidé. Vše se točí kolem Klánovického lesa, kde byla nalezena původní bota.

Jak nakonec vyšetřování dopadne? Najde se pachatel? Jak se se vším tím chaosem kolem případu poperou Radim s Otou?

Knížku jsme si maximálně užila. Ke konci už byla doslova neodložitelná a to až do poslední věty. Moc se mi líbil popis vyšetřování i jakékoliv techniky, která s příběhem souvisela. Nikdy jsem nečetla propracovanější detektivku. O to víc mě těší, že je z pera českého autora. Těším se na další jeho knihy. Vřele doporučuju všem milovníkům detektivek a thrillerů. Bude vás doslova mrazit po těle. :)

Oblíbená věta z knihy:
A zatváří se jako hodně rozzlobený Rumcajz.

19.04.2023 5 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Na knihu jsem se neskutečně těšila, jelikož první kniha autorky - Příběh slunečnice mě doslova pohltil.
Akvamarín je psaný ve dvou časových rovinách. Současnost je z pohledu mladé Jasmíny, která nestuduje, nepracuje, ale chodí na různé brigády a pomáhá své mámě s domem a zahradou. Minulost je z pohledu Joachima, pracujícího v dřevařské kolonii na Jablunkovsku v první polovině devatenáctého století.
Jasmínu jsem si hned od začátku oblíbila. Působila na mě jako žena, která si potřebuje ve svém životě najít to správné místo. Osudem ji zamávali hned dva muži. Oskar, který se s rodiči nastěhoval do podnájmu k Jasmíně a její mámě a Joachim, který se objevil v kostele a začal jí tvrdit, že pochází z roku 1836.
Hlavní hrdinka se tedy snaží přijít věcem na kloub. Dál se protlouká životem a chvíle si zpestřuje pátráním v historii Lomné. Mezi tím vším se dozvídá o vážné nemoci, což ji částečně srazí na kolena.
Otázky jsou jasné. Kdo je záhadný Joachim a jak je možné, že se ocitl v současnosti? Který z mužů se zapíše do Jasmínina života? Jak se bude vyvíjet historie na Jablunkovsku? Jak dopadne boj s vážnou nemocí?
Kniha se mi četla velice dobře. Autorky styl psaní miluju. Propojení historie a současnosti stojící na reálných základech se mi neskutečně líbilo. Na konci knihy jsem měla husí kůži. V připběhu dochází nejednou k nečekaným zvratům. Moc se těším na další dílo. ️

Oblíbených vět mám hodně, nechci vše prozradit, tak alespoň takhle:
S pohledem upřeným na mračné peřiny…
Tak jsem si vynadala, že i slovník horníků se mohl červenat.

21.02.2023 5 z 5

Záblesk života Záblesk života Jodi Picoult

Knížka mě překvapila hned v několika ohledech. Jak pozitivně, tak negativně.

Nejprve bych ráda zmínila, že se knížka odehrává časově obráceně. Ocitáme se na reproduktivní klinice, kde se objeví zhrzený střelec Georg Goddard. Ten přijde bojovat za práva své dcery. Chvíli trvá, než se dozvídáme proč.

Na klinice je několik žen i mužů. Každý v jiném postavení a jinak ,,výhodné” pozici. Postupně se stránku za stránkou o každém z nich něco dozvídáme. Jména i příběhy mi trochu dělaly problém. Bylo toho na mě zkrátka moc. Navíc se skákalo dost v čase, ale hlavní děj ubíhal časově obráceně.No, nejedná se o oddechové čtení, u kterého si člověk odpočine.

Ke klinice se dostává vyjednávací tým v čele s Hughem McElroyem. Ten se vzápětí dozvídá, že je na klinice uvězněná i jeho mladičká dcera Wren. Co tam proboha dělá? Navíc s jeho sestrou? Hugh by měl správně z práce odejít a povolat nepříbuznou osobu, on se ale rozhodne vše popřít a zůstat.

Klinika se převážně specializuje na plánované potravy. Je tak zvyklá denně zažívat nápor protestujících. Zajímavé je, že v době přepadení se na ní nachází jak ženy po potratu, tak před ním, ale i jedna aktivistka. Navíc různě věkově staré.

Knížka mě na konci velice překvapila a docvaklo mi, co a jak. Autorka určitě umí skvěle psát a stupňovat napětí, ovšem na mě byla knížka chaoticky uspořádaná a já se tak ztrácela a nedokázala si tolik užívat příběh.

Navíc téma potratů bylo opravdu rozebírané dopodrobna, včetně těch domácích. Takže je to čtení spíš pro silnější povahy.

Jsem ráda, že jsem si knížku přečetla. V mnoha věcech mě donutila se zamyslet. Každopádně teď si dám odlehčené čtení. :)

Nejvíc oblíbená věta:
Možná při upřímných rozhovorech bychom místo toho, abychom se navzájem démonizovali, mohli vnímat jeden druhého jako nedokonalé lidské bytosti, které jen dělají, co je v jejich silách.

19.01.2023 5 z 5

První První Kiera Cass

Sérii Selekce jsem si naprosto zamilovala. Bylo mi jasné, že třetí díl bude o nalezení pravé nevěsty pro prince Maxona. V paláci zůstaly pouhé 4 dívky a to- Elise, Celesta, Kriss a Amerika.

Celý děj se odehrává převážně v paláci, kde je Amerika nejednou zkoušená králem, který dává jasně najevo, že ji jako budoucí princeznu v rodině nechce. Do poslední chvíle neni jasné, která z dívek vyhraje.

Amerika si nachází mimo palác nové přátele a to Augusta a Georgiu. Také se musí vyrovnat se ztrátami, které ji v příběhu čekají.

Vyhraje dávná láska Aspen, která je nasazená jako její hlavní strážce každičký den u jejích dveří? Nebo si ji vybere princ Maxon, okouzlující a zamilovaný? Jenže je tu ještě další z dívek, která má u něj velkou šanci.

Příběh selekce se čte jedním dechem. Autorka umí krásně popsat emoce. Ameriku jako hlavní hrdinku nejde nemilovat. Těším se na další díly, které si teprve musím pořídit. :)

28.10.2022 5 z 5

Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Tento román byl naprostá jízda. V ději se prolínaly dvě časové linky. Současná a minulá. Navíc byla jedna z nich psaná v druhé osobě. Neměla jsem se čtením sebemenší problém. Naopak to bylo příjemné zpestření.

Abbie se probouzí a neví, co se s ní děje. Netuší, kde je. Posléze je jí vysvětleno, že tragicky zahynula. Její muž- vizionář Tim ji však oživil v podobě robota, kterému nahrál její vzpomínky a část minulosti. Dozvídá se, že s ním vychovává autistického syna Dannyho. Stává se jeho dokonalou manželkou.

Abbie na vše přistoupí. Začne bydlet v jeho domě, učit se pracovat se synem, který potřebuje speciální přístup. Po čase si ale začne všímat, že na jejich životě něco nesedí. Je opravdu Tim ten, za koho ho považuje? Může mu věřit? Jak vlastně skutečná Abbie zemřela?

Celý příběh jsem si maximálně užila a byla napnutá od začátku do konce. K Abbie robotovi jsem si vytvořila vztah, jaký bych nečekala. Závěr příběhu bych neodhadla ani ve snu. Celou dobu nás autor směřoval k nečekanému konci knihy. Příběh jsem obrečela a ode dneška je pro mě J.P. Delaney PAN autor, kterého si řadím mezi své oblíbené. O to víc, že ohledně Dannyho psal podle své vlastní zkušenosti se svým synem. Klobouk dolů.

25.10.2022 5 z 5

Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Knížka vypráví o osudu sester Sáry a Klaudie Lindertových. Kniha začíná akčně. Sára má neustálý pocit, že ji někdo sleduje. Jakýsi stín. Temnota. Když Sáru v metru tato temnota pohltí ve chvíli, kdy se zhasne kamera a není vidět, kam zmizela, začíná po ní pátrat detektiv Ehler a také její přítel Oliver a sestra Klaudie. S tou neměly dobrý vztah. Prakticky se nevídaly. Vyšetřování se stává napínavější ve chvíli, kdy Klaudie objeví Sáry deník, o kterém nejprve nikomu neřekne. Později jí dojde, že i ona bude další na řadě. Celý příběh provázejí vrány a záhadná zmizení a vraždy ve stanici metra. Víc bych neprozrazovala. Každý si příběh musí prožít sám. Každopádně mně se knížka líbila. Byla napínavá, čtivá. Co mě rušilo byly překlepy. I když je sama píšu, tak v hotové knize na mě nepůsobily dobře. Dále mě překvapilo, že se nejedná o klasickou detektivku ze současnosti. :)

01.03.2022 5 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Skvělá a zábavná oddechovka. Nabušená intimnostmi, jedním splašeným kocourkem, velkou haldou kamarádů a taky jedním ztraceným óčkem. Opravdu jsem se bavila. Vztah mezi ,,Růžovou košilkou” a ,,Nabíječem” mě neskutečně bavil. Vyvíjel se pozvolna. O to napínavější a zajímavější byl konec. :) Absolutně mi nevadilo přirovnání óčka. Naopak mi vadily oči jako smaragdy. Konec z pohledu kocourka byl skvělou třešničkou na dortu. :) Za mě jedna z TOP oddechovek. Velký obdiv patří autorce za dokonalé vykreslení tak jednoduchého a zároveň tak napínavého příběhu. Měla jsem často pocit, že jsem s hrdiny.

27.01.2022 5 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Recenze: Po prvním díle jsem se na druhý moc těšila. V první řadě musím říct, že mě nezklamal. Zamilovala jsem si sestry Sheffieldovy. Jak Edwinu, tak Kate. A samozřejmě i jejich matku Mary. Kate byla na rozdíl od Edwiny její nevlastní dcerou. Anthony Bridgerton se rozhodl, že se Edwině (jakožto klenotu sezóny) bude dvořit. Dále se mu zamlouvala myšlenka, že se do ní nikdy nezamiluje. Ta to uvítala díky tomu, že neměla žádné věno a vikomt jí připadal milý. Zádrhel však nastal ve chvilli, kdy si vikomt čím dál tím více začal uvědomovat, že se mu líbí Edwinina nesnesitelná sestra Kate, která mu tak moc pila krev. :) Zamilovala jsem se do nové rodiny. Konkrétně do toho, jak drželi při sobě. Nezáviděli si. Mary brala Kate jako vlastní. Určitě se moc těším na další díl. :)

15.01.2022 5 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Knizka je serialu podobna jen z casti. Libila se mi vic, nez samotny serial. Moc se tesim na druhy dil. Libi se mi doba, ve ktere se pribeh odehrava i styl psani autorky. Jedna se o romanticky pribeh, ktery neni opredeny klise.

02.05.2021 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Dávám 4 hvězdičky za to, že je to scénář. Ze začátku jsem s tím měla dost problém a nemohla jsem se ke čtení vůbec dokopat, takže jsem to četla po kouskách. Jakmile ale začal být příběh napínavý, tak už jsem se od knížky nemohla vůbec odtrhnout a dělala jsem vše proto, abych ji mohla co nejdříve přečíst. Moc se mi obsahově líbila. Ten konec mohl být více propracovaný, ale jinak super! Určitě stojí za přečtení a věříám, že nezůstane u jednoho přečtení.

10.02.2017 5 z 5

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Ano, ze vsech 3 knizek od Radky Trestikove je tato ,,nejhorsi". Cetla jsem prvni Babovky, pak To prsi more a az nakonec Dobre mi tak. Ale i presto vse je knizka psana presne Radky stylem. Mne se ze zacatku libila moc, potom jsem si rikala, jak absurdni zapletky tam vymyslela a nakonec, kdyz jsem ji precetla celou, tak jsem si rekla, ze byla dobra a ze bych si klidne precetla druhy dil z pohledu ostatnich lidi, ktery mi je jasne, ze uz nevyda....kazdopadne za me dobry :)

01.10.2016 5 z 5

Náhradnice Náhradnice Jitka Prokšová

Moje první knížka od autorky a hned trefa do černého. :) Nechala jsem se při čtení unášet na vlně neobvyklého a čtivě napsaného příběhu.

Kniha je rozdělena na tři části. V každé z nich se střídají kapitoly z pohledů různých postav. Předně musím říct, že jsem si nejvíce oblíbila Naďu a tu jsem i brala jako nejhlavnější postavu.

Příběh je založený na myšlence náhradního mateřství. Což je samo o sobě velice zajímavé téma. Naďa se se svým synem dostane do finančních potíží kvůli neschopnosti svého partnera rodinu uživit. Když tedy na preventivní prohlídce objeví leták o náhradním mateřství, rozhodne se o něm zjistit víc. Co kdyby za něj dostala pořádný balík peněz?

Naďa na mě nepůsobila jako zlatokopka. Potřebovala uživit syna i sebe. Rozhodla se podpořit Gitu a Petra. Bezdětný manželský pár, který už byl pomalu ze své situace zoufalý. Otěhotnění se podařilo a mladí rodiče se tak mohli těšit na nový přírůstek a Naďa na finanční jistotu.

Jenže ne vždy je vše tak, jak to na první pohled vypadá. Porodem dítěte to neskončilo. Nic nedopadlo podle Nadi představ a ona si tak odnesla do budoucího života nemalý šrám na duši.

Jak to dopadne s miminkem? Dokáže si Naďa někdy odpustit, že se stala náhradní dělohou? Najde se v propleteném příběhu místo na lásku?

Čtení jsem si maximálně užila a knížku vřele doporučuji všem, kdo mají rádi chytré příběhy se silnou myšlenkou.

Oblíbené věty z knihy:
Místo abych naše úsilí vzdala, zakousla jsem se jako buldok do představy, že to zvládneme.
Někdy chce víc odvahy zůstat než odejít.

05.02.2025 5 z 5