muchomurka muchomurka komentáře u knih

Ema Naopak Ema Naopak Gunilla Wolde

Naprosto skvělá knížka, nedávno jsem si v ní listovala a vzpomínala. Těším se, až si z ní budu číst se svými dětmi! :-)

13.08.2015 5 z 5

Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Konečně jsem dokopala k tomu, abych přečetla příběh Avery a Cama z jeho pohledu. Nevím, ale většinou se mi nechce číst příběh, který už jsem jednou četla. Navíc když vím, čím si musí postavy projít a často je to zbytečné a nesouhlasím s tím. Cam byl naprosto skvělý, stejně jako v první knížce, kdežto Avery mě tu mnohem víc štvala. Přišlo mi Cama líto, když se chovala, jak se chovala a nic mu nevysvětlila. Jsem si říkala, že Cam má fakt svatou trpělivost a i přes všechnu lásku, bych na Avery vyjela a poslala ji k šípku. Přesto všechno se mi příběh líbil, ty odluky nebyly tak hrozné (buď to bylo tím, že už jsem věděla, co je čeká, a nebo tím, že Cam to bral líp než Avery.) A humor byl opět super :-) A líbily se mi i dvě přidané kapitoly. Sladká tečka na závěr. Ale na druhou stranu, také jsem doufala, že zde bude více interakce s Jaceem, prostě víc věcí, co nemohly být v knížce z Averyina pohledu. Škoda.
Moc se těším na další knížky této autorky!

09.08.2015 4 z 5

Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

Kdysi dávno mi sestra tuhle knížku doporučila a já se k ní konečně pročetla. A měla pravdu, když mi říkala, že je to fakt dobrá knížka. Líbil se mi příběh i postavy, miluju typ humoru, který měla Anita Blake. Sice některé situace mi přišly bezvýchodné, nemám ráda, když to vypadá, že hlavní hrdinka nemá vůbec žádnou výhodu proti protivníkovi. Ale vzhledem k tomu, že jsou další díly, tušila jsem, že to zvládne :-D A také mi občas přišlo, jak kdybych měla už mít přečtenou nějaku knihu před touto, občas jsem si připadala, že jsem vhozená do děje a vůbec netuším, k čemu se vyjadřoval či na co odkazoval.
A Nicholaos mě neskutečně štvala, jsem ráda, že jí Anita ten její úsměv smázla!

06.08.2015 4 z 5

Tajemství Lynburnů Tajemství Lynburnů Sarah Rees Brennan

Jsem zklamaná. Celou dobu, co jsem knížku četla, jsem si říkala, že tomu prostě něco chybí. A to celkem výrazně. Bylo to takové nedodělané. Kami byla zvláštní (ne kvůli tomu, že mluvila s Jaredem v mysli, ale prostě mi nějak nesedla, nedokázala jsem se s ní sžít). Přišlo mi, že všechno bylo jen nakousnuté, často useknuté, nedovyprávěné. Vztahu mezi Kami a Jaredem jsem nerozuměla, vůbec jsem se v nich neorientovala. A největší nedostatek celé knížky shledávám v jejím konci. Jako "Cože?" To bylo největší zklamání. Soudím, že podle toho konce je to zase "x-logie" a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Ale líbil se mi Kamiin otec, jejich rozhovory byly vtipné, milé a aspoň jedna z mála kladných stránek v příběhu.

30.07.2015 3 z 5

Iluze Iluze Jeffery Deaver

(Obsahuje spoilery)
Napínavý příběh, pro mě zatím jeden z nejlepších. Akorát když poprvé zatkli Erica Weira, tak jsem si říkala, že zde už měl příběh končit, protože pak to bylo dost rozvleklé a působilo to celé jako vycpávka. Je pravda, že závěr byl velmi překvapivý a svůj prvotní názor a ukončení příběhu po zatčení jsem změnila... A ten konec? Jsem doufala, že toho nabubřelýho politika setřou, ne že chudák Amélie bude mít potíže... Jsem zvědavá, co přinesou další knížky.

26.07.2015 4 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Zatím nejslabší knížka, kterou jsem od J.D. četla. Bylo to hrozně zdlouhavé a ukňourané. Pátrání bylo divné, takové "hle, jsou tamhle", ale jak k tomu Rhyme došel apod. nic, vždycky jen hovor a výsledek. Zklamalo mě to. A ten závěr? Fajn, byl fakt hodně, hoooodně překombinovaný, ale oproti celé knize se to dalo.

22.07.2015 3 z 5

Nemůžeš mě milovat Nemůžeš mě milovat Julie Garwood

První půlka knížky byla super, druhá trochu roztahanější, ale přesto jsem ji zhltla naráz. Postavy i příběh se mi líbil, typický humor Julie Garwood zde taky nechyběl, jsem spokojená :-)

19.07.2015 4 z 5

Kde hvězdy stále září Kde hvězdy stále září Trish Doller

(Obsahuje náznaky děje, spoilery.)
Příběh se mi líbil, pěkně plynul bez nějakých zuřivých zbytečných zvratů, ale něco tomu chybělo. Pořád jsem tak nějak čekala, že Callie konečně docvakne, že její máma je jaká je a že se nyní má fajn, a začne se chovat šťastně. Vůbec jsem nechápala, že tak zatvrzele zůstává ve své slupce a nechce vylézt, s nikým nemluví, neustále utíká. Ke konci knihy se začala dít tolik věcí, ale příběh skončil. Jako kdyby ho někdo useknul. Škoda, že to autorka více nedotáhla...
A také se mi nelíbilo se mi, že vlastně nevím, jak to dopadlo s ní a Alexem (mé romantické srdce doufá, že to zvládli a dopadlo to s nima dobře).

16.07.2015 4 z 5

Osudová přitažlivost Osudová přitažlivost Jaime Reed

Nápad se mi moc líbil, ale zpracování vůbec. Samara mě neskutečně štvala celou knihu a nejvíc to, jak se chovala ke Calebovi. Chudák kluk, být jím, tak se na ni vykašlu a jdu pryč. Chvíli ho chtěla, pak zase ne, pak ano, pak ne... Chovala se k němu děsně. Ano, měl tajemství a jeho život nebyl lehký, ale sama to chtěla vědět, pořád za ním lezla a pak, když byla uprostřed toho všeho, tak mu to vyčítala a poslala ho do háje? Její chování bylo děsné a já měla chuť jí zakroutit krkem. Caleb byl fajn a rozhodně bych snesla víc Nadine, možná kdyby byla hlavní postavou ona, bylo by to lepší :-)
A co se mi v příběhu líbilo, byla práce v knihkupectví. Vůbec jsem se nedokázala vžít do Samařina pocitu, že je to nuda, a že musí přečíst knihu za týden, aby ji mohla doporučit. Pro mě by to byla skvělá, zajímavá práce.
Asi i tak skončím u tohohle dílu, do dalšího nějak nemám sil.

12.07.2015 3 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Napínavé, čtivé a neobvyklé. Ale vyprávění z vrahova pohledu se mi nelíbilo, zdržovalo mě to a štvalo, že bylo vidět, co všechno má pod kontrolou a jak je chytrý. Což byl, ale stačil by mi pohled od Rhyma a ostatních na straně zákona. Sachsová se mi více líbila v prvním díle, ale proč ne? Jsem zvědavá na další případy.

06.07.2015 4 z 5

Kosti nikdy nelžou Kosti nikdy nelžou Kathy Reichs

(Náznak, minispoiler)
Skvělá knížka, napínavá, vtipná, zkrátka taková, na jaké jsme u Kathy Reichs zvyklí :-) Zbožňuju její styl humoru a nadsázky, sarkasmu.
Jen mi tam teďka chyběla antropologie, jen sem tam zmínka. Chtělo to víc jejích poznatků a objevů o kostech a s tím spojeného. A taky nějaké info o tom, jak se rozhodla vyřešit situaci s bývalým manželem. Minulá kniha skončila v takový ten moment, co většina čtenárů nenávidí - musí se čekat na další knihu, ale v tady ani slůvko o nějakém pocitu, myšlence... Ale zase to mělo jinou zajímavou linii :-) Jsem moc spokojená a už se těším na další příběh.

03.07.2015 5 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Ze začátku jsem od této knihy nic moc neočekávala a vypadalo to, že jsem se nespletla. Ale když se pak děj rozjel, mile mě překvapil a jsem ráda, že jsem knize dala šanci. Příběh se mi líbil svou lehkostí a humorem, kterým byl protkaný. Ten konec byl kapku nudnější, hlavně ta část ve Španělsku mě nebavila, ale celkově - fajn letní čtení.

30.06.2015 4 z 5

Závoj půlnoci Závoj půlnoci Lara Adrian (p)

Nevím, zda je to tím, že jsem tento díl četla s odstupem od předchozích, ale nečetl se mi tak lehce a dobře, jako předchozí. Ani děj nebyl nijak super, takový roztříštěný, samé malé příběhy, které zdržovaly od hlavních postav. A ty, no Renata byla příliš bezohledná, hlavně na konci, co že všechny může její rozhodnutí zabít, ale ona musí mít pravdu a všechno se musí točit kolem ní... Grrrr!

29.06.2015 3 z 5

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Ten příběh je naprosto sladký a skvělý, tedy až na ten konec. Ten se mi nelíbil a nesouhlasím s ním a nutně potřebuji další díl. Čekala jsem, že odhalené tajemství Blaire bude něco děsně traumatizujícího, ale tohle, jo bylo to děsný, zraňující a nefér, ale nemusela se kvůli tomu zachovat jako hysterka, nikoho si nevyslechnout a zachovat se jako největší kráva. To, že si maminku vystavěla na piedestal, neznamená, že nebyla lidskou bytostí s chybami, což si vůbec nebyla schopná připustit. A to její vydedukovávání si odpovědí, které byly úplně mimo, mi lezlo krkem, občas mě děsně štvala.
Doufám, že v dalším díle dostane rozum a dopadne mnohem lépe. Za její hysterický výlev a ten konec nemůžu dát 5*, protože mě to děsně štve.

24.06.2015 4 z 5

Spadla klec Spadla klec Sara Shepard

Sice mě většinou mrzí, když dočtu nějakou sérii, ale zde jsem ráda, že jsem se konečně dozvěděla, kdo je vrah a jak to celé bylo. Už žádný další díl! První půlka knížky sice byla celkem nezáživná - podobně jako předchozí díly, ale pak to nabralo spád a akci.
Nakonec mi bylo Emmy líto, neměla to jednoduché a ano, mohla jít (a hlavně měla) jinou cestou, ale přesto všechno mě nejvíc naštvalo chování paní Mercerové. Místo, aby se za Emmu v těžké chvíli postavila a společně to vyřešily, tak se k ní obrátila zády. A to jí předtím vykládala, jak mateřská láska je bezpodmínečná. Přitom od sebe odstrčila Becky a pak i Emmu. Ano, byla to vypjatá situace, ale to, jak se zachovala bylo ubohé. To mi asi nejvíc vadilo. A ještě teda to, jak se k ní každý obrátil zády, nikdo ji nechtěl vyslechnout a rovnou ji odsoudili, když ještě neměli žádné důkazy. Naštěstí, že zde byl Thayer, ten to zachraňoval, fandila jsem mu :-)

23.06.2015 3 z 5

Na mou duši Na mou duši Sara Shepard

Už aby celá série byla za námi. I když ke konci už se to dalo číst, pořád mě štvalo, jak autorka popisuje úplně irelevantní věci - např. který svetřík které značky si kdo zkouší, pak jaké šaty... Kapitoly, kde už to vypadalo, že se něco dozvíme a posune se tak děj, jsou useknuté (viz útek Becky), nebo Emma nemá odvahu se podívat do složky apod. Za mě to bylo příšerně, uměle natahované - jak kdyby si autorka řekla, ještě potřebuju 50 stran, tak popíšu po stopadesáté nějaký večírek. Nehledě na to, že jí dochází možní vrahové. Chvílemi jsem si říkala, hlavně ať to není Ethan, ale teďka už je mi to jedno, klidně ať je, hlavně, ať už se ta série nějak uzavře. Škoda, že je to rozpitvané do 6 dílů - nápad super, ale to pracování - stačilo by to napsat do jedné knížky.

22.06.2015 3 z 5

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Po dlouhé době knížka, na které mi sedlo naprosto všechno. Skvělý příběh, postavy, boží humor, láska, napětí. Hlavní hrdinka byla dost nad věcí a na konci knihy, když Reyes podával vysvětlení, si to nechala vysvětlit a hned někam neutíkala a nedělala ukvapené závěry. Veliké plus za strýčka Boba. Jen jsem doufala, že to Charley nějak natře své maceše, či si to vyříkají. Uvidíme, co přinesou další díly, rozhodně se na ně moc těším. :-)

22.06.2015 5 z 5

Hrej tajně Hrej tajně Emma Hart

Uf. Dočetla jsem to. Myslela jsem si, že to nemůže být horší než první díl. Spletla jsem se. V podstatě to, co se odehrálo na prvních 50 stranách, se poté cyklicky opakovalo až do konce knihy. Celé to bylo o ničem, samé klišé, "hlubokomyslné přemýšlení" hlavních postav bylo všechno, jen ne hlubokomyslné. Erotické scény byly jak popis cesty na nádraží - sáhl tam, stáhl tričko, políbil ji. Děs! A Astonova minulost? Jako byla příšerná, ale stejně to nedokázalo vyvolat ty pocity, co autorka nejspíš zamýšlela. Jediná emoce, která mě při čtení knihy výrazně ovlivnila byla touha, abych to už konečně dočetla a jen jsem odpočítávala stránky do konce. A dialogy? Fakt jsem občas nechytala, co tím myslí či kdo zrovna mluví. A ta spousta překlepů a chyb! Třetí díl snad radši ani zkoušet nebudu.

18.06.2015 2 z 5

Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Nápad zajímavý, ale zpracování prázdné, plané, ploché, nudné... Rozhovory byly o ničem. Chvílemi jsem se vůbec neorientovala, děj přeskakoval ze scény na scénu úplně náhle. Jediné, co příběh zachraňovalo, byly skvělé slovní obraty a Megan. Nebýt kamarádek, tak je to nudáááá. A Maggie? Byla nemastná, neslaná a co ten konec? Proč se tak chovala? To jsem vůbec nepochopila, hlavně, když jí tatínek pověděl to, co pověděl, stejně tak Abbi i její kamarádky. V tu chvíli jsem ji fakt nesnášela.

17.06.2015 3 z 5

Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Nečekala jsem, že se mnou tenhle příběh tak zamává a zadře se mi pod kůži. Líbila se mi je jeho lehkost, humor, špičkování mezi Cam a Andrewem. To, že byl A. téměř dokonalý mi nevadilo a Cam jsem si také oblíbila, i když ze začátku mi nebyla sympatická a váhala jsem, zda knihu vůbec číst. Líbilo se mi střídání pohledů, jsem ráda, že to autorka udělala v rámci jednoho příběhu a nejsou to dvě téměř tytéž knihy. Takto to bylo lepší, mělo to spád, napětí, lásku, putování - prostě všechno, co jsem od toho příběhu chtěla.
Mnoho z komentující tu odsuzuje ten přeslazený konec, ale já jsem za něj byla ráda, protože spousta věcí v reálném životě nedopadne dobře, tak proč si o tom ještě číst? Mě to pohladilo na duši. Sice jsem u toho brečela jak želva, ale nakonec jsem byla dokonale spokojená. Proč by měla Cam znova trpět? :-) A další díl si nechám na prázdniny, snad bude stát za to!

16.06.2015 5 z 5