mufimuf komentáře u knih
Moc krásná knížka. Půjčila jsem si ji v knihovně jen proto,že byla v seznamu ve Čtenářské výzvě a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Myslím, že to bude jedna z mála knih, ke které se budu vracet.
Neskutečná kniha o neskutečných lidech. Nemám moc ráda knihy z války, ale tuhle jsem přečetla jedním dechem.
Úžasná kniha, která se čte jedním dechem. Člověk se u ní usměje i popláče a také se doví zajímavé věci z historie.
Knihu jsem přečetla jednim dechem, je pohodová a vtipná.
No, na mě je to až příliš poetické na úkor příběhu... Ale to je asi můj problém.
Skvělá kniha, která čtivým způsobem přibližuje otřesnou historii.
Zajímavý, ale příliš jednoduchý příběh, kterému vůbec nesedí lyrický styl psani. A nejvíc mě rušilo množství přirovnání. Myslím, že nejčastější slovo v knize je "jako".
V poslední době jsem četla několik knih odehrávajících se za války v různých státech. Je opravdu zajímevé srovnání, jak to prožívali jejich občané. Tento příběh ale navíc ještě velmi bere za srdce. Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem.
Knihy, které popisovaly prostě život mě nebavily až do přečtení této knihy.
Tato kniha mi připadala, že je napsaná proto, aby vznikla kniha. Moc mě nezaujala.
Mám ráda detektivky, ale moc se mi nelíbí knihy, kde hraje roli umění a umělci. Tady to bylo spojené. Kniha byla zajímavá, ale podruhé si ji nepřečtu (a to píšu proto, že knihy, které se mi opravdu líbí dokážu přečíst s několikaměsíční přestávkou i 3x :)).
Historické romány moc nemusím, ale tenhle jsem přečetla jedním dechem.
Děj knihy je velice jednoduchý, ale zajímavé je, jak se historie postav představuje vyprávěním u ohně.
Jako ditė jsem tuto knihu četla snad každé prazdniny, ale myslím, že dnešní déti, které nečtou ani Mayovky, by moc nezaujala.
Kniha je zajímavá i pro dospělé. Škoda, že místa podobná Prašině mizejí.
Zajímavý náhled do světa polních ptáků, jejich možnosti pozorování a především ochrany ze strany zemědělců. Jen s názorem na to, který pták je běžný, bych polemizovala. Například vidět koroptev nebo hrdličku divokou je (obzvlášť kolem Brna) vzácnost.
Jako "ornitolog amatér" jsem knihu četla se zatajeným dechem a se závistí. Je to náhled do doby, kterou už nikdo nezažije. Kniha je napsaná jako velké dobrodružství člověka, který ví co by chtěl dělat a taky toho dosáhne.
Úžasná kniha plná neskutečných fotografií. Pro každého, koho zajímají ptáci nebo obecně příroda, je kniha velmi čtivě a zajímavě napsaná.
Pro mě byla kniha příliš depresivní, i když s dobrým koncem. Většina knihy je o tom, že kdo říká pravdu toho zabijí, všichni se bojí a platí nesmyslné daně... Je pravda, že jsem knihu přečetla jedním dechem, ale hlavně proto, že mě zajímalo, jaká je z té situace cesta ven.
Super kniha, naprosti předčila očekávání (většinou, pokud je knih delší řada, je v dalších knihách víc a víc politiky. Tady sice taky je, ale velice čtivě napsané).