Mufka komentáře u knih
Někdy ve čtvrtině knihy jsem si ji dala do kolonky "Právě čtených" a při té příležitosti si přečetla i komentáře. Zas tak strašné, jak by se mohlo po přečtení komentářů zdát, to nebylo. Prostě oddechovka, která popisuje jednu z profesí, o které možná dost lidí sní nebo má o ní možná zkreslené představy.. :-) Jako i u jiných povolání, někde to jde, někde ne, někdo nese potíže profese hůře a někdo s větším nadhledem. Rozhodně je to určité nahlédnutí pod pokličku delegáta.
Další čtivá kniha z pera Tomáše Šebka, plná hezkých fotografií. Mám jeho knihy ráda, vždycky donutí člověka se zamyslet, že i když nadáváme na cokoliv v našich životech, stále můžeme být rádi, že žijeme právě tam, kde žijeme a je nám vlastně dobře :-)
Knihu jsem si vybrala podle obálky a znovu se vyplatilo. Je plná naděje, ale taky smutná, někdy vás donutí se zamyslet nad svými postoji. V samotném závěru jsem si i poplakala.
Taková příjemná oddechovka s předvídatelným koncem vsazena do příjemného prostředí :-)
Vynikající kniha, skvělé pokračování, plné úžasných myšlenek. Možná byl Medvědín přece jen o špetku lepší, pokračování se už ubírá trochu jiným směrem, přesto je kniha vynikající.
Nejprve mě zaujala obálka, a proto jsem po knize sáhla. Některé povídky, hlavně v začátku, mi nedávaly úplně smysl, ale postupem jsem se do stylu, kterými jsou povídky psané zamilovala a nakonec mi z toho vyšla velmi příjemná sbírka, kterou si ráda ještě někdy klidně přečtu :-)
Nejdříve mě kniha až tak nebavila, ale ještě před polovinou jsem se do ní dostala. Některé myšlenky mi přišly zajímavé, jiné zcestné. Hlavní hrdinka mi nevadila, asi její rozpoložení dokážu pochopit.. O to více mě mrzí konec. I když konec příběhu směřoval právě k tomuto konci, stále jsem tak nějak doufala, že svou situaci vyřeší Anna přece jen jinak.. :-( :-)
Příběh se mi líbil, bylo to takové milé.. Téma, prostředí, koneckonců i hrdinové. A provedení knihy, "vizážově", je naprosto bomba :-)
Chňapla jsem po ní jako první volbu ze svých mnoha knih, že je ten správný čas. Hned zalitovala, že jsem si ji nenechala na dovču.. Ale poté, co jsem ji schlamstla za večer jako jednohubku, jsem byla nakonec ráda.. protože bych ji měla přečtenou už v letadle a zbytečně by se pak se mnou táhla dál.. :-) Těšila jsem se na pokračování, hned, jak jsem zjistila, že pokračování je.. Moje očekávání splnila dokonale :-)
Asi jsem od knihy čekala něco mnohem více.. Což mě přivádí k myšlence - nevybírat si knihy z větší části podle názvu a obalu, ale přečíst si alespoň anotaci... Inu.. dočetla jsem, ale trápila se u ní. Některé myšlenky zajímavé, ale to je asi tak, mimo už níže zmíněných hezkých kreseb, vše. Co mě ale vyloženě iritovalo, byly poznámky o komunistickém Česku a jak v něm musela vyrůstat - přitom je autorka ročník 1988...
Kniha má zajímavý název i anotaci.. nicméně po jejím přečtení jsem docela rozčarovaná... Dokonce mám pocit, že to pro mě byla spíše ztráta času..
Kniha se mi líbila, samozřejmě, že se o ní nedá říct, že byla napsána jako něco, co by člověk mohl ve skutečnosti zažít. Vše je trochu přibarvené a o to u většiny knih jde. Hlavně je to kniha, která je velice čtivá, nemohla jsem se od ní odtrhnout, a pokud by chtěl ode mě někdo poradit, nějakou oddechovou knihu, která se dobře čte, s čistým svědomím bych mu ji doporučila :-)
Knihu jsem četla hodně dávno, myslím někdy na přelomu základní a střední školy a pro jistotu si podle rady kamaráda, od kterého byla, nechávala její hřbet zakrytý pelstí postele, aby na mě něco v noci nevyskočilo. Brutální kniha ve smyslu výborná. V té době dávali navíc v TV její zfilmovanou verzi, ale já se na ni nepodívala a řekla si, že se podívám, až ji dočtu.. Od té doby jsem ji zahlédla v TV snad jen jednou, asi před rokem, dvěma, ale ani teď jsem se nedívala, protože prostě nevěřím, že by tento příběh přenesený na plátno, byl tak výborný, jako kniha sama :-)
Tuto knihu jsem poslouchala v její audioverzi, ale protože mám dost naposlouchaných Vondruškových knih, začátek mi připadal strašně táhlý, bez akce, se spoustou popisů reálií, které jsou ale asi nutné pro vhled do situace. Později už to bylo lepší a mělo to spád, jsem ráda, že jsem si ji poslechla a příběh mě zaujal.
Přečtení knihy jsem dlouho odkládala, stále byly nějaké jiné, které byly pro tu chvíli zajímavější. Zpočátku jsem si nebyla jistá, jakým směrem se bude příběh odvíjet, ale líbily se mi jednotlivé postavy i jejich osudy. Závěr je trochu otevřený, alespoň s jednou osobou, ale pokud by i toto dopadlo podle předpokladů, možná by to bylo až neuvěřitelné.
Tento titul jsem poslouchala v audioverzi a musím říct, že jsem si myslela, že ji rozhodně nedoposlouchám a divila se, jaké "šílenství" se kvůli knize strhlo v knihovnách při jejím vydání. Nakonec jsem vydržela, namluvená je zajímavě a našla jsem si v poslechu i zajímavé myšlenky.
Milé čtení, u některých historek jsem se pobavila a musím říct, že jsem ráda, že mě podobná zkušenost (zatím) minula :-) Asi bych na to neustále zkoušení a hledání neměla náladu :-)
Po knize jsem sáhla, protože mám ráda Finsko a vše kolem, ale příběhy jsou to chvílemi až drsné, každopádně rozhodně uvěřitelné. Znovu mě to donutilo k zamyšlení, že vlastně můžu být ráda za to, kde a kdy žiju, i když samozřejmě nikde nic není jen růžové :-)
Kniha se mi líbila, čekala jsem oddechovku a taky ji dostala. Měla jsem po ruce oba "díly" najednou, takže jsem se rovnou mohla pustit do pokračování.
Po knize jsem sáhla čistě z principu, že je psána finským autorem :-) Občas jsem přemýšlela, jestli to autor myslí vážně nebo si dělá ze všeho legraci :-) Rozhodně se čte rychle a je doplněná pěknými obrázky a koneckonců -kdo si v životě ještě takovou "kalbu ve spoďárech" vlastně už neudělal - aniž by o tom věděl? ;-)