musivila musivila komentáře u knih

Co odhalí bouře Co odhalí bouře Catherine Cooper

Sledujeme 2 příběhy, jeden ze současnosti a druhý, který se stal před 20 lety. Ze začátku se zdá, že spolu nijak nesouvisí. Pak ale přijde sněhová bouře, odhalení těla a minulost pomalu vyplouvá napovrch, karty se odkrývají … na řadu přichází výčitky, černé svědomí a čas pomsty. Některé postavy jsem odhadla správně, jiné byly překvapení.
Chtěla jsem nějaké čtení se zimní tématikou – splněno ;-)

28.02.2023 4 z 5

Výzva Výzva Elle Kennedy

Opět čtivá, zábavná … Conor si získal mé srdce, stejně jako všichni hokejisti před ním. Líbilo se mi, jak dokázal strhnout pozornost na sebe, aby nedošlo ke ztrapnění Taylor.

Pozn.: trochu jsem protáčela oči nad slovním spojením „to místo mezi stehny“.… v kontextu u erotických scén. A že se tam objeví hned několikrát.

18.02.2023 4 z 5

Polib mi dortík Polib mi dortík Helena Hunting

Kniha překvapila, vyklubala se z ní dobrá oddechovka a já zas četla do ranních hodin, dokud jsem neotočila poslední stránku. Slovní přestřelky a chemie mezi hlavními hrdiny fungovala bezvadně. Pobavil mě příjezd Blair a Ronana k její rodině na Den díkůvzdání.
Pozn.: jen ta obálka se ke knize nehodí.

01.12.2022 5 z 5

Holka přes palubu Holka přes palubu Tessa Bailey

Ze začátku jsem si myslela, že knihu odložím … že čtení o „večírkové barbíně“ nedám..
Nakonec jsem vydržela a musím říci, že to nebylo zas tak špatné. Pokud nemáte velké očekávání a chcete se jen odreagovat u letní romantiky. I když je děj předvídatelný, najdou se i vtipné momenty …. Jen tedy hlavní hrdinku jsem si představovala spíše jak 20letou holku a ne 28 letou … ten věk mi na ní neseděl.

30.07.2022 4 z 5

Říše neřesti Říše neřesti Meghan March

Tak tahle série byla snad ještě lepší než o Mountovi. Přečetla jsem za víkend a fakt mě mrzí, že už je konec. Moc jsem si ji užila. Potřebuji další takovou!!!

Tempe mi byla opravdu sympatická a měla hodně originální koníček a ještě originálnější paní domácí :)

21.07.2022 5 z 5

Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Název i obálka knihy děs! Ale jinak se mi kniha trefila do nálady, četla se mi neskutečně dobře a rychle. A kdybych se nemusela aspoň na pár hodin vyspat, přečetla bych ji na jeden zátah. Prostě vypnout, nechat se unášet příběhem, nepřemýšlet nad nereálností. První polovina mě asi bavila více, ale i tak dávám 5*.

mini SPOILER:
Autorky opět nezklamaly a zas zpestřily děj hned několika zvířátky … opičák Pedro, velbloud Fouad, kočka Matilda :-)
PS: a co myslíte, zas se tam mihl i jeden Australan s kozičkou … ten aby v nějaké knize nechyběl :)

12.02.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Zase mě Colleen dostala, i když jsem tomu zpočátku čtení nevěřila. Emočně mě úplně rozložila. Čím víc jsem se blížila k závěru, tím těžší bylo knihu odložit.
Měňavka Fallon a spisovatel Ben, dvě zjizvené duše – jimž se 9. listopadu změnily životy navždy!

„Pořád cítím ty rány, co tvoje slzy nadělaly v mý hrudi. Cítím je pokaždý, když se nadechnu.“

„I když se cítíš mizerně a nevíš kudy kam, vždycky tam někde najdeš mě a ruku, co ti podávám.“

09.02.2022 5 z 5

Můj nejmilejší suvenýr Můj nejmilejší suvenýr Vi Keeland

Tak nevím proč, ale podle obálky a anotace jsem čekala děj zasazený do léta. A ono ne.
Jinak tyhle autorky jsou sázka na jistotu, jejich příběhy se mi skvěle čtou. Tentokrát je to více poklidnější, sladší a milejší, bez vulgarit, lascivních řečiček, drzých kravaťáků atd. Milo/Matteo je od začátku skvělý. Najdou se i vtipné momenty, třeba ananasový večírek neměl chybu nebo návštěva penzionu pana Wyatta s jeho zajímavým koníčkem a ještě zajímavější sbírkou v kredenci. První část knihy je určitě zábavnější, pak už se v tom jen plácáte společně s Hazel a čekáte na konec :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
„Někdy si člověk zlomený srdce nedokáže vyléčit sám. Ale může ho dát někomu jinýmu. Pak se pomalu zacelí, protože dotyčný vám pomůže zapomenout na zranění.“

22.05.2021 5 z 5

Neměli bychom Neměli bychom Vi Keeland

Když mám chuť na oddychovku, u které se i trochu pobavím, sáhnu po nějaké knize od Vi.
A i když se autorka pustila do již obehraného tématu, nakonec se ji podařilo napsat dobrou, čtivou, místy i vtipnou knihu. Možná také díky dějové lince kolem Lucase.
„Musíš udělat první krok, kamaráde. Ty dobrý jsou hned pryč.“

„Nezamilováváme se do dokonalých lidí. Zamilováváme se do nich, přestože dokonalí nejsou.“

15.04.2021 4 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Po x letech jsem se podruhé vydala prožít tento příběh. Rozbřesk jsem si asi pamatovala nejméně ze všech dílů. Tak mi zde ani nerušily představy filmového zpracování, které jsem viděla jen 1x před lety. Moc pěkné zakončení celé ságy ❤

„Konečně tě miluju tím správným způsobem. Konečně je to v rovnováze. Oba máme lidi bez kterých nemůžeme žít.“

04.04.2021 5 z 5

Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

Ze začátku jsem si říkala... opravdu chci číst o smrti 5 letého chlapce (když sama mám 2 malé syny) a o truchlení jeho matky? A kde kniha vzala, tak vysoké hodnocení?..... Ale nenechte se odradit pozvolnějším začátkem. Po první třetině knihy nastane zvrat a wauu a už se vezete. Prolínání současnosti s minulostí vás nutí číst dál a dál a nenechá knihu odložit.... Po přečtení 40% knihy mě poprvé napadlo, kdo řídil auto, které srazilo Jacoba. Odhad byl správný. Ovšem až v závěru se dozvíme všechny nechutné souvislosti. A poslední stránkou nás tedy autorka trochu pozlobí .. a my si jen můžeme domýšlet ... výplod rozjitřené mysli nebo skutečnost?

17.02.2021 4 z 5

Ricci Ricci Marcy Jell

Kluci mafiánský nezklamali. Skvělá jednohubka, tahle mě dost bavila. Mělo to humor, erotický náboj, napětí i akci. Škoda, že jsou jednotlivé díly tak krátké. Těším se na Hectora.

07.09.2024 5 z 5

Král Král Devney Perry

Série o členech bývalého motorkářského klubu mi přijde jako dobré téma. S Bryce jsem ze začátku měla trochu problém, já ty zapálené reportérky v knihách moc nemusím :-) Ale rozhodně to nebylo špatné čtení.
Jen mi tam trochu vadil ten roční skok v epilogu. Chápu, že asi autorka chtěla nějak uzavřít pohádkový konec mezi Dashem a Bryce. A zároveň navnadit na další díl, takže nechala některé dějové linky nedořešené, nevysvětlené. Což mě trochu zklamalo.

07.09.2024

Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Nahlédnutí do života dvou mladých mužů, pobaví i vezme za srdce. Moc pěkně napsaná kniha, styl psaní mi sedl. Líbilo se mi doplnění knihy o osobní fotografie. Pište dál Danieli, ráda si v budoucnu přečtu něco dalšího ;-)
Někdy je těžké si masky sundat, protože se bojíme, že pod nimi budeme zranitelní. Ale v té zranitelnosti se skrývá lidská autenticita, opravdovost. A díky ní přece jen stojí za to se na cestu životem vydat bez masek.

04.12.2022 5 z 5

Žofka ředitelkou ZOO Žofka ředitelkou ZOO Miloš Macourek

Žofka je stejně jako Mach a Šebestová povedená kniha pana Macourka se známými ilustracemi A. Borna. A oblíbená kniha mého dětství, stejně jako večerníček, ke kterému neodmyslitelně patří hlas pana Nárožného. Který vám při čtení automaticky v hlavě naskočí :) Rádi se k ní se synem vracíme. A můžeme ji doporučit.

22.04.2022 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Moc pěkný romantický útěk od reality všedních dnů. Zas člověk trochu nasál místní atmosféru, ať už v podobě jídla, přírodních krás či místních památek. Dokonce jsem si i vyhledala irské písně, které v knize zazněli. A představovala si je v podání Conora. Úplně se vidím v takovém stylovém domku, na gauči u krbu s knihou a výhledem na moře se skalnatým pobřežím. Sympatičtí hlavní hrdinové i vedlejší postavy....

„Herbert zemřel“, to nemělo chybu. Také jsem se tedy zasmála, když Jameson pomáhal Hanně dostat se do kanceláře.

Za mě mohu doporučit, mně se kniha trefila do nálady.

20.04.2022 5 z 5

Království hříchu Království hříchu Meghan March

„Když jsem ji zatáhl do šera a temnoty, nemyslel jsem na důsledky svého jednání, jen na pocit vítězství, který mi přinese její zkrocení.“

V závěrečném dílu se nám naskytne větší pohled do Lachlanovi minulosti, která jak se ukazuje, mu zasahuje i do současnosti. A to víc než si sám uvědomuje.

„Je načase jí ukázat, jak černou mám duši, a zjistit, jestli ode mě neuteče. Což je přesně to, co by měla udělat.“

„Život je šachová partie, Keiro. Každý podělaný den děláš tahy, které rozhodují o tvé budoucnosti.“

Celá série nebyla vůbec špatná, pokud máte rádi erotickou romanťárnu z mafiánského prostředí, nebudete zklamaní.

17.03.2022 5 z 5

Manažer Manažer Kristen Callihan

Byla jsem docela zvědavá na pana krásného, chladného a odměřeného, jehož chování neodpovídalo k věku ani k jeho vizáži. Jsem ráda, že Scottie – Gabriel nakonec ukázal, že má také nějaké city a emoce.
Sophie na mě byla ze začátku trochu hrrr viz. jejich první setkání v letadle.
Celkově mě kniha začala více bavit až v druhé polovině. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji měla díky nemoci rozečtenou déle.
Přezdívka "povídalka" se mi líbila, ale nad "sluníčkem" jsem tedy skřípala zuby :)

„ Neovlivníme, co udělají ostatní. Nikdy. Můžeme ovlivnit jen to, co děláme my sami.“

17.03.2022 4 z 5

Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Bezva oddechovka, opravdu vtipná, Idy sloupek neměl chybu. Jak už bývá zvykem, oba hrdinové si v sobě nesou nějaké křivdy z minulosti, které chtíc nechtíc ovlivňují jejich současný život. Takže drzý kravaťák je možná nakonec drzý jen na začátku a nesnesitelný jen pro své zaměstnance ;-)

12.05.2021 5 z 5

Důvodné pochybnosti Důvodné pochybnosti Whitney G. (p)

V rámci žánru kniha splnila očekávání. Erotický román jak vyšitý :-) Za mě toho sexu bylo chvílemi možná až příliš :-) Ale vyváží to dějová linka kolem minulosti Andrewa. Nejvíce se mi asi líbila třetí část knihy, kdy si Aubrey uspořádá své životní priority. A více nahlédneme do minulosti Andrewa a poznáme jaký býval, co ho změnilo. No a epilog už je zas sladká třešnička na konec

„Náš vztah začal lží obrovskou zatracenou lží, ale kdovíproč jsem nemohl být šťastnější, že se tak stalo.“

02.05.2021 4 z 5