mystery103 komentáře u knih
Moje první kniha tohoto autora. Děj mě "vcucnul" od prvních stran. Poutavě popsané, ačkoliv účel cesty do Kostnice jsem nepochopila. Konec, jak zmiňují příspěvky dříve napsané, je uspěchaný, to je fakt. A překladatelem tvrdošíjně používané "bysme" mi docela vadilo.
Od těchto autorů jsem četla román Cheops, který se jen těžko odkládal. V románu Tutanchamon se na prvních 160 stranách téměř nic neděje. Teprve pak to začíná být docela zajímavé. A jen na okraj - stejně jako Tutanchamon i Anchesenamon měla ve svém původním jménu Atona - Anchesenpaaton. To nám autoři zatajili :)
Obálka tajemná, anotace lákavá a zbytek souhlasím s Redra. Začátek fajn, pak to sklouzne do fantasmagorie přitažené těžko říci, za co. Říkám si, na co asi autor myslel, když to psal...
Nejdřív jsem si myslela, že už jsem knihu četla. Potom, že jsem asi blázen a až pak mi došlo, že je to "pokračování" knihy Temné vábení:) Super čtení! Těžko se mi kniha odkládala, když už jsem neviděla. Jen to překladatelčino "bysme" a ignorování pravidel dělení slov na konci řádku mi vadilo. Ale za to autorka nemůže.
Dvě a půl hvězdy za nápad. Styl psaní mi připadl hrozně naivní. Slovem "když" začínala věta i třikrát na stránce, přirovnání našroubované a občas nehodící se k situaci. No, nevím...
(Mimochodem, gramatická chyba na čtvrtém řádku první strany je taky pecka.)
Nádherná kniha. A další z těch, u kterých lituji, že skončily.
Nemám ráda nespravedlnost, ale ani otevřené konce. Chtělo to alespoň doslov.
Sice jsem se občas ztrácela v postavách i v ději, ale příběh jako celek mě bavil.
Nepřipadá mi, že jsem četla horor. Možná, kdybych to viděla jako film, dívala bych se mezi prsty a se zacpanýma ušima. Ale kniha je moc hezká (nad nelogičnostmi jsem se pozastavovat nechtěla a nechala se nést autorovou fantazií), odpočinková. Kresby krásné a některé fakt strašidelné. U mě je to za pět.
Autorka má velký přehled o historii, skvělou fantazii a zároveň umí dobře psát. Tahle kniha má zajímavý příběh. Pro mě byla potíž v tom, že byla rozvleklá a překombinovaná. Zatímco do zhruba poloviny jsem knihu s nechutí odkládala, po asi půlce jsem se nutila do čtení. Od autorky si dám zase několik měsíců oddech a zkusím další. Všechny její romány jsou si hódně podobné a jejich hrdinky ze současnosti (omlouvám se) blbé a nechovají se logicky.
Záleží na tom, co kdo od knihy očekává. Čekala jsem zajímavý příběh a odpočinkové čtení. Toho se mi dostalo a tudíž jsem spokojená.
Krásně popsaný tragický příběh jednoho života. Příběh není k závidění, ale oddanost přátel Leily ano.
Souhlasím s "Jana 283" a "Chesterton". Téma výborné, ale zpracování se mi nelíbilo. Měla jsem pocit, že čtu scénář. Nepřeskakovala jsem jen odstavce. Jsem v rozpacích...
Knihu jsem dočetla a tím jsem se vrátila do uslzené a sychravé reality letošního září. Kniha má úžasnou atmosféru. Čekat akci v takovéto knize nelze. Je to pohlazení pro duši. Tak nějak tu vzájemnost místním lidem závidím. Krásná kniha.
Nesmírně zajímavá a napínavá kniha. Naši předci to neměli jednoduché.