nada3314 komentáře u knih
Wau to byla jízda, přečteno za jeden den :-) Knihu jsem si koupila v akci v Luxoru- black friday za 39 Kč a jsem z ní úplně nadšená! Kdo ještě váhá, ať to nedělá a knihu si přečte ;-)
Angela je skvělá spisovatelka, stvořila další napínavý příběh s Kim. Bude to nekonečné čekání na další díl
Tak jak se mi líbil první díl POJÍZDNÁ ČAJOVNA SPLNĚNÝCH SNŮ, tak stejně jsem si užila i druhý díl z této pojízdné série. Hodně mi obálkami připomíná sérii od Julie Caplin a její Romantické útěky. Hlavní hrdinové se taky vydávají pokaždé do jiné země, ale trochu netradičně, a to obytným autem. Tentokrát se s Arii a Rose podíváme do Francie. Aria je trochu nepřístupná hlavní hrdinka, po manželově smrti je uzavřená a je jí dobře samotné ve svém autě plných knih.
Jedná se o velmi pomalé oddechové čtení pro ženy. Krásně jsem si u příběhu odpočinula a bylo mi s Arii a Rose moc hezky. Obě holky jsou sympatické a moc se mi líbil jaký vztah měly mezi sebou. Hlavní hrdince této knihy Arii, jsem celou dobu přála, aby se taky zamilovala a našla konečně štěstí v podobě lásky. Občas jsem se přistihla, že bych si taky dovedla představit na chvilku takto žít, zavřít se v obytném autě a jen si ve volných chvílích číst.
Moc děkuji za zážitek, bylo skvělé se s holkami znova setkat a projít si Francii a být s nimi u jejich radostí i strastí.
S ODVAHOU DRAKA je třetí kniha autora ze série „Drak“. Já první díl ještě nečetla, ale vůbec to ničemu nevadí, počká na mě až bude ten správný čas.
Trojka byla stejně skvěle napsaná jako dvojka. Ponořila jsem se do příběhu a nic kolem mě, mě nezajímalo. Autor má úžasný styl psaní, který mě opět nenechal chladnou. Příběh, ač není veselý je úžasně dokonalý a je přečtený za pár dnů. I když se nejedná o lehké téma, čte se to vážně samo. Dokázala jsem se vcítit do hlavních hrdinů, vše jsem s nimi prožívala.
Pro nás Evropany je těžké rozeznat Japonce od Korejců, ale autor mě vyvedl z omylu, že opravdu nejsou stejní. Něco málo jsem z historie věděla, ale celá tato série mě nenásilně, tak obohatila o informace, že by to ani kdejaká encyklopedie nesvedla. Hltala jsem informace, sama jsem si přečtení i nějaké doplňující dohledávala.
V knize se vyskytuje hodně emotivních momentů, některé mě i rozbrečely. Čekala jsem, že se mi bude líbit, ale autor dokázal předčít moje myšlenky. Příběh téměř stoleté Korejky je inspirován skutečnou událostí o to víc to bylo pro mě smutnější čtení.
Kdo ještě sérii nezná, moc doporučuji se po ní podívat. Děkuji za zážitek.
Jedním slovem DOKONALOST!
Na tuhle chvíli až Vám budu moct napsat své dojmy z této krásky jsem se moc těšila.
Jak už jsem zde psala několikrát, tak fantasy není žánr, který bych vyhledávala, ale poslední dobou do kouzelných fantasy světů utíkám čím dál tím víc a už si měsíc bez nějaké té „pohádky“ nedovedu představit své TBR.
Bezmocná mě okouzlila svou fotogenickou obálkou, a i anotace nezněla špatně. A jako páni tohle bylo skvělý! Jako, že fakt boží. Království Ilya mě dostalo, král už tak NE, ale to mě nezadrželo otáčet stránky rychlostí blesku. Hlavní postavou je zde Paedyn, která je obyčejná, ale NÉ zas tak obyčejná, jak by se na první pohled mohlo znát. Její otec jí celé dětství učil, aby lehce zapadla mezi elitu, kterým zvláštní zkušenosti daroval mor.
Kapitoly se systematicky střídají jednou z pohledu Paedyn a jednou z pohledu prince Kaie. Princ Kai má ještě bratra Kita, ti dva se mi trochu pletli, ale tím, že měli každý jinou povahu, tak byli snadno rozeznatelní. Hned jak se Paedyn dostane „za odměnu“ do očistných zkoušek, příběh nabírá neskutečně obrátky. Začne bydlet v království a užívá si luxusu, který ani nevěděla, že existuje.
Jestli je příběh Bezmocná vykrádačka nebo ne, to nemůžu soudit, ale pro mě to bylo úžasné čtení, které jsem si neskutečně užívala a už teď stojím ve frontě na druhý díl! Protože ten konec, ten konec, ten konec – asi autorku uškrtím :))) Ano, ke konci jsem se neudržela a prořvala, co se dalo.
Děkuji a doporučuji!
Sama jsem byla překvapená, kolik knih o úklidu už se vydalo. Když jsem zadala do googlu heslo: „KHINA O ÚKLIDU“ tak na mě vyskočilo mnoho titulů – Životní úklid, Zázračný úklid, Zatočte s nepořádkem atd… V zahraničí je oblíbená uklízečka Marie Kondo u nás je to Katka Brožová.
Já milovnice úklidu jsem si nemohla nechat ujít tuto knihu. I když jsem vlastně z druhého tábora, tak i tak jsem načerpala plno nové inspirace a pár triků jsem vyzkoušela. Katku na instagramu sleduji, takže tipy a triky už znám. Ale je super je mít takto všechny po ruce v jedné knize.
Zaručuji, že po přečtení této knihy se Vám bude uklízet lépe. Když si osvojíte pár triků, tak to půjde samo.
Miluji YOLIČKY, i když nejsem už cílová skupiny, vždy si u nich neskutečně odpočinu a jako přidanou hodnotu mají vždy nějaký přesah. Donutí Vás přemýšlet o svých vlastních vztazích a hodnotách. Takže jsem měla jasno, tuto krásku jsem si taky nemohla nechat ujít, slibuje hluboký emocionální zážitek. Četla se moc hezky a naprosto chápu proč se mladým cca 15+ tak líbí.
Hned na začátku příběhu je prolog, který nám prozradí, o co vlastně půjde. Takže i když vlastně víte, jak příběh dopadne nebo více méně tušíte, tak i tak je čtení lehké a dynamické.
Hlavními postavami je dvojice přátel Autumn a Finny. Příběh postupně odhaluje jejich společnou minulost, krásné okamžiky, které spolu prožili, ale i bolestné rozhodnutí, která do jejich vztahu vnesla zmatek a bolest.
Autorce se povedlo vykreslit složité emoce těchto mladých lidí. Jemně a přesně popsala, co se v těchto mladých odehrává a jak vše prožívají. Byla jsem vtažena do příběhu a dokázala jsem se do Autumn vcítit a prožívat její život s ní. Neméně důležitou roli, zde hraje rodina a přátelé, hlavně v momentech kdy to pro hlavní hrdinku není jednoduché. Lidská duše a srdce jsou velmi křehké…
Ano, tato kniha od Colleen a Taryn je trochu jiná než jsme od nich zvyklí, ale pořád je to hodně nadprůměrný příběh.
Přečetla jsem prvních pár stran a říkala jsem si, že jsem si asi popletla knihu nebo jsem si nějak špatně přečetla anotaci. Byla jsem tak trochu zmatená. Ale pak se to rozjelo a vše začalo dávat smysl.
Když jsem teď koukala na recenze, přesně jsem věděla, co bude čtenářům vadit, ale mám pocit, jako by to nepochopili. Příběh neklouže jen po povrchu, jde i do hloubky, ale na to si musíme přijít sami. Silas a Charlie jsou oba složití, chvilku mi trvalo než jsem si k nim našla vztah.
Za mě zajímavý neotřelý námět plus postavy, které se postupem děje vyvíjejí. Děj je rozdělen na 3 části a epilog a ani v jedné části jsem se nenudila, právě naopak, neustále mě něco pohánělo číst dál. Takže přečteno během dvou dnů.
Tohle se mi líbilo hodně. Pokud chcete něco odpočinkového na dovolenou nebo na tyto sluneční dny. Nebojíte se v knihách trochu paranormálních jevů, ale tak nějak jinak, tak tohle je pro Vás. Nečekejte klasickou Colleen a budete spokojení.
Moc se mi líbilo i volné pokračování HRY NA DRUHOU – mám to štěstí, že jsem knihu četla s odstupem pár týdnů, takže mi příběh Nely a Bena utkvěl v paměti. Já se strašně ráda vracím ke svým „starým známým“ takže toto pokračování pro mě byla více méně povinnost nebo spíš zvědavost.
Autorka má dar psaní, to už jsem si ověřila v minulé knize, takže i tuto jsem četla velmi krátkou dobu. Příběh ubíhal, nemá žádné hluché místa ani žádné omáčky navíc. V celém ději nás provází láska k dětem – velmi jsem se do Nely dokázala vcítit, jak nemyslela na sebe, ale v první řadě se vždy soustředila, co bude pro její kluky nejlepší. Tím, že jsem skoro stejně stará jako Nela hodně věcí, které mohou někoho štvát, tak já jsem chápala.
Nikdo z nás nemáme ten správný „NÁVOD NA ŽIVOT“ a kdo jsem, abych soudila někoho jen na základě toho, že já bych to udělala jinak? Naprosto respektuji všechna rozhodnutí naší Nely a až život ukáže, jestli byly správné…
Krásně vše do sebe zapadlo, ale mně by vůbec nevadilo další pokračování…
Obě knihy hodnotím velmi kladně, ve svém žánru jsou to krásně čtivé jednohubky, které budou bavit především mámy. Určitě se po nich podívejte! Doporučuji.
Sérii o sestrách Bellingerových je vhodnější číst v létě. První díl Holka přes palubu jsem milovala, ta atmosféra celého příběhu byla skvělá. Hlavní hrdinku Piper jsem moc nemusela. A tady v druhém díle jsem to měla naopak. Hanah byla skvělá hlavní hrdinka, bavilo mě o ní číst, ale děj byl méně peprnější a takový trochu utahaný. Bylo krásné se zase vrátit do vesničky Westport a potkat se s Piper i s okouzlujícími lovci krabů. Ale i tak jako oddechovku někde na pláži můžu určitě doporučit.
Už dopředu ohlašuji, že tato recenze bude velmi nekorektní, protože já ty PODIVNÉ tak miluji a nemůžu o nich ani knize napsat nic špatného Teda stejně ani není popravdě co ;-) Svět, který autor vytvořil je úžasný, bohatý, poučný a tak božský. Tahle kniha je vymazlená do posledního detailu, krásné provedení knihy z venku, ale i uvnitř. Při čtení narazíte na plno krásný fotografií, které nelze nemilovat a když se ještě dozvíte plno detailů okolo je to ještě povýšeno o něco výš :-)
Ransom Riggs, ať napíše cokoliv, tak já si to budu chtít hned přečíst.
Luxusní doplněk bestsellerové série Sirotčinec slečny Peregrinové! Tohle opravdu nesmí chybět, žádnému fanoušku slečny Peregrinové a jejich podivných. Krásně se vyjímá na poličce s dalšími Podivnými a moc ji to u mě sluší :-)
Moc jsem si čtení užila, krásné to bylo.
Anoo, anoo Miluji to a už navždy budu :-)
Balada o snech je má první kniha od autorky. A jsem moc ráda, že jsem se nechala zlákat a příběh si přečetla. Životní osudy dvou žen Kláry a Lucie se čte svižně, ale ne lehce. Každou stránku jsem si nesmírně užívala a vše jsem s holkama prožívala, tak moc jsem byla do děje vtažená. Současná linka Kláry byla trochu upozaděná, protože historická linka, kde hlavní hrdinkou je Lucie byla naprosto fantastická, ta se mi líbila hodně moc. Na konci vše dává perfektní smysl a zjistíte, že bez současné linky by příběh vůbec nemohl být. Obě linky jsou pro děj velmi důležité.
"Spřátelily se ještě před tím, než pochopily, že by se měly nenávidět."
Celou dobu čtení jsem přemýšlela, co tento citát znamená a jsem moc ráda, že mě autorka nenapínala a vše krásně vysvětlila. Takové pro mě hlavní „gró“ bylo představení života na vesnici v 50. letech 20. století – už jsem četla hodně příběhů z této doby, ale zase mě to nenechalo klidnou a občas jsem se i u čtení rozčilovala a slzela zároveň. (Budu doufat, že to tady nemáme zas, protože podobnost je až strašidelná.)
Smutné, emotivní čtení, troufám si říct, že i hodně originální, takto vystavěný příběh jsem ještě nečetla. Doporučuji všem, kdo tyto příběhy milují. Budete nadšené.
Tohle bylo pohlazení po duši. Nalákala mě přenádherná obálka a moc jsem chtěla vědět jaký příběh se skrývá uvnitř. Tenhle příběh je sice především pro děti a mládež, ale i já jsem do něho vcelku rychle pronikla a užívala si dračí dobrodružství. Tím, že moc fantasy nečtu, tak nejsem vůbec obeznámena se světy a tenhle se mi zdál báječný.
Hlavní hrdinku tu máme 12 letou Millu, která nezná svou minulost, a my se ji s ní v příběhu plném dračích vajíček, války, intrik a draků snažíme poznat. S postupem času, jak děj plyne, se vše krásně pospojuje a já jsem z toho krásného celku byla nadšená. Opravdu krásná dračí pohádka i pro dospělé se vším co k ní patří.
Budu moc doufat, že u nás vyjde pokračování a já si ho moc ráda přečtu. Koukala jsem, že v zahraničí už je venku Kdo by nechtěl míst svého roztomilého dráčka ?
Nový rok jsem začala moc hezky! Nádherná obálka si mě přitáhla a už nepustila.
Skoro čtyřicátnice AMY je zdá se hodně asociální, do práce však chodí a nikdo s kolegů, by nepoznal, že má Amy nějaký problém.
Její dům se za 11 let samoty proměnil ve vetešnictví, sbírá vše, co ji připomíná milovaného přítele, který jak se domnívá, zmizel před 11 lety s její nejlepší přítelkyní. Amy stále celé ty roky čeká na vysvětlení, těla se nenašla a dodnes o nich nebyla slyšet ani jedna zpráva! Nechce se ji věřit, že by ji jeden nebo druhý takto zradili.
Její smutek se už, ale proměnil v diagnózu… s Amy se již stala patologická sběratelka, křečkuje naprosto všechno a v nesmyslném množství - prázdné lahve od vína, zapalovače, noviny, vázy a kde co. V dvoupatrovém domě již není volné ani místečko, celá zahrada je přeplněná. I přes naléhání sousedů, pracovníků obce není ochotna se ničeho zbavit.
Příběh mi neskutečně sedl, přečetla jsem ho na jeden zátah. Nic jsem od knihy nečekala a moc mile mě překvapila. Tento příběh Vás donutí se zamyslet nad svým životem… Jestli vše co máme, opravdu potřebujeme, a kolik bychom toho měli mít, abychom byli opravdu šťastní…. Láska je opravdu všelék na všechno.
Na tuhle bichličku jsem se moc těšila. Nedávno jsem četla druhý díl z této série NENÁVIST - Mrchožrouti, hodně jsem si ještě pamatovala, tak mi nedělalo problém do příběhu vplout. Linn Ståhlovou a lidi kolem ní jsem si velmi oblíbila a byla jsem napnutá, co pro nás Magnus Jonsson tentokráte přichystal. Zatím to vypadá, že se jedná o závěrečný díl této hodně povedené série, ale ještě si to raději ověřím. Myslím, že by sérii slušely další díly.
Příběh jako takový se čte lehce, pomáhají tomu i vedlejší postavy, teta Liin Luisa – šéfka stockholmské kriminálky a neméně důležití kriminalisté Erik Svensson a Rickard Stenlander. Není to ovšem thriller jak je teď známe, děj nesviští kosmickou rychlostí – naopak jde vše pozvolna, ale pořád se tam něco děje, tím pádem jsem byla udržovaná v napětí a kniha mě držela v pozoru.
Příběh je zasazen do Švédska, později se však díky pátrání po dvojtém agentovi přesuneme i do Dánska. Sychravé prostředí naprosto dokonale dokresluje příběh. Linn je známá svým přesvědčením a v minulosti byla i členkou antifašistické skupiny. Okolnosti ji nutí, aby pátrala po vlastní ose, a my máme tu možnost být u toho s ní.
Knih ze severských zemí jsem tento rok moc nečetla, tak jsem moc ráda, že na konci roku jsem si mohla přečíst tuto lahůdku. Když bych měla plynutí děje přirovnat, tak mě napadá série Milénium – ta byla taky taková rozvláčná, ale přitom prostředí a celá zápletka byla tak skvělá, že jsem hltala jednu stránku za druhou. Určitě můžu doporučit všem, kteří mají rádi tento styl krimi detektivek/ thrillerů.
To, že Jaroslav Konvička psát umí jsem se přesvědčila už v minulém románku Mamince se budeš líbit - ten mě naprosto uchvátil, a proto jsem se nebála sáhnout po další horké novince od autora se zvláštím názvem UČYTELSKEJ …
Originální je i téma, které si autor zvolil. To, že je naše školství 100 let za opicema už asi většinu z nás ani nepřekvapí, ale je fajn si o tom “humornou” formou počíst… Jsem taky matka školáka, a na třídních schůzkách zažívám něco podobného co náš Čenda Pěnička. Někteří rodiče jsou zralí na flákanec! Já osobně jsem ambice stát se paní učitelkou nikdy neměla a obdivuji všechny učitelé, že do toho vůbec jdou… Téma školství a osobní život Čendy mě bavil hodně! Styl jakým je příběh napsán je čtivý, místy humorný a moc mi sedí. Celkově se mi líbí jak pan Jaroslav píše. Dokáže nenásilnou formou zaujmout a klidně bych si zrovna ho jako učitele dovedla představit.
Měla jsem však trošku problém s politikou a politickými názory v knize, za ně jsem strhla i hvězdičku. Nějak mi to tam nesedělo, a přišlo mi to tam takové zbytečně navíc? Raději bych si přečetla něco víc o Čendovi než o “Babčákovi” a spol...
Konec knihy byl opět skvělý, kdyby se tato idea podařila prosadit na všechny naše školy, hned by byl svět krásnější a naše děti chytřejší a spokojenější… Pokud se chcete pobavit u této knihy se určitě nudit nebudete.
Jako velky fanousek Stmivani hodnotim tento pocin z nostalgie prumerne. Ale moc rada jsem se vratila za svymi “známými”.
Trochu pomalejší, ale za to příjemné čtení o ženách pilotkách ve II. světové válce. A ani romantika nechyběla. Moc hezky se mi kniha četla a příběh jsem si užívala. Všechny hrdinky byly moc sympatické, všechny jsem si hned oblíbila a hrozně jim fandila.❤️
Krásně zpracované vánoční povídky tří českých autorů. Každá byla jiná, ale každá originální. Mě nejvíc uchvátila poslední povídka asi tím, že byla z historického prostředí. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala - teď už mi zbývá jen čekat na ty naše letošní Vánoce.
Čekání se vyplatilo! Je prima se setkat se “starými známými” moc jsem si čtení užila, klidně mohlo být i o 100 stran víc, tohle se nikdy neomrzí ❤️