nada3314 komentáře u knih
Příběh je napsán velice čtivě, a i když bych to u takové knihy rozhodně nečekala i vtipně, takový roztomilý černý humor alá by Denisa.
Situací a překážek, kterými si Denisa musela projít je neskutečně moc, až se tomu nechce věřit, že život jednomu člověku tolik naložil.
Tato kniha je jedna velká životní jízda, přirovnala bych to k jízdě na horské dráze. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Doufám a z celého srdce Denise přeji, aby na konci bylo velkolepé finále a ona Evžena porazila!
Já knihu vnímám jen a jen pozitivně. Zamyslela jsem se nad životem, a i já bych chtěla zkusit trochu zdravěji jíst. Recepty na konci knihy jsou inspirativní stejně jako celý tento skutečný životní příběh jedné milé foodblogerky.
Tuto recenzi ukončím krásným mottem na závěr: Vždycky je to jen na nás, jestli budeme figurkou anebo hráčem ....
Milé romantické čtení. Styl psaní se mi líbil, děj knihy mě zajímal, přečteno za chvilku. Taková jednohubka v létě k vodě ideální.
Wau, tak tohle jsem fakt nečekala…
Po komentářích zde, jsem měla docela strach se do knihy pustit… Nehraji RPG hry ani žádné jiné a v sci-fi jsem taky nováček, ale vůbec to ničemu nevadilo. Příběh je dokonalý, pohltil mě od první stránky. Vždycky jsem se divila, jak může můj syn prosedět tisíce hodin u počítače a hrát hry, teď už to i chápu, já jsem proseděla pár hodin u čtení a vůbec jsem nevnímala čas. Je to neskutečné jak mě autor dokázal vtáhnout do hry, kdyby taková hra existovala snad bych si to i zkusila…. Kniha má 12. kapitol nabitých akcí, s hlavním hrdinou jsem se sžila po pár stránkách, pravidla jsem pochopila hned (buď jsem tak inteligentní nebo to autor inteligentně napsal) a začala pro mě jedna velká jízda… Jsem moc ráda, že jsem si měla možnost tuto knihu přečíst. Zkusím ji nabídnout synovi k přečtení, který vůbec nečte, ale myslím, že toto by pro něj mohlo být to pravé ořechové. Mě šaman a svět Barliona nadchl a už se moc těším na pokračování….
Jedná se o mé první seznámení s autorem, takže nemám s čím srovnávat. Po dočtení knihy jsem byla naprosto omráčena… Jednak co se týká výborného stylového překladu, věřím, že to pro paní překladatelku musel být hodně těžký oříšek, ale opravdu moc chválím. Život je o vojebancích a o vojebávačích… Šílený, krutý a moc bych si přála, aby tento příběh o dětech a italské mafii byl jen smyšlený a nikdy se tohoto nedožiju ani ve snu…
Ze začátku jsem se vůbec nemohla začíst, vůbec mě příběh nevtáhl do děje, připadala jsem si celou dobu jak bych stála za sklem. V polovině knihy jsem si myslela, že ji ani nedočtu, ale nakonec se to rozjelo a kniha se mi líbila.
Krásná kniha...v tomhle případě bych snesla i 4. díl. Nádherně se četla.
Výborná kniha, četla se sama. Moc doporučuji, stojí za přečtení. Snad bude brzo pokračování, hrdiny jsem si od první stránky oblíbila.
Jsem moc ráda, že u mě můžu přivítat další romantický příběh z pera mé oblíbené autorky. Její knihy jsou pro mě vždy velkým pohlazením po duši. Julie je za mě jedna z královen romantiky od které čtu vše co vyjde a vždy mě něčím překvapí.
Nějak se stane, že Claire, která je doteď nepolepšitelná workoholička zůstane doma na nemocenské, tak se uvolí, a pohlídá dcery své sestře, ta totiž odjíždí do Indie... Ava a Poppy jsou úžasné holky které, ale potřebují, aby se jim někdo věnoval – to se jejich mamince bohužel moc nedařilo. Za to Claire je úžasná. Do role tety se až neskutečně rychle vžila a už za pár dnů jejich soužití přinese kýžené ovoce. Ve škole se obě holky hodně zlepšily a celkově jim tato situace přinesla víc lepšího …
Tím, že je Claire doma, začala se víc koukat kolem sebe, a dokonce došlo i na procházky parkem. Tam potkala seniorku Hildu, která je pro mě v celé příběhu hlavní hvězdou. Ona je úžasné sluníčko, která ve svých úctyhodných letech běhá v parku, aby se udržela v kondici. Hilda nenápadně Claire nasměruje, a i ona začne běhat a pohrává si s myšlenkou, že založí PARKRUN, který by mohl změnit životy hodně lidem. Jestli a jak se vše podaří, to si musíte přečíst sami.
Kdyby všechny příběhy dopadly tak jak tento, tak by na světě bylo krásně. Každému z nás, kdo tyto příběhy čtou je jasné, že na světě to takhle většinou nechodí, ale je moc fajn si přečíst, že i takhle by to šlo. A někdy stačí i málo, jen přehodnotit svůj život a uvědomit si, co od něj vlastně očekáváme. Že stresy, kterým se zbytečně vystavujeme nemusí být součástí našich životů.
Ale to běhání vůbec není špatný nápad… už dlouho bych to chtěla zkusit. :-)
Adam Dolník – svět elitního vyjednavače
Moje první kniha od Martina Moravce, prostě jsem i já chtěla vědět, co na nich všichni mají… a po dočtení jsem si hned objednala další kousek – Marek Dvořák - Mezi nebem a pacientem. Takže asi tak
Autor si vždy vybere zajímavé povolání, které nám do sebemenšího detailu představí. V této novince, která se teprve pár dnů ohřívá na vysluní nás čeká Adam – elitní vyjednávač. Nečekala jsem, že mě to bude až tak moc bavit, musela jsem si knihu dávkovat jinak bych ji měla přečtenou ani ne za den. Rozhovory jsou vedeny úžasně zajímavou formou, autor dokáže udržet čtenářovu pozornost. A abych všechnu chválu nedávala jen autorovi, tak musím uznat, že i Adam Dolník, je úžasný vypravěč a velký sympaťák.
Je tu skvěle popsáno povolání elitního vyjednávače, vše od začátku až do konce. Mohlo by se zdát, že je to povolání jako každé jiné, ale z rozhovorů jsem vytušila, že tohle bude spíš poslání než business. Na opravdu nemá kdokoliv, proto těch špičkových vyjednávačů na světě není tolik. Chce to mít v sobě víc faktorů, které jen tak někdo nemá. Nestačí jen empatie a výcvik, je tomu potřeba daleko víc. A podle mě se tohle člověk nenaučí – musí se s tím narodit.
Děkuji za velkolepý zážitek. Doporučuji teď před Vánoci to bude úžasný dárek.
Tak tohle mě velmi mile překvapilo. To, že nejsem cílová skupina je asi všem jasné, ale má zvědavost mi nedala a do téhle 700 stránkové bichličky jsem se pustila.
Chtěla jsem něco odpočinkového milého, plného lásky a klišé. No, tak to jsem se pěkně spletla, i když je toto čtení pro dospívající mládež, příběh je plný vážných témat. Při čtení jsem měla momenty, kdy jsem se smála, kdy jsem brečela, kdy jsem zuřila – no šílený koktejl emocí. Už dlouho jsem nečetla nic, co by mě tahle rozladilo. Moc se mi líbilo, jak to autorka dokázala namíchat.
Ze začátku by se mohlo zdát, ANO je to taková Popelka v jiném kabátku. On z bohaté milující rodiny, která ho podporuje ve všem, co si zamane. Má slibnou ragbyovou kariéru. Ona holka z chudé toxické rodiny, ve škole ji neustále někdo šikanuje, učení ji nejde a doma je to jedna velká tragédie.
Johnny a Shannon jako ta řeka by se za normálních okolností vůbec nepotkali, ale náhoda (nebo spíš ragbyový míč) je svede dohromady a od té doby to začalo být velmi jiskřivé a zajímavé. Chemie mezi nimi za mě fungovala skvěle, nebylo to trapné nebo neuvěřitelné. Vše plynulo tak jak mělo a mě to nutilo číst dál a dál.
Kluci z Tommenu mají v originále 7. dílů a já už netrpělivě vyhlížím další. Skončilo to tak, že prostě musím vědět co bude dál.
JE TĚŽKÉ SE LOUČIT S KRÁSOU… tato hláška mě napadla hned po dočtení. (Víte, z jakého je filmu? :-)).
Úžasné zakončení této mini „série“. Autorka si mé srdce získala hned od prvního dílu a vždy jsem se moc těšila až se budu moct pustit do další knihy. Všechny jsem neskutečně prožívala a nesmírně si je užila.
České autorky tyto příběhy z 2. světové války prostě umí. Možná by se mohlo zdát, že už ani není o čem psát, ale autorka tu skulinku vždycky najde a opět mi dokázala vyrazit dech.
Sledujeme dvě časové linky, malinko víc mě bavila ta z minulosti, ale já to takhle mám ve většině knih, kde jsou dvě linky současnost vs. minulost. Mám asi trochu radši tu starou dobu. A navíc hlavní hrdinka Julie pro mě nebyla neznámá postava, už jsem se s ní setkala v minulé knize, takže jsem byla neskutečně zvědavá až se konečně dozvím i její příběh plný tajemství.
Julie Neumanová byla židovka, žila v milující rodině. Tak jako všichni židé v té době ani ve snu nečekala, že by se mohlo stát to co se stalo, ta krutost a bezmoc se nedá ani popsat. I u nich doma už nebylo vše tak růžové a nastaly velké neshody. Julie chtěla, aby vše, co jako rodina prožívali bylo někde schované, tak psala dopisy, které posílala Ester Gregorové – s tou už jsem se taky setkala v minulém díle.
Tyto dopisy si pak čte v současné lince Kamila a celé se nám tímto kruh krásně uzavře. Moc hezky to měla autorka promyšlené. Všechny tři díly k sobě pasují a přitom jsou vlastně každý jiný. I co se týká obálek jsou překrásné, v knihovně se budou vyjímat. Moc děkuji autorce za krásné zážitky, které jsem mohla prožívat při čtení jejich knih a doufám, že už má pro nás něco nového přichystáno.
Knihu Milovala jsem Picassa jsem si vybrala záměrně. Nic moc jsem o něm nevěděla, jen snad to, že byl slavný malíř. Nic jsem si o něm dopředu nevyhledávala, čekala jsem s čím autorka přijde. A musím se přiznat, že mě čekalo jedno překvapení za druhým. Autorka má skvělý styl psaní, bavilo mě to číst a čím víc jsem četla tím víc jsem se do příběhu ponořila.
Pablo Picasso byl hodně velký sukničkář a asi to nejhorší bylo, že si to uvědomoval, ale nic měnit nechtěl. Tenhle styl života mu naprosto vyhovoval. On si svůj život užíval, ale kdo tu nejvíc trpěl byly jeho milenky potažmo manželky. Slušně řečeno, pořádný darebák!
Alana Olsonová je začínající redaktorka, která Pablovu tvorbu sleduje po celý život. Naskytne se ji možnost napsat o něm článek. Doma má přítele, který ji tlačí do svatby, ale ona si tím není jistá. A ne, jen proto neváhá, a i když nemá na cestu do Francie peníze, i tak se sbalí a letí…Věří, že když se ji povede napsat článek, který ohromí nakladatele, splní se ji velký sen.
Vše, co se dozví ji opravdu změní život, ale vůbec né tak jak si to představovala.
Já mám moc ráda tyto historické romány, i když tento byl napůl fikce, i tak jsem si čtení užila a můžu knihu rozhodně doporučit.
Velmi originálně pojaté dystopické rodinné drama. Autor využil nedávné epidemie covidu 19 a zkusil napsat román, kdy i zde bude hrát virus a následná celosvětová pandemie hlavní roli. HLAVNĚ VŠECHNO PŘEŽÍT je první kniha, která u nás Ewansi Morrisonovi vyšla, už toho napsal hodně, ale u nás je tohle prvotina. Pokud se kniha bude líbit, moc bych si přála číst od autora něco dalšího.
Sourozenci Haley a Ben, žijí v rozvedené rodině. Hlavním důvodem bylo to, že máma už nemohla dále žít s tátou, protože se z něho stal šílený fanatik posedlý virovými konspiracemi a byl už tím tak otravný, že se s ním prostě nedalo žít.
Rodiče soupeří o lásku dětí, předhánějí se, kdo jim koupí hezčí boty, mobil atd… Věřím, že zrovna tohle je tak současné téma, že se v něm hodně lidí najde. Příběh začíná tím, že otec, který má informace o tom, že se na svět žene pandemie, která bude ještě šílenější než covid unese své děti na farmu, kde je vše připravené k přežití.
Tohle se bude líbit všem, kteří mají rádi příběhy, které se točí kolem sekt. Měla jsem přečteno velmi rychle, bylo to i tím, že je kniha z polovina psaná deníkovými zápisy. Celkově se mi příběh líbil a i když je zařazen do kategorie pro mladší čtenáře, vůbec bych se ho nebála.
ANO, ANO Molly je zpět!
Tato série mě nadchla, po prvním díle, který rozdělil čtenáře na dva tábory jsem se neskutečně těšila, co nám NITA PROSE přichystá. A myslím, že tomu, tak bude i dál… Pokud se Ti, odvážní co se jim první díl nelíbil, pustí do druhého… :-) Autorka vytvořila zajímavou, neotřelou hlavní hrdinku, která je svá a jiná. Věřím, že to někomu nemusí sednout. Ale já jsem si „divnou“ Molly nemohla nechat ujít a hned jak vyšla musela jsem ji mít. Mě se tohle líbí.
…A opět mě nezklamala, hltala jsem každé slovo a nechala se unášet vyšetřováním, ke kterému se Molly tak nějak aniž by chtěla přimotala. Ale myslím, že detektiv Starková nakonec byla ráda, že Molly má. Její postřehy a detaily, kterých si všimne jen ona, pomohly toto vyšetřování vraždy slavného spisovatele, který náhle zemřel v hotelu ve kterém Molly už pár roků pracuje, rozlousknout.
Flashbacky do minulosti, kdy ještě žila s babičkou a co se stalo s její mámou byly osvěžující a ráda jsem si spojovala malými střípky Mollynu minulost. Hodně toho bylo vysvětleno, takže kdo bude chtít pochopí i to proč je Molly, tak jiná a jak je vlastně dobrá, že se nevzdala a dostala se tam kam chtěla.
V minulému díle byla ještě Molly sama, teď už má přes 3 roky přítele Juana Manuela, se kterým už i žije. Moc jsme se o něm nedozvěděli, protože vycestoval za rodiči do Mexika, ale myslím, že v dalším díle už si ho užijeme naplno.
Jedná se o pomalou, ale velmi čtivou detektivku, která bude spíše čtením pro ženy.
Mé léto se nese ve znamení MARILYN MONROE, je to již druhá kniha, kterou jsem o ní za poslední měsíc přečetla. Tahle je, ale jiná. Nepopisuje Marilynino dětství ani její kariéru.
Dívala jsem se na seznam knih o Marilyn a je fakt, že napsat něco nového co ještě nikdo nenapsal, bude oříšek. Ale autorovi se to povedlo. Celý příběh stojí za tím – nalézt, odhalit, dopátrat se: Kdo byl otcem této slavné překrásné ženy.
Autor byl ve svém hledání hodně houževnatý, neodradili ho ani neúspěchy. Místy mi to připadalo, že čtu detektivku, jak to bylo napínavé. Nejedná se úplně o lehké čtení a ten kdo se o Marilyn nezajímá, toho asi toto DNA pátrání nezaujme. Mě však přišlo zajímavé a chtěla jsem vědět, jestli to autor a jeho mini tým dokáže.
A jestli dokument, který se chystal natočit k příležitosti 60 let od úmrtí Marilyn bude mít na čem stavět. Myslím, že se mu to povedlo dokonale, nečekala jsem, že mě zaujmou pasáže, kdy se z pár pramínků vlasů bude odhalovat identita. Celý tento proces ohledně DNA byl zajímavý a mě naprosto pohltil.
Pokud se chcete dozvědět něco nového z úplně jiného soudku, tak přesně pro Vás je tato kniha.
Doporučuji.
JULIA QUINNOVÁ nezklamala ani tentokrát. Je to prostě královna historický romancí, alá červená knihovna. Tohle se tak hezky četlo, potřebovala jsem něco odpočinkového a toto byla parádní volba. Pro milovnice historický romancí určitě doporučuji.
Jen čtete, vůbec nepřemýšlíte, to je něco tak úžasného a po náročném pracovním týdnu, zasloužená odměna. Postavy jsou úžasné a každý zde má svou jasnou roli. Dialogy jsou tak svěží, vtipné nejde je nemilovat. Hodná Grace– loupežník Jack a čarodějnice vdova vévodkyně , kterou doplní Thomas a lady Amelie, které jak jsem pochopila, poznáme příště.
Hodnotila jsem plným počtem, ale není to to nejlepší, co autorka napsala. Bridgertonovi jsou určitě mý hodně velcí oblíbenci, ale za to, že jsem hltala jednu stránku za druhou a tak moc si to užívala, odpouštím i malé chybky.
Už se moc těším na pokračování.
Ach … tohle bylo tak krásné. Nesouhlasím s komentáři, že toto je nejslabší kniha autorek z této edice. Naopak si myslím, že je jedna z nejlepších.
ÚŽASNĚ zpracovaný příběh Normy Jeane Baker, koktavé dívky, kterou neustále někdo opouštěl.
Vyrůstající v dětských domovech.
Nesledujeme Marilyn Monroe, ale sledujeme Normu, ještě tehdy neznámou mladou ženu, která se pere se životem. Jako 16 letá dívka se vdává, v té době ještě ženy neměly žádné práva, vše bylo podřízeno manželovi. (strašná doba!!!). Ona sama, její sny a píle ji dostali na vrchol slávy.
Dnes je to ikona, ale nebylo tomu tak vždy. Z koktavé dívky, kterou neustále někdo opouštěl se stala STAR. Neuvěřitelné, ale krásné.
Místy to nebylo lehké čtení, její život nebyl opravdu procházka růžovým sadem, ale tak nějak jako celek se mi to strašně líbilo a úžasně příjemně se mi to četlo. Určitě doporučuji k přečtení a já se brzo vrhnu na další knihu o Marilyn, tentokrát to už bude z dob její slávy.
Na pokračování SÉRIE „PĚT KORUN OKRITHU“ jsem se moc těšila. První díl byl skvělý!
Druhý díl nás zavede do nové části světa, ale navazuje přesně tam, kde jsme s Remy skončili. I zde nás čekalo plno intrik, magie a napětí, ale chyběla mi vášeň a romantika. Rua není moc sympatická hrdinka a ani severní král to nespravil. Je však skvělé jak to autorka dokázala propojit. Setkáme se s Remy, kterou jsem milovala v prvním díle a dozvíme se o ní ještě víc. A jako bonus dostaneme nové postavy, které jsem si oblíbila, proto doufám, že další díl budu opět milovat.
I když jsem nebyla tak nadšená jako z prvního dílu, tak musím vyzdvihnout čtivost. Zajímalo mě, co se stane a autorka si uměla udržet mou pozornost až do konce. Něco na tom, že je tato její série vyhlášená jako TikTok senzace je. Do příběhu jsem se fakt ponořila a jen četla a četla. Postavy i svět gradoval a to velmi oceňuji.
Určitě zaujme spoustu čtenářů, o tom vůbec nepochybuji. Ten kdo má tento styl fantasy rád, bude spokojen.
Jak je už o mě známo, miluji královskou rodinu a ze všech je to právě Alžběta II., která si mě získala nejvíc.
Autorka Eva-Maria Bastová byla pro mě až doteď neznámou, a jsem nesmírně ráda, že jsem na její tvorbu narazila a mohla si tuto knihu přečíst. Nebyl to vůbec lehký úkol, napsat příběh, který už jsme četli tolikrát, ale zvládla to skvěle. Dozvěděli jsme se toho o Alžbětě II. hodně – máme tu vlastně takový průřez od dětství, dospívání, zásnuby až po korunovaci. Koukala jsem a čeká nás i pokračování, takže nejsem smutná, že příběh skončil, protože vím, že kniha může mít pokračování.
Pořád mě překvapuje jak je úžasné, když kniha dokáže přiblížit historické události a osobnosti, jako je královna Alžběta II., způsobem, který je zábavný a přístupný. Tento příběh si může přečíst kdokoliv, zvládne ji široké spektrum čtenářů. Moc doporučuji a jsem šťastná, že takové poklady můžu mít v knihovně. DOPORUČUJI!