nakavusterezou nakavusterezou komentáře u knih

Polibek Polibek Anna Todd

Knihu jsem četla jedním dechem, i když toto téma nemám moc ráda.
Dala bych 5 hvězdiček, ale neskutečně mi bylo proti srsti, jak byla Tessa hrozně naivní.
Do druhého dílu se pustím až později, protože už teď mi je jasné, že celý druhý díl bude o tom, jak se ji Hardin omlouvám, chce se k ní vrátit a celou dobu se k sobě budou vracet a do toho se mi moc teď nechce.
Ale určitě budu doporučovat dál, skvělá oddychovka :)

25.02.2016 4 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Kniha mě zklamala. Musela jsem se nutit, abych ji vůbec dočetla. Příjde mi, že autorka úplně odbočila od téma triologie knih a stává se z toho druhé stmívání. Myslela jsem si, že se děj bude odvíjet úplně jiným směrem, ale to, jak tento díl končí mě nenadchl a musím říct, že i zklamal. Opravdu jsem čekala, že tyto knihy budou něco nového, zcela jiného a že autorka ukončí příběh jinak, ale bohužel.

12.05.2015 2 z 5

Jama a kyvadlo Jama a kyvadlo Edgar Allan Poe

Dobře zpracováno a líbilo se mi, jak se autor dokázal rozepsat, když se děj odehrává jen v jámě.

09.01.2015 4 z 5

Piková dáma Piková dáma Alexandr Sergejevič Puškin

Skvělá povídka, jen doporučuji.

09.01.2015 5 z 5

Věčný král Věčný král L. J. Andrews

Ne, ne a ne!!!!
Tohle nebyl můj šálek kávy!

Jsem si jistá, že na tom má podíl fakt špatný český překlad!

Na příběhu mě bavila chemie mezi hlavními postavami, tak byla pecková a fakt jsem si jí užívala! Taky musím uznat, že prostředí, do kterého autorka příběh zasadila byl originální a bavil mě. (Až teda na tu silnou inspiraci - hlavně na začátku knihu - ve filmu Piráti z Karibiku).

Knihu jsem dočetla jen proto, že mě fakt zajímalo, jak to s hlavními hrdiny dopadne a cellooou dobu jsem čekala na jednu konkrétní scénu :D

02.03.2025 2.5 z 5

Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Tohle mi zkrátka a dobře nesedlo.

25.02.2025 2.5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Konečně jsem se dočetla k dílu, který mě bavil.

16.02.2025 4.5 z 5

Král hněvu Král hněvu Ana Huang

Hodně oddechové čtení, které se čte hezky a rychle:)
Silní hlavní hrdinové, mezi kterými brutálně funguje chemie!

09.12.2024 3.5 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Nejlepší díl ze série!
Miluju to a jsem emočně zničená a chci buď OKAMŽITĚ ČÍST DALŠÍ DÍL a nebo umřít, nic mezi tím!

09.12.2024 5 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Čekala jsem, že když je kniha na tohle téma, bude to něco originálního, protože co si budem, tohodle už tu máme dost. A ono nic.

Nejdřív mi vadilo to, že se brzo střídají 3 osoby, je to psané v er formě (která mi celkově nikdy nesedla) a pak je tu příběh, kde je od první stránky jasný, jak to celý skončí.

I přes to jsem knihu dočetla. Furt jsem doufala, že mě třeba autorka překvapí nečekaným koncem ... a prd.

Co se konce týče, přišlo mi, že byl totálně odbytý a vlastně jsem se nedozvěděla, jak to bylo s hlavními hrdiny dál ...

12.11.2024 2 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Rozhodně lepší kniha než Matčina hra.

18.08.2024 4 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

"Poslední dívka" od Rileyho Sagera nabízí zajímavý základní koncept s tajemným thrillerem o přeživší dívce, ale její zpracování mi přišlo rozpačité. Čtení bylo náročné, příběh se mi špatně četl a závěr působil příliš uspěchaně. I když mě postavy Sam a Coop dokázaly trochu zaujmout, hlavní hrdinka mi byla nesympatická, což ovlivnilo můj celkový dojem z knihy.

16.08.2024 2 z 5

Náhradník Náhradník Princ Harry (p)

Když kniha vyšla, musela jsem jí okamžitě mít! Miluju královskou rodinu a co se bratrů Harryho a Willyho týče, Harryho mám radši (nesuďte mě!:D)

Když vytknu část, kde Harold mluví o svém životě u armády (tahle část mě moc nebavila), kniha/životopis mě bavil od první do poslední stránky. Přišlo mi smutné, jak i po všech těch letech si v sobě nese obrovský smutek ohledně ztráty maminky (je to pochopitelné). Naopak mi na něm bylo sympatické, že byl (a stále je) tak trochu rebel:D moc mě pobavila historka s tím, jak skoro přišel o svoje přirození … takových vtipných momentů je tam mnoho, ale tento mi uvízl v paměti :D

Suma sumárum.
Pokud se zajímáte o královskou rodinu, tohle vás nemůže minout:)

18.05.2024

Gump: Jsme dvojka Gump: Jsme dvojka Filip Rožek

První díl Gumpa se mi líbil, takže když vyšel druhý díl, těšila jsem se, až si ho přečtu:)

Na první pohled se může zdát, že se jedná o jednoduchý, nenáročný příběh, ale pro nás, milovníky pejsků, je to příběh, který nás dožene k slzám. Nebo aspoň tak to bylo u mě o_o

Líbí se mi, že se Filip Rožek inspiruje skutečnými příběhů psů, ale i jiných, úžasných zvířat, jejiž životní příběh hezky a nenuceně zakomponuje do příběhu Gumpa:)

28. března jde do kin i film, na který se já rozhodně chystám. A už teď je mi jasné, že bude brečet :D

22.03.2024 5 z 5

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Jo Nesboho mám šíleně ráda! Ale tohle je fakt krok vedle. Nebavila mě ani jeho první povídková sbírka, říkala jsem si ale, že tomu dám šanci ... a ani tohle mě nebavilo. Zlatě jeho skvělá série s Harry Holem.

09.02.2024 2 z 5

Umělohmotný třípokoj Umělohmotný třípokoj Petra Hůlová

Zkusila jsem pár stránek a ne, nic pro mě. Zvláštně napsáno, i přes chytlavé téma, mě kniha hrozně nebavila.

03.02.2024 1 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Za mě průměrný příběh. Zajímavý svět a jeho systém, to ano, ale už jsem četla lepší sfi-ci.

20.01.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

O bože! Krása! Atlas a Lily jsou skvělí, miluju je! (Hlavně teda Atlase, aby bylo jasno).

Nebylo to tak dobré, jako je Námi to končí, ale čtení jsem si užila. Jsem ráda, že se nakonec Colleen rozhodla dát Atlasovi a Lily šanci a jejich příběh opět ožil.

10.01.2024 4 z 5

Příběhy nehorázný primadony Příběhy nehorázný primadony Rachel Renée Russell

Ježiš, to bylo skvělý! :D
Mac je pěkná mrcha!!

29.12.2023 5 z 5

Uprostřed Uprostřed Martin Selner

Jednohubka přečtená za jeden den. Krátké a svižné kapitoly. Tohle můžu.
Setkáváme se tu zde s Martinem, který pracuje jako asistent dětí s autismem, takže sledujeme jeho denní náplň práce a to, jak neskutečně těžká a nedoceněná práce to je. Můžeme nakouknout i do soukromý Martina, který se seznamuje na internetu s Veronikou. Veronika je koketnice a získá to, co chce. Srdce Martina.

Příběh mě bavil, ačkoliv mě jako čtenáře (a možná v tom hrálo roli i to, že jsem ženská zvědavá) více zajímalo soukromí Martina, než jeho práce.

13.12.2023 4 z 5