nakavusterezou nakavusterezou komentáře u knih

Gump: Jsme dvojka Gump: Jsme dvojka Filip Rožek

První díl Gumpa se mi líbil, takže když vyšel druhý díl, těšila jsem se, až si ho přečtu:)

Na první pohled se může zdát, že se jedná o jednoduchý, nenáročný příběh, ale pro nás, milovníky pejsků, je to příběh, který nás dožene k slzám. Nebo aspoň tak to bylo u mě o_o

Líbí se mi, že se Filip Rožek inspiruje skutečnými příběhů psů, ale i jiných, úžasných zvířat, jejiž životní příběh hezky a nenuceně zakomponuje do příběhu Gumpa:)

28. března jde do kin i film, na který se já rozhodně chystám. A už teď je mi jasné, že bude brečet :D

22.03.2024 5 z 5

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Jo Nesboho mám šíleně ráda! Ale tohle je fakt krok vedle. Nebavila mě ani jeho první povídková sbírka, říkala jsem si ale, že tomu dám šanci ... a ani tohle mě nebavilo. Zlatě jeho skvělá série s Harry Holem.

09.02.2024 2 z 5

Umělohmotný třípokoj Umělohmotný třípokoj Petra Hůlová

Zkusila jsem pár stránek a ne, nic pro mě. Zvláštně napsáno, i přes chytlavé téma, mě kniha hrozně nebavila.

03.02.2024 1 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Za mě průměrný příběh. Zajímavý svět a jeho systém, to ano, ale už jsem četla lepší sfi-ci.

20.01.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

O bože! Krása! Atlas a Lily jsou skvělí, miluju je! (Hlavně teda Atlase, aby bylo jasno).

Nebylo to tak dobré, jako je Námi to končí, ale čtení jsem si užila. Jsem ráda, že se nakonec Colleen rozhodla dát Atlasovi a Lily šanci a jejich příběh opět ožil.

10.01.2024 4 z 5

Příběhy nehorázný primadony Příběhy nehorázný primadony Rachel Renée Russell

Ježiš, to bylo skvělý! :D
Mac je pěkná mrcha!!

29.12.2023 5 z 5

Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Mé první setkání se s autorčinou tvorbou.. a nezačalo to úplně dobře. Celkově nemám ráda v knihách sfici, a zde bylo. Dala jsem jí opravdu šanci, přečetla jsem 8 povídek z 11, zbylé tři už ale opravdu dočítat nebudu.

Od autorky mě ale láká její nová kniha Závěj, takže ji dám ještě šanci.

16.12.2023 2 z 5

Uprostřed Uprostřed Martin Selner

Jednohubka přečtená za jeden den. Krátké a svižné kapitoly. Tohle můžu.
Setkáváme se tu zde s Martinem, který pracuje jako asistent dětí s autismem, takže sledujeme jeho denní náplň práce a to, jak neskutečně těžká a nedoceněná práce to je. Můžeme nakouknout i do soukromý Martina, který se seznamuje na internetu s Veronikou. Veronika je koketnice a získá to, co chce. Srdce Martina.

Příběh mě bavil, ačkoliv mě jako čtenáře (a možná v tom hrálo roli i to, že jsem ženská zvědavá) více zajímalo soukromí Martina, než jeho práce.

13.12.2023 4 z 5

Stoletá válka Stoletá válka Jean-Charles Gaudin

Jako malá jsem seriál Byl jednou jeden ... milovala! Takže jakmile jsem v knihovně viděla tenhle komiks, bylo jasno. Ovšem mé nadšení přešlo hned po prvních pár stranách. Moc mě to nebavilo.

13.12.2023 2 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Chvilku mě příběh bavil, pohltil mě do sebe, občas jsem se musela do čtení nutit. Nakonec to dopadlo tak, že jsem pár kapitol přeskočila, abych se rychleji dostala na konec a zjistila, jak to s Danielem a Kitem dopadne (a konec mě nepřekvapil), ale byla jsem za něj ráda, přála jsem jim to:)

Rozhodně oceňuji, že autor do příběhu zakomponoval i problematiku psychického zdraví.

Občas mi to přišlo dost podobné jako Srdcerváči - hlavní postavy, které jsou stydlivé, nejisté sami sebou, ale i odvážné a milující:)

01.12.2023 2 z 5

Ostrov čarodějnic Ostrov čarodějnic Carolyn Jess-Cooke

Ač se může na první pohled zdát, že se jedná o fantasy (obálka tomu tak nasvědčuje) nenechte se zmást, jedná se o vskutku podařený thriller s tématikou čarodějnictví.

Ze začátku jsem byla trochu zmatená, protože hned na prvních pár stránkách se objeví hodně postav, ale po přečtení dalších pár stran jsem už věděla, kdo je kdo. Příběh mě pohltil, užívala jsem si každou přečtenou stránku, a zvládla jsem ho přečíst za týden (rozuměj tomu tak, že jako matka 3. měsíčního miminka mám opravdu velmi málo času, takže se jedná vskutku o slušný výkon :D).

Knize nemám co vytknout, ale plný počet hvězd mu nedám - ten dávám opravdu jen knihám, ze kterých si sednu na zadek, rozbrečí mě nebo ve mě jejich příběh rezonuje ještě velmi dlouho po dočtení.

02.11.2023 4 z 5

InTyMně InTyMně Markéta Lukášková

Zkoušela jsem číst Vlaštovku v bublině i knihu Losos v kaluži a ani jedna kniha mě nebavila tolik, jako právě InTyMně, asi to bylo tím, že Markéta vzpomínala na dětství a mládí, které zažila a tím vrátila i mě do mého dětství. Autorky humor mi je blízký a kniha mě moc bavila.

Sukničkářky Sukničkářky Lucie Šilhová

Jedinou výtku k této knize mám, a to je ta, že mi přišlo zbytečné začínat knihu tím, že si paní otevřela butik se spodním prádlem. Kdyby kniha byla prezentovaná jako povídková, za mě lépe.

Obsahově mě kniha ale moc bavila. Různé příběhy žen, které řeší problémy (za které povětšinou mohou muži), mě opravdu bavila. Mám vypsaných mnoho citací, odstavců a psala jsem si dost poznámek.

Měla jsem možnost si knihu přečíst ještě před jejím vydáním.

30.09.2023 4 z 5

Staré dobré časy Staré dobré časy Jeff Kinney (p)

Poseroutka mě furt baví, i když už dávno nespadám do cílové skupiny, pro kterou je tato kniha určená.

30.09.2023 4 z 5

Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Ač jsem na tuhle literaturu stará, furt mě baví.

30.09.2023 4 z 5

Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí Dominik Landsman

Asi nejslabší díl ze série "deníček moderního fotra."
Vtipy už tam tolik nejsou nebo mi alespoň nepřišly vtipné, v podstatě jsem se smála jen u začátku.

Aktuálně jsem v 9. měsíci těhotenství a jestli je to na mateřské takový záhul, jak popisuje Dominik, tak to potěš koště :D a mám se opravdu na co těšit.

Konec knihy jsem už i přeskákala a četla jsem se kapitolky, které mě zaujaly - jako třeba návštěva autorka v pořadu Show Jana Krause.

Ušetřím vám čas a řeknu vám, ať tento díl ze série ani nečtete, opravdu o nic nepříjdete.

20.06.2023 2 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Právě jsem dočetla poslední stránku a mám hroznou chuť se vypsat se svých pocitů.

Od autorky jsem četla všechny knihy a ve výsledku se mi i všechny líbily, proto jsem se těšila na novou knihu, ale jsem zklamaná.

Díky bohu za krátké kapitoly, které se střídaly s pohledem do minulosti a přítomnosti, tímto stránky opravdu mizely pod rukama. Příběh se ale i tak rozjel až někde u 150 stránky (z 330 celkových), což mi k thrilleru moc nesedí.

Příběh je zároveň ještě rozdělen na 2 části. Druhá část knihy už byla maličko lepší, protože vy se sakra chcete dozvědět, jak to celé bylo, ne že ne... a proto čtete dál. Ačkoliv se konec může zdát jako promyšlený (a někomu to tak bude i připadat a je to v pořádku), já jsem nebyla nijak překvapená. Nedostavil se žádný "wow" efekt a to prostě ke správnému thrilleru patří.

Suma sumárum, za mě velké zklamaní. Na autorku ale i tak nezanevřu, protože její předešlé knihy byly fajn a určitě se k ním v budoucnu mám v plánu vrátit.

05.06.2023 2 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Skvělý příběh z druhé světové války.
Zpracování příběhu pro mě ale už moc atraktivní nebylo.

Nejsem ten typ čtenáře, který má rád sáhodlouhé popisy, a tady jich bylo hromady. Musela jsem nějaké části přeskakovat (a i tak jsem pochopila, co se právě v příběhu děje), takže za mě zbytečné.

Autor mě nepřesvědčil, abych příběhu uvěřila. Nedokázala jsem si udělat vztah ani k jednomu z hrdinů, i když hlavní hrdinka měla opravdu v životě smůlu a ztráty, které ji potkaly, byly hrozné.

Celou dobu, co jsem příběh četla jsem si říkala, že by to byl opravdu skvělý film.
Válka, nebojácná hlavní hrdinka, zakázaná láska, dva proti světu. Dokonalý námět na film. Možná autor měl napsat scénář k filmu, než knihu.

10.03.2023 2 z 5

Neštěkej na svého psa Neštěkej na svého psa Tomáš Nushart

Tuhle knihu mohu jen a jen doporučit. Hezky, stručně popsané.

Určitě si knihu pořiďte ještě před tím, než si budete pořizovat štěně :D I když já jsem zkoušela cviky na svém tří letém psovi, který je dost paličatý, a i tak to fungovala (trvalo to trochu déle, ale fungovalo).

Je mi sympatický přístup k psům. Nikdy jsem nebyla ten páníček, který se řadí nad svého psa. Psa jsem vždycky brala jako parťáka.

25.02.2023 4 z 5

Home Body: Mé tělo, můj chrám Home Body: Mé tělo, můj chrám Rupi Kaur

Nejlepší sbírka poezií od autorky.
Četla jsem všechny, ale takhle se mi líbila opravdu nejvíc.

Citáty, které kniha obsahuje mi byly blízké.
Některé mi připomněli krásné období, jiné zas smutnější a temnější část mé minulosti.

Určitě se k ní v budoucnu vrátím.

22.02.2023 5 z 5