Natique

Zajímavým nápadem tahle kniha určitě je, nicméně hrozně zklamala. Mandaly jsou (řekla bych) špatně vytištěné - roztáhlé na celou stránku, bez okrajů. Místo toho, abyste vybarvovali nějaký ucelený vzor, vybarvujete víceméně jeho střed, který je navíc roztažený do příšerné velikosti (aby pokryl celou A4). Výsledkem jsou obrovské plochy určené k vymalování, které tak samozřejmě nemají (alespoň pro mě) ono antistresové a relaxační poslání. Spíše vás z toho začne bolet ruka :-(

Vleklejší než předchozí díly, až příliš mnoho postav... Některé kapitoly byly vyloženě nudné, jiné chaotické... Nicméně jsem dočetla a čekám na zimu...

Skvělá kniha, která vás seznámí se zvyklostmi a stylem myšlení středověkého Japonska. Poznáte (alespoň zhruba) co to znamená být samurajem nebo jeho ženou. Neméně zajímavým prvkem v knize je pak vykreslený kontrast mezi středověkým Evropanem a středověkým Japoncem. Knihu vřele doporučuji.

Nádherný příběh (až na ten konec) doplněný nádhernou poezií, z které čiší to všudypřítomné propojení s přírodou.

Příběh byl smutný a depresivní. Nicméně napsaný čtivě a laděním i mně trochu připomněl Želary.

Na knize mě zaujal už Prolog, který čtenáře navedl k domnění, že se příběh bude odehrávat ještě v dávnější historii, než v níž se skutečně odehrával; příjemné seznámení s původem jednoho z rodů.
Jinak nemohu říci, že by mě příběh vyloženě něčím překvapil nebo okouzlil (jako autorčina kniha Dům U tří borovic), ale určitě mi zpříjemnil sobotní odpoledne. Líbí se mi styl, jakým autorka píše a těším se na další její knihy.

Opravdu silný příběh. V některých situacích morální hodnoty jdou úplně stranou, zvláště jedná-li se o vztah matka a dítě. Kdo v tomto okamžiku může říci, co je správné a co není?

Hezké, dojemné. Přesto mám pocit, že je to něco více, než jen milostný román...

Autorka mě příjemně překvapila. Zajímavý příběh, pěkný styl psaní, kniha velmi čtivá. Až mě mrzí, že jsem ji "zblajzla" tak rychle. :-)

Konečně jsem zdolala. Alespoň konec byl dobrý, nicméně na víc než dvě hvězdičky to nevidím...

Já vám nevím.. Nějak se tím nemohu prokousat. Námět mi přijde strašně otřepaný a zpracování nudné... Kruhy v písku mě nadchly, ale toto se mi moc nelíbí... Už abych byla na konci...

Stejně dobrý jako první díl. Jen pasáž o tom, jak mylady byla vězněna a co tam všechno vymýšlela, mi přišla dost nudná a dlouhá.

Krásná knížka, která se čte sama. Dobrodružství, přátelství, krásné ženy, a vše okořeněné vskutku vytříbeným humorem.

Čtivý a zajímavý historický román o jednom z nejznámějších mužů starověku.
Nejpozoruhodnější mi na knize asi přišlo to, že nebyla o "nevlídném starci s hrůzostrašnýma očima a prošedivělým vousem", ale o třiadvacetiletém mladíkovi... Když se vysloví jméno Archimédes, představím si spíše zahloubaného starce nad hromadou popsaných listin nežli pohublého mladíka s vykasanou tunikou sedícího uprostřed prašné cesty :-)
Zvláštní.