Nekonečná komentáře u knih
Čtivé, děj ubíhal, bavilo mě to. Asi zatím nejlepší díl s Kate a Tristanem.
Nenadchlo, neurazilo. Třetí díl série si přečtu až po nějaké době, vůbec nemám potřebu se dozvědět jakým směrem se život hlavní hrdinky bude ubírat, nebyla jsem vtažena do děje, za mne moc jednoduché čtení. Zaujala mě postava Thierryho, jeho cestování, poznávání, touha pomáhat lidem a léčit je. Jeho láska k Celine je přislibem do dalšího dílu.
Historický román z Francie, který jsem sice rychle přečetla, ale moc mě nezaujal. Příběh Celine mi přišel takový jednoduchý, všechna dobrodružství a zápletky se vyřešily tak nějak samy, nezajímavě, nahodile. Nicméně autorka umí zaujmout popisem místa, zvyků, chování, oblékání, bydlení. A to jak šlechty, tak i prostého venkovského lidu ve válečné době. Hlavní hrdinka mi sympatická moc nebyla, snad se to změní v dalším díle této trilogie.
Krásná kniha, poutavý příběh, asi nejlepší co jsem letos četla. Dočetla jsem a nejsem schopna číst další knihu, stále ten příběh vstřebávám a myslím na osudy lidí na konci druhé světové války a těsně po ní odehrávající se na Valašsku v Beskydech. Kniha je srozumitelná, uvěřitelná, místy tak dojemná, že mi vyhrkly slzy do očí, opravdu nádhera, moc doporučuju!
První polovina knihy mě moc nebavila, ta druhá mi to vynahradila, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Malinko jsem měla zmatek ve jménech vedlejších postav, ke konci se to zlepšilo, bavilo mě střídání dvou časových rovin, objasňování víc jak dvacet let starého případu vraždy mladé dívky. Doporučuju, opravdu dobré čtení, jednu hvězdu jsem ubrala jen kvůli nezáživnému začátku.
Tak rozhodně je to kniha zajímavá a čtivá, mne ale příběh tří žen žijících v různých stoletích, moc neoslovil. Bavilo mě jejich sepětí s přírodou, dar, který dědily ženy jejich rodu, léčitelské schopnosti, odvaha, souznění s faunou i flórou. Doporučuju, ale nadšení z knihy se u mě nekonalo.
Mně se to líbilo, takový "ženský thriller", zajímavě propletené osudy šesti rozdílných žen, které se sejdou v opuštěné vile na řeckém ostrově aby slavily rozlučku se svobodou jedné z nich. Dokonce mě bavilo vědět od začátku, že někdo zemře a přemýšlet, která z nich to bude a proč. Úplný konec malinko "přeslazený", i tak hodnotím plným počtem hvězd a doporučuju, příběh jak dělaný na dovolenou a prázdniny.
Začátek mě nebavil, knihu jsem odložila na pár týdnů. Pak jsem se k ní vrátila a začetla se. Zajímavý, ale pro mne trochu neuvěřitelný příběh dívky Kyi, opuštěné celou rodinou a ponechané osudu. Krásné popisy přírody, ptáků, močály, láska, záhadné úmrtí, obvinění hlavní hrdinky... Bylo to čtivé, pomalu plynoucí a konec byl nečekaný, doporučuju.
Přečteno za dva dny, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, naštěstí mám dovolenou a mohla jsem si dovolit nicnedělání a jen číst. Závažné téma, silný příběh, ponuré a truchlivé období španělské chřipky, smrt, bezmoc, opuštěné děti, prostředí sirotčince, nebylo to lehké čtení, přesto moc krásná kniha, jedna z nejlepších co jsem letos přečetla.
Pro mne zatím nejslabší díl celé série, jako by to nepsal stejný autor. Zhruba polovina knihy mě nebavila, nemohla jsem se vůbec začíst, hlavní hrdinku Tracy jako bych neznala z předchozích dílů, přišla mi taková jiná, nesympatická. V druhé půlce se naštěstí děj změnil k lepšímu, byl akčnější, zajímavější, závěr překvapil. Tak snad další díl této série budu moct hodnotit lépe, určitě si jej hodlám přečíst.
Dočetla jsem, ale z knihy jsem zklamaná, taková pohádka pro dospělé a ještě nudná. Příběh překombinovaný, neuvěřitelný, postavy nesympatické, jejich chování divné. Od autorky si ale určitě ještě něco přečtu, z Heřmánkového údolí jsem naopak byla nadšená.
Mé první setkání s autorkou a její sérií s Kim. Po všech těch vysokých hodnoceních jsem asi čekala víc. Příběh i rozuzlení super! Neseděla mi hlavní hrdinka, nedokázala jsem k ní cítit sympatie, její blízcí kolegové naopak, ti byli fajn. Možná je to tím, že sérii nečtu od prvního dílu, nevím. Dalším dílům dám určitě ještě šanci, čtivé to bylo, ale nekoupím si je, zajdu do knihovny.
Celou sérii mám přečtenou a moc se mi líbí, nejvíc první a teď tento čtvrtý díl. Hlavní hrdinové Madison a Nate jsou sympatičtí a féroví lidé, zamilovala jsem si je,také všechny ostatní postavy jsou uvěřitelné. Jsem milovnice psů a koček, takže jejich čtyřnohý kamarád a parťák Brody je můj oblíbenec číslo jedna! Knihu doporučuju a netrpělivě vyhlížím pokračování série.
Krásný příběh, knihu nešlo odložit. Od autorky jsem doteď nic nečetla, to ale po přečtení tohoto románu hodlám změnit. Doporučuju.
Dokonale vymyšlené, geniální zápletka, dvě střídající se linie příběhu udržovaly napětí. Popis pro mne neznámých Vestmannských ostrovů byl perfektní, to, jak do sebe na závěr všechno zapadlo, vše bylo vysvětleno, objasněno, vylepšilo mé hodnocení. Při čtení jsem se totiž občas nudila, nesoustředila, přeskakovala slova. Knihu doporučuju, autorka umí psát a zaujmout a třetí díl série si určitě koupím.
Četlo se to moc dobře, Eriku mám ráda, jako bychom byly "staré známé", přesto jsem čekala víc. Přečetla jsem všechny Bryndzovy knihy a zatímco z těch prvních dílů série s Erikou jsem byla nadšená, ty poslední mě trochu zklamaly, klidně jsem knihu odložila na den, dva a neměla potřebu číst dál... Přišlo mi to málo akční, chyběly mi zvraty v ději, bylo to jako "jízda pořád rovně" . Za přečtení ale stojí, doporučuji.
Čtivé, uvěřitelné, zajímavé prostředí natáčení nekonečného tv seriálu a penzionu na okraji Prahy. Tentokrát mě detektivní linka příběhu až tak nebavila, ale to vyvážil příběh tří nejlepších kamarádek, Anny, Marcely a Ester od jejich dětství až do dospělosti, kdy je jim přes čtyřicet, mají děti, slaví úspěchy, touží po lásce, trápí se... No a taky toulavý kocour, jeho příběh. Autorka prostě umí!
Nemohla jsem se začíst, ale zároveň jsem nemohla tuto knihu odložit jako nedočtenou a vyplatilo se, závěr knihy byl skvělý! Rozuzlení příběhu, který se odehrával ve dvou časových rovinách, jsem vážně nečekala, konec knihy mi vynahradil předcházející těžkopádné čtení. K mým oblíbeným knihám ale rozhodně patřit nebude.
Taková thrillerová rychlovka, přímočarý děj bez zbytečných odboček, hodně zajímavá zápletka, vyšetřování odsýpalo, sympaťák detektiv. Četla jsem až po druhém dílu a ten mě tak neoslovil a nebavil jako tento. Doporučuju, čtivé.
Začátek knihy byl poutavý, jak přibývaly stránky, mé nadšení opadalo. Bylo to překombinované, brzy jsem odhalila jak to bylo s pachatelem a jeho DNA, čí dcera je Tori, rozčilovali mě neschopní detektivové ve službě i v důchodu, závěr mě nenadchnul a romantická linka příběhu nebyla nic moc. Druhý díl už si nekoupím, ale možná si ho půjčím z knihovny a někdy přečtu.