nelcisko | Komentáře u knih | Databáze knih

nelcisko nelcisko komentáře u knih

Mé roky s Ferrari Mé roky s Ferrari Niki Lauda

Nemůžu říct, že v této knize jsem všemu rozuměla (myslím tím některé pojmy), jelikož jsem žena a tak přímo se těmto věcem nevěnuji, ale také mohu říci, že mě kniha bavila a zaujala tím, čeho mě nikdy nikdo neučil. Motoristický sport, to, o čem vám ve škole nepoví a celkově v životě se o tohle nebudete zajímat. Snad jenom jako lajk či divák. Knihu jsem četla déle než jsem chtěla, ale s ohledem na spousty věcí kolem, jsem neměla mnoho času, jinak bych knihu přečetla jedním dechem, jak byla pro mně zajímavá. Vřele doporučuji všem, kteří se chtějí víc dozvědět o tomto sportu nebo o Nikim Laudovi a o Ferrari. Za podívanou stojí i film Rivalové,který ukazuje i na nebezpečí tohoto sportu, které je dobře popsáno i v této knize.

06.06.2014 5 z 5

Verše Verše Arthur Rimbaud

Emily Dickinson mě uvedla do světa poezie, stejně jako mě Stephenie Meyerová uvedla do světa románů. Musím říci, že za svůj život jsem doposud přečetla něco to málo z povinné četby a onu úžasnou, mou oblíbenou Emily Dickinson. Arthur Rimbaud je zcela jiný kalibr, nechci tím ale říci, že by byl v něčem od Emily lepší. Jeho impresionismus mě učaroval a nadchlo mě, jak v brzkém věku už dokázal psát tak dobře. Někdy jsem měla problém básně pochopit, ale většinu jsem pochopila rychle a mnoho z nich jsem si doslova zamilovala. Vřele všem doporučuji tuto četbu, kteří nepohrdnou dobrou poezií.

14.01.2014 5 z 5

Domácí kuchařka Domácí kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová

Napíšu asi jen to, že kniha se moc číst nedá. Jelikož je to kuchařka, na počtení bych potřebovala hodně dlouhou dobu, ale jazyk, kterým je psaná, je zajímavý. Nicméně, zaměřila jsem se na básně a vzpomínky ze životy Magdaleny Dobromily Rettigové, a nebylo to nijak špatné čtení.

02.10.2013 3 z 5

Paní Parkingtonová Paní Parkingtonová Louis Bromfield

Hrozně jsem se na tuhle knihu těšila, ale ukázalo se, že jsem se neměla ani na co těšit. Některé útržky byly zajímavé, ale co jsou to útržky oproti celé knize. Musím říct, že mě kniha opravdu nudila jak už dlouho žádná a musela jsem se překonávat k četbě několik měsíců, takže jsem knihu četla po částech. Možná se někomu bude líbit, ale pro mně byla příliš nudná, bez nějaké zápletky nebo se zajímavým dějem.

26.12.2012 2 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Musím říct, že mě kniha docela upoutala. Sice není to můj typ, který bych si vybírala z hloubi duše, ale zajímalo mě, jaká je knížka oproti filmu. Celou dobu mě kniha bavila, byla komicky podtržená a tím se mi nezdála nudná, jako většina knih z povinné četby. Dokonce mě vtáhla do děje a konec byl pro mě napínavý a velice zajímavý. Můžu dokonce říct, že některé myšlenky se mi zdály tak podobné, že nakonec usuzuji, že kniha je velice dobrá.

12.11.2012 4 z 5

Dvojí život Heleny Grahamové Dvojí život Heleny Grahamové Anne Brontë

Začala jsem číst a nemohla skončit! Prostě úchvatná, skvostná, jedná z nejlepších knih! :)

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Přečetla jsem ji během pár dnů a klidně bych si ji přečetla znovu, i když vím, kdo je vrah. Prostě fantastická! :)

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Nemůžu říct, že by mě to uchvátilo, ale mohu alespoň říct, že mě to neunudilo k smrti, jako některá povinná díla k maturitě. Takže...kdo jde k maturitě, je dobré si to přečíst. Jinak asi nemám moc co říct.

25.09.2012 2 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Na chvíli jsem se vrátila do dětských let a to se mi líbilo :) Ale proto, abych v těch dětských letech chtěla opravdu setrvat, bych si raději přečetla np. Harryho Pottera :) Takže když toto dílo ohodnotím třemi hvězdičky, myslím, že se nikdo hněvat nebude.

25.09.2012 3 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

(SPOILER) Nevím proč, ale i když byl v knize Heathcliff líčen jako nesprávný člověk, já si ho oblíbila. Nelíbilo se mi, jaké konal činy po smrti Kateřiny, ale soucítila jsem s ním. Proto si myslím, že kniha je velmi dobře napsána, jelikož jsem se dokázala vžit do hodně postav a dokonce i do této. Je to moje srdeční záležitost :)

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Ani nevím, jak jsem se k této knize dostala, ale jsem za to ráda. Miluju tuhle knihu, úplně jsem do ní poblázněna a je má nejoblíbenější. Kdo nečetl, jenom ztrácí čas :)

Jeden život Jeden život Guy de Maupassant

Kdyby prvních sto stran nebylo tak hrozně nudných, přečetla bych to během chvilky a knihu bych rozhodně hodnotila kladněji a zařadila mezi své oblíbené... jenže těmi prvními stranami jsem se prokousávala několik měsíců a několikrát už to s knihou chtěla vzdát. Jsem ale ráda, že jsem nakonec vydržela a stálo to za to. Hlavní postava mě štvala hodně a často, ale byly i místa, která se četla jedna radost a i s Jeanne jsem v některých věcech soucítila. Jako klasika, kterou čtu jednou za čas fajn, ale rozhodně se k ni už nevrátím, jako u jiných klasických děl, které mi v mnohém imponovaly víc.

16.02.2025 3.5 z 5

Skuteční Bridgertonovi Skuteční Bridgertonovi Catherine Curzon

Kniha je skvělá oddechovka. Některé kapitoly mě moc bavily, jiné zase o něco méně, ale nestalo se, že bych se snad nudila. Pokud milujete seriál Bridgertonovi nebo tu dobu, ve které jsou zasazeni, může to být zajímavé čtení. Nečekejte ale žádný náhled jako do encyklopedie.

02.02.2025 3.5 z 5

Dva roky spolu Dva roky spolu Jiří X. Doležal

Knihu jsem si přečetla, protože Alex jsem kdysi znávala a měla jsem z ní vždy dojem velice úspěšně a dobře se chovající ženy, a tak mě zajímalo, jak píše. Jaký vedla život ve svých 25 letech, jaký měla pohled na svět, jak celkově uvažovala. Některé pasáže mě pobavily, u některých jsem si říkala, že to snad nemyslí vážně, některé mě vůbec nepřekvapily. Náhled do kontroverzního manželství a odvyprávění druhé straný samotným Doležalem byl pro mně jako bonus. Knížka je to útlá, je to hodně odlehčené čtení. Za mně nic extra, ale to jsem ani nečekala. Určitě může pobavit, rozhodně neurazí, pokud jste alespoň trochu člověk "nad věcí" :)

01.01.2024 4 z 5

Beladona Beladona Adalyn Grace

Kniha mě ihned zaujala svou obálkou a ořízkou, jak vyčnívala z polic, a tak jsem si ji rozhodla koupit. Nikdy to takhle nedělám, kniha mě musí zaujmout obsahem.
A taky že to bylo naposledy.
Naprosto nerozumím, proč má kniha tak dobré hodnocení?
Zápletka nic moc, ale dejme tomu, že kdyby děj byl popsaný lépe, bylo by to čtivější. Když mě kniha nebaví, nechávám tomu čas a většinou se to pak někde protne a stojí to za to. Ale tady nikoli. Jen jsem četla a četla a nic... už jen samotný text mě rozčiloval, ale říkala jsem si, že to třeba je takhle napsané schválně, autorka píše pro mladé, tak se snaží použít jednodušší jazyk...
no, knihu jsem ani nedočetla, takže nemůžu říct, jak na mně kniha udělala dojem celkově, ale prvních sto stran fakt ne... knihu bych maximálně doporučila young adults, kterým je také určená. Tuto skupinu by to možná mohlo ještě bavit. Možná mě to taky nebavilo, protože do této kategorie nespadám.

02.12.2023 2 z 5

Máte rada Brahmsa... Máte rada Brahmsa... Françoise Sagan (p)

Od Saganové jsem přečetla už jednu knihu a teď čtu další. Styl psaní knih je všude stejný, ale mám pocit, že každý příběh je naprosto jiný. Jakoby autorka žila tisíce životů a v každé knize zmínila jeden. Kniha Máte ráda Brahmsa je velmi čtivá, lehká, přesto dokáže velmi zaujmout a vtáhnout do děje. Řekla bych lehce melancholická, romantická, ale bez naivity.

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Pro domorodce nemá jednota určitou velikost, tvar ani váhu. Je to podstata, tvořivost, ryzost, láska, neomezená a nespoutaná energie. .

Nádherná kniha založená na pravdě. Pro každého, kdo hledá vnitřní klid, víru v sebe, v lidstvo, ve vesmír, v Boha. Víru v lepší zítřky, v naši planetu, v přírodu a vše živé. V lásku, smích a naději.
V poklidné umírání. V lepší, zdravější budoucnost. V proměnu. V pozitivní energii.

09.06.2023 5 z 5

Velká cesta k sobě samému - o lásce a o životě Velká cesta k sobě samému - o lásce a o životě Cheryl Strayed

Nečekejte, že vám tahle kniha řekne, jak máte žít. Nečekejte ani rozsáhlé filozofické myšlenky. Na druhou stranu, pokud hledáte krátké příběhy ze života se špetkou zamyšlení, jste správně. Některé příběhy byly poutavé, jiné zase nudnější. Dávám 4 hvězdy z pěti.

09.06.2023 4 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Hodně jsem se na tuto knihu těšila, protože první kniha autorky "mléko a med" mě uchvátila. Tato nebyla špatná, ale nadšená jsem už rozhodně nebyla.

09.06.2023 4 z 5

Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít Glennon Doyle

Za mně hodně čtivá a poutavá kniha, která nejen poukazuje na GLBT skupinu, ale na celkové smýšlení. Pohled na svět jako na celek. Kniha pomáhá najít opět sám sebe, popisuje, jak být opět šťastný. Za mně 10 z 10.