nemeckovatereza nemeckovatereza komentáře u knih

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Jak už tu bylo napsáno, nejsem ani táta ani dědeček, ale knížka mě dokázala rozesmát i mi vehnala slzy do očí... Není to klasická knížka, je to vyznání otce z lásky ke svému synovi a své manželce a poděkování svým kamarádům a dědečkům a už jen to by se mělo ocenit =)) Za mě je to vhodný dárek chlapům, kteří se brzy stanou tatínky ;)

04.10.2017 4 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Slova chvály, zde již byla na autora a knížku napsána =)) Já bych jen dodala, že trenérka Medvědína mi osobností připomínala postavu Sagy Norénové ze skvělého seriálu Most. Ještě mě napadlo, že by z těch 2 knížek mohl být hezký film =) Ove už ho má, tak uvidíme =)

03.12.2018 5 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Fredrik Backman v sukni

20.12.2024 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Fredrik Backman je PAN spisovatel!!!

14.12.2017 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musela jsem se nutit, abych knizku docetla a urcite ji dal doporucovat nebudu.

10.07.2023 2 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

V sobotu 17.11.2018 jsem navštívila koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim a Osvětim - Březinka. Byl to velmi silný zážitek a musím po prohlídce říct, že tato knížka (četla jsem ji asi 1,5 měsíce před návštěvou) je nyní z mého pohledu napsaná velmi reálně a popisně. Při výkladu průvodkyně a po procházení se hrůzným "táborem" se mi v hlavě objevovaly úryvky z knížky.

19.11.2018

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

No tak přečteno a zase jsem zklamaná jako u knížky Hvězdy nám nepřály. Čekala jsem pecku, že se od knížky nebudu moci odtrhnout, když ji tady každý chválí a místo toho jsem v poslední třetině přeskakovala řádky a nakonec i stránky. Bylo to zdlouhavé. Mám pocit, že kdokoliv napíše o postiženém nebo smrtelně nemocném člověku romantickou knížku, hned automaticky dostává ocenění Bestseller. ( a aby toho nebylo málo, trauma si sebou do života musí nést i druhá hlavní hrdinka) . Chápu, že život na vozíku, pro člověka, který před tím tak moc žil, musí být hrozný, ale vědět od první kapitoly jak se příběh bude vyvíjet, mě fakt nebaví. A hlavně se tam dělo pořád to samé akorát napsané jinými slovy.
Jsem ráda, že poučená po Hvězdách.... jsem si knížku pouze vypůjčila z knihovny, kam ji ráda vrátím a asi ani nedoporučím dál.
3 hvězdičky dávám, protože kdyby to byla "obyč" knížka a ne tolik vychvalovaná asi bych od ní tolik nečekala a tím pádem nebyla tak "zklamaná" A opět jsem u ní nebrečela a to jsem romantická a empatická osoba.

20.05.2014 3 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Hodne prijemna zmena od severskych detektivek ;) tesim se na dalsi dily :) PS: taky jsem do konce netusila, kdo je vrah, tipovala jsem nekoho jineho PPS: moc se mi nelibi obal knizky, kdybych ji mela vybrat v knihkupectvi,tak po ni nesahnu ( evokuje spis zvlastni roman, i ostatni obaly jejich knizek se mi nezamlouvaji), ale ja nastesti dala na kladne reference zde a jsem rada ;)

02.08.2016 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ani Hvezdy nam nepraly ani Nez jsem te poznala, ale Ove me uprimne rozplakal.....

28.06.2015 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knihou roku 2013 se stala Hvězdy nám nepřály...... pro mě teda tato knížka nejlepší nebyla.

31.03.2014

Lidé a psi: Střet kultur Lidé a psi: Střet kultur Jean Donaldson

Tuto knížku by jsi mě přečíst každý kdo má doma psa nebo o něm uvažuje. Je to taková "psí" bible!!!! Pomůže Vám pochopit psa a po přečtení už nebudete říkat věty tipu: "On mi to dělá schválně" atd ;)

06.10.2012 5 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Velke plus davam za namet knizky a jeho uchopeni! A jednu hvezdicku ubiram za misty se opakujici dej jednotlivych hrdinu, ktery se mi kvuli tomu chvilemi vlekl.

08.11.2017 4 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Knížka mě bavila a nutila mě číst dál. Ale stejně jako tady již bylo napsáno (komentář Ajrad1981 a Mischone) mi vadil až moc přehnaný konec "Nory superhrdinky" a také její ignorování detektivů, kteří ji nabádají k opatrnosti.
Naopak mi nevadilo, že zde řeší vztah s Andreasem, alespoň ji to více poženštilo a polidštilo.
Možná i kvůli tomu se to bude více líbit ženám =)

13.07.2017

Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Hendrik Groen

Knížku jsem si koupila, protože jsem si chtěla odpočinout od detektivek a měla jsem ji v merku už hoodně dlouho, když nakladatelství uveřejnilo fotku originálu na nějakém knižním veletrhu. Četla jsem Stoletého staříka i Muže jménem Ove (obě dvě knížky se mi moc líbily. I filmy =) ). Takže když u nás měl vyjít Tajný deník, měla jsem předobjednávku. Knížku jsem dočetla i když poslední stránky jsme očima už přelétávala. Místy jsme se i nahlas zasmála. Ale jinak to žádná pecka nebyla =( Chyběl mi pohled do minulosti hlavního hrdiny. Popisující dny začaly být stejné (chápu, že v realitě to asi tak bude, je, ale kvůli tomu si tedy knížku nekupuji...). Asi je teď moderní psát o starých lidech viz série Babičky ( první díl jsem ani nedočetla ), ale málokdo to umí. Na Muže jménem Ove a Staříka za mě prostě zatím nic v této tématice nemá.... Nemůžu se rozhodnout zda dát 2 nebo 3 *

05.06.2017

Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Opět se mi potvrdilo, že Peter May je a bude mým oblíbeným spisovatelem ;) Tento detektivní román ode mě dostává 5* i díky zápletce se včelami, které mě čím dál více fascinují =)

03.11.2016 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Tak to mě bavilo ;)

07.06.2016 5 z 5

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

ty konce, kdy se rozluštila záhada, mě vždy dostaly ;) při čtení jsem si říkala proč nám popisuje toto a toto z minulosti a pak BUM a na konci se to vše spojí =)

27.04.2016 5 z 5

Skála Skála Peter May

Super triologie ;)

25.04.2016 5 z 5

Babičky: Mrtvý kuchař Babičky: Mrtvý kuchař Minna Lindgren

Tak jsem knížku nakonec ani nedočetla.( A to se u mě normálně nestává Jak jsem byla nadšená z obálky,tak děj mě pak nudil. Byl pořád dokola a nějak nedával smysl. A číst ob 5 stránek jak stařenka jezdí tramvají sem tam a jak přestupuje (hlavně, když to město neznám) mě unavovalo....

18.11.2015 2 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Analfabetku jsem četla po sérii mnoha detektivek a byla to moooc příjemná a vtipná změna ;))

07.05.2015 4 z 5