Nermal Nermal komentáře u knih

Součást tvého světa Součást tvého světa Abby Jimenez

Hned po přečtení série Jenom kamarádi jsem si tuto autorku zařadil mezi své oblíbené. A tento pocit zůstává i po přečtení této knížky. Autorka drží laťku stále vysoko a nemáte pocit, že jen chrlí další a další romány.
Krásně romantické, občas trochu smutné a v jiných situacích zase veselé vyprávění. Citlivě podané a nutící k zamyšlení nad tím, o čem čtete. Je to čtivé, ale ne proto, že to ubíhá samospádem, ale spíš proto, že jste neustále zvědaví, co přijde dál. Postavy Daniela i Alexis si rychle oblíbíte a Wakan nebudete chtít opouštět.

18.11.2024 4 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Musím přiznat, že u prvního dílu jsem se bavil víc. Nataša mi přišla sympatičtější, nebo spíš potrhlejší než Hailey, i Bruce se svou obsedantní poruchou. Přesto i tohle se jako oddychová jednohubka dalo akceptovat. Jinak Haileyina babička byla nejlepší.

13.11.2024 3 z 5

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Jeden díl série už jsem četl, takže jsem věděl, do čeho jdu. Vlastně jsem se už těšil, že se pobavím a vyčistím si hlavu. Zábavné a rozpustilé čtení pro nenáročné.
Škarohlídi a literární fajnšmekři, tohle fakt nečtěte!

12.11.2024 4 z 5

Jen se mnou Jen se mnou Samantha Young

Vlastně se dá stoprocentně souhlasit s tím, co napsala SBH. Z tohoto pohledu je to vlastně kniha nevalné úrovně. Ani pořádný erotický román, ani pořádná detektivka. Navíc místní policie nestojí za nic.
Ovšem jinak to má samá pozitiva. Tajuplné deštivé Skotsko, novodobý hradní pán, obyvatelé vesnice a hlavně sympatická Robyn. Zprvu nepřístupná, potom sympatická. A hodně členů rodiny a vedlejších postav. Skotská romance s detektivní zápletkou a erotickou linkou. Pro dlouhé podzimní večery jako stvořená. Takže myslím, že se ve většině bude líbit a nic z toho, co jsem zmínil nahoře, nebude nikomu vadit. Doporučuji.

10.11.2024 3 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Krasavec první třídy a ještě k tomu hokejista odhodí své oblíbené modelky a zamiluje se ("jenom") do obyčejné letušky (a ještě k tomu obyčejných tělesných proporcí).
Není to sice tak zdařilé jako dílka Elle Kennedy, ani toho hokeje tu není tolik, ale nechybí chemie mezi Stevie a Zandersem a vše se rozvíjí velmi pomalu - prostoru je na to dost. Zanders Stevie pěkně pomáhá zvedat sebevědomí a tím si získává i srdce čtenářek. Na druhou stranu Stevie donutí Zanderse přestat šaškovat a brát některé věci vážně. Jen tak si na ni totiž nepřijde.
Příběh obsahuje spoustu dalších postav, s nimiž se asi potkáme dále v sérii, ale autorka se věnuje hlavně vztahu mezi oběma hlavními hrdiny.
Většina věcí už byla napsána v předešlých komentářích, takže zbývá jen knížku doporučit ke čtení.

01.11.2024 4 z 5

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

Neskutečně krásné čtení. Starý mládenec střídající ženy, alespoň podle bulváru, se zčistajasna zamiluje do mladší a nezkušené Charlotte. Rázem se jeho život změní o 180°. On si uvědomí, co od života chce, a získá si postupně její důvěru a lásku. Ona se zároveň odpoutá od dosavadního života ve své rodině a dozraje v sebevědomou ženu.
Bylo hezké sledovat, jak Spencer dodává své milé postupně sebevědomí a jak si ji hýčká, aby se cítila spokojená. Každý muž dojde ve svém životě do bodu, kdy zahodí svůj dosavadní způsob života a upřednostní svoji lásku - a to bylo v knize velmi poutavě popsáno. Celoživotní kamarádi známí z předešlého dílu ho přitom podpoří. Skvělé!

23.10.2024 5 z 5

Nemilosrdný rival Nemilosrdný rival L. J. Shen

S touto knihou jsem měl trochu problém. Začátek i konec výborný, jen uprostřed jsem měl pocit, že čtu nějakou americkou soudničku a přestávalo mě to bavit. Asi mi právnické prostředí moc nesedlo. Ale naštěstí jsem vydržel a pak už to bylo v pohodě. Příliš dlouhé odloučení obou hrdinů bylo trochu na škodu celému příběhu.

16.10.2024 3 z 5

Erotické příběhy, které se staly - 2. díl Erotické příběhy, které se staly - 2. díl Petr Soukup

Nevím jak vy, ale já moc nemusím filmové dvojky a trojky - pokračování úspěšných příběhů; dost často to bývá už jen nastavovaná kaše. Z toho důvodu jsem váhal, zda si přečíst i tento druhý díl.
Nakonec jsem se do toho po delší době přece jen pustil a nelituju. Příběhy ze dvojky se mi líbily mnohem víc. Zatímco jednička byla takové oťukávání, dvojka už přináší odvážnější příběhy. Příběh Ahoj mě úplně dostal. Ne jenom že je hodně erotický, ale jak skvěle je podaný. Za takové psaní by se nemusela stydět leckterá spisovatelka našeho žánru.
Pokud budete mít možnost, knížku si přečtěte. Ideálně jednu dvě povídky před spaním. Jako večerníčka. Anebo inspiraci? :-)

14.10.2024 4 z 5

Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Moje první ochutnávka z téhle série. Nic jsem nečekal a nakonec to bylo docela dobré a vtipné. Pro chvíle odreagování jako stvořené. Pokud si některé situace v duchu představíte, smíchu se neubráníte. Možná to nakonec vezmu od začátku a časem si přečtu celou sérii.

08.10.2024 4 z 5

Sparrow Sparrow L. J. Shen

Na začátku to vypadalo, že se vše bude točit kolem gangstera Troye, a postupně se z toho stal příběh o tom, že lásce se ani gangster neubrání, i když si to nechce přiznat. Jeho Zrzka ho nakonec zdolá. Celou dobu je cítit mezi Sparrow a Troyem erotické napětí. Autorka nás vždycky zavede do toxického prostředí, ale odehrává se v něm čtivý příběh.

05.10.2024 4 z 5

Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Nádherný příběh o tom, jak doktor Cruz pomohl Tennessee nalézt ztracené sebevědomí. Okořeněno humorem, spoustou rodinných komplikací a antipatií zúčastněných postav. Happy end v závěru samozřejmostí.

29.09.2024 5 z 5

Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Tentokrát to autorka chtěla napsat trochu jinak a myslím, že se jí to dokonale povedlo. Jen to chtělo od čtenáře přistoupit na její hravost. Proč by nemohl promluvit ubrousek, kráva či tyčinka? Copak se neumíme povznést nad takovou blbůstkou?
Základ příběhu byl jasně daný - chemie vzájemné přitažlivosti má velkou sílu, zvlášť když přeroste v lásku. Peripetie vztahu jsme mohli sledovat. Já si chci přečíst oddechový příběh, a tak jsem ochoten přimhouřit nad některými věcmi oči. Kdybych chtěl řešit nějaký psychologicky těžký vztahový příběh, sáhl bych po jiné literatuře. Tady jsem se i pobavil s vědomím, že nemusím brát všechno tolik vážně, i když realita bývá úplně jiná.

24.09.2024 4 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

T. L. Swanová píše fantasticky. To nám předvedla už ve své první sérii a tady v té druhé je to přinejmenším stejně dobré.
Už po přečtení prvních pár stránek vás to začne bavit, protože tomu nechybí humor a jiskřivé myšlenkové pochody, které umí autorka zábavně podat. Pak to chvíli připomíná Emmanuelu, aby se to po rozpustilé části zase vrátilo k vážnějším věcem.
Děti pana Masterse si nelze nezamilovat, citlivý přístup jejich chůvy k nim je famózní. Nic víc nelze prozrazovat předem, ale čte se to strašně rychle, protože je to napsané parádně. Ačkoli erotika není nikde deklarovaná, obsahuje jí knížka dost a dost, ale neměl jsem pocit, že by nějak rušila - je přirozenou součástí příběhu. Tohle byste si prostě měli přečíst!

19.09.2024 5 z 5

Náš svět v obrazech: Obrazová encyklopedie: Od velkého třesku po street art Náš svět v obrazech: Obrazová encyklopedie: Od velkého třesku po street art kolektiv autorů

Graficky pěkně vypravená obrazová encyklopedie, která by se dětem mohla líbit. Připomněla mi trochu knížku Od agamy po žraloka, jen její záběr je mnohem širší než jen zvířata. Takovou knížku by si naše generace určitě přála najít pod stromečkem. Současné tužby dětí v tomto směru si netroufám odhadnout.

17.09.2024 5 z 5

Překročit hranici Překročit hranici Penelope Ward

Krásný příběh o lásce, jaké autorka rozhodně umí psát. Trpělivě snáším citovou zabedněnost hlavních hrdinů v romantických příbězích, ale tady už mi začínalo vadit, jak nás autorka vyždímává. Obrazně řečeno dvacet stránek do konce knihy a postavy od sebe odjíždějí na opačné konce USA, místo abychom se už dávno všichni společně radovali z happy endu. Tyhle zádrhele a nesoulady na poslední chvíli mě začínají čím dál víc vyčerpávat. Grr. A nemyslím tím zrovna jen právě tuto knížku.
Ale knížku samozřejmě doporučuji k přečtení jako svědectví o peripetiích lásky.

15.09.2024 4 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

V knize mě nejvíc zaujala Mallory a její sestry, vlastně celá rodina. Krásně byly popsány myšlenkové pochody mladého vzdorovitého děvčete, která se stará o příjmy celé rodiny a která miluje své sestry, přestože jí lezou na nervy. Bylo to až dojemně výstižné.
Jinak byl děj umístěný do těžkého prostředí šachových turnajů, ale i tak se to četlo dobře. Přesto mě to tolik neoslovilo, ale je jasné, že hlavně mladé čtenářky ano. Vlastně jsem si to chtěl vyzkoušet, jaká bude romance ze světa šachu, kde se daří nerdům všeho druhu.

10.09.2024 3 z 5

Projekt šéf Projekt šéf Vi Keeland

Na cenu za literaturu to není. A erotický román to taky není. Ale to je tak vše, co se tomu dá vytknout. Je to svěží, lehké a rychle ubíhající čtení, za mě tentokrát určené hlavně ženám. Alespoň jsem měl ten pocit. Hlavně skvěle napsané dialogy, humor, vtipná babička a jistota, že autorka ví, jak na to.

06.09.2024 4 z 5

Moje kniha magie čar a kouzel Moje kniha magie čar a kouzel Ed Masessa

Také jsem podle názvu očekával něco jiného. Ale musím se pozastavit u grafického a typografického vypravení knihy. Tolik příloh, doplňků a různých nápadů vpravených do knihy jsem dlouho neviděl. Na druhou stranu ještě ani spousta takových serepetiček nestačí k tomu, aby výrazně zvedla celkový dojem z úrovně knihy. Který byl u mě poněkud rozpačitý.

05.09.2024 3 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Je tu závěr série, poslední díl mě oslovil nejméně, jako kdyby byl vytažený ze šuplíku. Herecké prostředí nemám příliš v oblibě, a tak mi ani postava Jude nebyla příliš blízká. Ale nakonec jsem si ji oblíbil, jak bojovala proti nepřízni osudu. Jinak to bylo zase pěkné čtení pro romantické duše. Nejvíc jsem si v sérii oblíbil Dawn a Sawyer, pak Allie, Everly a Jude. A teď si musím dát zase od Mony Kasten pauzu.

02.09.2024 4 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Hm, tento díl byl asi opravdu trochu slabší, ale myslím, že i tak jsem byl spokojený. Nemohou být všechny stejně skvělé a navíc se každému líbil trochu víc jiný díl série.
Jen si říkám, že mohl mít o sto stránek méně; autorka vlastně protočila dvakrát prakticky stejnou situaci. Namísto toho nám třeba mohla víc přiblížit Nolanovu minulost.
Alespoň jsme se seznámili s Blakem, což je taková ochutnávka před pátým dílem - to vypadá hodně slibně!

27.08.2024 4 z 5