niknikita komentáře u knih
Jodi Picoult mne opět nezklamala a tak přehlížím trochu delší pasáže ze soudní síně, protože prostředí i děj a postavy popsala naprosto věrohodně a skvěle.
Kniha podle mého gusta. Peter Mayle mne obdařil inteligentním humorem a zavedl do sladké Francie - díky za krásné chvilky :-)
Spousta osudů a vztahů se v knize prolíná v určitých časových líniích a občas jsem musela zapřemýšlet nad jejich vzájemnostmi. Přesto hodnotím, s jakou lehkostí a bez zbytečných krutostí popisuje Hosseini nelehké životní cesty jednotlivých postav. Je to krásný román a těším se na další knihy tohoto autora.
Tento příběh jsem si užila se vším všudy a nevadil mi ani komiks, který nijak nevyhledávám. Našla jsem tady spoustu myšlenek, které by možná někdo označil jako klišé, ale život mne přesvědčuje , že jsou pravdivé.
Dovolím si proto jednu z nich ocitovat: "Člověk nikdy není takový, za jakého ho považujete."
Výborně zpracovaný poutavý příběh a k mému překvapení ještě lepší film :-)
Waldemar Matuška byl, je a zůstane můj PAN ZPĚVÁK a tato kniha by si zasloužila další vydání!
Richard Halliburton podnikl tuto cestu brzy po svých dvacátých narozeninách a je fascinující, že současně stačil psát o svých zážitcích a posílat články do novin a časopisů, aby pomocí honorářů mohl ve svých cestovatelských snech pokračovat.
"Tato cesta je mým zaměstnáním", napsal domů 18.ledna 1922 z Marseille.
Všechny cestopisy, které za svůj krátký život stačil Halliburton napsat, svědčí o tom jak dobře svoji práci dělal. A pracoval, cestoval a žil celým srdcem, aby se s námi podělil o nevšední zážitky a zkušenosti :-)
Když jsem četla Deník americké manželky poprve, v dobách huboké totality, byla jsem rozčarovaná z toho, jaké "starosti" mohou trápit ekonomicky dobře zajištěnou ženu.Objednat čističe koberců vzbudilo mírně řečeno můj úsměšek, když jsem saponátem drhla koberce vlastní...
Doba dozrála i v naší zemi a jsme na tom s americkými manželkami podobně.
Ráda se k tomuto románu vracím už proto, jak dobře se čte.
Krásně jsem se odreagovala a taky trochu nahlédla do australské divočiny. Jestli jsou všechny knihy této spisovatelky tak dobře napsané, že se čtou jedním dechem, ráda si je vyhledám a přečtu :-)
Když jsem překonala rozporuplné pocity z prvního dílu a dostala se až na konec třetího, přála bych si další pokračování. Jenom nevím, jestli by se dalo ještě něco zlepšovat, jako doposud.
Ano, já jsem si tuhle zatracovanou trilogii užívala :-)
Nevím, jestli jsem nebyla ovlivněná filmem a jak dalece se na mém hodnocení podepsal můj oblíbený Johny Depp, ale klidně bych dala těch hvězdiček víc. Je to moje srdcová záležitost :-)
Už dlouho se mi nestalo, abych se knížkou prosmála a někdy pěkně hlasitě.
Clarkův humor je mi sympatický a blízký, mít šestou hvězdičku, klidně ji sem dám :-))
Patří k těm knihám, které jsem si po prvním přečtení musela pořídit do své knihovničky.
Chtěla bych se připojit k těm, pro které je tato kniha krásnou vzpomínku na Pana Prezidenta.
Děkuji za ni.
Asi to nejlepší, co jsem doposud od Wilbura Smitha četla.
Plné emocí a napětí, prostě setkání s Afrikou, jaké se jen tak nevidí.
Asi bych ocenila odborné znalosti autorky a její pracovní nasazeni při nelehké profesní praxi. Spousta zajímavých poznatků ze života zvířat, ale slohově je kniha spíš jako literatura faktu. Bylo to poměrně strohé a popisné, takže jsem si jako čtenářka nic moc neužila.
Ani nevím jak hodnotit tu záplavu slov a metafor. Nebylo to sympatické, stejně jako postava sebestředné Alabamy... už to jméno! Ta ženská si nevážila ničeho co jí život dal. Svoji dceru zanedbávala a manžela využívala...jsem hodně kritická k dceři pana Fitzgeralda?
Rozečteno a nedočteno...ani pauzy , které jsem si naordinovala nepomohly a zbaběle jsem tu depresívní záležitost zabalila.
Otevřená a hodně osobní zpověď, příběh, který si určitě přečtu znovu.Kniha se četla sama a pátá hvězda je za Floridu a za moje vzpomínky na krásné dny prožité v Ráji.
Stačila mi polovina těch dialogů, které mne nijak neuchvátily, tak jsem tentokrát příběh nedokončila a snad jsem zase o tolik nepřišla.
Nejraději bych taky rozpůlila i třetí hvězdičku.