niknikita niknikita komentáře u knih

Jenny Jenny Sigrid Undset

Některé návraty vás zklamou a přesně tohle mne potkalo v případě Jenny.
Dnes nepochopím, jak se mi kdysi mohla tato romantika líbit...

13.02.2020 2 z 5

Poselství v dlani Poselství v dlani Karel Cubeca (p)

Fakt jsem si myslela, že je to pro mne, ale není. Samá psychoanalýza a plno slov...ani můj profesor z psychologie se mnou na "pajdáku" nepochodil s hypnózou.Sto stran stačilo - děkuji.

13.02.2019 2 z 5

Zakázaná oblast Zakázaná oblast Jan Cimický

Kniha o náhodách, které nás potkávají, ale je taky o stavu našeho světa - není to pohodové čtení.

10.02.2019 3 z 5

Tango na pláních Tango na pláních Robert James Waller

Moc ráda bych dala vyšší hodnocení, protože tento příběh má svoje poslání pro nás všechny. Škoda, že autor se nedržel zásady, že méně je často více a zapletl se do politických machinací mocných tohoto světa. Mohla to být krásná romantika se vším co si můžeme přát, už proto, že Carlisle McMillan je muž o kterém sní mnoho žen.

30.10.2018 3 z 5

Poledne u Tiffanyho Poledne u Tiffanyho Echo Heron

Nevadí mi, když má kniha hodně stránek, ale v tomto případě jsem byla už před polovinou otrávená z děje, kde se skoro nic neděje. A ty nezáživné vztahy Clary s muži byly občas na pár facek, tak není divu, že si nechala líbit, aby s ní Tiffany zacházel tak arogantně.

15.10.2018 3 z 5

Paříž, moje láska, můj život Paříž, moje láska, můj život Mária Dopjerová-Danthine

Moc jsem se těšila a našla něco na způsob "etiketa", aneb jak to chodí v Paříži. Zajímavé ale těžko posoudit o jaký žánr se jedná. Poučné, cestopisné, životopisné ? Nijaké, přestože plné informací .

25.07.2018 3 z 5

Pozvánka Pozvánka Lucy Foley

Jak se vyjádřit, aniž bych autorku kritizovala?
Pěkně setavený příběh, nápaditý a zasazený do atraktivního prostředí, ale...vyprávění je kostrbaté a časové linie málo přehledné a to je právě moje ALE.

24.04.2018 3 z 5

Skutečný život Sebastiana Knighta Skutečný život Sebastiana Knighta Vladimir Nabokov

Můj první Nabokov a přiznám se, pořádně mne zmátl. Bylo to nevšední a barvité, ale zatraceně originální.

Neodpustím si pár citací:

"Štěstí se usměje na toho, kdo se mu neplete do cesty."

"Milostné dopisy se musejí rozhodně spálit. Minulost nádherně hoří."

"Je mnoho podob lásky a mnoho podob smutku."

25.03.2018 4 z 5

Valčík stromů a nebe Valčík stromů a nebe Jean-Michel Guenassia

Jedna z knih, které mne přivedly k tomu, abych brouzdala na internetu.
Jedna z knih, která mne rozplakala.
Ach, drahý Vincente, jsi a zůstaneš plný emocí a záhad.

27.01.2018 5 z 5

Slovácko sa súdí Slovácko sa súdí Zdeněk Galuška

Jak jsem mohla zapomenout dát do svých přečtených /a ne jedenkrát/ , tento poklad ze Slovácka? Vždycky budu s láskou vzpomínat na svoje kantorské začátky v krajině maléreček a lahodného vína.

29.11.2017 5 z 5

Poslední akt lásky Poslední akt lásky Cathy Rentzenbrink

Příběh ze kterého sice mrazí, ale díky autorčině způsobu jakým se vracela do vzpomínek, jsem cítla něco velice osobního.Její závěrečný dopis Mattymu mne ale dostal naprosto jednoznačně.

17.11.2017 4 z 5

Pět amerických prezidentů, česká babička a já Pět amerických prezidentů, česká babička a já Eliška Hašková-Coolidge

Proč nedávám této skvělé knize 5/5 je jenom z úcty ke spisovatelům s velkým S. Ale dostalo se mi tolika cenných informací, že s pokorou smekám, před touto nádhernou dámou, která nešetří optimismem a vírou v dobro.

01.10.2017 4 z 5

S Baťou v džungli S Baťou v džungli Markéta Pilátová

Naprosto nečekaný a skvěle literárně vystavěný příběh je vyprávěný z pohledu jednotlivých členů velké a významné rodiny.Kniha se čte jedním dechem a pasáže ve kterých se hovoří mým rodným nářečím mne vrátily do dětství a časů malin nezralých - a neznalých.
Jedinečný zážitek!

20.09.2017 5 z 5

Z neznámých důvodů Z neznámých důvodů Zdena Frýbová

Ve své době to byla docela dobrá kniha a tak se zkusím někdy vrátit - ale nejsem si jistá, jestli mám vstoupit do stejné řeky...

16.09.2017 4 z 5

Dohoda s láskou Dohoda s láskou R. L. Mathewson

Šmankote, tohle se nedá skousnout ani omylem.Po pár trochu vtipných stránkách se topíte v naprostém slovním marasmu, takže ne, ani jako oddechovka, dokonce ani jako romantika tohle nefunguje.

18.07.2017

Pařížská manželka Pařížská manželka Paula McLain

Výborně napsaný životopisný román, který nenechá nikoho bez názoru.Život s rozervaným Hemingwaem asi nebyl jednoduchý, a tak nebudu hodnotit věčné odkládání malého Bumbyho a bujaré večírky, protože tady nejde o kritiku charakterů.Jde o knihu, která nám odhalí mnohem víc ze soukromí Ernesta a Hadley, než by si oni sami možná přáli.

20.06.2017 5 z 5

Sedm dopisů z Paříže Sedm dopisů z Paříže Samantha Vérant

Páni, tak tohle nedočtu ani kdybych se snažila sebevíc.Tolik sladkostí, že se mi slepila pusa...

15.06.2017 2 z 5

Levandulová princezna: První láska Karla IV. Levandulová princezna: První láska Karla IV. Hana Parkánová-Whitton

Příběhy o Karlu IV. mi nikdy nezevšední a tak nepátrám, nakolik jsou odlišné od reality. Tento se opravdu povedl.

01.06.2017 5 z 5

Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Četla jsem Velitelovo děvče už před časem, ale je to jedna z knih, které si přečtu ráda znovu.

01.06.2017 5 z 5

Ztracené město v Amazonii Ztracené město v Amazonii David Grann

K přečtení knihy mne zlákal nádherný film "Ztracené město Z" a opravdu nelituji. Obdivuhodný příběh badatele Percyho Fawcetta na mne silně zapůsobil a doposud jsem toho o Amazonii mnoho nevěděla. Navíc David Grann předkládá obrovské množství informací a svých osobních zkušeností takovým způsobem, kdy ani nevnímáte, že jde o odbornou literaturu.

05.05.2017 5 z 5