niknikita niknikita komentáře u knih

Návraty nenávraty Návraty nenávraty Ota Ulč

Už dlouho se mi nestalo, abych po přečtení knihy měla pocit smutku a beznaděje.

06.07.2015 4 z 5

Lepší život Lepší život Anna Gavalda

Ty tři hvězdičky jsem dala tak trochu z protekce, protože jinak mám knihy Anny Gavaldy ráda. Tentokrát ale nic moc...

29.06.2015 3 z 5

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Přesně tohle jsem potřebovala. Bylo tady napětí, romantika, tajemné dědictví rodu a navíc exotická krajina ...naprosto mne tento příběh pohltil /a to jsem nechtěla být patetická/.

26.06.2015 5 z 5

Díky za vzpomínky Díky za vzpomínky Cecelia Ahern

Nedočetla jsem...nějak nemůžu uvěřit, že to napsala stejná autorka jako P.S.Miluji tě.

23.06.2015 2 z 5

Dobré úmysly Dobré úmysly Joy Fielding

Knihy Yoy Fieldingové se čtou lehce, ale to je známá věc. Tentokrát jsem se neubránila pocitům, které znám na vlastní kůži - tak trochu příběh ze života, naštěstí bez příliš dramatických zvratů a konců.

22.06.2015 4 z 5

Klokánie a obtížné sousedství Klokánie a obtížné sousedství Ota Ulč

Moje první setkání s Otou Ulčem a určitě nebude poslední. Možná někomu může překážet autorův trochu košatý slovník, ale já jsem ocenila hlavně fakta. A ta jsou naprosto jedinečný zážitek.

19.06.2015 5 z 5

Drsný chlap Drsný chlap Sandra Brown

Tak nevím, ale nějak jsem se v tom příběhu plácala a protože to podsatné řekla už Evaevelína, nerada bych se opakovala.

19.06.2015 3 z 5

Láska je poslední most Láska je poslední most Johannes Mario Simmel

Možná by se našlo slůvko kritiky k délce příběhu, ale téma je tak silné, že ostatní není důležité.
Asi mám slabost pro takového spisovatele, jakým je Johannes Mario Simmel.

13.06.2015 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Musím ocenit formu psaní do krátkých kapitol, ale nejen proto pro mne Svědkyně ohně od Lars Kepler byl příjemný zážitek - pokud se tak dá hovořit o docela temném příběhu.

11.06.2015 5 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Opravdu jsem si tuto knížku hezky užila. Už proto, že jsem se vrátila o hodně roků nazpět a tak díky, že jsem mohla jejím prostřednictvím znovu navštívit Orlando.
Inteligentní a vtipné dialogy mne nalákaly, abych si přečetla i další příběhy od Johna Greena.

06.06.2015 5 z 5

Šepoty a lži Šepoty a lži Joy Fielding

Páni, to zas byla naprostá bomba...a nakonec ještě překvapivá exploze jako hrom. Klaním se literárnímu slohu a fantazii paní Fieldingové.

25.05.2015 5 z 5

Jen vítr to ví Jen vítr to ví Johannes Mario Simmel

Můj oblíbený spisovatel opět nezklamal. Mistrně namixoval lásku s napínavým příběhem, který nijak nelichotí chamtivé lidské společnosti, jejíž jsme součástí. Navíc je děj knihy situovaný převážně na jih Francie a to jsem ocenila jako příjemný bonus.

19.05.2015 5 z 5

Návraty k sobě Návraty k sobě Markéta Vostrá

Občas není na škodu, nahlédnout do svého nitra a prostřednictvím této autorky to jde docela dobře. Je tady spousta pravdy podepřená příběhy lidí, které se staly, nebo mohly stát.

04.05.2015 4 z 5

Na první pohled Na první pohled Danielle Steel

Nemůžu uvěřit tomu, že jsem se prolistovala až do konce takovou červenou knihovnou :-o, ufff. Přitom stačilo, přečíst si posledních pět stránek a měla bych jasno. Moje první a poslední Danielle Steel - není to můj styl.

04.05.2015 1 z 5

Svatba Svatba Nicholas Sparks

Hodně romantické a americké, jak už řekla hanča 34, takže ani není co dodat. Přiznám se, že jsem čekala víc od svého oblíbeného autora...

02.05.2015 3 z 5

Borec Borec Julie Garwood

Kdybych dala na název nebo obálku, nikdy bych po téhle knize nesáhla. Julii Garwood ale čtu moc ráda, tak teď nevím, co moje hodnocení ovlivnilo :-O. Každopádně je to příjemná oddechovka.

23.04.2015 4 z 5

Dokonalá harmonie Dokonalá harmonie Barbara Wood

Jak podotkla amysa "odpouštění rodinných propletenců" je tentokrát na místě, ale bylo jich mnohem víc než jsem dokázala snést. Asi proto se mi v tomto příběhu moc nezalíbilo a přitom mám autorčiny knihy ráda.

21.04.2015 3 z 5

Jak Francouzky hledají štěstí Jak Francouzky hledají štěstí Jamie Cat Callan

...ani jsem nedočetla. Stačilo těch pár "zelených stránek" - takže za mne nula hvězdiček

21.04.2015

Tudorovci – Král, královna a milenka Tudorovci – Král, královna a milenka Anne Gracie

Není to zrovna učebnice dějepisu, ale mne čtení bavilo. Bylo to přehledné a mnohem srozumitelnější než seriál, tak proč nepochválit :-)

13.04.2015 5 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Tak nevím...je to červená knihovna 21.století, nebo pohádka pro velký holky? Každopádně jsem se odreagovala a přesně tohle jsem očekávala.

10.04.2015 3 z 5