Nuny Nuny komentáře u knih

Nové zpěvy Nové zpěvy Stanislav Kostka Neumann

Velmi složité souvětí. Opravdu nelehké čtení, nehledě na to, že téma mě úplně nezajímalo, Zpěvy drátů jsou velmi vyčerpávající.

30.03.2019 3 z 5

Kohout plaší smrt Kohout plaší smrt František Halas

Jednoznačně stojí za přečtení. Neznám lepší sbírku, která by vykazovala tolik variant smrti.
Básnicky velmi silné a kvalitní.

30.03.2019 5 z 5

Základy české ortoepie Základy české ortoepie Jiří Zeman

Za mě vynikající materiál.

21.01.2019 5 z 5

Přehled české výslovnosti Přehled české výslovnosti Jaroslava Pokorná,

Kniha je vynikající materiál pro využití v praxi. Detailně popsané hlásky jsou perfektním pomocníkem pro výuku i studijní materiál.

10.01.2019 5 z 5

Stoletou alejí Stoletou alejí Jaroslava Janáčková

Jeden z velice zajímavých pohledů na literaturu první poloviny devatenáctého století.
Určitě stojí za povšimnutí.

07.01.2019 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha je o trochu lepší než druhý díl, ale je to hodně podobné.
Moc mě nebaví, když čtu tři stránky z pohledu jedné postavy a pak čtu další tři stránky z pohledu jiné postavy, ale úplně stejné myšlenky. Mohlo to být o to kratší.
Další je pak brzké odhalení o manželovi, poté mi přišlo, že je to už hrozně překroucené a autorka se snaží vymyslet nějakou "velkou pecku", která se bohužel nekoná.

09.09.2018 3 z 5

Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Svatopluk Čech

Nemůžu si pomoct, ale neskutečná nuda.
Každá stránka je popis, popis lidí, popis míst, popis situací, popis pocitů, to snad ani není možný nacpat tolik popisů do jedné knihy.
Děj žádný, hlavní hrdina blbec. Jediné co mě zaujalo, byly skryté narážky.

09.08.2018 3 z 5

Massagre Massagre Darren Shan (p)

Zdálo se mi to moc přeplácané a roztahané. Kdyby to mělo o 50 stránek méně, nic by se nestalo a pointa by zůstala stejná.
Nicméně došlo k některým zvratům, které nejspíš budou určovat další polohy této série, takže čteme dál.

13.06.2018 3 z 5

Démon a zloděj Démon a zloděj Darren Shan (p)

Tak tohle je Pecka.
Ten závěr bych neuhodla, ani kdybych si tu knihu od začátku rozložila po kouskách.
Baví mě to.

07.06.2018 5 z 5

V podzemí V podzemí Darren Shan (p)

V druhém díle jsem se opět nic nedozvěděla, takže nezbývá než si počkat na další.
Darren má jednu úžasnou schopnost, překvapovat na každé stránce. Minimálně šestkrát jsem si řekla, no to ne...
Překlad je s chybami a to mi docela vadí.

01.06.2018 4 z 5

Já ti to opepřím, miláčku Já ti to opepřím, miláčku Ellen Berg

Předvídatelná kniha plná nelogických absurdit.
Vůbec mě to nebavilo. Na rozdíl od jiných knih této autorky, jsem byla nemile překvapena.

20.03.2018 2 z 5

Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

Některé pasáže knihy jsou zbytečně zdlouhavé a hlavně se opakují. Neustále popisy, pláč a nejistota, v každé kapitole. To mě moc nebavilo.
Na druhou stranu kniha má určitě velkou myšlenku, kterou by v tom každý mohl najít.

18.02.2018 3 z 5

Vzkříšení Vzkříšení Lev Nikolajevič Tolstoj

Nejsem si jistá, zda se tohle může kdy stát.
Žijete život v blahobytu, nic vám nechybí a nejednou ze dne na den se z vás stane zastánce trestanců a vzdáte se všeho co máte, protože špatný svědomí je prevít.
Kniha mohla být minimálně o sto stránek kratší, protože od druhého dílu se myšlenky neustále opakují a je to nesmírně náročné a zdlouhavé. Ani konec pro mě není úplně jasný. Bůh vše napraví? Je to jen o lidech a o tom co dělají, ne v co věří.

28.12.2017 4 z 5

Měsíční svit ti sluší Měsíční svit ti sluší Mary Higgins Clark

Knihu doporučuji přečíst v co nejkratším časovém úseku, protože množství hodně podobných jmen Vás bude nutit přemýšlet. Příběh Vám nedovolí náhlednout na pachatele, takže pořád jen spekulujete o vrahovi a nedá Vám to spát. Napínavé.

02.09.2017 4 z 5

Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Deník Ellen Rimbauerové - Dům v růžích Joyce Reardon (p)

Je to velice zajímavé čtení. Literární dílo rozhodně nečekejte, ale to se od deníku ani snad očekávat nedá.
Neříkám, že tomu úplně věřím. Duch domu, pro mě není moc reálná představa, spíš je to vždy o lidech. Ale nelituji, že jsem knihu přečetla. Něco v sobě jistě má a každý si to najde.

10.07.2017 4 z 5

Ze zápisníku námořníka Ze zápisníku námořníka Kateřina Doležalová

Velice zvláštní styl psaní. Oceňuji, žádné pravopisné chyby.
Nejsem si jistá, jestli bych knihu doporučila dál, protože číst okolo dvaceti stránek o kryse mi už pak nepřipadalo zase tak vtipné.
Chtělo by to více zajímavých momentů a vtipnějších scén.

29.06.2017 3 z 5

Jamie Oliver - Superfood hravě a zdravě Jamie Oliver - Superfood hravě a zdravě Jamie Oliver

Tak tohle se vážně povedlo. Jamie se vydal na zdravou cestu stravování a tahle kniha je jeho geniální počin.

22.01.2017 5 z 5

Maso Maso Nichola Fletcher

Kniha je vážně úžasná. Nejde jen o vaření, ale hlavně o pochopení.
Jakákoliv zvířata tu nežijí pro nás a my bysme to měli respektovat.

22.01.2017 5 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Bohužel tuto knihu jsem odložila a začala číst další díl. Nemohla jsem se začíst a nebavilo mě to. Téma o uprchlících není pro mě.

14.12.2016 3 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Příběh je podle mého názoru trochu překombinovaný a je v něm spoustu postav, takže čtení na úseky je trochu složitější. Ale musím opět vyzdvihnout promyšlenost a bezchybnost.

08.11.2016 5 z 5