Nuttelka komentáře u knih
Před panem Štočkem také smekám! Od poslechu jsem se nemohla odtrhnout, často jsem měla husí kůži po celém těle, co všechno člověk dokáže a hlavně, co ho vede k tomu, aby zabil.. Svým způsobem je to fascinující, všechna vyšetřování, i když bych si přála, aby vždy byl viník potrestám tak, aby spravedlnosti bylo učiněno za dost, ale co si budu nalhávat, žiji v ČR.. Oceňuji, že vyprávění všech případů nebylo narušováno vstupy paní Lucie, to mě v prvním díle hodně rušilo.. Martin Zahálka opět perfektní!
Jakože cože?! Chcete mi říct, že se pokračování nedočkáme? Tento díl autorka napsala v roce 2020 a do teď nic? S tím se ale smířit nechci! Závěr v tomto duchu jsem i čekala, ale potřebuju vědět, co a jestli je něco dál.. výborný díl, akční jízda od začátku do konce, i když jsem nějaké věci - lidi odhadla, i tak to byly skvělé zvraty.. celá série je skvěle načtena a mě mrzí, že se Sayer musím rozloučit.. doporučuji všem milovníkům tohoto žánru :-)
Ale to byla výborná kniha.. čekala jsem nějaké tradiční klišé, i když od začátku jsem samozřejmě věděla, jak to asi skončí, ale já se bavila a skvěle se kniha čte.. Hanna tedy místy až moc na sebe tvrdá, ale zas se s nikým a s ničím nepárala, to se mi líbilo :-) Jack, ač hollywoodská hvězda, je úplně normální člověk, kterého jsem si oblíbila hned, nelze ho nemilovat :-) Doporučuji všem romantickým duším..
I já se přikláním, že předchozí díly byly o něco lepší, co se případů a motivu vražd týče.. jinak Jack je stále skvělá postava, jeho povaha se mi líbí :-) Jsem zvědavá, co nás čeká v dalším díle, jak už závěr knihy napovídá..
Kniha na příjemný odpočinek.. Nebylo to úplně špatné, ale za týden už asi ani nebudu vědět, o čem kniha byla.. Užila jsem si popis švýcarské krajiny a doufám, že se do Švýcarska také někdy podívám :-)
Jedna z mála sérií, která si stále udržuje vysokou laťku a každý díl je vážně povedený.. opět skvělá Jitka Ježková.. udržela mě ve střehu od samého začátku až do posledního písmenka.. dozvíme se více ze života Trinity a jaký byl její život bez dvojčete, ne jednou mě píchlo u srdce.. a co říct k samotnému případu? .. opět šílenost, mysl vraha - vrahů nás asi nikdy nepřestane udivovat, co všechno se v nich odehrává.. už teď jsem zvědavá, co dalšího si pro nás autorka připravila :-)
(SPOILER) I když mě Cecílie místy rozčilovala, i když byl Tobiáš tvrdohlavý paličák.. i tak dávám plný počet a to díky emocím, které ve mně tento díl vyvolal.. tato kniha je bolavá, jakože hodně.. srdce se několikrát zlomilo.. pro Dominika, pro Seana, ale i pro Tobiáše.. kapesníčky jsou nutnou výbavou ke čtení.. trošku mě překvapil skok v čase, 6 let je docela dlouhá doba, ale budiž :-) A nemůžu se ubránit srovnání Triple Falls - Mystic Falls.. i ti "bratři" :-) A ten rychlý konec?! Jakože najednou "blik, cvak, příjem, osvícení", nebo co a Tobiáš chce vše? Jako, má to hodně nedostatků, nevím, co očekávat od 3.dílu, ale kvůli těm emocím a všem Havranům prostě plný počet dávám s čistým svědomím :-)
(Audiokniha)
Co více dodat.. hodně smutný - drsný poslech.. vůbec jsem neměla tušení, jak moc a jak dlouuuho v tom Matthew lítal.. Vlastně se i divím, že v tomhle stylu života toho natočil docela hodně.. je to opravdu smutné, je mi to líto a jen doufám, že už je mu jen a jen dobře ..
(SPOILER) (Audiokniha)
Tak toto byla ku*va nabitá jízda!! Já jsem nadšená!!! Strašně moc mě to bavilo, sama jsem překvapená, jak mě to chytlo a dala jsem poslech na jeden zátah, protože od knihy se prostě nedá odtrhnout. A já zarytá hrdá Plzeňačka jsem si všechno fakt užila! A dané přezdívky? Nemám slov, ty se fakt povedly :-) I když je to fakt řežba, mrtvoly se jen hromadí.. bohužel i z řad PSZÚ, které prostě zabolí, na konci jsem se usmívala a hned se vrhám na další díl, protože tohle je asi má nová závislost :-) Mrtvola se svým týmem ještě neřekli své poslední slovo..
"Jo, mrdlo mi.. už nejsem Mrtvola, jsem Mrdvola." :-)))
(Audiokniha)
K sérii s Lottie Parkerovou se vracím opravdu ráda, jelikož její případy mě baví a zatím nezklamaly. Když tedy opominu její "tragický" osobní život, který je stále takový žalostný, budu doufat v lepší zítřky, už jen díky zdejšímu epilogu :-)
Lukáš Hlavica opět skvělý, k Lottie už prostě patří.
(Audiokniha)
Jako první díl, do uvedení této série, je to opravdu velmi povedené.. I když hlavní postala Henry má opět tragickou minulost, neubírá to poutavosti.. ale i tak mám raději, když do poslední chvíle nevíme, kdo je vrah :-) Další díl - díly si nenechám ujít, jelikož Marek Holý je skvělý!
(Audiokniha)
Asi zatím nejlepší kniha od Karin. Rodinný propletenec, který vyústí v odhalení pravdy až po mnoha letech. Tak nějak jsem tušila, jak se to bude ubírat a jaká je pravda, ale to vůbec nevadí. Je to docela psycho žít v těchto nejistotách skoro celý život.
No a Richard, ten to opravdu umí, jeho hlas vás vtáhne od prvního slova a poslech je naprosto skvělý :-)
Také osobně nechápu ten "boom" kolem knihy, vesměs je to jedna z mnoha knih s tématem, který tu máme všude kolem... Ale příběh je opravdu velmi čtivý, i když jsou vědci úplně odlišná skupina lidí :-))) Adam s Olive se mi líbili, ale na jejich věk to bylo občas dosti "naivní" chování. Za doplňující kapitolu z pohledu Adama jsem ráda, ale boha jeho, proč tam je zase ta příšerná "číča" :-/
Jinak samozřejmě jako odpočinkovou knihu doporučuji :-)
(Audiokniha)
Hodně dojemná jednohubka, která nutí přemýšlet, co čeká nás samotné...
Jako letní oddychovku na dovolenou určitě doporučuji :-) Nic hlubokého v tom nehledejte. Místy to vtipné bylo, místy ale i trapně vtipné, na jejich věk až dětinské. Nejvíc u mě bodovala celá rodina kolem holek, ti byli nejlepší :-) A samozřejmě Ethan, vždy vše není tak, jak se na první pohled a dojem zdá.
(SPOILER) (Audiokniha)
I Miko Syrový je můj velký oblíbenec, těším se na každé audio, které vyjde, protože Martin Preiss je prostě skvělý! Chtěla jsem dát plný počet, ale 2. část z Chile mě úplně nenadchla, moc se to táhlo :-( Tento díl je velmi smutný, ponurý a bolavý... chápu Mikovo jednání, plánování a jsem ráda, že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo. Bála jsem se, co udělá za blbost. Ale i tak opět doporučuji, jsem spokojená :-)
To jsem si zase pročistila slzné kanálky... Sarina tohle prostě umí, pro kluky mi bolelo srdce, nejvíc jsem soucítila s Rikkerem... tak moc se snažil, Grahama bych občas něčím majzla po hlavě. Ale oba dva jsou skvělí!! Když konečně Graham vytáhl hlavu z prd..., už jsem byla většinou jen dojatá. Moc krásná kniha, takto povedené MM romance jsou úplně nejlepší :-)
I když je kniha tenoučká, překvapivě jsem spokojená a moc se mi to líbilo.
Sexy jednohubka na odpoledne, kdy si maximálně odpočinete a užijete vzrušující zážitek se skvělou dvojicí.
Také musím dát o jednu hvězdu méně kvůli Aubrey. Určitě je fajn, bavila mi, ale opravdu na můj vkus jí to trvalo moc dlouho, než mu zase skočila do postele :-) Bylo mi Chancea opravdu líto a na jeho místě bych se na to už dávno vybodla. Ale víme, jak tyto knihy fungují, jaký mají scénář a i tak mě kniha moc bavila. Chance úžasný sexy bastard a Pixy - Skopový naprosto bezkonkurenční, skvělá dvojka. Doporučuji jako skvělé oddechové čtení :-)
(Audiokniha)
Loni jsem poslouchala sérii s Terencem, letos si dám Mika a musím říct, že opět jeden velký palec nahoru. A nejspíš Mika budu mít radši než Terence, uvidím, jaké budou další díly. Možná je to i tím, že Martin Preiss se mi poslouchá lépe než Jan Maxián :-) A Libor Hruška tomu opět dodává skvělou třešničku na dortu.
Za sebe můžu jen a jen doporučit...