p.pavlina | Komentáře u knih | Databáze knih

p.pavlina p.pavlina komentáře u knih

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Začátek knihy mi přišel trochu nezáživný, ale jinak ve výsledku se mi kniha líbila. Ke konci to bylo napínavější a napínavější.

28.02.2019 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Kniha se mi velmi dobře četla a příběh hezký plynul. Velmi zajímavé čtení.

11.10.2024 5 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Kniha se mi opravdu moc líbila. Velmi dobře se četla a byla napínavá do samého konce. Paráda

06.12.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Tak to bylo opravdu dobré čtení. Bylo to napínavé od samého začátku a bylo tam velmi málo hluchých míst. Paráda.

03.12.2022 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Autor opět nezklamal. Kniha četla velmi dobře a rychle. Děj byl moc zajímavý, takže se od něj opravdu nedalo odtrhnout.

05.05.2020 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Skvělá kniha...děsivá. Zhltla jsem ji na posezení.

Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Autorka dokázala skvělé popsat prožívání postav i atmosféru. Skvělý příběh o děsivé pandemii, kterou bych zažít nechtěla. Doporučuji k přečtení.

01.11.2017 5 z 5

Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Takhle skvělou knihu jsem už dlouho nečetla. Jen plná emocí. Vše je tak dobře popsané, že člověku dokázal kniha zprostředkovat klima dané doby. Soucítila jsem s královnou i pod vlivem dnešní doby, kdy je možné jen stěží chápat její chování a zatvrzelost, ale na 16. století velmi pochopitelnou. Člověk může jen obdivovat královnu a autorku této knihy, které se skutečně povedlo popsat ducha té doby.

22.02.2023 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Knihu jsem sice přečetla celou do konce, ale nijak extra mě tedy nenadchla. Má krásnou obálku, celkem pěkné popisy, ale tím to pro mě končí. Nicméně autorce ještě šanci dám a přečtu si další její knihu.

16.08.2022 3 z 5

Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Na tuto sérii jsem se moc těšila a konečně jsem se dočkala prvního dílu. Jsem opravud nadšená. Moc dobře se to četlo, zajímavě se vyvíjí příběh a už teď se těším na pokračování.

09.06.2019 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Děj opět hezky plynul a knihu jsem zhltla během dvou dnů. Skvělé čtení.

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Krásný ale velmi smutný příběh. Knihu vřele doporučuji k přečtení. Čtivě napsané a napínavé do samotného konce.

Má rodina a jiná zemětřesení Má rodina a jiná zemětřesení Ivan Kraus

Skvěle jsem se pobavila. Neuvěřitelné, jak vtipně se dají popsat situace, které nás "štvou" každý den.

02.12.2018 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Hezký, i když smutný příběh. Tuto knihu jsem nemohla odložit, dokud jsem nedočetla.

14.07.2018 5 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Další z krásných knih mého dětství, která na mě zanechala následky v podobě kočkomilství :D

25.03.2018 5 z 5

Planeta opic Planeta opic Pierre Boulle

Tato kniha na mě z knihovny koukala poměrně dlouho. A jelikož jsem se nikdy ani moc nezaměřila na filmy o planetě opic, tak jsem neměla důvod ji číst. Ovšem nedávno jsou viděla poslední film, který byl na toto téma a líbil se mi. Tak jsem dala šanci i knize. Nakonec mě to opravdu hrozně moc bavilo. Dokázala jsem si to představit a opravdu mě to děsilo, jak skvěle to bylo popsané. Našla jsem další oblast zájmu a pochopila jsem, co lidé na tématu Planety opic vidí.

28.07.2017 5 z 5

Agnes Agnes Hannah Kent

Kniha je velmi zajímavá. Cítila jsem z ní tu atmosféru, až mi z toho bylo smutno. Něco takového jsem ještě nečetla a stálo to za přečtení.

31.08.2015 5 z 5

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst, ale později už jsem ji hltala a nemohla jsem ji odložit, dokud jsem ji nedočetla.

06.02.2025 5 z 5

Smrt šumavského poustevníka Smrt šumavského poustevníka Vlastimil Vondruška

Detektivky pana Vondrušky jsem měla vždy ráda, ale poslední dobou mám problém se jimi prokousat. Nebaví mě, jsou stále stejné s drobnými obměnami. Škoda.

21.12.2024 1.5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Kniha mě nijak nenadchla. Měla jsem velký problém ji dočíst do konce.

23.06.2024 2 z 5