PanKlobouk PanKlobouk komentáře u knih

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Kdyz jsem videl hodnoceni tady, cekal jsem trosku vetsi narez. Kniha neni spatna, ale neni to kdovijake cteni. Prisli mi to vse moc detske, spousta der v tom co jsou bohove a polobohove schopni delat. Na druhou stranu se clovek zase dozvi dost o recke mytologii a to se mi libilo. Zkusim jeste druhy dil, ale nejsem si jisty, zda dam vsech pet.

07.04.2021 3 z 5

Půl války Půl války Joe Abercrombie

Asi spoiler, tak bacha. Jarvi a ostatni postavy z minulych knih "v pozadi" a do popredi se dostavaji postavy nove. Koll se mi libil, Raith uz mene, Skara mi nesedla. Nejvice me bavila prvni kniha trilogie, ktera byla cela z pohledu Jarviho, a tato nejmene. Jarvi prosel obrovskou promenou, v prvni knize jsem mu fandil, tady uz to bylo spise naopak, a konec me taky uplne neuspokojil. Jsem zvedavy, zda to opravdu byla trilogie, nebo se jeste dockame nejakeho primeho pokracovani, ci dalsi volne knihy z tohoto sveta (napr. pribeh Jizniho vetru), nevadilo by mi to, svet je to zajimavy.

01.03.2021 3 z 5

Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

Chybel mi tu pohled na dej z pohledu mrzaka Yarviho, a cynismu tady na Abercrombieho taky bylo docela poskrovnu, ale i bez techto prvku to byla moc dobra kniha.

26.02.2021 4 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Krasne se to cetlo, knihu jsem dal na jeden nadech za ani ne 24 hodin. Mam moc rad Abercrombieho styl psani a jeho postavy jsou uzasne, ale musim rict, ze predchozi, dospelejsi, autorovy knihy, se mi libily o kousicek vice. Jdu na dalsi dil.

24.02.2021 4 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Knihu jsem precetl na jeden nadech za ani ne 24 hodin. Moc pekne fantasy, hezky se to cetlo. Uz se tesim na dalsi dil.

24.02.2021 4 z 5

Jantarové kukátko Jantarové kukátko Philip Pullman

Prvni kniha se mi libila nejvice. Druha o neco mene. Ta posledni byla ovsem nejhorsi. Knihu jsem musel v posledni tretine na par dni odlozit, protoze me proste nebavila. Cekal jsem, ze se vysvetli nektere veci (napr. temer vse kolem Lorda Asriela?), ale zustalo to jen tak.. Skoda.

22.02.2021 3 z 5

Jedinečný nůž Jedinečný nůž Philip Pullman

Skvele pokracovani prvniho dilu. Knihu jsem prectl za par dni, temer nesla odlozit.
Tesim se na dalsi dil, ovsem zaroven se obavam, jak velkou roli bude hrat nabozenstvi ( uz tady mi nektere veci nesedely a chybelo k nim dalsi vysvetleni, je tam par deus ex machina momentua napr. schopnosti pani Coulterove..) a co sem tam s nim bude dit. Aby to nedopadlo jako treti dil trilogie Nakaza, ktery pro me celou serii strasne zazdil.

02.02.2021 4 z 5

Holýma rukama Holýma rukama Miroslav Žamboch

Cetl jsem Koniasovu sagu a ted ctu Baklyho. Svet, ktery autor vytvoril se mi libi, ale nelibi se mi, jak autor vubec nevysvetluje pozadi.. Proc Bakly a Zuzana pomahaji hrabeti? Nechapu, proc Bakly v teto knize riskuje svuj zivot pro maga, ktery ho nezajima.. V minule knize slo o Zuzana, ktera buh vi proc pomahal hrabeti najit cloveka nadaneho magii, a Bakly ji zachranoval.. Ale ted? Nedava to smysl.. Autor si prilis zkracuje cestu a vynechava podstatne casti celku..

16.08.2020 1 z 5

Piknik u cesty Piknik u cesty Arkadij Strugackij

Zajimave cteni, jako fanouska PC her STALKER me bavila. Byt kniha dvakrat ci trikrat delsi, coz by poskytlo dost prostoru k vysvetleni mnohych veci a postav ktere zde byly nastineny, dal bych urcite vyssi hodnoceni.

29.04.2020 3 z 5

Outsider Outsider Stephen King

Kniha me chytla hned od prvni stranky. Nemohl jsem ji odlozit z ruky. Ale po docteni, a zamysleni, musim rict, ze prvni polovina byla lepsi a konec byl .. zvlastni. Proto "jen" 4 hvezdy.

23.04.2020 4 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Zaver sagy se mi prevazne libil. A ted velky !!! SPOILER !!! Sarah je mekka :). Cekal jsem kolik hlavnich postav prezije, ze to bude asi masakr, ale prezily vsechny krome jedne. Erawan ani Maeve nakonec zadnou moc nemeli a vsichni se jich bali zbytecne. Alespon tak to na me pusobilo. Autorka se sice snazila naznacit, proc Aelin nerozdrti lusknutim prstu, ale ... Navic tech Deus Ex Machina momentu v knize bylo trochu moc, porad se nekde nekdo objevoval a zachranoval vse na posledni chvili.

16.04.2020 4 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Kniha me prijemne prekvapila. Cetla se velice dobre a docela jsem koukal na nektere skutecnosti, ktere tu jsou ctenari odhaleny. Dal se rozepisovat nebudu, at se vyhneme spoilerum. Opet bych akorat ubral tu cervenou knihovnu. Jsem zvedavy na velke finale.

30.03.2020 4 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

SPOILER !!!
Kniha celkem čtivá a příběh se pořád pohybuje dále, bohužel jsem se přistihl, že dost scén jen přelítávám očíma nebo rovnou úplně celé přeskakuji (hlavně scény mezi Aelin a Jeřábem). I Manon, která byla mou oblíbenkyní, je v této knize slabší. Elide mi jako postava nesedí už vůbec, pořád ji jen všichni litují a zachraňují a ona sama neudělá vůbec nic. Dorianův vývoj mi přijde také zvláštní. Zajímá mě, jak to celé dopadne, a hlavně proto budu čtu dále, ale vrchol série byl někde ve třetí knize. Autorka se snaží skloubit červenou knihovnu a docela drsné fantasy (ze kterého by si klidně mohli vzít příklad někteří jiní autoři), celkem jí to i jde, ale osobně bych byl raději, kdyby to bylo čisté fantasy, a ty romantické linky by si nechala pro jiné knihy. Každý v knize přece nemusí mít druha, to párování mi ke konci hodně vadilo (např. vůbec jsem nevěřil tomu, co mělo vzniknout mezi Lorcanem a Elide).
Zároveň mě trochu děsí, že se další kniha dle popisu, odklání od hlavních postav a rozjeté dějové linie, a do hry místo toho přichází nový světadíl a nové postavy. Pochopil bych "filler-ovou" knížku o 200 stránkách někde uprostřed ságy, ale přes 600 stran těsně před koncem? Mám trochu obavy, jak tohle dopadne. Přitom to opravdu nebylo rozjeté až tak špatně.

11.03.2020 3 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Musím říct, že minulý díl byl, co se mě týče, lepší.

Nejvíce mě v tomto díle bavila Manon, Elide a dějová linka kolem nich.

10.02.2020 4 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Prvni dve knihy me az tak nezaujaly, nektere pasaze jsem mel tendence preskakovat a tak jsem po precteni druhe uvazoval, zda vubec jit do treti... a jsem moc rad, ze jsem do toho sel.
Tato kniha me na zacatku chytla a do konce uz nepustila. Pribeh super, porad se posouval dale, takze skoro zadna hlucha mista a skoro zadna prehnana romantika, ktera mi tak vadila v predchozich dilech. Nove postavy mi taky sedly (az na Sorschu). Vrele doporucuji vsem.

28.01.2020 5 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Az na male vytky, ktere nestoji ani za to zminovat (a spoilovat), naprosto dokonala kniha. Vrele doporucuji vsem fanouskum fantasy.

26.03.2019 5 z 5

Osud trpaslíků Osud trpaslíků Markus Heitz

Spoiler alert!
Kniha me moc bavila az na jednu vec - neustale diskuze a hadky o Rodaria mezi Mallenii a Coirou. V kazde kapitole od zhruba tretiny knihy, kde se tyto postavy setkaly, se ty dve porad jen bavili o nem a porad se rozebirala tato romanticka linka. Ze zacatku mi to nevadilo, ke konci to vsak bylo to neskutecne otravne a nudne.

06.03.2019 3 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

První část knihy je úžasná a čte se sama. Ovšem putování Froda a Sama mě strašně nebavilo a několikrát jsem kvůli této části knihu odložil.

13.04.2018 3 z 5