PAVELzBRNA komentáře u knih
Nádherná sbírka moudrosti shrnutá na 60 stranách, to se vidí jen málokde.
Kdo nahlédl, že svět je jak bublina a v podstatě přeludem, ten je mimo zorné pole smrti.
Skvělý životopis muže, který se vydal cestou náboženské chudoby a žije už 15 let bez používání peněz. Ve svém blogu je misionářem křestanů, kteří už přestali věřit, že je možné žít jako Ježíš v bezdomoví. Přečetl jsem jedním dechem a rád se k této knize budu vracet, neboť je velmi inspirativní.
Docela přehledné dílo o fantasy. Opravdu nevím co bych si bez ní počal, když jsem se začal zajímat o žánr fantasy.
Tak zde jsem se nezačetl, autor to vidí poněkud jednostraně a bez širších pohledů.
Moc pěkná motivační četba o tom, že nikdy není pozdě začít znovu- aspoň tak to bylo v případě autora, když přišel o dlouholetou dobře placenou práci.
Noční můrou jsem byl nadšen stejně jak Skleněným peklem a doslova četl jedním dechem. Nadchlo mě to tak, že si přečtu i další dílka této dvojice.
Depresivní kniha jako je tahle, na to člověk opravdu nezapomene, i když ji četl dávno.
Skvělý horor-humor včetně dáblovy úpisné listiny pro prodání lidské duše za statky tohoto světa. To je opravdu záludné.
Zajímavé dílko, které je spíš sondou do vlastní duše než románem. Vřele doporučuji, ale pro skalní Barkerovce to může být zklamání.
Duchovní text který může použít pro uzemnění v přítomnosti opravdu každý at už je budhista nebo křestan. Cetl jsem mnohokrát a vždy jsem byl z něho nadšen.
Inspirujíci kniha jak víc vykouřit cigaret bez výčitek svědomí a skvěle se přitom pobavit
Tahle netypická horová fatasy,s hlubokym skrytým poselsvím, je ve skutečnosti nejděsivějším hororem pro všechny,co život prosnily a neprobudily se k životu. Vynikající.
Půndža vyšel v naší republice jen ve třech knihách,ale každá je klenotem duchovní literatury a připravené vede přímo k prozření nebo aspon k mystickým prožitkům.
Skvělá kniha na procitání a zakoušení Božství-átmana v každém z nás.
Už asi počtvrté se mi nepodařilo knihu přečíst celou,i když námět,děj a způsob psaní mě zaujal. Možná je to hlavním hrdinou,který je tak cynický,že je to pro mě nestravitelný. Přesto se za nějaký čas pustím do knihy popáté.
Moc pěkná kniha o díle KURTA VONNEGUTA, která je jeho oslavou a zároven úvodem do četby jeho knih. Díky pane Zelenko, že jste svou knihu nazval Nové náboženství Kurta Vonneguta, jinak bych se s knihou asi nesetkal , jsem totiž posedlý náboženstvími a jejich posláním ve světě a v lidských duších. Je zde plno nezapomenutelných citátů jako třeba: Američané byli dlouho vychováváni nenávidět všechny lidi, kteří neuměli nebo nechtěli pracovat, včetně sebe samých. Můžeme děkovat zmizelé hranici za tento kus přirozené krutosti. Ale přijde čas, pakliže již nepřišel, kdy to již nebude přirozené. Bude to pouze krutost.
Zdá se mi, řekl Trout, že hlavní poznatek, který Eliot učinil je, že lidé potřebují veškerou nekritickou lásku, které se jim dostane.
... a mě PAVLOVI z BRNA se zase zdá, že si Kurta Voneguta přečtu celého nejenom Grotesku
Toto je jedna z tří knih Mistra s duchovními hledači, které jsem četl opakovaně minulých dvacet let se spoustou jiné duchovní literatury a stále jsem se k nim vracel, nebot jsou osvobozující od iluzí, nadbytečného intelektualismu, jdou k podstatnému a odmítají nadbytečné povídání o duchovnu jako jiné knihy. Houževnatý pátrač se doví , kdo je a kým se jen jevi, coby ego, oddělená individualita. Může pocitit brahman a parabrahman v pozadí vytušit. Kniha zasela Mistrova semena hluboko do mě, takže všechny ostatní knihy ztrácely důležitost a já objevoval svobodu.
Borgesovi povídky mě uchvátily už před lety a bylo báječné přečíst si jeho skromný životopis, který ocení zvláště fandové jeho povídek.
Nádhera. Tak na tuto knih jsem čekal asi 20 let, když jsem stále znovu a znovu četl tři knihy jeho rozhovorů s žáky a přemýšlel, co znamenají. Plně souhlasím, že jde o nejlepší knihu na toto téma, co u nás vyšla a je nutně ji číst pomalu a stále znovu a nechat její poselství v sobě zakořenit. Vše ostatní přijde samo a spontánně.
Zajímavá a velice potřebná kniha pro dnešní dobu. Uvidíme, jak funguje mozek pod vlivem závislostí a jak se s nimi utkat. I když s mnohými úvahami na toto téma nesouhlasím, rád se k této knize budu vracet. Docela mě překvapilo, že cvičení se ve střídmosti je klíčovou moudrostí latinských kultur. Navíc je zde plno kresleného humoru.