Peace Peace komentáře u knih

Dědina Dědina Petra Dvořáková

"Tady na dědině člověk musí umět vodpustit. I těm závistivejm. To nestačí jednou za život. To musíte každej den znova, jinak byste tady nemohli žít."

Hodně zajímavá sonda do života lidí na vesnici. Autentičnost je podtrhnuta jazykem, jakým je kniha napsaná.
Jde o moje první setkání s autorkou a určitě nelituji!

23.05.2019 4 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

"Láska nás nutí dělat neskutečné věci, které se nám vůbec nepodobají a o kterých bychom si mysleli, že je nikdy neuděláme."

Za mě velké zklamání a nesrovnatelné oproti předchozím dvěma knihám autorky, bohužel. Překombinovaný a dost děravý děj, nesympatické postavy a to ani nemluvím o tom, že o matrjoškách nebudu chtít slyšet hodně dlouho :D.

12.05.2019 2 z 5

Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

"Lidskou krutost nepoznáte tak, že se budete dívat na dokumenty o druhý světový válce. Není třeba. Lidskou krutost poznáte nejlíp tak, že si zapnete internet a navštívíte jakoukoliv sociální síť."

Další skvělá kniha od autorky. Za mě i o fousek lepší, než kniha předchozí, takže určitě spokojenost!

28.04.2019 5 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

"Všichni chtějí mít to, co nemají."

Tato kniha se mi od autorky líbila zatím nejvíc. Sympatické postavy (Lily mi opravdu přirostla k srdci), čtivý děj a nepopírám - své udělala i hudba, která je v příběhu hodně přítomná.
Prostě super!!

23.04.2019 5 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

"Nepřítel je vždycky v nás. Nikdy neříkej, že nějací oni za něco můžou, že svět je špatnej. To by byla zásadní chyba. Já sám jsem sobě nepřítelem, stejně jako jsem sám sobě bohem."

Hodně zajímavé příběhy, každý do jednoho. Kniha určitě stojí za přečtení, pocity z ní ve mně přetrvají ještě dlouho..

20.04.2019 5 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

"Minulosti se člověk nezbaví."

Autorku mám ráda a její knihy bývají sázkou na jistotu, že budu s příběhem spokojená. Tentokrát se tak ale bohužel nestalo. U některých pasáží jsem se vyloženě nudila a závěr? No, tak ten mi nesedl už vůbec...

05.04.2019 3 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

"Smrt je pro člověka tak strašně vzdálená a nereálná. Ačkoliv je to vlastně nejopravdovější věc ze všech, na rozdíl od spousty těch, kvůli kterým se zbytečně trápíme, aniž by se třeba doopravdy staly."

Knihu jsem si užila od začátku do konce. Byly v ní hlubší myšlenky vedoucí k zamyšlení, humor, originální pohled na posmrtný život a celkově to bylo prostě skvělý!!
Určitě se poohlédnu i po další knize od autorky.

25.03.2019 5 z 5

34 dní 34 dní Anita Waller

"Co je peklo? Peklo jsme my. Peklo jsme my a taky jiní. Pouhé projekce. Není odkud utéct ani kam prchnout. Jsme pořád sami."

Na knihu jsem byla natěšená, ale po dočtení cítím mírné zklamání. Autorka některé situace (spíše ty nepodstatné) popisuje téměř do každého detailu a situace, které by zasluhovaly více pozornosti, jsou naopak nedotažené. Konec mi pak přijde vyloženě nevyužitý.
Nic, co by mi déle utkvělo v paměti.

23.03.2019 3 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

"Ve skutečném životě je každý sám svým zachráncem."

Kniha byla čtivá a opravdu záživná, moc ráda doporučuji! Deníkové pasáže mě bavily nejvíc, to přiznávám :o)

17.03.2019 5 z 5

Rocková kniha mrtvých Rocková kniha mrtvých David Comfort

"Zemřeli na rock, protože rockem žili."

Hodně zajímavá a pro mě i poučná kniha. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.

04.03.2019 5 z 5

Normálně jiní Normálně jiní Tammy Robinson

"Je na tobě, abys naplno využila svůj čas. Až se ocitneš na konci života, neměla by ses s lítostí ohlížet do minulosti."

Hlavní hrdinové jsou sympaťáci a setkání s nimi bylo moc milé. Příběh sám o sobě však není nic tak převratného, na co bych nemoha zapomenout, bohužel.

29.01.2019 4 z 5

Kočky útočí Kočky útočí Sarah Andersen

"Pokud je něco příliš příkré na to, abyste to řekli někomu dalšímu, dejte si pozor, abyste to neustále neopakovali sami sobě."

I když jsem se ne úplně se vším ztotožnila, já ty její komiksy prostě žeru!! :o)

13.01.2019 5 z 5

Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

"Nevěřím v Boha. Život je příliš krutý, než abych si myslela, že ho někdo řídí."

Kniha se velmi dobře četla, vyprávění z více pohledů postav mám ráda. Na druhou stranu mi však příběh nepřinesl nijak závratný zážitek, chvílemi mi přišel zbytečně protahovaný.

13.01.2019 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

"V životě si můžeme vybrat jen ze dvou možností. Buď nebudeme věřit na zázraky vůbec, anebo naopak budeme věřit, že zázrak je úplně všechno, život i smrt."

Zcela upřímně musím říct, že jsem čekala víc. Hlavní hrdinka mi k srdci nepřirostla, vadila mi její věčná nerozhodnost a ohrnování nosu nad čímkoliv, co není z Prahy. Hodně situací na mě působilo křečovitě a nereálně; dojmem, za každou cenu pobavit.
Příště mě snad Radka Třeštíková osloví více.

02.01.2019 3 z 5

Nejúžasnější den Nejúžasnější den Kaira Rouda

"Nepotřebuji Disneyland, abych našel nejšťastnější místo na zemi."

Tohle byl parádní příběh! Kniha se čte sama, s Paulem jeho "nejúžasnějším dnem" proplujete, ani nebudete vědět jak.
Poznámka autorky na konci knihy je pomyslnou třešničkou a náznak, že se s hlavním hrdinou ještě někdy možná setkáme? To si nechám líbit! ;o)

28.12.2018 5 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

"Pravda se mění podle toho, kdo na ni nahlíží."

Chyběl mi vtip z předchozího dílu a celkově šlo spíše o takovou výplň a natahovací díl celé série. Royalové jsou ale srdcovka, takže za mě stejně dobrý! ;o)

24.12.2018 4 z 5

Zničím tě a vezmu si, co je mé Zničím tě a vezmu si, co je mé Jane Lythell

"Někdy jsou slzy dobré. Roste z nich nový život."

Tak tohle byla velká, ale opravdu velká slátanina..

16.12.2018 2 z 5

Cizinec Cizinec Arno Strobel

"Nakonec je možné zpochybnit úplně všechno, i když to člověk vidí na vlastní oči."

Anotace vypadala slibně, ale příběh mi zhruba od poloviny přišel hodně překombinovaný a více než přitažený za vlasy.

09.12.2018 3 z 5

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

"Život je v poslední době nějak moc vážný. Proč jsme se přestali bavit?"

Opět super jízda v Royalovském stylu :o)
Je tedy fakt, že bonusová novela mě tolik nezaujala, nejspíše proto, že se vlastně nestihla ani pořádně rozjet do nějakého zajímavého děje. Což však bylo plně vynahrazeno v Padlém dědicovi. Vykreslení Eastonova světa bylo záživné a místy opravdu hodně vtipné, což oceňuji na příběhu ze všeho nejvíc.
Bavila jsem se královsky a těším se na pokračování!

29.11.2018 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

"Bez překonávání překážek ničeho pozoruhodnýho nedosáhneš!"

Patrik Hartl nezklamal. Jasně, nejde o nic extra světoborného, hrubší výrazy bych oželela, ale jde o tutovku, když chcete oddechovku a tu jsem opravdu potřebovala.

11.11.2018 4 z 5