Peace komentáře u knih
"Jak to tedy s během je? Je opravdu tak zdravý, jak se píše na stránkách zabývajících se běháním, nebo nezdravý, jak tvrdí ostatní?
Ať to je, jak chce. Mě to nezajímá. Já běh miluju. Běhám, protože mi přináší radost. Takové dávky endrofinů, jaké mi dodává běh, bych nenašla v žádné jiné droze.
A proto běhám a běhám. Běh mi dává sílu přežívat všední dny. Dává mi krásu prožitých okamžiků. A já jsem vděčná, že jsem se s během potkala, že nám to spolu vyhovuje a ubíráme se životem společně dál. Bez ohledu na to, že mě možná budou bolet kolena, že to není zdravé, že se můžu zranit, že už nejsem nejmladší..."
Pro (nejen) milovníky běhání moc příjemné pohlazení na duši.
"Za dvacet let si nebudeš pamatovat nějaké bezvýznamné pondělí patnáctého července, kdy svítilo sluníčko, byl nádherný den a vůbec nic se nestalo. Budeš si pamatovat dny, kdy jsi měla strach, kdy se nic nedařilo a tys musela bojovat, kdy jsi to chtěla vzdát, ale sebrala jsi sílu."
Hodně nenáročná oddechovka, což jsem od této knihy i očekávala, takže účel splněn :)
"Nic není jisté, nic není známé, ale právě v těchto momentech naší největší nejistoty se stávají zázraky."
Kniha je čtivá a překvapivá, mně se líbila moc!
"Žij, jako bys měl krátky provázek."
Kniha, která má rozhodně přesah a obsahuje spoustu myšlenek vedoucích k zamyšlení. Do cca 2/3 knihy jsem byla z děje vyloženě nadšená. Pak se bohužel začal kupit jeden patos na druhý, velká škoda..
"Ve kterém okamžiku velkých dějin začíná naše malá osobní historie?"
Chvílemi hodně silné, ale o to více rezonující čtení..
"Člověk nikdy nemůže vědět, co se doopravdy skrývá v srdci nebo hlavě jiných."
Po knize jsem sáhla v očekávání napínavého thrilleru. Bohužel se tak vůbec nestalo, jde spíše o psychologické drama. Za mě tedy bohužel zklamání, i když čtivost se příběhu upřít nemůže.
"Příběhy noci dokáže naše mysl vymazat během vteřiny. Proč to neumí i s těmi ve dne?"
Velmi povedená kniha o nelehké době a o tom, jak na náš osud může mít obrovský vliv jedno jediné slovo a rozhodnutí.
"Peníze mají moc proměnit lidi v monstra."
Ač nerada, půjdu proti proudu místního hodnocení. Když pominu, že jsem čekala úplně něco jiného, tak mi nesedl styl psaní - střídání rádoby duchaplných myšlenek s pasážemi připomínajícími spíše slohovou práci.
O scénách přitažených za vlasy, dětinské hlavní hrdince a ději, který thriller připomíná spíše z rychlíku, raději pomlčím.
Bohužel jsme se s autorkou úplně minuly..
"Člověk si nemusí nutně dávat vždycky pozor na ty, kteří se zdají odlišní - spíš na ty, kteří se tváří normálně a nebudí ani náznak podezření."
Jedna z těch slabších knih od autorky, bohužel. Neurazí, nenadchne..obávám se, že za pár dnů už o příběhu nebudu vědět.
"Protože digitální minimalisté zdaleka nebývají online tak často jako jiní lidé, lze snadno uvěřit myšlence, že vyznávají extrémní životní styl. Oni by ale namítli, že je to naopak: extrémem je, kolik času svým obrazovkám věnují všichni ostatní."
Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Jsou v ní zajímavé myšlenky, pro dnešní dobu čím dál více aktuální. Některé pasáže bych ovšem oželela a celkově by knize prospělo méně stran.
"Je šílené, že lidé, kteří vyrostli v jedné rodině a podléhali stejné výchově, se mohou od sebe tak zásadně lišit."
Další strhující jízda dua vyšetřovatelů Madison a Natea, která mě moc bavila. Tihle dva jsou važně sympaťáci a budu jim držet palce i při dalších dobrodružstvích!
"Některé věci nejdou vrátit."
Hodně slušný rozjezd série. Některé scény mi nepřišly úplně reálné, ale díky čtivosti v knize tak nějak splynou s okolím :)
Určitě si nenechám ujít pokračování, už jen kvůli Madison a Nateovi!
"Lidé jsou nebezpeční a ti, kterým věříš, jsou ze všech nejnebezpečnější."
Téma pro mě neobvyklé a o to zajímavější. V některých pasážích mi stránky doslova mizely před očima.
Hodně fajn počtení, kniha rozhodně stojí za pozornost!
"Je snazší proměnit pravdu v lež, než lež v pravdu."
Tak tohle byla parádní jízda, u níž jsem se nestihla nudit ani chviličku!
Autor si s námi pohrává až do posledního písmenka a já můžu jeho nejnovější počin jedině doporučít.
Za přečtení stojí i samotný doslov knihy, který vede k zamyšlení.
Bravo, pane Strobele!
"Svět je zkažený, plný špatných lidí, kteří páchají odporné věci."
Kniha rychle plyne, je opravdu čtivá, vlastně jsem se nenudila ani chvilku.
Jen závěr už mi přišel značně překombinovaný a mně osobně úplně nesedl.
"10% života tvoří vše, co se vám kdy přihodí.
90% života se odvíjí od toho, jak zareagujete na těchto 10% událostí."
Kniha se čte lehce a je shrnutím mnoha poznatků, které je dobré si připomínat často :)
"Čím blíž bydlí lidé vedle sebe, tím méně se stýkají."
Zvolené téma by určitě zasluhovalo mnohem více stran a tím i propracovanější děj, do kterého by se člověk dokázal snadněji vcítit. Takto vše jen klouže po povrchu.
Pro mě zatím nejslabší kniha od autorky, bohužel.
"Před minulostí se nedá uniknout. Vždycky člověka dožene."
Dialogy chvílemi dost béčkové, děj nabírá větší spád až ke konci knihy, závěr přitažený za vlasy.. Upřímně, čekala jsem mnohem víc.
"O záchranu se pokusím vždy. Zažil jsem několik kolegů, kteří se mi smáli za větu: "Jdeme na to, dáme mu šanci". Ale já nejsem ten, kdo má rozhodnout, jestli člověk bude žít, nebo zemře. I když si budu stokrát myslet, že je ošetření zbytečné, udělám vše, co je v mých silách. Nebo zbytečné...
Žádný zásah není zbytečný a ani to není ztráta času. Je to povinnost, na kterou jsem složil lékařský slib".
Kniha nabitá důležitými a poučnými informacemi, které jsou navíc podány zábavnou formou rozhovoru.
Když se sejdou dva sympaťáci dělající, co je baví, vznikne hodně dobrý počin.
Doporučuji!
"Pokud vážně chcete něco změnit, jediný způsob, jak to udělat, je začít s tím hned teď. Ve skutečnosti žádné zítra neexistuje, není tu žádný příští týden, na který bychom se mohli těšit. Až zítřek přijde, bude dneškem. Odedneška za rok bude dnes, až to nastane. Všechno je jen v přítomném okamžiku."
Knih o minimalismu mám načtených poměrně dost a i přesto s radostí konstatuji, že tato je jedna z nejlepších - o daném tématu - kterou jsem kdy četla.