PeM
![Ztraceni Ztraceni](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458888/ztraceni-uIy-458888.jpg?v=1609948362)
Příběh potešil mojí duchařskou dušičku, po této stránce jsem vcelku spokojená, i když toho mohlo být klidně víc. Co mě vytáčelo, byla nabubřelost Stelly a vlastně i ostatních "výše postavených". Kecy jako "ona je jen obyčejná služka", "pomohla mi obléknout se", "donesla čaj a udělala pukrle".... Já vím, je to zasazené do této konkrétní doby, doba taková holt byla, ale pohrdat člověkem, bez kterého by si ani neučesali vlasy, je, dle stylu psaného jazyka, otřesné a neomluvitelné ;-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Město duchů Město duchů](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454338/mesto-duchu-IQZ-454338.jpeg?v=1601394915)
Pro mě taková oddechovka, další díl si určitě přečtu, zkusím dát na seznam čtiva synovi, třeba ho to zaujme (je po mamince - má rád tajemno a takové ty "záležitosti") ;-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445694/duchove-rodiny-folcroftu-bun-445694.jpg?v=1594475328)
Kniha mě bavila, říkám si, že se asi autorka poučila ze svých předešlých knih, nestrká už do příběhů žádné fantasmagorické závěry, tento mi přišel už jako takový, který by se i v reálném životě mohl stát.... těším se na další.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dům na prodej Dům na prodej](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258480/dum-na-prodej-258480.jpg?v=1437107315)
Moje první....a taky poslední knížka z této série. Nezaujalo. Divné.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Poslední anglická královna Poslední anglická královna](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330950/posledni-anglicka-kralovna-8pr-330950.jpg?v=1491640721)
Docela zklamání. V téhle knize se autor tak rozjel, až, dle mého, těžce přestřelil. Ať už se jednalo o genealogickou část, "akční" nebo i "milostnou"....ale do dalšího dílu určitě jdu, snad mu to ujelo jen jednou...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Spáčův hrad Spáčův hrad](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306270/spacuv-hrad-Rdi-306270.jpg?v=1486636109)
Spáčův je opravdu příznačný název....Miranda pořád spala, já skoro spala z toho, jak pořád spala.... jeden by z toho usnul, fakt ;-). Krásná obálka, příběh měl dobrou myšlenku, ale....Barbaro, opravdu máš lepší knihy...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413458/tajemstvi-sidla-craven-manor-PGp-413458.jpg?v=1560505396)
Netuším na čem autorka jede, ale chci to taky! První část knihy mě opravdu napínala jak kšandy, pak přišel šok...jak se něco tak zajímavého může zvrtnout, to mi hlava nebere....nu, obálku má kniha opět moc pěknou, myšlenka dobrá, uvidíme co bude příště ;-)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Příšerné příběhy strýce Montaguea Příšerné příběhy strýce Montaguea](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74680/priserne-pribehy-stryce-montaguea-of2-74680.jpg?v=1541692199)
Jsem nadšená, i když je to série, určená do kategorie pro děti a mládež (i u nás v knihovně), byly příběhy, po kterých jsem i já, už dávno ne náctiletá, musela jít i na záchod s baterkou :-D. Super.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Příšerné příběhy z temného tunelu Příšerné příběhy z temného tunelu](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131572/priserne-pribehy-z-temneho-tunelu-EOK-131572.jpg?v=1448994859)
Moc se mi knížka líbila, začala jsem tímto dílem, no hned jsem hupsla na ty předešlé....hrozně mě to baví :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Agnes Agnes](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177899/agnes-Z5y-177899.jpg?v=1575476085)
Mě se to líbilo, i když toto není mnou vyhlédávané téma. Sama v současné době pátrám v matrikách a jiných zdrojích (kvůli rodokmenu) a mohu říct, že se občas najdou opravdu zajímavosti. Autorka informace a legendy obohatila o zajímavý příběh...nejvíc mě zaujal farář, cestující ve sněhové bouři kvůli zápisům..chudák..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cukrová panenka Cukrová panenka](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337017/cukrova-panenka-veP-337017.jpg?v=1494392820)
Ke konci knihy už jsem měla oči navrch hlavy...téda, takový propletenec. Kniha mě hrozně bavila, pustila jsem si k tomu Irmu Thomas a poslechla i The Moody Blues, rázem jsem prožívala celý příběh, jako bych tam byla s nimi, byť neviditelný pozorovatel. Kniha nabízí něco z humoru, něco lítostivého, něco překvapivého...prostě velmi čtivé..a navíc - nádherná obálka :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/3658/muzi-kteri-nenavidi-zeny-sHh-3658.jpg?v=1573558384)
Opravdu....veeelmi rychle putovala i se svými kámoškami pokračováními zpátky do knihovny. Tohle teda fakt ne, už od začátku ne a ne se začíst a pro mě se to teda nerozjelo ani omylem. Mám ráda severské krimi, ale tuhle slátaninu už v životě nevezmu do ruky. Film jsem zkoukla jen do půlky, taky děs.
![Kam se poděly děti Kam se poděly děti](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22096/kam-se-podely-deti-65b406820da2f.jpg?v=1706296962)
Ježíši, já byla napnutá jako kšandy a....ano, porušila jsem svoje předsevzetí - "už nikdy nečíst nejdřív poslední stránku"...ale tady jsem to prostě musela porušit a v půlce knihy se podívat, jak to skončí.....safra, kniha přečtená ani ne za den a velký palec nahoru....teď se jdu uklidnit.....
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Když dvanáctá hodina odbila Když dvanáctá hodina odbila](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179561/kdyz-dvanacta-hodina-odbila-179561.jpg?v=1382610314)
Knížka se dobře četla a jak už bylo řečeno - něco slabší, ale vesměs velmi dobré. V hlavě mi zůstala povídka Hlad a Za zrcadlem - konec jsem si přála jiný, ale vzhledem k tématu je vlastně správný.........