Peršanka

Jako v Ledových sestrách i tady sledujeme, jak se postupně rozpadá zdánlivě dokonalé manželství. On bohatý, ona krásná. K tomu malý chlapec - poloviční sirotek a pochmurná krajina na pobřeží, vánoce na dohled. Divná tajemství, nevyjasněné vztahy, halucinace... A jde o život.

Vlastně se to četlo dobře, ale líčení bylo čím dál podrobnější, ironie pichlavější, nápady nebezpečnější. Jen ten děj vymizel. Jako když si dáte k večeři polívku z pytlíku na sucho. Tak mě v půlce přešla chuť.

Celkem vkusné retro. Lehký humor, poučení, pomalé tempo. Tak akorát, když je venku pětatřicet ve stínu.

Je to silně návykové, tenhle Ebrdýn a lidi v něm. Už jsem je adoptovala. Ale co si počnu, až dočtu Slepé oko, to fakt netuším.

Ke skvělé zábavě trocha poučení. O špuntech a kam se dají zasunout... :))). Asi to přečtu ještě jednou, protože samou zvědavostí nestíhám procítit osudy želatinových medvídků a dalších cukrátek. Výborný překlad!

Otevřela jsem uprostřed a chvíli se nudila nad popisem schovávané v domě. Víc vědět nechci...

Jedna hvězda za slibný začátek. A hned po něm nuda. Odkládám.

Prosim vás, když někdo čtvrt hodiny vykládá o umístění zavazadel a jak se u toho tváří jeho matka, je buď zábavný génius, nebo mu nikdo neřekl, že neumí PSÁT knihy! Tak Hardingová Frances je to druhý.